Postuar mė parė nga
juanito02
E forte shume kjo:
Marre nga Tema
Delijorgji, letėr nga burgu Mediut
I dashur Fatmir.
Tė dėgjova kėtu nga burgu i Tiranės dje nė emisionin e Fevziut. Mu mblodh njė lėmsh nė grykė dhe s’dija ē’tė thosha. Mu mblodhėn dhe shokėt e tjerė tė burgut rreth dhe dėgjonin e nuk u besonin veshėve.
E di qė je nė pozitė tė vėshtirė, por e ke zgjedhė gabim kėtė mėnyrė tė mbrojturi. Nuk e kuptoj xhanėm ē’tė shtyn tė thuash qė s’jemi njohur kurrė. Se kjo nuk tė ul asgjė nga dėnimi qė do marrėsh. Puna ėshtė se ne na kanė parė bashkė qindra njerėz. Kam frikė bile se mund tė kenė dhe fotografi. Tė kujtohet njė herė nė Sheraton kur ishim bashkė, unė, ti dhe Rrahmani. Erdhi njė president klubi qė ka qenė rival me mua dhe filloi tė tė bėrtiste nga larg, duke tė thėnė tani rrini me Delijorgjin, deri dje mė rrinit mua para dhe pas…. Dhe pėr pak u zutė. Po sa here kemi shkuar pėr dreka, dhe jashtė Tiranės, dhe jashtė Shqipėrisė. Nuk jam pishman pėr to, por e di qė na ka parė gjithė dynjaja. Por mė e keqja ėshtė se ne vendosėm tė marrim dhe vilat bashkė nė Golem. Mjafton tė ēojnė njė kamerė nesėr nė Golem dhe tė na filmojnė vilat. Janė aq afėr sa thyejnė dhe normat urbanistike, mund tė na i prishin. Kush e beson se ne bashkė nė Golem s’kemi folė asnjėherė me gojė. Mbi tė gjitha, kush e beson qė unė s’tė kam paguar dhe vilėn.
Por ėshtė e vėrtet qė ti nuk mė ke bėrė nder mua. Ėshtė e vėrtetė qė mė ke sorollatur qė nga pranvera e 2006-ės deri nė fund tė dhjetorit. Mu desh tė tė gjeja atė mikun e fortė qė ti bėje pastaj gjithė punėt brenda ditės.
Besoj e mban mend kur tė lutesha tė tė takoja dhe mė thoshe, ik se s’kam kohė. Pastaj kur mė shikoje me Rrahmanin dhe Shkėlzenin, ndėrroje rrugė se tė vinte turp. Po unė jam treguar serioz me ty. Asnjėherė s’e kam pėrdorur miqėsinė time me Shkėlzenin qė tė tė poshtėroj. Dhe atė ditė qė tė tha, prite nė zyrė dhe mbylle atė punė, unė u solla natyrshėm. Nuk tė rashė nė sy qė ta kisha kapė kokėn me darė. Dhe ndonjėherė kur nxehej Rrahmani dhe thoshte ta bėj urgjent ai legeni, unė e qetėsoja dhe thosha qė ti je djalė i mirė. Pastaj ti e di atė punėn qė mė kapi njė i SHIK-ut dhe mė tha tė kemi filmuar ty dhe Shkėlzenin qė keni hyrė 37 herė nė njė muaj nė zyrėn e Fatmirit. Epo, i thashė, unė me kėtė biznes merrem, kurse Shkėlzeni kushedi se ē’punė ka. Po ai nuk e hėngri se kishte bėrė lidhjet. Tė lajmėrova dhe ty qė atėherė, po s’mė dėgjove. Le se janė legena the, i vė Moisiu se ka inat qė s’e pyesim pėr asgjė.
Kur tė dėgjoja mbrėmė qė flisje ashtu, tė jepja tė drejtė se thashė po merr hak qė ta zura kokėn me derė me Shkėlzenin dhe nuk bėmė pazar direkt. Por ti pjesėn tėnde e more. Atė llogarinė qė hape pėr djalin po deshe publikoji emrat se duket qartė kė ke shok pėr ditė tė vėshtira.
I mėrzitur ishte dhe Pinari. Si na bėn hasha ky njeri kėshtu, tha. Unė i bleva tokėn nė Kashar dhe s’ishte i kėnaqur. I donte tė 40 hektarėt vetė. Pastaj mė tha, mi hidh nė emėr tė atij mikut nga Dallasi. Ia bėra dhe atė nder. Se atė pėrdor pėr tė gjitha. Atė pėr INSIG, atė pėr Spitalin Ushtarak, atė dhe pėr tokėn. Mbaj mend dhe kur i jepnim ndonjė lek, tha, i numėronte dhe thoshte, e mirė se them m’i dha Niku.
U mėrzitėm shumė dhe pėr mėnyrėn si doni tė mbroheni. Si ėshtė e mundur qė ne tė dėnohemi dhe ai qė ka ndėrtuar fabrikėn tė mos dėnohet, bile as tė mos akuzohet. Nuk e kuptoj se si tė gjithė ata qė kanė marrė lekėt nga kjo punė janė tė lirė dhe ne qė kemi dhėnė lekėt, jemi brenda. Me sa kuptova unė dje nga intervista jote, ti shpreson njėsoj si ai Lul Basha ta mbyllėsh kėtė ēėshtje me procedurė. D.m.th tė bėhesh deputet, ta rimarrėsh prapė imunitetin dhe tė shpėtosh nga gjykimi. Kėshtu ne tė tjerėve na shkon ēėshtja nė Gjykatė tė Faktit. Na rruashin paret qė kemi paguar. Na ngordhi ai Celibashi yt duke thėnė duhen kaq pare pėr atė nga Durrėsi se e kemi mbyllur, kaq pare pėr atė tjetrin se e kemi mbyllur. Po na kthyet prapė nė shkallė tė parė, hajde tė fillojmė nga e para ne, tė zėmė tė paguajmė tė gjithė. Ashtu do kalbemi njė jetė tė tėrė brenda.
Po ta shkruaj kėtė letėr i dėshpėruar nė sytė e shokėve pėr tė tė thėnė se nėse vazhdon kėshtu, ne tė humbur qė tė humbur jemi. Do na detyrosh tė tregojmė shokėt dhe pastaj s’kemi ē’bėjmė. Se e di gjithė ministria qė Shkėlzeni kishte zyrė aty. Dhe Aldo Bumēi i shkretė, atje ia dėrgoi faksin. Po qe se Shkėlzeni nuk rrinte aty, s’kishte pse ia niste faksin me komente tek Ministria e Mbrojtjes. Dhe po filluam tė flasim ne, do qelbet dynjaja. Ndaj thirrini mendjes dhe na mbroni tė gjithėve, ndryshe ne nuk pranojmė tė jemi ca tė nėnės, ca tė njerkės.
Krijoni Kontakt