Sigurisht dijetaret kane harruar me te konsulltuar ty, letrarin e gjuhes shqipe prej katundit Gostivar.![]()
Sigurisht dijetaret kane harruar me te konsulltuar ty, letrarin e gjuhes shqipe prej katundit Gostivar.![]()
"Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"
o gostivari ke pesuar ndryshime ti nganjehere me duket te kane vjedhe paswordin
p.s ndryshimet i shoh per mire
respekte
JO SEKS PARA MARTESE
Ku i dihet ndoshta edhe me kane vjedhur passwordin (fjalekalimin). Por une nuk kam ndryshuar,une bej te njejten pune qe kam be edhe ne te kaluaren, pra thjeshte kerkoje te verteten dhe drejtesine!
Sai perket kesaj teme qe kam hap, me duket se kam gjet te verteten por nuk e shikoj drejtesine !!!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Te them te drejten nuk kam diqka extra per te thene ,ne lidhje me kete ,sepse edhe ne kete rast ka hapesire per mendime ndryshe ,sepse nej gje e tille nuk eshte e rregulluar me Kuran ndersa me Hadith nuk e di personalisht,ndoshta ka ndonje hadith qe mund te merret si Analogji ,mirpo une per vete nuk kam hasur .Qeshtja e te Drejtes se Votimit nga Femra
Por nje gje e di , Nje pjes e shteteve te Gadishullit Arabik Sistem Zgjedhor nuk kan ,d.m.th shumica e shteteve kan sistem Pushteti te Tipit Mbreteri apo diqka e till ,keshtu qe Sistemi zgjedhor nuk funksionon ne shume shtete,siq jan Saudi Arabia,Siria,Jordani etj.. keshtu qe edrejta aktive siq njihet e drejta per te votuar nuk existon si sistem edhe per Meshkujt ,sepse kjo varet nga sistemi Pushtit te atij Shteti.
Vota e Gruas ne Pergjithesi
Une mendoj se perafersisht mbi 80% e Grave ,te drejten e Votes e japin gati poathuajse siq e bene Burri i saj. D.m.th mbi 80% e grave Votojn ashtu siq voton Burri d.m.th ia vlen te merret Vota e Burrit ,per te marre edhe Voten/Zgjedhjen e gruas se tij . Keshtu qe lirisht mund te konkludojm se ne shumicen e konsiderueshme te rasteve ke nje harmoni absolute sa i perket zgjedhjes qe existon ne nje Bashkeshortesi dhe gjithmon Votat jan te njejta dhe ne baze te kesaj ,mund te thuhet se ky aspekt mund te gjykohet dhe ka vlere vetem ne aspektin Kuantitativ sepse ne anen Kualitativ nuk ka vlere dhe peshe te caktuar.
Mirpo poashtu jam i mendimit se Femra mund te votoj Lirisht dhe ka te drejte te Votoj ,pavarsisht sa se eshte kualitative dhe Originale zgjedhja (Vota)e saj .
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Nuk ka votime ne islam, EMIRI zgjidhet nga parija FETARE e atij vendi ashtu sic e zgjodhen Ebu bekrin, Omerin, Othmanin dhe Aliun.
A mos do akuzoni dhe profetin dhe sahabet qe u kane bere padrejtesi grave se nuk u kane dhene te drejte vote?
Nuk do habitesha edhe sikur ta benit nje dite kete akuze, gjuhet e juaja duket qe skan kufij.
Sa per lejimit e femres te ngas makinen....KAM NJE PYETJE PER GJITH JU QE ULERINI....nese ne amerik nje muslimane ben aksident dhe i vret 2 persona, ajo me ligj duhet te shkoj ne burg, behuni te sinqerte dhe mu pergjigjni....A DO E MBAJ DOT ISLAMIN NE BURG KJO MUSLIMANE?!!!!!! flasim ne pergjithesi dhe jo raste specifike OK?!!! DHE FLAS PER MUSLIMANE PRAKTIKANTE DHE JO KSHU QE VETEM AGJEROJNE SI SHUMICA E KTYRE QE ULERASIN NE FORUM.
Pra, i kanoset nje sprove shume e madhe nese ajo perfundon ne burg.
Ne familjen time grat e ngasin makinen ketu ne UK, ama gjithmon me zemer te ngrire jame duke mendu te keqen qe permenda me siper.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alDI : 17-03-2009 mė 09:48
.
Ne rradhe te pare ne vendet ne fjale, jane te pakta rastet qe nje burre ka vetem nje grua..., pra i bie qe gruaja ben mire te mos votoje fare, se kur te kthehet i thyhen edhe kerrbishtet...
80% e grave...? po 20% ē'fare eshte ???
Pastaj ēeshtja ose si e quan ti, aspekt kuantitativ ( numerik ), por une te pyes o student djali, ndersa ne sasi ( kuantitative ) s'paska rendesi, po pse ne cilesi ( kualitet ) paska, kur ne nje kohe ne vendet qe jemi duke fol, eshte ne vigore ligji i sheriatit, ku nje grua vlen me pak se nje mushke, ku nuk mjafton nje grua e vetme per te paditur ose si deshmitare ( per para trupit gjykues ) por duhen te pakten dy, ku edhe pse provohet jo-fajtore, pas abuzimit ose perdhunimit, nje grua per ligjet ne fjale, eshte fajtore, pra ku eshte kualiteti, i nderuar fisnik...?
Kur nuk mjaftojne nje dhe ka raste dy gra, per te deshmuar kunder nje abuzimi, ose deshmie civile dhe penale, pse nje vote e nje gruaje myslimane, duhet te kete kualitetin e nje burri mysliman???, flas ne rastin e 20% ..., besoj se u kuptuam...![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arbereshi_niko : 17-03-2009 mė 10:33
Kjo eshte Bibla , qe ti ende se ke mesu , e don te na mbajsh ligjerata per Kuranin
12
Nuk e lejoj gruan qė tė mėsojė, as tė pėrdori pushtet mbi burrin, por tė rrijė nė heshtje.
13
Nė fakt sė pari u formua Adami dhe mė pas Eva.
14
Dhe nuk u gėnjye Adami, por gruaja u gėnjye dhe ra nė shkelje.
15
Megjithatė ajo do tė shpėtohet duke lindur fėmijė, nė qoftė se do tė qėndrojnė nė besim, nė dashuri dhe nė shenjtėrim me modesti.
E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)
Per ē'fare Bible e ke fjalen, per Sheriatin si Ligj apo per Ungjillin e Shenjte???
Nese je duke
me thene qe gruaja duhet te jete e nenshtruar burrit gjithmone e pa kushte, e ke gabim, pasi Bibla na meson qe ishte pikerisht nje grua ajo qe eshte me e nderuar dhe me e lavderuar nga te gjitha krijesat, duke u nisur ketu nga burrat, kuptove!?
Ju vet keni problem me Biblen , i keni dhon 1001 interpretime , ka krishter qe nuk lejojn grat e tyre te marrin pjes ne jeten shoqerore , ata vetem lindin femij dhe kujdesen per familjen , as nuk shkojn ne pune e as asgje , ka te tjer krishter , qe sju pengon nese gruaja shkon me meshkuj tjer , ka krishter te tjer qe jan nder grat e tyre dhe jan ber rober te grave te tyre.
Ateher nese krishterimi qenka me i mir se Islami , pse gruaja krishtere smund te mbaje nje mesh ne kishe ???
Pse ne vend te Papes mos te jet nje femer ?
Pse ne vend te Janullatosit mos te jet nje femer ?
E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)
Krijoni Kontakt