Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Seminarist,
    Ke fyer ungjilloret, por nuk ke ditur as se cfare po thua.
    I nderuar, Krishti eshte ne "qiell" por edhe ne zemrat tona. Disa mendojn se Krishti eshte i pranishem truperisht, apo fizikisht gjate Darkes se Shenjte. Pra derisa hahet dhe pihet, mendohet se realisht po hahet dhe pihet Krishti! Blasfemi.
    Gregu
    Me vjen keq qe ta them por Blasmefi mund tė jetė nėse thua ashtu. Krishti ėshtė i pranishem gjatė Darkes sė Shenjt. Nuk ėshtė blasfemi vėlla Gregu por ėshė realitet. Unė pėr herė tė parė mėsova se ju nuk e besoni kėtė. Nėse besimi i juaj ėshtė kėshtu, pra nėse nuk ėshtė i pranishem Krishti nė Lterin e Shenjtė tek ju, atėher nuk me vjen mirė. Sepse Ai thotė "Ky ėshtė Korpi i im" dhe "Ky ėshtė Gjaku i im" dhe te dyat ishin bukė dhe vinė. Mos gregu se ėshtė gabim. Mund tė mos e praktikojsh dhe mos ta besojsh, por jo ta quajsh "blasfemi".

Te krishtert Ungjilore besojn se Fryma e shenjte eshte ne ta. Ky ishte premtimi i Krishtit, dhe qe pas rreshajave Fryma e Shenjte erdhi ne cdo person qe beson ne Krishtin. Te Krishteret Ungjillor nuk puthin gjera materiale, por shpirterore, te krishteret Ungjillor nuk i luten kryqeve, figurave, njerezve (si: Maries, apostujve apo njereve qe njihen si shenjtor) por i luten Perendise Trini, te krishteret Ungjillor besojn ne doktrinen e Hirit ku falja e mekateve behet permes pendimit te personit dhe hirit te Perendise,...
    Gregu
    Jo bre bac nuk po te thotė kush qe ti lutesh dikujt, lutju kujt te duash, por lejojav njerėzve dhe mos ia ze njeriut rrugen qe ta don Nėnen e Zotit, e cila e pati fatin-Hirin nga Zoti dhe njeriu nuk mund te ja merr. Mos ia ndalo njeriut t'i don apostujt te cilet e paten fatin te jenė deshmitarėt e parė tė Zotit dhe tė hanė dhe tė pinė me tė, dhe qe Ai i zgjodhi qe me ta ta shpall Ungjillin dhe u permtoj Mbretėrinė; "At, dua qe ku tė jam unė te jenė edhe kėta". Per neve ata janė tė shenjtė. Etj. Tani mos e "perkufizo" apo mos pretendo ta privatizojsh per pronė tėnde Shpirtin e Zotit sepse Ai premtoj per te gjithė njerėzit qė i besojnė Atij, andaj jemi nder ata qe i besojmė Krishtit Gregu. Kjo nuk duhej ta pengon njeriun e Krishtit por realisht duhet ta gėzoj ky fakt.

Seminarist,
    Figurat, ikonat, jane per analfabetet.
    Dikur shkrimi dhe leximi nuk kan qene si sot. Njerezit i ka shpjeguar historite, ngjarjet permes vizatimeve, ikonave, etj.

Ky lloj pershkrimi, eshte per ata qe nuk dijn apo nuk kan nje bibel per ta lexuar, dhe qe duke pare keto pamje, mund ta kuptojn se si ndodhi historia e kryqezimit. Pra kjo eshte e verteta.
    Gregu
    Po qka me ba more Gregu se fillimisht te gjithė jemi analfabet, edhe Nėna e ime ėshtė ende analfabet dhe nuk din ta lexoj Biblen. Analfabet jemi nė kohė mėtė gjatė pėr Biblen bre Gregu. Mua sot ikonat dhe fotografitė nuk mė sherbejnė fare, por dikur permes atyre kam filluar kontaktin e parė me Krishtin, aty kam filluar ta dua Krishtin, i kam njoftė emrat e apostujve e tė Virgjeres Mari. Dikur kam filluar tė lexoj Biblen dhe kėshtu me radhė. Ajo qe duhet apo mund thuhet qe adhurimi i takon vetem Zotit e jo figura. Figura duhet tė sherbej vetem si perkujtim e jo mė shumė.

Sidoqoftė un jam mik dhe vėlla me ungjilloret nė Krishtin. Shpirti i Shenjt mė bashkon me tė gjithė ata qe i besohen Atij.

respekte
    toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 14-03-2009 mė 19:49
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

seni Maska e weqkollari
    Anėtarėsuar
    26-05-2004
    Vendndodhja
    SAUDI MEDINE
    Postime
    37
    aju krishter ju e dini te vertetet po e mshhni
    Jeto ne kete dynja sikur nje u dhetar dhe kalors.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    toni77_toni,

Sa i perket Darkes se Zotit, te keshilloj te konsultohesh me kete material: Darka e Zotit. Nuk dua te humb kohe me shume mbi kete qeshtje. Te besosh se buka kthehet ne trup te Krishtit dhe vera ne gjakun e Krishtit, a e din se cfare po komunikohet? Ta them une: Krishti po risakrifikohet! A je gati ta pranosh kete?

Sa i perket lutjes se kujt duhet ti lutemi, eshte zhgenjyese te ndegjosh qe sot ka njerez qe me shume i luten Maries se sa Zotit, Krishtit. Eshte zhgenjyese te shohesh qe sot ka njerez qe i luten atyre qe vdiqen dhe qe nga natyra ishin komplet njerez (pra shenjterve).
    Jezusi i mesoj dishepujt: Ati yne qe je ne qiell.., dhe askund ne bibel nuk tha Jezusi se duhet ti lutemi shenjterve.
    Lutja, adhurimi, lavderimi i takojn vetem Perendise dhe askujt tjeter.

Nuk duhet keqkuptuar kur une thash se nuk iu lutemi njerezve. Nuk i injorova, nuk i shava, nuk thash asgje te keqe ndaj tyre. Une i respektoj dhe vlersoj aq sa bibla me thot. Nuk i bej zoter duke iu drejtuar atyre ne lutje.

Askush nuk ia nguli shenjat (guret, apo megjet) per ta bere prone private askend. Nuk e kuptoj se pse je shprehur keshtu.
    Thjesht citova ato qe une i besoj, e nese ti je nje nga ata, shume mire, Lavdi Zotit.

Kalofsh mire,
    Gregu
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    toni77_toni,
    Sa i perket Darkes se Zotit, te keshilloj te konsultohesh me kete material: Darka e Zotit. Nuk dua te humb kohe me shume mbi kete qeshtje.
    Hiq mos humb kohė se je gabim dhe per here te tė pare mėsova se ju nuk e besoni kėtė!!! Nuk mė vjenė mire sepse ėshtė e vertetė dhe e vertetė se jeni gabim. “Unė jam buka e jetės”

Sa i perket lutjes se kujt duhet ti lutemi, eshte zhgenjyese te ndegjosh qe sot ka njerez qe me shume i luten Maries se sa Zotit, Krishtit. Eshte zhgenjyese te shohesh qe sot ka njerez qe i luten atyre qe vdiqen dhe qe nga natyra ishin komplet njerez (pra shenjterve).
    Ose je me mllefe, ose je I informuar gabim, nuk po di! Ajo qė un po di sipas asajė qe thua je ka shpifesh. Secili I krishter nėse I lutet dhe adhuron dikėndė tjeter pos TRINISĖ ėshtė gabim. Nė anen tjeter, nėse unė apo ni besimtar katolik lutet ni shenjti dhe I drejtohet duke I thėnė; “ndihmomė nė lutje, lutu Zotit per mua” e kėshtu me radhė nuk ėshtė gabim. Unė apo ni besimtar mund tė lutet edhe ty dhe tė thot “Gregu lutu per mua”. Kjo ėshtė krejtė normale dhe nuk shof kurrfar gabimi. kėtu, nė kėtė kritikė ma shumė vėrehet oreks pėr tė arsyetuar besimin e vet dhe pėr tė ngritur veten mbi tė tjerėt, sesa per tė mėsuar dikė. Ndersa kur thua “ I luten atyre qe vdiqen”, edhe kėtu je gabim sepse Krishti thotė diqka tjeter, jo po unė po e them pasi qe nuk e paske lexuar: “Unė jam Ringjallja dhe Jeta: kush beson nė mua, edhe nėse vdes, do tė jetojė". (Gj 11,25)E sipas Bibles Maria dhe apostujt I besuan Hyjit ma shumė se ti dhe unė. Kėtė e deshmuan ata. Ata per mua dhe katolikėt nuk janė tė vdekur. Pos asajė kemi rastin e shfaqjes sė Moisiut dhe Ilisė para syve tė apostujve. Poashtu Hyji nuk ėshtė hyji I tė vdekurve e kėshtu me radhė I nderuari Gregu. Kjo mjafton sa per te deshmuar se edhe kėtu je gabim.

Jezusi i mesoj dishepujt: Ati yne qe je ne qiell.., dhe askund ne bibel nuk tha Jezusi se duhet ti lutemi shenjterve.
    Lutja, adhurimi, lavderimi i takojn vetem Perendise dhe askujt tjeter.
    Nėse Kisha Katolike ose cilado Kishė nuk lutet “Ati I ynė qe je nė qiell” mos qoftė ajo. Nėse Kisha Katolike dhe cilado Kishė nuk e adhuron, lavderon dhe I beson Hyjit, mos qoftė ajo. Si mund te sillesh me akuza tė rrejshme tė cilat janė pergjegjsi, tė akuzojsh dike nė rrenė po mohon Hyjin. Zotėri ku ndegjove se Kisha Katolike nuk adhuron, lavderon dhe beson Hyjin e Gjallė. Nuk e vret mendjen se po flet hava pa kurrfar realiteti dhe pergjegjsie!

Nuk duhet keqkuptuar kur une thash se nuk iu lutemi njerezve. Nuk i injorova, nuk i shava, nuk thash asgje te keqe ndaj tyre. Une i respektoj dhe vlersoj aq sa bibla me thot. Nuk i bej zoter duke iu drejtuar atyre ne lutje.
    Kushdo bėnė zota perpos Hyjit tė Gjallė - nė Krisht ėshtė duke gabuar. Por nuk e di se kujt I drejtohesh nė kėtė rast. Nėse mendon se mua apo bashkbesimtarėve tė mi je komplet nė adresė tė gabuar, sepse, duke filluar nga Papa e deri tek unė kėtu para kompjuterit qe jam I ulur, kemi vetem Njė ZOT I cili na ėshtė zbuluar perms Krishtit dhe shkrimeve tė shenjta - BIBLA. Ndoshta dikush ka deshirė qe ne Kishen Katolike tė jetė ndryshe por qe Zoti don kėshtu dhe ashtu ėshtė. Zoti I Kishes Katolike ėshtė Ati dhe I Biri dhe Shpirti I Shenjt Gregu. Ndersa shenjtėrit respektohen dhe kujtohen dhe nderohen, poashtu janė shembull jete nė Krishtin. Nuk mund t’I humbim ata se I pranoj Zoti dhe ata qe e pranuan Zotin deri edhe e sakrifikuan, e flijuan veten per Krishtin. Aq ma shumė nuk mund ta mohoj Even e re – Maria. Maria e Shenjt e cila nė mish tė sajė u misherua ZOTI. Kujdes kujdes; “Grua, ja, yt bir!” Pastaj i tha nxėnėsit: “Ja, nėna jote!” Prej asaj ore nxėnėsi e mori me vete. Kush jemi na ta perjashtojmė mga Kisha Nėnen qe na dha Zoti.

Askush nuk ia nguli shenjat (guret, apo megjet) per ta bere prone private askend. Nuk e kuptoj se pse je shprehur keshtu.
    Gur as megja nuk vihet ndryshe pos qe te pretendon dikush se Shpirti I Shenjt ėshtė vetem nė ni bashkėsi, nė kėtė rast sipas jush vetem te ju ungjilloret ėshtė dhe jo nė dike tjeter. Kjo vėrehet nė shkrimin tėndė. Nė anen tjeter sipas shkrimeve thuhet se Shpirti I Shenjt ėshtė nė secilin qe beson Krishtit. Atėher si mendon ti, mendon se u mungon besimtarėve qe nuk thirren ungjillor si ju?

Thjesht citova ato qe une i besoj, e nese ti je nje nga ata, shume mire, Lavdi Zotit.
    Jo nga sot po i verejė disa kunderthėnje, por ajo qe ėshtė thelbsore kemi tė njėtin ZOT. Ndersa aty kur thua “Lavdi Zotit”, Zoti lavderohet vetem me veprat tona, dashuri, miqesi dhe mirkuptim nė Zotin qė duhet tė mbizotroj nė mesin tonė, dua te them ashtu Ai kėnaqet. Ai ėshtė I lavderuar por ne?

Kalofsh mire,
    Gregu
    Edhe ti kalofsh mire Gregu dhe uroj qe Shpirti I Krishtit tė ndikohet nė ne dhe ta pranojmė realitetin e njėri tjetrit, kėshtu qe me ndihmen e Zotit tė rrėfejmė gabimet tona para njėri tjetrit, e jo tė perpiqemi tė gjejmė ni pike tė dobėt “qka han dhe pin me mekatarė dhe tagambledhės” per tė treguar kinse jemi tė mire.

Zoti qoftė nė mesin tone
    Toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Vetem deshire te keni te lexoni dhe mesoni:

http://www.forumishqiptar.com/showth...1316#post41316

Albo

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant tė Biblės
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhėniet Izraelo-Palestineze hyjnė nė njė erė tė re.
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •