Me vjen keq qe ta them por Blasmefi mund tė jetė nėse thua ashtu. Krishti ėshtė i pranishem gjatė Darkes sė Shenjt. Nuk ėshtė blasfemi vėlla Gregu por ėshė realitet. Unė pėr herė tė parė mėsova se ju nuk e besoni kėtė. Nėse besimi i juaj ėshtė kėshtu, pra nėse nuk ėshtė i pranishem Krishti nė Lterin e Shenjtė tek ju, atėher nuk me vjen mirė. Sepse Ai thotė "Ky ėshtė Korpi i im" dhe "Ky ėshtė Gjaku i im" dhe te dyat ishin bukė dhe vinė. Mos gregu se ėshtė gabim. Mund tė mos e praktikojsh dhe mos ta besojsh, por jo ta quajsh "blasfemi".
Jo bre bac nuk po te thotė kush qe ti lutesh dikujt, lutju kujt te duash, por lejojav njerėzve dhe mos ia ze njeriut rrugen qe ta don Nėnen e Zotit, e cila e pati fatin-Hirin nga Zoti dhe njeriu nuk mund te ja merr. Mos ia ndalo njeriut t'i don apostujt te cilet e paten fatin te jenė deshmitarėt e parė tė Zotit dhe tė hanė dhe tė pinė me tė, dhe qe Ai i zgjodhi qe me ta ta shpall Ungjillin dhe u permtoj Mbretėrinė; "At, dua qe ku tė jam unė te jenė edhe kėta". Per neve ata janė tė shenjtė. Etj. Tani mos e "perkufizo" apo mos pretendo ta privatizojsh per pronė tėnde Shpirtin e Zotit sepse Ai premtoj per te gjithė njerėzit qė i besojnė Atij, andaj jemi nder ata qe i besojmė Krishtit Gregu. Kjo nuk duhej ta pengon njeriun e Krishtit por realisht duhet ta gėzoj ky fakt.
Po qka me ba more Gregu se fillimisht te gjithė jemi analfabet, edhe Nėna e ime ėshtė ende analfabet dhe nuk din ta lexoj Biblen. Analfabet jemi nė kohė mėtė gjatė pėr Biblen bre Gregu. Mua sot ikonat dhe fotografitė nuk mė sherbejnė fare, por dikur permes atyre kam filluar kontaktin e parė me Krishtin, aty kam filluar ta dua Krishtin, i kam njoftė emrat e apostujve e tė Virgjeres Mari. Dikur kam filluar tė lexoj Biblen dhe kėshtu me radhė. Ajo qe duhet apo mund thuhet qe adhurimi i takon vetem Zotit e jo figura. Figura duhet tė sherbej vetem si perkujtim e jo mė shumė.
Sidoqoftė un jam mik dhe vėlla me ungjilloret nė Krishtin. Shpirti i Shenjt mė bashkon me tė gjithė ata qe i besohen Atij.
respekte
toni77
Krijoni Kontakt