Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 67
    Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582

Përkujtohet ditëlindja e Muhammedit a.s. në Prishtinë

Këshilli i Bashkësisë Islame të Prishtinës organizoi tribunë me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s.

E mërkurë, 11 Mars 2009 16:02

Më datën 10.03.2009 ambienti i Sallës së Kuqe në Pallatin e Rinisë ishte i vogël për t'i zënë të gjithë ata që ia kishin mësyrë këtij ambienti, për të prezantuar në tribunën që organizohej me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s., me temën: "Nevoja a njerëzimit për Mesazhin e Muhammedit a.s." Kjo tribunë u organizua nga Këshilli i Bashkësisë Islame në Prishtinë.

Hapja e kësaj tribune u bë me fjalët e Allahut, nga Kur'ani, këndimin e të cilave e bëri njëri nga pjesëmarrësit në garat ndërkombëtare për këndim të Kur'anit, z. Hakim ef. Iljazi, me një zë dhe melodi që rrëmben në emocion.

Më pas fjalën e mori Imami i Xhamisë "Hasan-Beg" (4 llulla) në Prishtinë, prof. Husamedin ef. Abazi, i cili ardhjen e Muhamedit a.s. e vlerësoi si ardhje në momentin e duhur, moment kur njerëzimi ishte kapluar nga injoranca, kurse mesazhin e Muhamedit a.s., e ka veçuar në tre momente kyçe:
    1. Mesazhi kryesor i Muhamedit a.s. ishte përmirësimi i dynjasë dhe plotësimi i ahiretit.
    2. Mesazhi i lirisë, i unitetit dhe i flakjes së fanatizmit.
    3. Mesazhi i drejtësisë absolute.

Termi drejtësi është ndoshta ndër termet më të përdorura kohëve të fundit nga qarqe të ndryshme të cilat edhe thirren në të dhe aq shumë e proklamojnë dhe nga mjetet tona të informimit, por kur është fjala e vënies së saj në praktikë dhe manifestimit konkret të saj, kjo nuk vërehet. Bota ka dështuar në vënien e drejtësisë kur është fjala për muslimanët. Rastin më të freskët të dështimit të drejtësisë e kemi parë me Gazën, në Palestinë."

Pas ligjëratës së Husamedin Abazit, programi ka vazhduar me një pikë artistike, me interpretimin e një ilahie të kënduar nga Kori i Xhamisë së Madhe të Besianës.

Ligjëruesi i dytë në këtë tribunë ishte prof. Muharrem ef. Tërnava, i cili mesazhin e Muhamedit a.s. për njerëzimin e vlerësoi si të atillë që ishte dhe mbetet i domosdoshëm.

"Historikisht u vërtetua se në mungesën e këtij mesazhi ne ishim armiq ndërmjet veti, kurse me prezencën e këtij mesazhi në mesin e popullit, ne u bëmë miq. Andaj me ardhjen e këtij mesazhi, transformimin që pësoi njerëzimi nga një e kaluar e hidhur në një të ardhme të ndritur, bëri që ky mesazh të jetë i domosdoshëm deri në ditët tona".

Ai më tutje shpjegoi se po të përmendet apo pohohet nevoja, rëndësia e mesazhit të të Dërguarit a.s. për njerëzimin është njëfarë njollosje dhe zbehje e realitetit të tij të të qenit aq i domosdoshëm saqë s'lë vend as për pohim, pra domosdoshmëria e të cilit kuptohet a priori nga natyra e tij, nga vetvetja.

Dhe më pas, aktori i njohur i Teatrit Kombëtar, Basri Lushtaku, ka performuar me monologun e titulluar "Unë larg, ti afër". Përgatitja profesionale e pasuruar me fuqinë artistike të tekstit të këtij monologu nga Fatmir Muja dhe performimi e interpretimi profesional artistik nga një aktor me përvojë dhe i dëshmuar siç është Basri Lushtaku, padyshim se ngjallën emocione te publiku i shumtë që ishte në sallë. Ndoshta kjo qe pika më mbresëlënëse e tribunës në të cilën pamë një mallëngjim, prekje emocionale, lëkundje të ndjenjave që u bënë kombinim mes dashurisë dhe mallit për të Dërguarin Muhamedin a.s., largësisë dhe afërsisë të atillë që u reflektua në rrëqethje dhe lot nga shumë vëllezër dhe motra që qenë të pranishëm; kjo atmosferë e vërtetoi atë që kishin thënë dikur poetët e Lindjes: "Fjala që del nga zemra, prek në zemër".

Fundin e programit e kanë shënuar pyetjet e publikut dhe përgjigjet që i dhanë dy ligjëruesit e kësaj tribune.

Urojmë dhe shpresojmë që të kemi tribuna më të shpeshta të kësaj cilësie, që ndihmojnë në afirmimin tonë fetar, shpirtëror dhe moral dhe në unifikimin, mishërimin tonë me vlerat e mesazhit qiellor!

Përgatiti: Blerim Halili
    E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Foto nga ky organizim
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Video

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151

Recital per Muhamedin alejhi salatu ve selam

Selamun Alejkum Ve Rahmetullah

Recital per Muhamedin alejhi salatu ve selam

Sot u zgjova me dhimbjen e djeshme, dhe njerezve u fola me fjalet e neserme.
    Me thane se dashuria eshte semundje, u thash nuk dua te gjeje ilac per te.
    Kam mbet si nje ishull ne boten e liqejve, kam mbet shume larg teje ja rasulallah.
    Njeriu pa ty qenka asgje ne bote, njeriu me ty qenka e tere bota.
    Edhe mos i gjetsha dhimbjes emer, nuk dua te jem dikush tjeter, me mire nje dhimbje pa emer se nje emer pa dhimbje.
    A mund te mos takohet loti me syrin, a mund te mos e ndjej zemra afersin tende kur ti flet fjalet qe nuk mund te shkruhen sikur te gjithe lisat te behen lapsa dhe detet te behen ngjyre.
    Eja o kandil, eja ndricoje boten, eja se pa nurin tend dita dhe nata per syte e mi jane njesoje.
    Kam mbetur, kam mbetur si bora ne majen e malit, kam mbet shume larg teje ja rasulallah.
    Kur me shikojne nga jasht si fukara me njohin, se brenda, brenda salavatet nuk mi shohin.
    Eja o udhetari i rruges se drejte, largome nga zekumi me afro nga tuba, ne balten e dynjas shume, shume zemra u treten.
    Humbi njerezia vec njerezit mbeten, ti je gjithmone afer, une, une kam mbet larg kam mbet shume larg teje ja rasulallah.
    Nuk e dua erresiren, po futem ne shpellen tende, sa me shume qe vetmohem ne shpellen tende aq me pak po e ndjej vetmine.
    Sa me shume qe po hyje ne thellesine e shpelles aq me shume po e ndjej driten, e kur zemra e gjen driten e ndjene se erresira ka qene eksistence e rreme.
    Si do te ekzistonte erresira sikur te mos ishte drita, dhe si do ta gjenim driten po te mos ishte erresira.
    Nje trung, nje trung hurme njehere perjetoj epersine tende dhe kur ti u largove trungu lotoj.
    Po te mos afroheje perseri dynjaja, dynjaja do te lotonte ne lot, Trungu qahu, po jo Jo dhe zemrat e vdekura ne trupat e gjalle.
    Zemrat qe nuk qajne per ndarjen nuk mund te mallengjehen as per takimin,
    Kam mbet, kam mbet shume larg teje ja rasulallah.. Kam mbet si nje ishull ne boten e liqejve, Eja o kandil, eja, eja dhe ndricoje boten, E kush, kush do te na thonte sot La ilahe il-lallah po te mos ishte Muhamedun Rasulullah.

Zoti e meshirofte thursin e ketyre fjaleve
    AMIN AMIN AMIN

me respekt Flori

Selamun Alejkum Ve Rahmetullah

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582

Podujevë, përkujtohet lindja e Muhamedit a.s.

Në Podujevë mbahet manifestim në përkujtim të lindjes së Muhamedit a.s.

E hënë, 16 Mars 2009 11:21

Përgatiti: Blerim HALILI

Në vazhdën e aktiviteteve dhe organizimeve në përkujtim të (ditë)lindjes së Muhamedit a.s. edhe në qytetin e Podujevës u mbajt manifestimi "Gjurmëve të të Dashurit tonë a.s." nën organizimin e Bashkësisë Islame të Podujevës dhe Asociacionit për Kulturë, Edukim dhe Arsim (AKEA).

Salla e Filmit e qytetit qe e mbushur përplot me besimtarë të cilët i dhanë kuptim manifestimit duke përcjellur rrjedhën e programit me interesim të lartë dhe emocionalitet të theksuar.

Pas hyrjes së përgjitshme nga ana e moderatores, u recituan disa ajete kur'anore nga Hakim ef. Iljazi, i cili gjallëroi zemrat e spektatorëve me zërin dhe melodinë e tij depërtuese.

Pastaj, para të pranishmëve flet Mulla Idriz Bilalli, kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame të Podujevës, i cili pasi shprehu mirëseardhjen dhe pas përshëndetjes për të pranishmit, përmendi të veçantat e këtij përvjetori, arsyet dhe nevojën e përkujtimeve dhe tubimeve të kësaj natyre. Në fund të fjalimit të tij, ai përmblodhi madhështinë e mesazhit të Muhammedit a.s. dhe rrugës së tij duke thënë: "Kemi arsye të tubohemi e të kujtojmë këtë Pejgamber të nderuar, i cili na ka lënë një biografi të pastër e të këndshme, na ka lënë një mision universal dhe të përjetshëm për çdo kohë dhe vend." Ai e përmbylli fjalimin e rastit duke falënderuar të pranishmit për prezencën, me theks të veçantë mysafirët dhe aktorët, mandej edhe aktivistët e AKEA-së, punën e të cilëve e vlerësoi lart.

Më pas, me interpretim ilahie, para të pranishmëve, për disa çaste u shfaq kori i përbërë nga Hakim Iljazi, Fahrudin Hashani dhe Idriz Podvorica, që i kënduan asaj për çka ishin mbledhur.

Në vazhdim të programit, për t'i dhënë shpjegimet e tij, për të paraqitur fjalimin e tij më këtë rast, fjalën e mori Muhamed ef. Fazliu, i cili u fokusua në shtjellime gjithëpërfshirëse mbi figurën, personalitetin dhe karakterin e Muhamedit as., duke u përqendruar gjithashtu në mënyrë të veçantë te cilësitë e tij të larta morale, shpirtërore e njerëzore.

Figurën dhe personalitetin e tij e përshkruajti si të gjithanshëm: komandant, udhëheqës, politikan, i drejtë, i devotshëm, i mëshirshëm, i thjeshtë, modest, adhurues i denjë i Zotit, dhe këtë e përmblodhi më citimin: "Nuk të kemi dërguar (ty o Muhammed) për tjetër veç mëshirë për botërat". Mëshirën e tij e cilësoi jo vetëm në raport me besimtarët, por në raport me të gjithë njerëzit pa dallim (edhe me pabesimtarët).

Për të argumentuar cilësitë morale, personalitetin burrëror, vetitë e devotshmërisë dhe përkushtimin e plotë ndaj fjalës dhe rrugës së Allahut xh.sh., ligjeruesi, z. Muhamed ef. Fazliu, përmendi rastet nga historia e dhembshme, prekëse e të Dërguarit a.s., kur ai është lënduar seriozisht nga të pafetë, si në Uhud, në Taif, e plot raste tjera dhe sahabët i thanë t'i mallkonte ata pabesimtarë që i shkaktuan plagët, e ai u tha: "Allahu s'më ka dërguar për mallkim, por që t'i udhëzojë ata" dhe lutej: "O Zot, i udhëzo ata se nuk dinë!".

Kjo qe rruga, ideja, ideali, misioni i të Dërguarit, këto qenë cilësitë e tij, që u paraqitën nga ana e ligjeruesit.

Pas kësaj pike në skenë u paraqit aktori Ismet Azemi, që bëri interpretimin ilahisë "O Allah" (me tekst të Sabri Bajgorës) dhe një ilahie tjetër (me tekst të Kemal Efendi Aruçit), i cili u prit mjaftë mirë edhe me duartrokitjet e të pranishmëve në sallë.

Në vazhdim, me kumtesën e tij "Historiku dhe argumentimi i kremtimit të mevludit" flet Bekim ef. Jashari, duke përmbledhur sqarimet e nevojshme dhe duke iu referuar rrugës së shumë prej dijetarëve eminentë islamë.

"Kremtimi i mevludit është vepër e lavdëruar"- tha ai, duke shpjeguar se ata që thonë se kjo është një risi, bid'at, me gjasë këtë qëndrim e mbajnë nga frika se mos po cenohet ndonjë fundament i besimit.

Si argumentim i lejimit dhe të qenit të këtij përkujtimi i lavdëruar, ai citoi hadithin e Profetit a.s., që e transmeton Imam Muslimi: "Kush e vë në praktikë një adet të mirë, i takon shpërblimi i atij që vepron sipas tij." Mandej ai citon edhe Imam Ibn Haxherin që thotë: "Ai që organizon mevlud, dhe shmanget nga veprat e këqija nga ai mevlud, mevludi është bid'at i mirë, dhe nuk i cenon fundamentet e sheriatit."
    "Edhe Imam Ibn Tejmije e mbron këtë qëndrim"- shtoi z. Jashari.

Në fund të programit, për t'i dhënë vulën e mbresave dhe për të ndezur zjarrin e fuqishëm të ndjenjave, para të pranishmëve del aktori ynë, Basri Lushtaku, me interpretimin e monologut "Unë larg, ti afër" me tekst nga Fatmir Muja, në të cilin gërshetohet nga njëra anë dashuria, malli, kujtimi që janë edhe afërsia e çeliktë me të Dërguarin, dhe, nga ana tjetër rrëmuja, pluhuri, mëkatet, bota që janë vetë largësia mbytëse. Ky performim me gjuhën, tonin, theksin, fuqinë dhe ngjyrën artistike dhe me përjetimin e thellë shpirtëror, pushtoi me emocionalitet dhe përmallim, jo vetëm të pranishmit, por të dukej se edhe salla, bashllëku, hapësira ishin përlotur...

Shoqëruar me këto mbresa të pashlyeshme, u shënua edhe fundi i programit, i cili mëtojmë të na jep sinjal për vazhdimësi në nisma të tilla, që janë të pazëvendësueshme për kontribut në ndërgjegjësimin fetar, përjetimin e lirisë shpirtërore, çiltërisë morale dhe që jetësojnë pa masë ndjenjën e përbashkësisë me rrënjë qiellore, rrjedhimisht që të jemi më afër mesazhit dhe gjurmëve të të Dashurit tonë, paqja dhe mëshira e Allahut qofë mbi të!

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Foto nga manifestimi ne Podujev
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Mesoje se cfare festojne dhe perkujtojne muslimanet e mbare botes ne kete dite te shenuar!

RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin

Në Podujevë mbahet manifestim në përkujtim të lindjes së Muhamedit a.s.

E hënë, 16 Mars 2009 11:21

Përgatiti: Blerim HALILI

Në vazhdën e aktiviteteve dhe organizimeve në përkujtim të (ditë)lindjes së Muhamedit a.s. edhe në qytetin e Podujevës u mbajt manifestimi "Gjurmëve të të Dashurit tonë a.s." nën organizimin e Bashkësisë Islame të Podujevës dhe Asociacionit për Kulturë, Edukim dhe Arsim (AKEA).

Salla e Filmit e qytetit qe e mbushur përplot me besimtarë të cilët i dhanë kuptim manifestimit duke përcjellur rrjedhën e programit me interesim të lartë dhe emocionalitet të theksuar.

Pas hyrjes së përgjitshme nga ana e moderatores, u recituan disa ajete kur'anore nga Hakim ef. Iljazi, i cili gjallëroi zemrat e spektatorëve me zërin dhe melodinë e tij depërtuese.

Pastaj, para të pranishmëve flet Mulla Idriz Bilalli, kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame të Podujevës, i cili pasi shprehu mirëseardhjen dhe pas përshëndetjes për të pranishmit, përmendi të veçantat e këtij përvjetori, arsyet dhe nevojën e përkujtimeve dhe tubimeve të kësaj natyre. Në fund të fjalimit të tij, ai përmblodhi madhështinë e mesazhit të Muhammedit a.s. dhe rrugës së tij duke thënë: "Kemi arsye të tubohemi e të kujtojmë këtë Pejgamber të nderuar, i cili na ka lënë një biografi të pastër e të këndshme, na ka lënë një mision universal dhe të përjetshëm për çdo kohë dhe vend." Ai e përmbylli fjalimin e rastit duke falënderuar të pranishmit për prezencën, me theks të veçantë mysafirët dhe aktorët, mandej edhe aktivistët e AKEA-së, punën e të cilëve e vlerësoi lart.

Më pas, me interpretim ilahie, para të pranishmëve, për disa çaste u shfaq kori i përbërë nga Hakim Iljazi, Fahrudin Hashani dhe Idriz Podvorica, që i kënduan asaj për çka ishin mbledhur.

Në vazhdim të programit, për t'i dhënë shpjegimet e tij, për të paraqitur fjalimin e tij më këtë rast, fjalën e mori Muhamed ef. Fazliu, i cili u fokusua në shtjellime gjithëpërfshirëse mbi figurën, personalitetin dhe karakterin e Muhamedit as., duke u përqendruar gjithashtu në mënyrë të veçantë te cilësitë e tij të larta morale, shpirtërore e njerëzore.

Figurën dhe personalitetin e tij e përshkruajti si të gjithanshëm: komandant, udhëheqës, politikan, i drejtë, i devotshëm, i mëshirshëm, i thjeshtë, modest, adhurues i denjë i Zotit, dhe këtë e përmblodhi më citimin: "Nuk të kemi dërguar (ty o Muhammed) për tjetër veç mëshirë për botërat". Mëshirën e tij e cilësoi jo vetëm në raport me besimtarët, por në raport me të gjithë njerëzit pa dallim (edhe me pabesimtarët).

Për të argumentuar cilësitë morale, personalitetin burrëror, vetitë e devotshmërisë dhe përkushtimin e plotë ndaj fjalës dhe rrugës së Allahut xh.sh., ligjeruesi, z. Muhamed ef. Fazliu, përmendi rastet nga historia e dhembshme, prekëse e të Dërguarit a.s., kur ai është lënduar seriozisht nga të pafetë, si në Uhud, në Taif, e plot raste tjera dhe sahabët i thanë t'i mallkonte ata pabesimtarë që i shkaktuan plagët, e ai u tha: "Allahu s'më ka dërguar për mallkim, por që t'i udhëzojë ata" dhe lutej: "O Zot, i udhëzo ata se nuk dinë!".

Kjo qe rruga, ideja, ideali, misioni i të Dërguarit, këto qenë cilësitë e tij, që u paraqitën nga ana e ligjeruesit.

Pas kësaj pike në skenë u paraqit aktori Ismet Azemi, që bëri interpretimin ilahisë "O Allah" (me tekst të Sabri Bajgorës) dhe një ilahie tjetër (me tekst të Kemal Efendi Aruçit), i cili u prit mjaftë mirë edhe me duartrokitjet e të pranishmëve në sallë.

Në vazhdim, me kumtesën e tij "Historiku dhe argumentimi i kremtimit të mevludit" flet Bekim ef. Jashari, duke përmbledhur sqarimet e nevojshme dhe duke iu referuar rrugës së shumë prej dijetarëve eminentë islamë.

"Kremtimi i mevludit është vepër e lavdëruar"- tha ai, duke shpjeguar se ata që thonë se kjo është një risi, bid'at, me gjasë këtë qëndrim e mbajnë nga frika se mos po cenohet ndonjë fundament i besimit.

Si argumentim i lejimit dhe të qenit të këtij përkujtimi i lavdëruar, ai citoi hadithin e Profetit a.s., që e transmeton Imam Muslimi: "Kush e vë në praktikë një adet të mirë, i takon shpërblimi i atij që vepron sipas tij." Mandej ai citon edhe Imam Ibn Haxherin që thotë: "Ai që organizon mevlud, dhe shmanget nga veprat e këqija nga ai mevlud, mevludi është bid'at i mirë, dhe nuk i cenon fundamentet e sheriatit."

Në fund të programit, për t'i dhënë vulën e mbresave dhe për të ndezur zjarrin e fuqishëm të ndjenjave, para të pranishmëve del aktori ynë, Basri Lushtaku, me interpretimin e monologut "Unë larg, ti afër" me tekst nga Fatmir Muja, në të cilin gërshetohet nga njëra anë dashuria, malli, kujtimi që janë edhe afërsia e çeliktë me të Dërguarin, dhe, nga ana tjetër rrëmuja, pluhuri, mëkatet, bota që janë vetë largësia mbytëse. Ky performim me gjuhën, tonin, theksin, fuqinë dhe ngjyrën artistike dhe me përjetimin e thellë shpirtëror, pushtoi me emocionalitet dhe përmallim, jo vetëm të pranishmit, por të dukej se edhe salla, bashllëku, hapësira ishin përlotur...

Shoqëruar me këto mbresa të pashlyeshme, u shënua edhe fundi i programit, i cili mëtojmë të na jep sinjal për vazhdimësi në nisma të tilla, që janë të pazëvendësueshme për kontribut në ndërgjegjësimin fetar, përjetimin e lirisë shpirtërore, çiltërisë morale dhe që jetësojnë pa masë ndjenjën e përbashkësisë me rrënjë qiellore, rrjedhimisht që të jemi më afër mesazhit dhe gjurmëve të të Dashurit tonë, paqja dhe mëshira e Allahut qofë mbi të!

selam alejkum

dua te veçoj nje pjese te asaj qe ke postuar, qe eshte:

duhet te sqarojme pak ate hadithin qe eshte thene me siper.
    pasi nese e lexon pjesen e pare te hadithit tek Muslimi,kjo do te sqaroje qe aty nuk behet fjale me prezantimin e risise ne fe.
    tani kalojme tek hadithi: duhet thene qe Pejgamberi[salallahu aleji ue selam] e tah kete kur pa disa njerez te varfer te ulur jashte xhamise dhe askush nuk i ndihmonte ata.Ai [salallahu alejhi ue selam] qe i brengosur dhe mbajti nje ligjerate per t'i perkujtuar njerezit qe t'i frikohen Allahut.pas fjalimit dikush solli nje ngarkese te madhe me lemoshe dhe ua dha atyre njerezve.kur te tjeret e pane ate duke vepruar kesisoj,ata te gjithe filluan te japin lemoshe ketyre njerezve derisa shprehja e fytyres se Pejgamberit[salallahu alejhi ue selam] nderroi nga hidherimi ne gezim.

ne parim ,njeriu dha lemoshe,e cila eshte e lejuar prej Sheriatit dhe nje akt i mire.pra,nese dikush e ben nje veper te cilen njerezit e kane lene pas dore dhe ajo eshte akt i lejuar dhe ne pajtim me sheriatin dhe njerezit e pasojne ate,atehere ai fiton shperblimin e tij dhe shperblimin eper ate se pasohet pa u pakesuar shperblimi i te tjereve.pra ketu nuk kemi te bejme me bidat ne fe pasi lemosha eshte nje akt i lejuar ne Sheriat dhe se te tjere para tij e kane dhene ate.

sa per ate se imam ibn haxher e ka thene ate qe eshte shkruajtur me lart:
    dua te me jepni se ku e ka shkruajtur?
    po ashtu edhe per ibn tejmijeh?ku e ka shkruajtur?

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Abdurrahman per ate Zot, do i lini ndonje dite kundershtite apo do vazhdojme tere jeten keshtu.

Per hir te se vertetes ka edhe ato qe mendojne se kjo eshte risi, por mua me intereson aktiviteti qe behet me kete rast, psh flitet per Pejgamberin as, mbahet nje ligjerate, jepen disa keshilla udhezime etj etj qe popullit tona i mungojne shume, ndersa gjykimi le ti mbetet dijetareve.
    Te mos e kthejme cdo teme ne debat se eshte turp, fundja per cdo mendim gjen materiale, mjafton te gerricesh edhe...

Une mendoj qe duhet ta hedhim tutje tifozllekun, te mendojme sesi ti shmangim debatet dhe te mos nisemi thjeshte per debat.
    Kaq Kisha une, fjalet me te mira jane per Allahun e te derguarin e Tij.
    Selam
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 26-03-2009 më 05:58
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    festimi i ditelindjes se profetit alejhi selam nuk lejohet me u festu eshte BIDAT,vete profeti salallahu alejhi ue selem e ka ndaluar festim e ditelinjdej se tij duke thene ,mos me ngritni mua sic bejne te keishteret me isain.un e solla argumentin qe e ndalon,nqs ka ndokush vetem nje argument qe e lejon ta shkruajne.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Tito dhe shqiptaret e Kosoves ?
    Nga Petrit_AK47 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 13-07-2011, 18:43
  3. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  4. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •