Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582

Forumi Rinor Islam përkujton ditëlindjen e Muhammedit a.s.

Forumi Rinor Islam me aktivitete të shumta përkujton ditëlindjen e Muhammedit a.s. Me këtë rast, manifestimi qendrorë, për të pestën herë me rradhë organizohet nga Forumi Rinor Islam - dega Kumanovë.

E martë, 10 Mars 2009 12:29

Me një program të larmishëm artistik dhe me disa risi tjera edhe kësaj here Pallati i kulturës ishte I stërmbushur me rreth 1000 të pranishëm.

Në fillim fjala përshëndetëse iu dha kryetarit të Forumit Rinor Islam z. Rufat Sherifi-t i cili pas përshëndetjes veç tjerash theksoi edhe domosdoshmërinë e jetësimit të mesazhit të Pejgamberit Muhammed a.s. në të gjitha sferat e jetës.

Në cilësinë e nikoqirit këtë tubim e përshëndeti edhe kryetari i Forumit Rinor Islam-dega Kumanovë z. Milazim Mustafa i cili falëminderoi të gjithë ata që mbështetën financiarisht këtë tubim, përshëndeti të pranishmit dhe mysafirët nga Kosova.

Programin e begatuan ilahitë dhe monologu i përgatitur nga artisti i njohur kosovar Basri Lushtaku, i cili përcjelli emocione të veçanta te të pranishmit. Programi u shoqërua nga një ligjëratë e shkrutër e hoxhë Husamedin Abazit nga Prishtina, dhe u përmbyll me një dramë njëaktëshe të përgatitur nga trupa teatrore e Kumanovës nën regji të aktorit Qazmedin Nuredinit.

Në vazhdën e këtij aktiviteti u realizua edhe ekspozita artistike me piktura të ndryshme që e organizon Forumi Rinor Islam, në kuadër të muajit të lindjes së Pejgamberit a.s. nën moton "Me art ne flasim"

Me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s. edhe dega në Kërçovë organizoi Manifestim madhështor me një program të pasur kulturo-islam.

Programi i manifestimit në fjalë përbëhej nga ligjerata me temë: "Muhamedi a.s. në familje dhe realiteti ynë bashkëkohor" ligjëruar nga Selver Xhemaili, teolog nga Tetova dhe nga kryetati i FRI-së z.Rufat Sherifi.

Më pas të pranishmit kishin rastin të dëgjojnë lexim të Kur'anit dhe ilahi. Manifestimi në fjalë u përmbyll me një videoprezentim ku me kujdes të madh u përcjell videoklipi "Mëshira" interpretuar nga artist i mirënjohur nga Shqipëria Reshat Arbana.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Organizimi i FRI-se ne Kumanove

Ndryshuar për herë të fundit nga Vista : 10-03-2009 më 08:41

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Pse e feston ditelindjen e a.s. Muhamedit ?!!!!!
    E din ti se sipas predikimeve WAHABI eshte kufr me e festu diteleindjen e profetit?!!
    Tan kohen u del ne mbrojtje dhe tani ke hap teme qe flet per ditelindjen e profetit.

Si do qe te jete, urime edhe ty ditelindja e njeriut me te madh ne bote!
    Po ashtu uroj qe percarjet te marrin fund midis muslimaneve njehere e pergjithmone.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Manifestimi u mbajtë në Pallatin e Kulturës në Kërçovë.

Në vazhdë të aktiviteteve në fjalë edhe Forumi Rinor islam – Sektori i femrës realizoi një program të begatshëm fetarë në Shkup. Programi në vete ngërthente një tribunëtë hapur me temë " Muhammedi a.s. shëmbëlltyrë e një jete të lumtur familjare" ku përpos ligjeruses si mirënjohur nga Kosova në debatin e hapur studentet prezantuan këndvështrimin e tyre të jetës së Muhammedit a.s. ku më pas bënë një krahasim mes jetës familjare të Muhammedit a.s. dhe kohës bashkohore.

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pse e feston ditelindjen e a.s. Muhamedit ?!!!!!
    E din ti se sipas predikimeve WAHABI eshte kufr me e festu diteleindjen e profetit?!!
    Tan kohen u del ne mbrojtje dhe tani ke hap teme qe flet per ditelindjen e profetit.

Si do qe te jete, urime edhe ty ditelindja e njeriut me te madh ne bote!
    Po ashtu uroj qe percarjet te marrin fund midis muslimaneve njehere e pergjithmone.

GV_USA
    Nuk jam un vehabist dhe as qe e kam idejen nese e festojne ato ose jo , me shum me intereson menyra ime e besimit .
    Kjo menyr e "festimit" me pelqen , duke perkujtu jeten dhe vepren e Muhamedit a.s , duke lexu Kuran ose kendu Ilahi.

Por nese vjen dita qe muslimanet te festojn ditelindjen e Muhamedit a.s , ashtu sic festojn krishteret ditelindjes e Isait a.s , ateher mos u festoft fare.
    Ke idejen si po e festojn krishteret ?

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Kremtohet ditëlindja e Muhamedit a.s.

Gostivar/Kumanovë, 9 mars - Nën organizimi të Muftinisë së Bashkësisë Islame në Gostivar, për të gjashtën herë me radhë është realizuar manifestimi tradicional kushtuar ditëlindjes së Muhamedit a. s., e titullar "Mirë se erdhe Ja Resulallah". Në prezencë të përfaqësuesve të pushtetit vendor dhe qendror, subjekteve politike si dhe shumë mysafirëve të tjerë, u prezantua një program i bujshëm artistik si dhe u ndanë mirënjohje për predikuesit fetarë të regjionit të Gostivarit si dhe personaliteteve të tjera që kanë kontribuuar në zhvillimin e jetës religjioze islame në këtë zonë.
    Manifestimin e sivjet me prezencën e tij e madhëroi edhe artisti i merituar shqiptarë, Mirush Kabashi, i cili me këtë rast solli në skenë një monolog me motive fetare si dhe një tjetër kushtuar pavarësisë së Kosovës.
    Të pranishmit patën rastit të shohin edhe dokumentarin televiziv kushtuar biografisë profetit si dhe ilahije të shumta të interpretuara nga korri i Muftinisë si dhe korri i femrave të paraleles së shtrirë të Medresesë për femra në Gostivar.
    Të pranishmit i përshëndeti dhe përfaqësuesi i Komunitetit Musliman të Shqipërisë, Ylli Mazari, i cili me këtë rast solli përgëzimet e kreut të kësaj bashkësie për organizimet e tilla fetare.
    "Gostivari edhe këtë vit e dëshmoi se ka kapacitete njerëzore, intelektuale si dhe mediale për të realizuar manifestime të tilla madhore. Shprehemi të kënaqur nga mbarëvajtja e këtij manifestimi i cili po realizohet për të gjashtën herë dhe mëton të jetë tradicional", theksoi Shaqir efendi Fetahu, mufti i Gostivarit.
    Organizatorët me këtë rast shprehën falënderime edhe për mbështetjen e mediumeve, ndër të cilat edhe gazeta Koha, e cili njëkohësisht ishte dhe sponsor medial i manifestimit.
    Ndërkaq, edhe dega e Forumit Rinorë Islam në Kumanovë, ka organizuar manifestimin e pestë me radhë. Nikoqiri i këtij manifestimi, Milazim Mustafa, para të pranishmëve tha se ditëlindja e të dërguarit të Zotit, Muhamedit a.s është datë shumë e rëndësishme në histori. "Sidomos tash në kohën kur ne ballafaqohemi me shume sprova, kështu që veprat e të dërguarit dhe shembujt e tij duhet praktikuar për të përballur me këto sporva. Poashtu përmendi rëndësinë e këtij manifestimi, i cili po këtë natë ata festojnë edhe 5 vjetorin e themelimit të degës së FRI-së në Kumanovë", tha ai. Në mesin e mysafirëve ishte ehde kryetari i FRI-së Rufat Sherifi si dhe teologë nga mysafirë nga Kosova. Aktori Basri Lushtaku ka interpretuar një monolog, ndërsa kulminacioni i mbrëmjes arriti me pjesën dramatike të aktorëve profesional kumanovarë të cilët dhanë porosinë se sa e rëndësishme është drejtësia. Manifestim të ngjashme janë mbajtur edhe në qytete tjera të Maqedonisë. (D.Z/N.K)

gazeta koha
    http://www.koha.com.mk/a14.html

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Nuk jam un vehabist dhe as qe e kam idejen nese e festojne ato ose jo , me shum me intereson menyra ime e besimit .
    Kjo menyr e "festimit" me pelqen , duke perkujtu jeten dhe vepren e Muhamedit a.s , duke lexu Kuran ose kendu Ilahi.

Por nese vjen dita qe muslimanet te festojn ditelindjen e Muhamedit a.s , ashtu sic festojn krishteret ditelindjes e Isait a.s , ateher mos u festoft fare.
    Ke idejen si po e festojn krishteret ?
    E kam idene, si nuk e kam idene, jetoj ne nje shtet te tille!
    Por muslimani i vertete kurre nuk e feston ditelindjen e profetit si puna e krishtereve, ndersa sa i perket wehabistave eshte mese e vertete se sipas tyre eshte e ndaluar te festohet ditelindja e profetit, dhe bileeeeees akoma me zi ekzistojne plane qe te rezojne xhamine e profetit, nje pjese te saj, aty ku gjendet vari i profetit me qellim qe ti prishin varrin!

Andaj une me predikime dhe ide te tilla nuk mund te jem ne vale te njejta!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Me thene te drejten une nuk kuptoj dicka,pse duhet me pergjasu me te krishterte me keto festime?!PRanej edhe Islami eshte shume me interesant edhe i pa krahasueshem me fete e tjera.Secili ka te drejten e zgjedhjes se ve ne dyshim une,por perkujtimi nga dallim nga mevludi..

Kush ka qene rezultati i ketij festimi?O bo tradite pa ndonje argument fetar nga robt.Shikoni prejardhjen e emrit Mevlud ene mund te kuptoni me shume.

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 28-03-2010, 09:30
  2. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  3. Forumi Musliman sulmon shkrimtarin Ismail Kadare
    Nga Davius në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-06-2006, 08:44
  4. Ndihme per disa test cases...
    Nga BeracakjaKeqe në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-02-2004, 01:07
  5. Përse unë jam përjashtuar nga forumi?
    Nga Albo në forumin Pyetje - përgjigje
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-02-2004, 00:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •