Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Po me pare po te ve vargjet e Zanafilles , kaītulli 2, per t'i pasur parasysh fjalet e Zotit te gjithpushtetshem .

20

Dhe njeriu u vuri emra tėrė bagėtisė, zogjve tė qiellit dhe ēdo kafshe tė fushave; por pėr njeriun nuk u gjend asnjė ndihmė e pėrshtatshme pėr tė.
    21

Atėherė Zoti Perėndi e futi nė njė gjumė tė thellė njeriun, tė cilin e zuri gjumi; dhe mori njė nga brinjėt e tij dhe e mbylli mishin nė atė vend.
    22

Pastaj Zoti Perėndi me brinjėn qė i kishte hequr njeriut formoi njė grua dhe e ēoi te njeriu.
    23

Dhe njeriu tha: "Kjo sė fundi ėshtė kocka e kockave tė mia dhe mishi i mishit tim. Ajo do tė quhet grua sepse ėshtė nxjerrė nga burri".
    24

Pėr kėtė arsye njeriu do tė braktisė babanė dhe nėnėn e tij dhe do tė bashkohet me gruan e tij, dhe do tė jenė njė mish i vetėm.

Salomoni Abrahami te gjithe mekatuan , nuk ju binden vullnetit te Zotit ne lidhje me ate qe ishte e drejte ne syte e Zotit , A nuk ngjan mekati i Abrahamit ketu me ate te Adamit , biles Saraj e merr persiper barren e nuk permend djallin ne formen e gjarprit .

Zanafilla 15

2

Po Abrami i tha: "Zot, Perėndi, ēfarė do tė mė japėsh, sepse unė jam pa fėmijė dhe trashėgimtari i shtėpisė sime ėshtė Eliezeri i Damaskut?".
    3

Pastaj Abrami shtoi kėto fjalė: "Ti nuk mė ke dhėnė asnjė pasardhės; dhe ja, njė i lindur nė shtėpinė time do tė jetė trashėgimtari im".
    4

Atėherė fjala e Zotit iu drejtua duke i thėnė: "Ai nuk do tė jetė trashėgimtari yt, por ai qė ka pėr tė dalė nga tė pėrbrendshmet e tua do tė jetė trashėgimtari yt".
    5

Pastaj e ēoi jashtė dhe i tha: "Vėshtro me kujdes qiellin dhe numėro yjet, nė rast se mund t`i numėrosh", pastaj shtoi: "Kėshtu kanė pėr tė qenė pasardhėsit e tu".
    6

Dhe ai i besoi Zotit, qė ia vuri nė llogari tė drejtėsisė.

Pra besimi tek Zoti eshte drejtesi , por ēfar ben Abrami me pas ? Le ta shohim

Zanafilla kapitulli 16
    1

Por Saraj, gruaja e Abramit, nuk i kishte dhėnė asnjė fėmijė. Ajo kishte njė shėrbyese egjiptase qė quhej Agar.
    2

Kėshtu Saraj i tha Abramit: "Ja, Zoti mė ka ndaluar tė kem fėmijė; oh, futu te shėrbysja ime, ndofta mund tė kem fėmijė prej saj". Dhe Abrami dėgjoi zėrin e Sarajt.

( Ketu pra Abrami mekaton se ne vend t'i qendroj besnik gruas se tij , e tradhton ate , veten si dhe Zotit duke mos besuar permbushjen e premtimit qe i kish bere Perendia )

3
    Kėshtu pra Saraj, gruaja e Abramit, mbasi ky i fundit kishte banuar dhjetė vjet nė vendin e Kanaanėve, mori shėrbyesen e saj Agarin, egjiptasen, dhe ia dha pėr grua burrit tė saj Abramit.
    4

Dhe ai u fut tek Agari, qė mbeti me barrė; por kur u bind se kishte mbetur me barrė, ajo e shikoi me pėrbuzje zonjėn e saj.
    5

Atėherė Saraj i tha Abramit: "Pėrgjegjėsia pėr fyerjen qė m`u bė le tė bjerė mbi ty. Kam qėnė unė qė tė hodha nė krahėt e shėrbyeses sime; por qė kur e mori vesh qė ėshtė me barrė, ajo mė shikon me pėrbuzje. Zoti le tė jetė gjykatės midis meje dhe teje".
    6

Abrami iu pėrgjegj Sarajt: "Ja, shėrbyesja jote ėshtė nė dorėn tėnde; bėj me tė ē`tė duash". Atėherė Saraj e trajtoi nė mėnyrė tė ashpėr dhe ajo iku nga prania e saj.
    7

Por Engjėlli i Zotit e gjeti pranė njė burimi uji nė shkretėtirė, pranė burimit nė rrugėn e Shurit,
    8

dhe i tha: "Agar, shėrbyesja e Sarajt, nga vjen dhe ku po shkon?" Ajo u pėrgjigj: "Po iki nga prania e zonjės sime Saraj".
    9

Atėherė Engjėlli i Zotit i tha: "Kthehu tek zonja jote dhe nėnshtroju autoritetit tė saj".
    10

Pastaj Engjėlli i Zotit shtoi: "Unė do t`i shumėzoj fort pasardhėsit e tu aq sa tė mos mund tė llogariten pėr shkak tė numrit tė tyre tė madh".
    11

Engjėlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrė dhe do tė lindėsh njė djalė dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhėrimin tėnd;
    12

ai do tė jetė ndėrmjet njerėzve si njė gomar i egėr; dora e tij do tė jetė kundėr tė gjithėve dhe dora e tė gjithėve kundėr tij; dhe do tė banojė nė prani tė tė gjithė vėllezėrve tė tij".

Ketu po te sjell historine e Salomonit La Lune meqenese ma kerkove

tek 1 Mbreterve .

Kapitulli 3

9

Jepi, pra, shėrbėtorit tėnd njė zemėr tė zgjuar, nė mėnyrė qė tė administrojė drejtėsinė pėr popullin tėnd dhe tė dallojė tė mirėn nga e keqja. Kush nė fakt mund tė administrojė drejtėsinė pėr popullin tėnd kaq tė madh?".

10

I pėlqeu Perėndisė qė Salomoni bėri kėtė kėrkesė.

11

Atėherė Perėndia i tha: "Me qenė se kėrkove kėtė dhe nuk kėrkove pėr vete as jetė tė gjatė, as pasuri, as vdekjen e armiqve tė tu, por ke kėrkuar zgjuarsi pėr tė kuptuar atė qė ėshtė e drejtė,

12

ja, unė po bėj atė qė ti ke kėrkuar: po tė jap njė zemėr tė urtė dhe tė zgjuar, sa nuk ka pasur asnjėri para teje dhe nuk ka pėr tė dalė askush si ti mbas teje.

13

Po tė jap edhe atė qė nuk ke kėrkuar: pasuri dhe lavdi, kėshtu qė midis mbretėrve nuk do tė ketė asnjė si ti, pėr tė gjitha ditėt e jetės sate.

14

Nė rast se ti ecėn nė rrugėt e mia duke iu bindur statutet dhe urdhėrimet e mia, ashtu si bėri Davidi, ati yt, unė kam pėr t`i zgjatur ditėt e tua".

15

Salomoni u zgjua, dhe ja, ishte nė ėndėrr. Atėherė ai u kthye nė Jeruzalem, u paraqit para arkės sė besėlidhjes tė Zotit, ofroi olokauste dhe flijime falėnderimi, dhe shtroi njė banket pėr tė tėrė shėrbėtorėt e tij.

Kapitulli 6

11

Fjala e Zotit iu drejtua Salomonit, duke i thėnė:

12

"Pėr kėtė tempull qė po mė ndėrton, nė qoftė se ti u pėrmbahesh statuteve tė mia, zbaton nė praktikė dekretet e mia dhe u bind tė gjitha urdhėrimeve tė mia duke ecur nė to unė do tė pėrmbush me ty premtimin qė i dhashė Davidit, atit tėnd:

13

do tė banoj nė mes tė bijve tė Izraelit dhe nuk do ta braktis popullin tim tė Izrarelit".

14

Kėshtu Salomoni ndėrtoi tempullin dhe e pėrfundoi.

Kapitulli 8

56

"I bekuar qoftė Zoti, qė i dha paqe popullit tė Izraelit, sipas gjithė atyre premtimeve qė kishte bėrė; as edhe njė fjalė e vetme nuk mbeti pa u zbatuar nga tė gjitha premtimet e bėra prej tij me anė tė shėrbėtorit tė tij Moisi.

57

Zoti, Perėndia ynė, qoftė me ne ashtu siē ka qenė me etėrit tanė; mos na lėntė dhe mos na braktistė,

58

por t`i kthejė zemrat tona nga ai, me qėllim qė ne tė ecim nė tė gjitha rrugėt e tij dhe t`u bindeni urdhėrimet e tij, statutet e tij dhe dekretet e tij qė u ka parashtruar etėrve tanė.

Kapitulli 9

3

dhe Zoti i tha: "Unė e pėrmbusha lutjen tėnde dhe kėrkesėn qė bėre para meje; kam shenjtėruar kėtė tempull qė ti ke ndėrtuar pėr t`i vėnė emrin tim pėr gjithnjė; aty do tė jenė pėr gjithnjė sytė dhe zemra ime.

4

Sa pėr ty, nė qoftė se do tė ecėsh para meje ashtu si ka ecur Davidi, ati yt, me ndershmėri zemre dhe me drejtėsi, duke bėrė tėrė gjėrat qė tė kam urdhėruar, dhe nė rast se do tė respektosh statutet dhe dekretet e mia,

5

unė do ta bėj tė qėndrueshėm fronin e mbretėrisė sate mbi Izrael pėr gjithnjė, ashtu siē ia kisha premtuar Davidit, atit tėnd, duke thėnė: "Nuk tė ka pėr tė munguar kurrė njė njeri pėr t`u ulur mbi fronin e Izraelit".

6

Por nė rast se ju ose bijtė tuaj do tė largohen nga unė dhe nuk do tė zbatoni urdhėrimet dhe statutet e mia qė kam vėnė para jush dhe do tė shkoni t`u shėrbeni perėndive tė tjera dhe tė bini pėrmbys para tyre,

7

unė do ta zhduk Izraelin nga faqja e vendit qė i kam dhėnė dhe nuk do tė jem i pranishėm nė tempullin qė kam shenjtėruar nė emrin tim; kėshtu Izraeli do tė bėhet gazi dhe tallja e tėrė popujve.

Kapitulli 11

1

Por mbreti Salomon, veē bijės sė Faraonit, dashuroi shumė gra tė huaja, moabite, amonite, idumeje, sidonie dhe hiteje,

2

qė u pėrkisnin popujve pėr tė cilėt Zoti u kishte thėnė bijve tė Izraelit: "Ju nuk do tė lidhni martesė me ta, as ata me ju, sepse ata do ta kthejnė me siguri zemrėn tuaj nga perėnditė e tyre". Por Salamoni u bashkua me kėto gra nga dashuria.

3

Ai pati si bashkėshorte shtatėqind princesha dhe treqind konkubina; dhe bashkėshortet e tij ia ēoroditėn zemrėn.

4

Kėshtu, kur Salomoni u plak, bashkėshortet e tij ia kthyen zemrėn nė drejtim tė perėndive tė tjera; dhe zemra e tij nuk i pėrkiste plotėsisht Zotit, Perėndisė tė tij, ashtu si zemra e Davidit, atit tė tij.

5

Salomoni ndoqi, pra, Ashtorethin, perėndeshėn e Sidonėve, dhe Milkomin, tė neveritshmin e Amonitėve.

6

Kėshtu Salomoni bėri atė qė ishtė e keqe nė sytė e Zotit dhe nuk e ndoqi tėrėsisht Zotin, ashtu si kishte bėrė i ati David.

7

Atėherė Salomoni ndėrtoi mbi malin pėrballė Jeruzalemit njė vend tė lartė pėr Kemoshin, tė neveritshmin e Moabit, dhe pėr Molekun, tė neveritshmin e bijve tė Amonit.

8

Kėshtu bėri pėr tė gjitha bashkėshortet e huaja tė tij qė digjnin temjan dhe u ofronin flijime perėndive tė tyre.

9

Prandaj Zoti u zemėrua me Solomonin, sepse zemra e tij qe larguar nga Zoti, Perėndia i Izraelit, qė i ishte shfaqur dy herė.

Vargu 33 e thote qarte

33

sepse ata mė kanė braktisur dhe kanė rėnė pėrmbys pėrpara Ashtorethit, perėndeshės sė Sidonitėve, pėrpara Kemoshit, perėndisė sė Moabit, dhe pėrpara Milkomit, perėndisė sė bijve tė Amonit, dhe nuk kanė ecur nė rrugėt e mia pėr tė bėrė atė qė ėshtė e drejtė nė sytė e mi dhe pėr tė respektuar statutet dhe dekretet e mia, ashtu si bėri ati i tij, Davidi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 10-03-2009 mė 16:57

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Pse zoti nuk po e godet tani token, e gjitha eshte kthyer ne perversitet, edhe njerzit qe duken me te ndershem, kan anen e erret e cila i shoqeron kudo, mendimet edhe veprimet qe bejn ne fshehtesi te plote! Atehere cfar pret zoti qe ti bjere tokes a.k.a sodoma gomorra?
    Nga e kerkon kete pergjigje ti?Nga ana fetare,si e sheh Islami kete ceshtje?

Nese do nje pergjigje nga une do te thoja qe sdo kishte kuptim bota vetem me te mire,ose ndoshta une sdo dallohesha nga ty,e as ti nga une.

E keqja dhe e mira ka lindur me njeriun,nese sdo ishte njeriu kush do e dinte cfare eshte e mire dhe e keqe?Nese ti kupton se kush eshte me e mira per ty di dhe te zgjedhesh prandaj nuk e shoh si dicka te padrejte.
    Kjo me con ne mendje qe duhet te kete nje Dite Gjykimi per te gjithe.
    Sa per pyetjen pse spo goditet kjo bote...never say never,im waiting like you.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Nga e kerkon kete pergjigje ti?Nga ana fetare,si e sheh Islami kete ceshtje?

Nese do nje pergjigje nga une do te thoja qe sdo kishte kuptim bota vetem me te mire,ose ndoshta une sdo dallohesha nga ty,e as ti nga une.

E keqja dhe e mira ka lindur me njeriun,nese sdo ishte njeriu kush do e dinte cfare eshte e mire dhe e keqe?Nese ti kupton se kush eshte me e mira per ty di dhe te zgjedhesh prandaj nuk e shoh si dicka te padrejte.
    Kjo me con ne mendje qe duhet te kete nje Dite Gjykimi per te gjithe.
    Sa per pyetjen pse spo goditet kjo bote...never say never,im waiting like you.
    Ishte pyetje e pergjithshme, shoh shume te flasin per besimin fetar edhe e mbrojne ate me zjarr "zoti im eshte me i mire" "i joti sben"
    Nese qenkan gjith kta "zota" atehere pse nuk ngrihet njeri qe te pastroje pak boten, por presin qe te vritemi me njeri tjetrin (flas per luftrat) edhe nuk besoj se ka pas ndonjeher vrasje masive ose te quajtura ndryshe "denim nga zoti" tipi sodoma e gomorra, ka qene vetem nje shi meteoresh qe ka rastis ne ate kohe, edhe eshte quajtur si denim nga zoti per ate fshat qe gjasme kishin dale nga udha zotit (me sakte sic ndodhi edhe me tsunamin ne indonezi qe disa myslimane edhe te krishtere thonin qe ishte denim nga zoti sepse aty banonte e keqja! Ok si mund te themi se aty banonte e keqja kur ata si benin keq njeriut? Pse nuk themi qe e keqja ishte Gjermania qe zhduku gjith ata njerez me genocid edhe zoti nuk ngriti dore per ta parandaluar ate gje, pse pikerisht duhet te merret me vende te harruara nga njerzimi si tipi indonezise (gjithmone nese paska qene veper e zotit) ! Problemi im qe shoh ktej verdalle, eshte se njerzit flasin ne disa fakte qe me te vertete te largojne me shume nga besimi fetar, si mund te besosh ne nje fe kur ngrihet nje besimtar i te njejtes fe me ty edhe del duke brohorit i lumtur qe ne filan vend vdiqen mijra njerez, shperthim kamikaz apo fatkeqesi natyrore!! Atehere kjo gje me ben te mendoj se xhamite edhe kishat nuk jepkan mesimet e duhura sic ju takon, ndaj edhe un rri larg kishave e xhamiave per kte arsye.. Ok se u zgjata kot, sme takon te shkruaj kaq gjate gjithsesi.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    daniel00 na solle gjith shkrimet e bibles! Mendimi jot cili eshte, apo ai qe shkruan bibla??
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Daniel mos be lojra tani,fol per Testamentin e vjeter pls

Exodus 21:10

Deuteronomy 21:15

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Pse zoti nuk po e godet tani token, e gjitha eshte kthyer ne perversitet, edhe njerzit qe duken me te ndershem, kan anen e erret e cila i shoqeron kudo, mendimet edhe veprimet qe bejn ne fshehtesi te plote! Atehere cfar pret zoti qe ti bjere tokes a.k.a sodoma gomorra?

Ne paralelizem me Sodomen dhE Gomorren Perendia pret qe te shpetohen sa me teper te drejte perpara fundit dhe shkaterrimit , megjithese degjenerimi eshte shume i madh ai do te prese deri ne diten kur ēdo fryme do te vihet ne dijeni te mekatit te tij dhe pastaj do te gjykohet i gjithe njerezimi sepse sa per te vdekurit tashme ne kurveri e mekat ata nuk kane se si te pelqehen , kjo thuhet qarte , Zoti eshte i drejte . Njeriu prandaj e ka jeten , qe te behet i lavdishem dhe i shenjte ne Perendine .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 10-03-2009 mė 17:07

Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Ne paralelizem me Sodomen dhE Gomorren Perendia pret qe te shpetohen sa me teper te drejte perpara fundit dhe shkaterrimit , megjithese degjenerimi eshte shume i madh ai do te prese deri ne diten kur ēdo fryme do te vihet ne dijeni te mekatit te tij dhe pastaj do te gjykohet i gjithe njerezimi sepse sa per te vdekurit tashme ne kurveri e mekat ata nuk kane se si te pelqehen , Zoti eshte i drejte . Njeriu prandaj e ka jeten , qe te behet i lavdishem dhe i shenjte ne Perendine .
    Zoti duhet ta dije shum mire se si mund te veproje njeriu, cfar mendimesh ka edhe cfar veprimesh ben, sepse ai na ka krijuar apo jo? Atehere nese ai di gjithcka per neve edhe qe na don kaq shume, pse qenka ne pritje vetem per te na gjykuar, edhe nuk ka marre masa me pare qe ne mos te ishim ne kte menyre, por te ishim tamam te shenjte ashtu sic thua ti!!? Ai e di shum mire tipin e njeriut, ai e di qe njeriu edhe kur eshte ne gjume mekaton, lere me diten qe sle gure pa levizur, po kur e di kte gje edhe rrin duke prit qe te na gjykoje, atehere sme mbetet tjeter vetem ta quaj kasap!!

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Perendia meson ndihmon , inkurajon frymezon ne gjithēka te mire qe gjendet tek njeriu e ti ne fund i thua kasap ?

Fitorja - e dhėnė nga Perėndia

Mateu 6:13 - Dhe mos lejo tė biem nė tundim, por na ēliro nga i ligu, sepse jotja ėshtė mbretėria dhe fuqia dhe lavdia pėrjetė. Amen

Mateu 6:9-13

Tundimi mund tė jetė njė situatė e vėshtirė ose presion. Ndryshe nga ē'mendojnė shumica, Perėndia nuk ėshtė burimi i tundimeve tona (Jakobi 1:13). Kur ndodhemi nėn presion ėshtė e rėndėsishme tė kuptojmė qė nuk ėshtė Zoti qė pėrpiqet tė na fusė nė kurth. Satani quhet tunduesi (Mateu 4:3; 1 Thesalonikasve 3:5). Atėherė pse na udhėzoi Jezusi t'i lutemi Atit tė mos na lejojė tė biem nė tundim? Kjo ėshtė thjesht njė kėrkesė pėr udhėheqje nga ana e Tij, qė tė mund tė ēlirohemi nga e liga.

Vetė Jezusi u tundua nga Satani (Mateu 4, Luka 4). Ai u mbėshtet te Ati pėr sigurim, mbrojtje dhe qėllim. Ati nuk na ēon nė tundim, po ashtu si edhe si nuk na mohon bukėn e pėrditshme. Por ashtu siē thuhet te Jakobi 4:2, "Ju nuk keni sepse nuk kėrkoni". Qė tė dyja, "na jep bukėn tonė tė pėrditshme" dhe "mos lejo tė biem nė tundim" janė thjesht kėrkesa pėr tė cilat pėrgjigja ėshtė bėrė gati pėr ne. Kjo pjesė e lutjes shėrben qė tė na kujtojė premtimin e mbrojtes sė Perėndisė (Psalmi 91) dhe na jep mundėsinė tė ēlirojmė besimin tonė dhe tė bėjmė tonėn atė qė tashmė na ėshė dhėnė.

"Asnjė tundim nuk ju ka gjetur juve, pėrveē se tundimi njerėzor; por Perėndia ėshtė besnik dhe nuk do tė lejojė qė t`ju tundojnė pėrtej fuqive tuaja, por me tundimin do t`ju japė dhe rrugė dalje, qė ju tė mund ta pėrballoni" (1 Korintasve 10:13). Fitorja qė u demonstrua nga Jezusi, ėshtė nė dispozicionin tonė. "Por ta falėnderojmė Perėndinė qė na jep fitoren me anė tė Zotit tonė Jezu Krisht" (1 Korintasve 15:57). Ai ta ka dhėnė ty fitoren. Besoje dhe pranoje!

Mateu 6:9-13
    Ju, pra, lutuni kėshtu: "Ati ynė qė je nė qiej, u shenjtėroftė emri yt. Ardhtė mbretėria jote. U bėftė vullneti yt nė tokė si nė qiell. Bukėn tonė tė pėrditshme na e jep sot. Dhe na i fal fajet tona, ashtu siē ua falim ne fajtorėve tanė. Dhe mos lejo tė biem nė tundim, por na ēliro nga i ligu, sepse jotja ėshtė mbretėria dhe fuqia dhe lavdia pėrjetė. Amen

Jakobi 1:13
    Askush kur tundohet tė mos thotė: ``Jam tunduar nga Perėndia``, sepse Perėndia nuk mund tė tundohet nga e keqja, dhe ai vet nuk tundon asnjeri.

14

Por secili tundohet i udhėhequr dhe i mashtruar nga lakmia e vet.
    15

Pastaj lakmia, pasi mbarset, pjell mėkatin dhe mėkati, si tė kryhet, ngjiz vdekjen.
    16

Mos u mashtroni, vėllezėrit e mi shumė tė dashur;
    17

ēdo gjė e mirė qė na jepet dhe ēdo dhuratė e pėrsosur vjen prej sė larti dhe zbret nga Ati i drites, pranė sė cilit nuk ka ndėrrim dhe as hije ndryshimi.
    18

Ai na ngjizi me vullnetin e tij me anė tė fjalės tė sė vėrtetės, qė ne tė jemi nė njė farė menyrė fryti i parė i krijesave tė tij.

Shihni tunduesin ne veprim :

Mateu 4:3
    Atėherė tunduesi, pasi iu afrua, i tha: ``Nė qoftė se je Biri i Perėndisė, thuaj qė kėta gurė tė bėhen bukė``.

1 Thesalonikasve 3:5
    Pėr kėtė arsye edhe unė, mbasi nuk rezistoja mė, dėrgova tė marr vesh pėr besimin tuaj, se mos ju kishte tunduar tunduesi, dhe mundimi ynė tė kishte shkuar kot.

Mateu 4, Luka 4
    (kėta dy kapituj nuk po i pefshijme ketu)

Jakobi 4:2
    ... nuk keni, sepse nuk kėrkoni.

Psalmi 91

1 Kush banon nė strehėn e Shumė tė Lartit, pushon nė hijen e tė Plotfuqishmit.
    2 Unė i them Zotit: "Ti je streha ime dhe kėshtjella ime, Perėndia im, tė cilit i besoj".
    3 Me siguri ai do tė tė ēlirojė nga laku i gjuetarit tė shpendėve dhe nga murtaja vdekjeprurėse.
    4 Ai do tė tė mbulojė me pendėt e tij dhe do tė gjesh strehė nėn krahėt e tij; besnikėria e tij do tė tė shėrbejė si mburojė dhe parzmore.
    5 Ti nuk do tė kesh frikė nga tmerri i natės, sa nga shigjeta qė fluturon ditėn,
    6 as nga murtaja qė endet nė terr, as nga shfarosja qė bėn kėrdinė nė mesditė.
    7 Njė mijė do tė bien nė krahun tėnd dhe dhjetė mijė nė tė djathtėn tėnde, por aty nuk do tė tė afrohet.
    8 Mjafton qė ti tė kėqyrėsh me sytė e ty dhe do tė shikosh shpėrblimin e tė pabesėve.
    9 Duke qenė se ke thėnė: "O Zot, ti je streha ime, dhe e ke bėrė Shumė tė Lartin strehėn tėnde,
    10 nuk do tė tė gjejė asnjė e keqe, asnjė plagė nuk do t`i afrohet ēadrės sate.
    11 Sepse ai do tė urdhėroi Engjėjt e tij tė tė ruajnė nė tė gjitha rrugėt e tua.
    12 Ata do tė tė mbajnė nė duart e tyre, me qėllim qė kėmba jote tė mos pengohet nga ndonjė gur.
    13 Ti do tė ecėsh mbi luanin dhe gjarpėrin helmues, do tė shkelėsh luanin e vogėl dhe kuēedrėn.
    14 Duke qenė se ai ka vėnė mbi mua dashurinė e tij, unė do ta ēliroj dhe do ta ēoj lart nė vend tė sigurt, sepse ai njeh emrin tim.
    15 Ai do tė mė kėrkojė dhe unė do t`i pėrgjigjem; do tė jem me tė nė fatkeqėsi; do ta ēliroj dhe do ta pėrlėvdoj.
    16 Do ta ngop me jetė tė gjatė dhe do t`i tregoj shpėtimin tim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 10-03-2009 mė 17:37

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Deri tani spo lexoj asgje te re mbi temen ne fjale.

Sa per Solomonin me shume me duket sikur ai u qortua pse u martua me nje pagane e jo kuptimin qe i jep ti.(King 11:1-4)

BTW,nje keshille mundohu te pergjigjesh me qarte dhe me mendimet e tua jo copy-paste staff.

Bye.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    La Lune , mos pret qe te shkruaj une nje Bibel te Re sipas mendjes time ?

Apollyon me beri pyetje dhe une u pergjigja , ashtu si u pergjigje edhe ti , e kuptoj qe ky eshte seksioni i fese myslymane dhe une solla thjesht pergjigjen sipas Bibles kur mu kerkua , s'prisja fare te sillja ato vargje ne kete teme , e nese vret syte e ndokujt le te fshihen me miratimin tim .

Ty te solla nje me nje vargjet qe me kerkove per personazhet Biblik e prape ben te merzituren . Shkruaj njehere mbi ato qe kam sjelle e pastaj dalin mbase pika te tjera .

Zoti te bekofte !

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tė jesh a tė mos jesh studentė? Kjo ėshtė ēėshtja.
    Nga banago nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 11:25
  2. Ceshtja Shqiptare,detyrim Per Cdo Shqiptar
    Nga DARDAN PEJA nė forumin Problematika shqiptare
    Postimi i Fundit: 14-09-2005, 07:33
  3. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  4. Ēėshtja e kombit nga vėshtrimi Islam
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 11:24
  5. Ēėshtja ēame: PS rrėzon projektrezolutėn e opozitės
    Nga Albo nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Postimi i Fundit: 25-02-2004, 17:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •