Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 68 prej 68
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Dikur shqiptaret kendonin "Do ta pres cepen si djale o moj nene, do te dal dhe une ne male o moj nene, do te ngjesh dyfek e kame o moj nene, do te marr dhe jatagane, te luftojme per vatane, burre mua ne cdo lufte me ke prane".

Kurse tani kerkojne ta mbulojne femren, ta fshehin, ta zhdukin, ta harrojne, ta izolojne, ta mohojne, ta percmojne..... ne emer te kafsherise dhe ndyresise islame.

Oj kafshe arabie, oj kafshe islamike, shkoni oj kafshe e bejini keto ne arabi, se femra shqiptare nuk eshte arabe, zakoni shqiptar nuk eshte arab oj fellqesira islamike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Te faleminderit Rahim, e dij se shume njerez si ti edhe me kane burgose, me kan fy e me kane be cmos!
    Une kam moshe dhe besoj edhe mature, nuk jam nje vegel si ju marionette.
    Mi trego emrat e gjysherve te ty deri ku te shklojne si muslimane!
    E sheh se nuk di me shume se 3-6 emra, kjo te tregon se kur ke tradhetu ti dhe familja juaj.
    Te kesh pak mendjen kur te shkruash sepse nuk duhet te flasesh hashla!?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Po une qes shamij vetem kur e beje per mode e jo per fe.
    Kurre per fe nuk kam me vendos as edhe nje shamij te vogel.
    Sjam duke jetu para kush edi sa vjetesh, sot duhet te jem njeri e jo majmun si arabicat.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    79
    Perse femra krishtere nuk mbulohet?Se c'kane hapur nje teme qe quhet afersisht keshtu"Femra ne shekullin e 21 ne vendet arabe"

Beni krahasimin dhe ja pergjigja.Mos u lodhni kot.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar mė parė nga chakra Lexo Postimin
    Perse femra krishtere nuk mbulohet?Se c'kane hapur nje teme qe quhet afersisht keshtu"Femra ne shekullin e 21 ne vendet arabe"

Beni krahasimin dhe ja pergjigja.Mos u lodhni kot.
    edhe femrat krishtere mbulohen
    p.sh. nėn Terezen gjithmon te mbuluar e kam pa
    edhe ato tjerat neper piktura krishtere emrat e te cilave fillojn me shėn...

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Po i rikthehem edhe njehere ketyre ceshtjeve, pasi interpretimi i tyre eshte i veshtire edhe per te krishteret dhe jo pastaj per muslimanet.

Se pari me duhet te them, se une si i Krishtere qe jam, s`me ka vajtur ndonjehere ne mendje te akuzoj dhe te ofendoj vajzat muslimane qe mbajne shami dhe veshje te vecanta. Keto, kur behen me vullnet te lire, jane e drejte e tyre, sepse zbatojne ate c`ka i meson feja e tyre.

Se dyti per interpretimin e tekstit te marre nga letra e Shen Pavlit, po bej edhe nje sqarim tjeter, sipas besimit tone orthodhoks:

Edhe ēdo grua, qė lutet ose profetizon kokėzbuluar, turpėron kryet e saj, sepse ėshtė njėlloj sikur tė ishte e rruar
    Ketu behet fjale per faktin se si duhet te qendroje gruaja ne Kishe. Pra gruaja ne Kishe duhet te jete me koke te mbuluar (me shami)

Sepse nė qoftė se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin flokėt; por nė qoftė se pėr gruan ėshtė turp tė qethet a tė rruhet, le tė mbulojė kryet.
    Ky paragraf eshte bere shkak debati, pasi nga muslimanet interpretohet qe gruaja duhet te jete vazhdimisht me koke te mbuluar (si muslimanet).
    Ne fakt ketu jemi ne vazhdim te paragrafit te mesiperm per gruan qe lutet ose profetizon, pra per gruan qe eshte brenda ne Kishe (dhe jo jashte saj).
    Shprehja "le t`ia presin floket" eshte figurative, kjo do te thote qe gruaja te paraqitet si burre ne Kishe, gje qe e ndalon besimi yne orthodhoks. Me pas vazhdon fjalia dhe perfundimi eshte i qarte "le te mbuloje kryet". Gjithmone behet fjale per gruan brenda Kishes.

Por nė qoftė se gruaja i ka flokėt tė gjata, kjo ėshtė lavdi pėr tė, sepse flokėt i janė dhėnė asaj pėr mbulesė.
    Ne kete rast behet fjale per gruan jashte Kishes. Pra asaj i mjaftojne floket e gjata per lavdine e saj, (pra nuk ka nevoje per shami jashte Kishes).

U mundova te bej nje interpretim te ketyre rreshtave. Gjendja e sotme e gruas dhe realiteti nuk ka te beje me kete.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    18-09-2007
    Postime
    175
    Citim Postuar mė parė nga bumbumi Lexo Postimin
    po a bumbum me ba kur te mbulohen krej femrat a, jo bre shok se tani nuk mundem me i dallu cilat jane muslimane e cilat jane qafire.
    Une jam musliman e du me bo seks veq me muslimane e jo edhe me tjera, allahi na rujt. E tash kto qikat muslimane qe po mbulohen pe kam lehte me i njofte dhe po ja gjuje grrepin, e pi zo shume lehte, e pe dij se e kam hallall e nuk ma ndalon feja.
    o i pamoralshem,turp te kesh per shprehjen ndaj motrave muslimane,
    tema esht per mbulesen ne bibel mos i futni hundet tek motrat muslimane,xhahil.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2009
    Postime
    34
    Citim Postuar mė parė nga Florim07 Lexo Postimin
    o i pamoralshem,turp te kesh per shprehjen ndaj motrave muslimane,
    tema esht per mbulesen ne bibel mos i futni hundet tek motrat muslimane,xhahil.

nuk e paska keqw bumbumi, pse ti a nuk bene ashtu more florim a

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtėrimi nė Shqipėri
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •