Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 68
    Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Une per vete jam e krishter . nuk me pelqen dhe as do mbaja kurre nje mbulese ne koke apo rroba te gjata sic bejne muslimanet ( mos keqkuptohemi, jo se e quaj dicka mizore, thjesht nuk me pelqen.) . te rralle jane ata persona ne rruzullin tokesor qe i ndjekin nje per nje udhezimet e zotit. si mund te besoj une ne kishe kur te gjithe prifterinjte vjedhin dhe kane pasuri te papara dhe nuk ndihmojne te varfrit , peronat qe nuk kane falije, te pastrehet, te semuret.ashtu nuk beri jezu krishti?
    e pra si mund te besoj une ne muslimanizem kur te gjithe muslimanet i trajtojne grate sikur te jene plehra.si mund te besoj une kur muslimanet vrasin njeri tjetrin ne emer te muslimanizmit.
    Po nese je e krishter thuaj : Un kurre sdo te mbaja mbules sikur murgjeshat , per te cilat tani Gregu vjen edhe thot : se mbulesa e tyre eshte e gabume , ata sduhet te mbulohen , mund edhe me mini funde te rrijn , sepse sot seshte normal te jesh e mbuluar , mbulesa ka qen urdhen per para 20 shekujve , tani Zoti don qe te na shofe me mini funde. Jemi shekulli 21.
    Por ky harron se urdherat e Zotit jan per pergjithmon , deri ne fundin e botes.
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Po a shume bre po dini, ju me fole per femrat. Pse ma pare si mbuloni nenat e grat e juve, dhe vajzat e cka I keni ne familje, e mos me shite rrena ne public.
    Kjo po shihet me sy cel qe po jeni te pagum ata qe pot hone me u mbulu femrat. Edhe ato Murgeshat jane te perkushtume sa e di per Zotin e ju qe I perkushtoheni familjes tjuve pse me u krahasu me ato!

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Me bejne syte mua apo jane shami ato qe kane ne koke keto grat katolike ketu?!!

He thoni pak qe kohet kane ndryshu, kan mbajt shami ama tash nuk mbajn mo ...
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    .

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Me bejne syte mua apo jane shami ato qe kane ne koke keto grat katolike ketu?!!

He thoni pak qe kohet kane ndryshu, kan mbajt shami ama tash nuk mbajn mo ...
    alDI , Bibla shum qart e ka spjegu punen e mbuleses :

5
    Edhe ēdo grua, qė lutet ose profetizon kokėzbuluar, turpėron kryet e saj, sepse ėshtė njėlloj sikur tė ishte e rruar.

6
    Sepse nė qoftė se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin flokėt; por nė qoftė se pėr gruan ėshtė turp tė qethet a tė rruhet, le tė mbulojė kryet.

E kto qe ju vjen rend ta praktikojn kete mesim krishter do te pergjigjen vet para Zotit, por nese smunden vet te mbajn mbulesa , i lusim qe mos ti akuzojne muslimanet qe respektojn besimin e tyre , mos te ofendojn muslimanet , mos te ofendojn Nen Terezen , mos te ofendojn 700.000 murgjeshat krishtere qe jan ne bote e qe praktikojne mbulesen. Me siguri mbulesa e murgjeshave seshte shpikje e njeriut , por eshte mesim Biblik.
    Mos ta mohojne ate qe thon se e besojne (Biblen).
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

Citim Postuar mė parė nga GjeniHacker Lexo Postimin
    tybe pse keto muslimanet ne kosov rrall ndonje eshte e mblume :S:@
    po sepse ato rall qe jan te mbulume jane muslimane., kurse atatjerat te pa mbulume hmmmmmmm.sdi .
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nga te paret e der ne ditet e sodit e kan tradhetuar Perendine... Ju kujtohet per mekatin e Ademit dhe Haves,.... tradhetine e Shejtanit... etj. etj.Perendia kur krijoje njerin ju dha edhe hixhabin...breket, por ju tha qe nenin e kembes nuk guxoni ta mbuloni.... Bla..bla..bla..
    Po si jeni kaq te cmendur e te besoni se Perendia kerkonka nga njerzit se si te falen, si te mbulohen, cka te hane, pine.......?!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Mbu;esa e tepruar eshte nje gje e tyille sic jane duke e apliku laiket muslimane qe po shihet haptaz se jane te paguar, kjo nuk do koment.
    Por mbulesa e nevojashme nuk do gjithashtu koment. A do ishte normale qe edhe sot te ecnim te xhveshur teresishte sin e kohen e Adamit e Eves!?
    Por edhe veshja tash mund te interpretohet nga idiot sic jane muslimanet qe kerkojne te veshen teresishte banale!?
    E them keshtu sepse nuk eshte banale nje veshje ne boten primitive prej nga vijne keta njerez, por eshte banale ketu ne Europe te behet nje gje e tille.

Ndersa duhet te dallohet po ashtu edhe me veshjen e Motrave te Nderit.
    Ato se paku 2000 vjet e ruajten nderin dhe tradtiten e tyre( kushtimisht 2000 vjet sepse rrergullat e tilla jane themelu me vone).
    Tek Motrat e Nderit eshte plotesishte normale nje uniforme etillle.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga AliAliu Lexo Postimin
    Mbu;esa e tepruar eshte nje gje e tyille sic jane duke e apliku laiket muslimane qe po shihet haptaz se jane te paguar, kjo nuk do koment.
    Por mbulesa e nevojashme nuk do gjithashtu koment. A do ishte normale qe edhe sot te ecnim te xhveshur teresishte sin e kohen e Adamit e Eves!?
    Por edhe veshja tash mund te interpretohet nga idiot sic jane muslimanet qe kerkojne te veshen teresishte banale!?
    E them keshtu sepse nuk eshte banale nje veshje ne boten primitive prej nga vijne keta njerez, por eshte banale ketu ne Europe te behet nje gje e tille.

Ndersa duhet te dallohet po ashtu edhe me veshjen e Motrave te Nderit.
    Ato se paku 2000 vjet e ruajten nderin dhe tradtiten e tyre( kushtimisht 2000 vjet sepse rrergullat e tilla jane themelu me vone).
    Tek Motrat e Nderit eshte plotesishte normale nje uniforme etillle.
    Ti mendon se vetem te motrat e nderit eshte normale te ken nje uniforme (mbulese), ndersa te gjitha motrat tjera duhet te jene te ē'nderuara?....

Kush po llapit ketu se mbulesa eshte vetem per motra te nderit, apo vetem per vajzat arabe.

O ju te asimiluar, deri dje keni pasur nenat dhe gjyshet tuaja nen mbulesat e tyre, qfar u bė me juve sot?

Islami eshte universal, per gjith njerzimin, nuk ndahet ketu Evropa dhe Amerika o ju njerz! A nuk po e shihni ju qe Ne keto dy kontinente femrat me te madhe po mbulohen? Apo ju ka kapluar verberia dhe nuk po shihni?.....

Ky eshte islam, i garantuar prej te madhit Allah s.w.t. Dhe ju njerez jeni te vegjel qe ta ndaloni kete.

Mbulesa eshte obligim per ēdo femer ne Toke.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    I nderuari gerguri

Une nuk mendoj s ejam I verber deri sa e kam nje moshe prej mbi 60 vjet. Une po e trajtoj temen me seriozitetin me te madhe, por nje gje te tille ju nuk e beni.
    Une kam babe te ngritur, e qe ai ka kalu ne amshim me, nenen e kisha amvise, por jot e mbuluar me tradite muslimane.
    Nuk do me thene se vetem femrat e mbuluara jane te ndershme, apsolutisht e ke gabim.
    Jam I sigurt se edhe ti ke antare femra te familjes qe nuk I ke te mbuluar, apo qe kane qenen te pambuluara dhe tani mudn te jene mbulu!
    Qellimi I mbulimit tani me eshte I ditur nga te gjithe, eshte qellim financiare qe ka!
    Nese keshtu si thu ti atehere eshjte se edhe antaret e familjes tuaj qenkan te cnderuara ashtu si ti thu, e qe nuk eshte aspak e vertete!
    Sepse atehere edhe antaret e familjes tuaj paskan qene te cnderuar, e tani pasi jane nderu duke umbulu a mund te I hiqet faqja e zeze!
    Apsolutisaht jo kurre!
    Motrat e nderit e kane pas uniformen qe ne fillet e krijimit po e shoh se paske nevoj per te mesu ende, kurse motrat tuaja trash per para e vejne uniformen!
    Dhe nuk eshte e ndershme tem bash uniformed he pastaj te shikosh meshkujt tjere!
    Nuk e dij cfare niveli akademik ke, po kjo eshte te relativizon tej mase.

i/e regjistruar Maska e Raim
    Anėtarėsuar
    09-11-2007
    Postime
    473
    Citim Postuar mė parė nga AliAliu Lexo Postimin
    I nderuari gerguri

Une nuk mendoj s ejam I verber deri sa e kam nje moshe prej mbi 60 vjet. Une po e trajtoj temen me seriozitetin me te madhe, por nje gje te tille ju nuk e beni.
    Une kam babe te ngritur, e qe ai ka kalu ne amshim me, nenen e kisha amvise, por jot e mbuluar me tradite muslimane.
    Nuk do me thene se vetem femrat e mbuluara jane te ndershme, apsolutisht e ke gabim.
    Jam I sigurt se edhe ti ke antare femra te familjes qe nuk I ke te mbuluar, apo qe kane qenen te pambuluara dhe tani mudn te jene mbulu!
    Qellimi I mbulimit tani me eshte I ditur nga te gjithe, eshte qellim financiare qe ka!
    Nese keshtu si thu ti atehere eshjte se edhe antaret e familjes tuaj qenkan te cnderuara ashtu si ti thu, e qe nuk eshte aspak e vertete!
    Sepse atehere edhe antaret e familjes tuaj paskan qene te cnderuar, e tani pasi jane nderu duke umbulu a mund te I hiqet faqja e zeze!
    Apsolutisaht jo kurre!
    Motrat e nderit e kane pas uniformen qe ne fillet e krijimit po e shoh se paske nevoj per te mesu ende, kurse motrat tuaja trash per para e vejne uniformen!
    Dhe nuk eshte e ndershme tem bash uniformed he pastaj te shikosh meshkujt tjere!
    Nuk e dij cfare niveli akademik ke, po kjo eshte te relativizon tej mase.
    Mos kerko prej tjereve te dijsh se cfare niveli akademik kane, sepse niveli i personit shihet ne shkrimet e tij, shiko vete cfare niveli akademik ke?

Do citoj nje fjale popullore" Vjet ke por mend ske"

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtėrimi nė Shqipėri
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •