Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 68
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    Meqense shum krishter po akuzojne femren muslimane , per shkakun se ajo respekton urdherat e Zotit , ateher pse femra krishtere nuk don qe te mbulohet edhe pse asaj i eshte kerku qe te mbuloj floket e saja ?

Bibla :

1 e Korintasve

5
    Edhe ēdo grua, qė lutet ose profetizon kokėzbuluar, turpėron kryet e saj, sepse ėshtė njėlloj sikur tė ishte e rruar.

6
    Sepse nė qoftė se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin flokėt; por nė qoftė se pėr gruan ėshtė turp tė qethet a tė rruhet, le tė mbulojė kryet.

13
    Gjykoni ndėr veten tuaj. A i ka hije gruas t`i lutet Perėndisė pa u mbuluar?

15
    Por nė qoftė se gruaja i ka flokėt tė gjata, kjo ėshtė lavdi pėr tė, sepse flokėt i janė dhėnė asaj pėr mbulesė.

A nuk friksohen krishteret te akuzojn femren muslimane , te ofendojne ate , per dicka qe edhe vet ata jan te obliguar ta bejne ??
    Bibla eshte e qarte apo jo ?

Vista i(e)nderuar,
    me duket mire te them se Fjalet qe ke permendur me siper , jane ne Letren e pare drejtuar korintasve, Kapitulli 11, 1-16.
    Ne Korint ne kete kohe ekzistonte nje tempull pagan ne te cilin 2000 prostitutat
    'te shenjta' benin punen e veta. Shenjat ishin ata qe Shen Pali permend ketu: krye te zbuluar, qethje e flokeve, rebelimi ndaj rregullave me normale e shoqerise dhe te Kishes, ... duke mos harruar qe “ne Zotin as s’eshte burri i pavarur nga gruaja e as gruaja nga burri” (1Kor 11, 11).
    Disa duke lexuar me vemendje 1Kor 11,15, interpretojne edhe “me krye te zbuluar” jo sepse nuk perdorin nje shami, por sepse i kane qethur floket. Nuk ka rendesi te mbulosh floket me nje shami sepse “per nje femer floket e gjate jane nder, sepse asaj i qene dhene si mbulese (jane mbuluar me floket e tyte te gjata!).
    Kundershtime...kjo doke nuk eshte nder ne as ne kishat e Hyjit.

Torrkerry

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Vista i(e)nderuar,
    me duket mire te them se Fjalet qe ke permendur me siper , jane ne Letren e pare drejtuar korintasve, Kapitulli 11, 1-16.
    Ne Korint ne kete kohe ekzistonte nje tempull pagan ne te cilin 2000 prostitutat
    'te shenjta' benin punen e veta. Shenjat ishin ata qe Shen Pali permend ketu: krye te zbuluar, qethje e flokeve, rebelimi ndaj rregullave me normale e shoqerise dhe te Kishes, ... duke mos harruar qe “ne Zotin as s’eshte burri i pavarur nga gruaja e as gruaja nga burri” (1Kor 11, 11).
    Disa duke lexuar me vemendje 1Kor 11,15, interpretojne edhe “me krye te zbuluar” jo sepse nuk perdorin nje shami, por sepse i kane qethur floket. Nuk ka rendesi te mbulosh floket me nje shami sepse “per nje femer floket e gjate jane nder, sepse asaj i qene dhene si mbulese (jane mbuluar me floket e tyte te gjata!).
    Kundershtime...kjo doke nuk eshte nder ne as ne kishat e Hyjit.

Torrkerry
    Frazen ketu qe selektova me te kuqe, po citoj pikerisht ate qe femres tek sa i'u eshte dhėne floku si nder, ateher keto floke duhet te mbulohen, sepse nderi te gjith e dim qe duhet te ruhet, mbrohet dhe mbulohet.

Eshte ngjajshem, sikur nje femre qe virgjeria i'u eshte dhene si ndere, por ky ndere patjeter duhet te mbulohet, te ruhet dhe te mbrohet.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga labi_nn Lexo Postimin
    Tung GV!

Ne shume raste te detyron dikush te veprojsh edhe jashte qellimve dhe deshirave tua! Ne kete rast eshte "atruisti_84" i cili shiqoje vet se qka thote. Andaj nese ai akuzon krishterizmin me kesi akuzash, edhe un detyrohna t'i tregoj se shiqoje veten niher. Nese ai akuzon krishterizmin duke u sherbyer nga interneti dhe videot e internetit te cilat nuk kan asgje te sigurte ne vertetsine e tyre, une kam me shume te drejt te sjelli shkrime te cilat jane burime islame. Andaj un nga ti kerkoj falje se nuk ishte deshire e imja kjo, por ai me detyroj.
    Lexoje se qka thote ai:

Andaj une i sjelli atij argumente nga burimet islame se pedofilia ka rrenjet tek Muhamedi. Ti nuk e beson ate GV_USA, ti i vlerson te pa verteta, edhe une as qe dua t'i besoj ato dhe nuk me interesojne fare, por ai far tipi keto i beson dhe funizohet nga keto burime.

GV_USA, per ty qe nuk i beson hadithet nuk vlene kjo, por per at far tipin kjo vlene sepse ai sherbehet me shume nga hadithet sesa nga Kurani.

Kjo per ty altruisti_ek84: Shiqoje se kush je ti dhe ku e ki besimin:

Sahih Libri
    Libri 008, Numėr 3310:
    Aisha (Allahu qoftė i kėnaqur me tė) dėshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftė me tė) u martua me mua kur isha 6 vjeē, dhe u pranova nė shtėpinė e tij kur isha 9 vjeē.
    Pik se pari une i besoj hadithet, por nuk i besoj hadithet qe jane ne kundershtim me njeri tjetrin ( sepse nuk e din se ku eshte e verteta ) dhe hadithet qe bien ne kundershtim me Kuranin.
    Ketu eshte dallimi midis meje dhe disa te tjereve ketu.
    Sa i perket festave krishtere, ajo eshte fe e juaja, as qe me intereson se cfar beni ju gjate atyre diteve dhe neteve.
    Ajo qe me intereson mua, eshte qe te mos kerkoni qe edhe une te behem pjese e atyre festimeve, sepse kjo nuk do te ndodhe kurre.
    Sa i perket festave qe jane shendruar ne propagande komerciale, edhe mund te jete e vertete, por ketu nuk shikoj asgje te keqe, fol per veten time, sa i perket akuzes tjeter qe ka be altruisti dmth qe shkojne ne kafene defren , dehen dhe sduan tia tine per fe fare, kisha thene perseri per mendimin tim se kjo eshte e vertete.

Sa i perket atyre burime qe thua ti , demek pedofilia e ku ta di une se cfar, mbaj ne mend vetem nje gje se ato libra jane shkruajtur 250 vite pas vdekjes se profetit!!! Andaj nuk e di se sa ka te verteta aty.

Ajo qe ne duhet te bejme nese futemi ne debat fetar eshte qe ti krahasojme librat fetare , Kuranin VS Bibles.
    Sa i perket librave te tjere qe shkruajtur nga njerezit, as qe i fus ne ekuacion, sjan libra Perendije, ashtu qe nuk e kane vendin ne kete debat.

Bibla , ne krahasim me Kuranin ka shuuuum mangesi, po nuk eshte momenti me fol per keto mangesi ne kete teme.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Frazen ketu qe selektova me te kuqe, po citoj pikerisht ate qe femres tek sa i'u eshte dhėne floku si nder, ateher keto floke duhet te mbulohen, sepse nderi te gjith e dim qe duhet te ruhet, mbrohet dhe mbulohet.

Eshte ngjajshem, sikur nje femre qe virgjeria i'u eshte dhene si ndere, por ky ndere patjeter duhet te mbulohet, te ruhet dhe te mbrohet.

Kjo mund te jete e vertet, por, me duket, nuk eshte kuptimi qe ka ne tekstin e shen Palit. Krye e zbuluar = pa floket. Krye e mbuluar = ketu jo me shami, por me floket e veta.
    Nje studiues i madh i Bibles, Kasemann, nuk eshte dakord me kete. Sipas tij, mbartia e nje shamie nuk ishte nje zakon i perhapur ne bote greko-eleniste, por diēka qe vete Pali ka vendosur ne komunitetet e tij. Sipas tij, mendimi i Korintasve qe grate rrine ne prani te Zotit ne te njejten menyre te burrave, perputhet me mesimin biblik (Grate le t'u binden burrave te vet, sikurse Zotit...Ju, Burra, doni grate tuaja sikurse Krishti e ka dashur kishen .Ef.5,22.25...) dhe me mentalitetin moderne.
    Por edhe sipas tij, Pali nuk e pranon lirine fanatike e Korintasve, sepse per te krishtere liria ka nje kuptim vetem ne funksion te sherbimit dhe kurre ne funksion te emacipimit te vet. Liria e krishtere kuptohet me mire ne lidhje me zbatimit te urdherimeve te Zotit dhe te rendit te krijimit.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-09-2005
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pik se pari une i besoj hadithet, por nuk i besoj hadithet qe jane ne kundershtim me njeri tjetrin ( sepse nuk e din se ku eshte e verteta ) dhe hadithet qe bien ne kundershtim me Kuranin.
    Ketu eshte dallimi midis meje dhe disa te tjereve ketu.
    GV_USA
    Hadithet apo ai shkrimi qe solla une eshte deshmi e Aishes dhe muslimanet besojne ne te. Libri eshte burim islam. Hadithet ose duhet besohen ose nuk besohen, nejse, sidoqofte, eshte burim islam.

Sa i perket festave krishtere, ajo eshte fe e juaja, as qe me intereson se cfar beni ju gjate atyre diteve dhe neteve.
    Ajo qe me intereson mua, eshte qe te mos kerkoni qe edhe une te behem pjese e atyre festimeve, sepse kjo nuk do te ndodhe kurre.
    GV_USA
    Jo bre vella, nuk kemi pretendime qe te behesh ti apo dikush tjeter pjese e festimeve te krishtera, por ajo qe dua ta them eshte se ju ne vend te dhenjes shembull per mire te tjereve nga fryma islame, ju nuk leni gur pa levizur vendi per te gjetur ni shkrim apo video ne internet ku flitet keq per te krishteret. Prandaj thash dhe po e perserise, se eshte me erruges qe secili te mirret me vetveten dhe ta kontrollon vetveten, un thash se ne nuk kemi nevoje te kontrollojme edhe aq neper interneta sepse kemi shkrime nga burimet islame, te cilat citohen dhe lexohen per dite neper organizata te ndryshme fetare ku tregojne te meta shume te medha lidhur me ate person qe ju e mbani per profet. Kjo mund te mos jete edhe e vertete, por sigurisht eshte me e vertete sesa vedeot dhe shkrimet ne intereneta ku disa muslimane sherbehen per te kritikuar te krishteret, kjo eshte e vertete dhe as qe ka vende per diskutim.

sa i perket akuzes tjeter qe ka be altruisti dmth qe shkojne ne kafene defren , dehen dhe sduan tia tine per fe fare, kisha thene perseri per mendimin tim se kjo eshte e vertete.
    GV_USA
    Une ketu e shof ni te mete te madhe ne ju! Shko ne mbremje neper diskoteka, klube, klubeve ku ka muzike si ne Kosove ashtu edhe ne Shqiperi, poashtu edhe neper klube te shqiptareve jasht vendit dhe shiqoj se sa i permbahen fese dhe e respektojne ligjin e kuranit. Shiqoje se si muslimanet defrohen dhe dehen, pra jo vetem te krishteret. Mos bre vella, ne duhet ta shqiqojme te verteten reale dhe jo te nianshme. Une nuk po them se nuk ndodhe, por njeriu duhet ta korigjoj vetveten para se ta kritikoni dike tjeter.

Sa i perket atyre burime qe thua ti , demek pedofilia e ku ta di une se cfar, mbaj ne mend vetem nje gje se ato libra jane shkruajtur 250 vite pas vdekjes se profetit!!! Andaj nuk e di se sa ka te verteta aty.
    GV_USA
    Tybe GV_USA nuk e di se sa eshte e vertete por ni gja e di se eshte liber ku Aishja gruaja e Muhamedit deshmon se ajo e konsumoj martesen kur ishte 9 vjeqare. Ateher mendoj se islamizmi duhet te distancohet nga keto libra sikurse eshte distancue kisha lidhur me ungjijt e rrejshem. Kisha ka pranuar vetem 4 ungjijt ndersa te tjeret per te krishteret jane ungjij te rrejshem. Ndersa per islamizmin nuk kam ndigjue se eshte distancue nga keto libra, per ndryshe islamizmi sherbehet me to.

Ajo qe ne duhet te bejme nese futemi ne debat fetar eshte qe ti krahasojme librat fetare , Kuranin VS Bibles.
    Sa i perket librave te tjere qe shkruajtur nga njerezit, as qe i fus ne ekuacion, sjan libra Perendije, ashtu qe nuk e kane vendin ne kete debat.
    GV_USA
    Ka patur debate me shekuj por nuk ka sjellur ndoni sukses, gjithsecili mbrone ate qe e beson, kjo eshte e veshtire te vlersohet ne kete forme. Ndersa sa i perkete krahasimeve, une mendoj dhe e besoj se jane te pa krahasueshme. Edi se ti mendon ndryshe por une kam krejte tjeter mendim dhe bindje. Nese don te sjelli shkrime ku jane zhvilluar debate ne mes te teologve musliman dhe atyre te krishtere, nese nuk gaboj mund te jete tek komuniteti katolik.

Bibla , ne krahasim me Kuranin ka shuuuum mangesi, po nuk eshte momenti me fol per keto mangesi ne kete teme.
    GV_USA

E ketu ja ke thye drunat, prandaj me duhet edhe une te them ate bindjen time, ate se mendoj dhe e besoj.
    Kurani eshte e shkruar ne ndikimin e beslidhjes se Vjeter, dmth; pjeserisht e kopjuar nga BV. Edhe diēka eshte perpjekur te kopjoj nga ungjijt e rrejshem te cilet kurr kisha nuk i ka pranuar per Shkrime te Shenjta, mese shumti eshte sherbyer kurani nga ungjilli i Tomes. Pjesa e tjeter eshte si ide dhe menquri e njerzeve duke ju pershtatur kohes dhe situatave per t'i bindur njerezit. Pra, per mendimin tim dhe sipas te gjitha meditimeve dhe studjimeve se ia kam be kuranit, ai nuk eshte aspak hyjnore. Ndersa Bibla eshte e frymezuar nga Zoti dhe quhet dhe mbahet, - Shkrimi i Shenjt.

nderime dhe pershendetje nga Labinoti.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga labi_nn Lexo Postimin
    Tybe GV_USA nuk e di se sa eshte e vertete por ni gja e di se eshte liber ku Aishja gruaja e Muhamedit deshmon se ajo e konsumoj martesen kur ishte 9 vjeqare. Ateher mendoj se islamizmi duhet te distancohet nga keto libra sikurse eshte distancue kisha lidhur me ungjijt e rrejshem. Kisha ka pranuar vetem 4 ungjijt ndersa te tjeret per te krishteret jane ungjij te rrejshem. Ndersa per islamizmin nuk kam ndigjue se eshte distancue nga keto libra, per ndryshe islamizmi sherbehet me to.

Ka patur debate me shekuj por nuk ka sjellur ndoni sukses, gjithsecili mbrone ate qe e beson, kjo eshte e veshtire te vlersohet ne kete forme. Ndersa sa i perkete krahasimeve, une mendoj dhe e besoj se jane te pa krahasueshme. Edi se ti mendon ndryshe por une kam krejte tjeter mendim dhe bindje. Nese don te sjelli shkrime ku jane zhvilluar debate ne mes te teologve musliman dhe atyre te krishtere, nese nuk gaboj mund te jete tek komuniteti katolik.

E ketu ja ke thye drunat, prandaj me duhet edhe une te them ate bindjen time, ate se mendoj dhe e besoj.
    Kurani eshte e shkruar ne ndikimin e beslidhjes se Vjeter, dmth; pjeserisht e kopjuar nga BV. Edhe diēka eshte perpjekur te kopjoj nga ungjijt e rrejshem te cilet kurr kisha nuk i ka pranuar per Shkrime te Shenjta, mese shumti eshte sherbyer kurani nga ungjilli i Tomes. Pjesa e tjeter eshte si ide dhe menquri e njerzeve duke ju pershtatur kohes dhe situatave per t'i bindur njerezit. Pra, per mendimin tim dhe sipas te gjitha meditimeve dhe studjimeve se ia kam be kuranit, ai nuk eshte aspak hyjnore. Ndersa Bibla eshte e frymezuar nga Zoti dhe quhet dhe mbahet, - Shkrimi i Shenjt.

nderime dhe pershendetje nga Labinoti.
    Pik se pari ai hadith nuk percillet nga Aishja, por percillet nga Iben Hishami.
    Por nejse pak rendesi ka kjo.
    Sa i perket dallimeve te Bibles dhe Kuranit jane shum.
    Une tani nuk mundem te te bindi qe Bibla ka pesur ndryshime gjate kohes, sepse ti ke kete bindje qe Bibla eshte liber i vertete i Perendise.

Ekzistojne vetem "dy" libra te Perendise, njeri nga keto eshte Bibla ose Kurani dhe tjetri eshte Shkenca!!!

Keto libra duhet te perputhen me ate qe thot shkenca, sepse shkenca eshte pasqyre e punes se PERENDISE.
    Nqs se shkenca thot dicka dhe keto libra kundershtojne, aty ka dicka.
    Psh zgjerimi i universit, kjo eshte vertetuar ne menyre shkencore, ndersa kristijanet sot e kesaj dite refuzojne kete fakt vetem pse ky fakt nuk permbahet nga Bibla.

Fakt tjeter, Big Bangu, edhe kjo eshte nje teori e pranuar ne mesin e shkencetareve, por refuzohet nga kristijanet.

Fakt tjeter vjetersia e Tokes, sipas shkences 4.5 bilion vite sipas Bibles 6000 vite?!!

Kush u krijua para Dielli ose Toka?! Sipas shkences Dielli, sipas Bibles Toka!!!

Etj etj, andaj Labi sic te thash me pare , Bibla ka shum gjera per te sqaruar!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Bibla ka regjistruar shume gjera te cilave jemi te obliguar tu permbahemi.

Qeshtja e gruar eshte mjaft delikate sepse ka mendime te ndryshme se si duhet te vishet, si duhet te rri ne kishe, si duhet te flas...etj.

Ajo qe eshte tek 1Korintasve 11 eshte qeshtje kulturore.
    Ne Korint ishte turp per gruan te ecte apo te qendronte ne kishe pa u mbuluar.
    Pali u drejtohet Korintasve me ato fjale, pasi ata i kishin kerkuar shpjegim se si duhej vepruar.
    Kur lexojm biblen duhet te jemi me kemb ne toke. Duhet pare kujt i eshte drejtuar ajo leter, kur eshte shkruar, ku, pse...

Te gjithe e dijm se para shume vitesh nuk ka pasur atlete adidas, nuk ka kostum me firmen Armani, nuk ka pasur rryp me lekur krokodili...pothuajse asnje nga veshjet qe sot perdorum dikur nuk kan ekzistuar.
    Pyetja eshte: A duhet qe edhe sot te vishemi si ne kohen e Palit?

Shpresoj ti jepni pergjigje vetes suaj!

Gregu

Pėrshėndetje..

Nuk ėshtė e mundur qė myslimanėt tė kenė interpretim tė saktė Biblės aq mė tepėr tė kuptojnė edhe atė qė Bibla thotė me fjalė tė thjeshta.

Vargjet e marra nga Letra e Korintasve duhet ti shikojmė nė aspektin historik. Ekziston njė arsye pse korintasit i kėrkuan Palit njė shpjegim nė lidhje me mbulesėn. Nė kohėn e Kishės sė hershme, Korinti ishte qendra mė e madhe tregėtare nė Greqinė e lashtė. Duke qenė njė qendėr e tillė, ekzistonin edhe tempuj tė ndryshėm tė perėndive greke. Ekzistonte edhe njė tepmull kushtuar njė perėndie tė caktuar dhe brenda nė tempull kishte shumė vajza tė reja tė cilat kishin si mision tė kėnaqnin epshet trupore tė njerėzve qė banonin aty apo atyre qė ishin thjesht kalimtarė apo tregėtarė.

Kėto vajza e kishin kokėn tė qethur pėr tu dalluar nga vajzat e tjera tė qytetit. Kur Kisha nė Korint lindi, misioni ungjillizues i saj u pėrhap edhe nė kėtė pjesė tė shoqėrisė sė asaj kohe. Shumė vajza braktisėn tempullin pasi besuan nė mesazhin e Lajmit tė Mirė qė nuk ishte gjė tjetėr veēse shpėtimi qė ofrohej nėpėrmjet Jezu Krishtit me anė tė gjakut tė Tij tė shenjtė qė u derdh nė kryq pėr faljen e mėkateve tė tė gjithė atyre qė do tė besonin nė Tė. Futja e kėtyre vajzave nė Kishėn e Korintit nuk ishte edhe njė gjė e lehtė. Kjo gjė shkaktoi turbullira dhe skandalizoi jo pak besimtarė. Pėr ti ruajtur ata nga mėkati Pali i urdhėroi nė vargjet qė pasojnė tė marrin masat qė ai porosit dhe jep njė shpjegim se pėrse duhet tė veprohet nė kėtė mėnyrė.

Disa Kisha duke mos parė anėn historike, e praktikojnė mbulesėn e grave nė Kishė gjatė kohės sė lutjes. Mbulesa nuk ėshtė e detyrueshme por as gjė e keqe. Disa mendojnė se kėshtu tregojnė pėrulėsi ndaj Perėndisė. A mund tė gjykojmė? Besoj se jo. Vetėm Perėndia gjykon.

Nė pėrgjithėsi letrat e Apostujve duhen parė edhe nė aspektin historik. Ato nuk janė gjė tjetėr veēse pėrgjigjet e pyetjeve qė Kishat e hershme u drejtonin Apostujve tė cilėt me udhėzimin e Frymės sė Shenjtė u pėrgjigjeshin pėr ēdo problem apo paqartėsi qė ato kishin.

Perėndia ju bekoftė.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Une per vete jam e krishter . nuk me pelqen dhe as do mbaja kurre nje mbulese ne koke apo rroba te gjata sic bejne muslimanet ( mos keqkuptohemi, jo se e quaj dicka mizore, thjesht nuk me pelqen.) . te rralle jane ata persona ne rruzullin tokesor qe i ndjekin nje per nje udhezimet e zotit. si mund te besoj une ne kishe kur te gjithe prifterinjte vjedhin dhe kane pasuri te papara dhe nuk ndihmojne te varfrit , peronat qe nuk kane falije, te pastrehet, te semuret.ashtu nuk beri jezu krishti?
    e pra si mund te besoj une ne muslimanizem kur te gjithe muslimanet i trajtojne grate sikur te jene plehra.si mund te besoj une kur muslimanet vrasin njeri tjetrin ne emer te muslimanizmit.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Une per vete jam e krishter . nuk me pelqen dhe as do mbaja kurre nje mbulese ne koke apo rroba te gjata sic bejne muslimanet ( mos keqkuptohemi, jo se e quaj dicka mizore, thjesht nuk me pelqen.) . te rralle jane ata persona ne rruzullin tokesor qe i ndjekin nje per nje udhezimet e zotit. si mund te besoj une ne kishe kur te gjithe prifterinjte vjedhin dhe kane pasuri te papara dhe nuk ndihmojne te varfrit , peronat qe nuk kane falije, te pastrehet, te semuret.ashtu nuk beri jezu krishti?
    e pra si mund te besoj une ne muslimanizem kur te gjithe muslimanet i trajtojne grate sikur te jene plehra.si mund te besoj une kur muslimanet vrasin njeri tjetrin ne emer te muslimanizmit.
    Je e keq interpretuar! Mos beso muslimanet (veprat e njerzeve) por beso islamin.

Pra lexo kur'anin dhe do ta shofesh se nuk eshte ashtu siq je inforumar ti per islamin. Gruaja nuk trajtohet ashtu si thua ti, neve ndryshe na meson kur'ani.

Pra lexo, te them lexo ashtu qysh thot kur'ani ne ajetin e par te zbritur ne kete liber

Lexo, meso, studjo................

i/e regjistruar Maska e argjenddre
    Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    522
    tybe pse keto muslimanet ne kosov rrall ndonje eshte e mblume :S:@

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtėrimi nė Shqipėri
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •