Fjale me vend !Ne rradhe te pare, eshte tjeter gje t'i hedhesh nje shami kokes nje shami ne shenje respekti ndaj prezences se Perendise dhe engjejve te shenjte ne momentin e lutjes(ne rastin e gruas se krishtere) dhe tjeter gje te mbulosh koke dhe fytyre ne menyre te vazdueshme duke u konsideruar nje qenie njerezore inferiore (ne krahasim me burrin). Te dyja keto raste as nuk jane e njejta gje dhe as nuk kane te njejtin kuptim fetar, prandaj ben mire qe te mos i vendosesh ne te njejten kategori. Megjithate kjo nuk eshte me e rendesishmja. Kete e them sepse kam pare ne shume kisha ose ambjente te tjera fetare femra (te krishtere ose muslimane kjo ska rendesi) qe jane te mbuluara nga koka deri te thembrat dhe luten me ore te tera, por perbrenda jane plot smire, ligesi dhe djallezi dhe kam pare ne po keto ambjente, te tjera femra te cilat kane qene mizorisht te akuzuara per mospraktikim te urdherimeve te Perendise dhe per sjellje "te padenje fetare", te cilat n.q.s do t'i njihje nga afer do te bindeshe shume shpejt per ciltersine shpirterore dhe butesine e karakterit te tyre. Une do te te beja nje pyetje : - " Cilin nga dy modelet e siperpermendura do te preferoje te kishe ne jeten tende ? ". Jezusi ka thene diku ne Bibel se " po vjen ora, madje ka ardhur, qe adhuruesit e vertete te adhurojne Atin (d.m.th Perendine) ne fryme dhe ne te verteten". C'dua te them me kete ? Rendesi paresore per nje femer ose mashkull ka qe te jene te sinqerte ne besimin e tyre, te jene te vertete dhe te paster ne karakter me ane te fuqise qe Perendia u jep atyre qe me te vertete besojne ne te. Sa per te mbuluarit apo te zbuluarit e kokes, keto gjera jane dytesore.
Krijoni Kontakt