Nuk pretendojme qe te koptohemi nga te gjith meshkujt , kur dihet se 60% e popullsise eshte fshatare plus te pa shkolluarit ,maskolistet etj po te kesh frike te mbrosh figuren e asaj gjinie qe i perket ,se te hidhen burrat me keq se grate e te thone 100 te zeza per femrat ketu kam pare,me shqiptaret ,jo thot njeri e kemi fjalen per femrat jo per nenat .Po pse nenat nuk jane femra ,jane meshkuj ,deri kur do te vazhdojme me keto mentalitete ? mamaja ime ,motraime gruaje ime ,vajza ime jane te mira ,ato te komshijve jane te keqija ,kuçka e çfare epitetesh i vini ju.Nuk them se te gjitha grate jane engjej,si nuk ka dhe burra te tille ,po ne krahasim me burrat po ti krahasosh me %femrat ne Shqiperi jane shume me te mira .Nenat e juaja o meshkuj kane duruar drurin ,pijen ,tradhetite nga baballaret e juaj,e llafet e te gjith fisit ,perse ku kemi jetuar ne ,nuk i dim mentalitetin patriakal te familjeve shqiptare dhe tani qe erdhi koha per te ndryshuar pak (nuk jam dakort me çthurjet e degjenerimin ,ato kane ekzistuar do te ekzistojne ,sepse ka gjithmone nje perqindje qe eshte ndryshe plus problemet sociale ,varferia etj) hidheni dhe hidhni balte mbi femrat duke i pergjithsuar te gjitha njosoj.Jo te dashur meshkuj ,kujdes kur flisni,sepse nje femer ju lindi ,jumbajti 9muaj ne trupin e saj ,ju rriti ,kaloi nete pa gjume per ju e prekupuar kur ishit te semure,nje grua keni ne krevat qe ju fal kaq dashuri ,ju ben te ndiheni me te sigurt per jeten me te dashur, te buzeqeshni, o jo te vrazhde,idhnak e agresiv.Sepse ne shoqeri behet me shume rrugeme nje buzeqeshje te çilter e sy te kthjellet ,se me nofulla te shtrenguara e vetulla te vrejtura.Mos kini frike nga emancipimi i grave po dashurojeni ato ,me trup e shpirt ,mos kini turp ta pranoni qe keni nevoje per to ,siç kane ato per ju.mos u beni cinik,hipokkrit te pazote.Mos kini frike se do ju akuzojne ,se je i dobet me grate,femra duhet te jete nje nga interesat kryesore te juaja,sepse ajo eshte shoqa e jetes suaj ,nena e femijeve te tuaj .Prandaj ju lutem ndryshoni ,ne kemi nevoj per ju , Ne qofte se duam nje Shqiperi te ndryshuar, ketu fillon ndryshimi .çehovi thote

ultura e nje populli varet nga emancipimi i femres.
Krijoni Kontakt