Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kristianizmi nepermjet katolicizmit dhe ortodoksise perfaqeson nje pjese te vogel te popullsise diku me pak se 20%.
    Ortodoksėt janė mė pak nga ē'mendohet, se nė mesin e tyre ka dhe grekė, vlleh, bullgarė, dhe serbėt e Vrrakės.

Por edhe ortodoksėt edhe katolikėt edhe sunitėt edhe bektashitė, kanė elemente paganizmi qė i kanė ruajtur nė traditėn familjare.

Kėto elemente paganizmi janė baza e restaurimit tė paganizmit. Njė kombinim i elementeve tė jetės shpirtėrore ilir me ato tė sotme shqiptare, krijon fenė e re.

Por unė nuk thėrras pėr njė fe tė mirėfilltė qė t'u shpėrlajė trurin robėve. Ajo qė mė intereson mua ėshtė kultura, veprimet (ritualet), simbolika, e cila shėrben pėr identifikim kombėtar dhe pėr forcim tė natyrshmėrisė.

Vidasi, Thana, Medauri, nuk ėshtė e thėnė tė jenė po ajo gjė qė ėshtė Allah tek muslimanėt, apo Jehov te krishterėt. Kėto perėndi ilire mund tė jenė mė shumė si njė simbolikė e fuqishme, simbolikė qė zhvillon shpirtin ekologjik (Vidasi e Thana), luftarak (Medauri), shoqėror (Mikoni), etj.

Pėr me shpjegue konkretisht, Perėnditė mund tė kenė njė rol tė ngjashėm me atė tė flamurit ndonėse jo ngjashmėri qind pėr qind, por gjithsesi bėhet fjalė pėr simbolikė. Ose bie fjala kemi njė perėndi nė disa forma: Vizatim (swastikė), Njeri (Helios, Apollon), Planet (Dielli), etj.

Krejt kjo bart njė simbolikė tė fuqishme, se Dielli ėshtė ai qė sheh pėr ēdo ditė nė qiell, pėrkatėsisht perėndia konkrete nė trupėzim fizik, Njeriu apo antropomorfi ėshtė Heliosi apo Apolloni, qė me veprimet qė bėjnė' nė mitet dhe legjendat e tyre japin njė mesazh se cilat veprime janė tė mira e cilat tė kėqija, njė funksion moral qė e kanė edhe pėrrallat popullore, dhe simbolika e tretė swastika qė shėrben kryesisht nė festat pagane si identifikim i grupit me simbolet e tij me fenė e tij.

i/e regjistruar Maska e hasanhyseni
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139

Ja feja e vertete e shqipetareve

Duket se feja e shqiptareve eshte e njejte me ate te jehudive.

"Ylli i Davidit" ishte prezent qe nga Stema e Kastrioteve pastaj ne "Flamurin e Dardanise" dhe me ne fund ne "Flamurin e Policise se Kosoves"!

Nė njė shkrim qė gjeta nė internet pėr Yllin e Davidit thuhet:

Pra, qoftė njė yll i kaltėr qė valėzon me krenari nė njė flamur, apo njė yll i artė qė zbukuron hyrjen e sinagogės, Ylli i Davidit ngelet si kujtim pėr popullin ēifut...nė Zot ne besojmė.

Adresa e artikulli origjinal: http://www.aish.com/literacy/concepts/Star_of_David.asp
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hasanhyseni : 05-04-2009 mė 15:02

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga hasanhyseni Lexo Postimin
    Duket se feja e shqiptareve eshte e njejte me ate te jehudive.

"Ylli i Davidit" ishte prezent qe nga Stema e Kastrioteve pastaj ne "Flamurin e Dardanise" dhe me ne fund ne "Flamurin e Policise se Kosoves"!

Nė njė shkrim qė gjeta nė internet pėr Yllin e Davidit thuhet:

Pra, qoftė njė yll i kaltėr qė valėzon me krenari nė njė flamur, apo njė yll i artė qė zbukuron hyrjen e sinagogės, Ylli i Davidit ngelet si kujtim pėr popullin ēifut...nė Zot ne besojmė.

Adresa e artikulli origjinal: http://www.aish.com/literacy/concepts/Star_of_David.asp
    Yll te Davidit kemi sa di une vetem atehere, kur ylli vet eshte i kalter dhe prapavija eshte e bardhe.

Perndryshe ylli me gjashte maja (heksagrami) simbolizon disa gjera, eshte perdorur ne shume sfera, p.sh. eshte simbol ne Hinduizem, eshte perdorur ne ta kaluaren ne Europe si simbol mbrojtes nga demonet dhe zjarri, si simbol i zejes te birrabereseve, simbol i perdorur nga alkemistet, edhe populli i lashte Majave (ne kontinentin e Amerikes) perdorte kete simbol, e kush e di sa perdorime tjera mund te kete.

Perdorimi i heksagramit nuk ben Kosoven menjehere hebreje.

Perpos kesaj trojet shqiptare jane te mbushur me simbole te cilat qe nga natyra e tyre refuzojne Islamin. P.sh. shqiponja e flamurit, apo simbolet ilire. Neve edhe nese i largojme yjet "e dyshimta" per Islamin (heksagramin), ne prap se prap do te i zevendesojme ato (heksagramet) me simbole joilsame, p.sh. aso ilire.

.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Une po sho se ju po ngateroni fet me kombe ,me gjuh,me zbukurime ..etj.etj...duhet qe te kuptojm se fet jan besime individuale kush qka don me besue,me rendesi esht qe kombet te din historin vllazerore qe kan nder met vete,qka i hyn ne pun dikujt se qka jam un,askush nuk me pyet qfar fe kam,por me pyet ,qfar kombi jam....JAM SHQIPTAR.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Une po sho se ju po ngateroni fet me kombe ,me gjuh,me zbukurime ..etj.etj...duhet qe te kuptojm se fet jan besime individuale kush qka don me besue,me rendesi esht qe kombet te din historin vllazerore qe kan nder met vete,qka i hyn ne pun dikujt se qka jam un,askush nuk me pyet qfar fe kam,por me pyet ,qfar kombi jam....JAM SHQIPTAR.
    T ndalon feja qė tė jesh shqiptar. Me pėrjashtim tė fesė ilire, ēdo fe tjetėr ta ndalon. Prandaj nuk mund tė thuash se je shqiptar.

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Tė gjithė Shqiptaret janė vėllėzer --por sa i perket fesė kemi edhe vėllėzer tjerė ?????????
    Nese je musliman i ke vėllezėr turqit,arabet,dhe tė gjithė popujt tjerė muslimanė neper Botė
    Turku na sundoi afro 500 vjet dhe na shkatėrroj deri nė themel edhe pse na dhunoj(dhuroj) kėtė Fe prap nuk na bėri vėllėzer???????????
    Nese je katolik i Romės -----Romaket ishin ata tė cilėt i humben gjurmėt e Ilireve-Shqiptarve,i ndrruan edhe gjuhėn,kulturėn,historinė nuk ju mjaftoi vetem kjo por i ndrruan edhe emrat e Qyteteve dhe tė njerėzve---dhe ju thoni se i kemi vėllezer ????????????
    Nese je ortodoks i ke vėllėzer--- s'ja vlen as ta shkruaj emrin e tyre se mund te qmendet Shqiptari te imagjinoj te jetė vėllėzer mė ata dy popuj armiq te perbetuar per ne Shqiptaret.

P.S.--nuk ėshtė edhe shumė e komplikuar kjo puna e fesė. Unė besojė nė njė ZOT.

Pershendetje F.SH

I thjesht Maska e loyalx
    Anėtarėsuar
    01-06-2008
    Vendndodhja
    N'sprova paralajmruese 'Skåne'
    Postime
    84
    Cfare ka qene ishte dikur, tash cfare eshte dihet pak a shume, cfare do te jete ende nuk dihet
    Esselamu Alejkum

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Per mue ka veēse nje fe, e ajo eshte Iliria. Per fete egzistuese kam mendime te ndryshme, por jo te mira. Per disa kam mendim shume te keq. Gjerat kan shkuar jo mire per ne deri me sot, por ndoshta ne te ardhmen do te behet me mire....? Disa video qe jane argumente te se kaluares..
    http://www.youtube.com/watch?v=g2s8Q...layer_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=HHc5Q...layer_embedded Rroma , Otomanet, Sllavi, Greku.... Dreqi i marrte!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

ThE WoRlD Is MiNe Maska e AjSi
    Anėtarėsuar
    05-04-2009
    Vendndodhja
    AlBaNia
    Postime
    372
    FeJa e Shqiptareve ,eshte Shqiptaria!!
    I DiD NoT AsK 2 B AlBaNiAn , I JuSt GoT LuCkY
    AlBaGiRl

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    18-09-2007
    Postime
    175
    Pik se pari feja eshte keshille mesim meditim gjithcka pozitive...p.sh. un kur se njihja fen islame pija alkohol,dhe xhaxhi polic me denonte per shkak te pijes,kur ndixhova legjerate per alkoholin qi esht i demshem dhe e ndalon feja ,nga ajo formohet kanceri, un hoca dor pergjithmone,dhe tani skam problem me xhaxhin polic,skam dhimbje koke,dhe kam me shum para.

po cfar fe esht kjo feja pagane,te besojm ne gur? ne dru?apo te besojm lopen? nuk kam ndixhu per paganizmin,a mundet dikush nji sqarim te shkurter?

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 20-12-2008, 03:29
  2. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27
  3. Historia kombtare
    Nga llokumi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-02-2003, 20:51
  4. Gjergj Kastrioti-Skenderbeu
    Nga Kallmeti nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-08-2002, 14:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •