Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

"Shqipëria e madhe" apo "Shqipëria etnike"?

Duke vëzhguar shumë hollësisht ndodhi të ndryshme në lidhje me çështjen tonë kombëtare, gjithmon kam shikuar një ngecje këtu, si në të kaluarën ashtu edhe në të tashmen, pra tek dilema që e lexoni edhe nga vet titulli i temës.

Ju personalisht për çka jeni, për Shqipëri të madhe apo atë etnike?

Çka nënkuptoni ju me Shqipëri të madhe gjegjësisht etnike?

Pse mendoni se duhet njëra të egzistoj e tjetra jo, ku qëndron problemi?

Rapsoul

ps. temës do ti bashkangjis edhe mendimin tim pak më vonë.
    Sui generis

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Të gjithë ata që përdorin termin "Shqipëri E Madhe" janë mjeranë dhe injorant sepse Shqipëria edhe po të përfshijë në hartën e saj gjithë Ballkanin ajo prap nuk është e madhe.
    Termi "E MADHE" është thjesht një term i adaptuar nga fqinjët tanë. Grekët dolën të parët me "MEGALI IDEA" për Greqinë e Madhe. Më pas fqinjët tanë verior dolën me idenë e Serbisë së Madhe dhe dihet fundi i tyre, tani rrezikojnë të humbasin dhe Vojvodinën dhe Sanxhakun.

Shqipëria nuk mund të jetë as e madhe dhe as e vogël, ajo do të jetë Etnike. Dhe ky është termi që ne të gjithë duhet të përdorim duke përfshirë në të të gjitha trojet Shqiptare.
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga flory80 Lexo Postimin
    Të gjithë ata që përdorin termin "Shqipëri E Madhe" janë mjeranë dhe injorant sepse Shqipëria edhe po të përfshijë në hartën e saj gjithë Ballkanin ajo prap nuk është e madhe.
    Termi "E MADHE" është thjesht një term i adaptuar nga fqinjët tanë. Grekët dolën të parët me "MEGALI IDEA" për Greqinë e Madhe. Më pas fqinjët tanë verior dolën me idenë e Serbisë së Madhe dhe dihet fundi i tyre, tani rrezikojnë të humbasin dhe Vojvodinën dhe Sanxhakun.

Shqipëria nuk mund të jetë as e madhe dhe as e vogël, ajo do të jetë Etnike. Dhe ky është termi që ne të gjithë duhet të përdorim duke përfshirë në të të gjitha trojet Shqiptare.
    Postim shum i bukur dhe i qarte, ndersa une kisha shtuar qe termi "shqiperi e madhe" nuk do te realizohet kurre sepse ashtu sic e kuptoj shqiperia do te behet e madhe kur krejt shqiptaret te jetojne ne nje shtet, dmth sipas kesaj llogike duhet te pushtojne gjysmen e amerikes dhe tere europen bashke me nje pjese shum te mire te azise.

Mendoj qe shqiptaret duhet te jene per Shqiperine Etnike.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Unë du t'i bashkojmë trojet shqiptare pastaj të marrim Malin e Zi, e pastaj Maqedoninë, pastaj Serbinë, Bosnën Kroacinë dhe Slloveninë, dhe ja u krijua Iliria.

Pastaj Iliria futet në Bullgari, Hungari, Austri, Zvicër, Rumuni, Moldavi, Greqi, Itali, Turqi, Çeki, Sllovaki, Poloni jugore, Ukrainë, Bayern, Liban, Izrael, Armeni, Kazakistan, Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan, Iran, Afganistan, Pakistan, Kashmir.

Eh kjo është aspirata jonë.

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anëtarësuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Endrra e c'do shqiptari eshte "Shqiperia etnike" dmth Shqiperia sic duhet te ishte ne te vertete.Shprehja "Shqiperi e madhe" eshte nje sajim i fqinjeve tane me i dhene kesaj endrre nje forme pushtimi, sikur shqiptaret duan te aneksojne tokat e fqinjeve me dhune.
    Qe te arrihet ky qellim duhet ne shqiptaret e diaspores te ndjekim shembullin e hebrenjeve.Duhet te jemi te bashkuar te organizohemi e te ndihmojme njeritjetrin dhe kur te kemi ikur nga faza "punetore krahu" dhe te kemi arritur ne fazen "biznesmen" ose "njeri me pozite" vetem ateher ne mund t'ia arrinim qellimit tone.
    A mund ta imagjinoni forcen tone sikur arvanitasit,arbereshet,shqiptaret e turqise dhe gjithe shqiptaret anembane botes te kishin ndjekur shembullin e mesiperm?
    Duaje atdhene si shqiponja folene.

i/e regjistruar Maska e Jackvar
    Anëtarësuar
    19-03-2008
    Postime
    43
    "Shqiperi e Madhe" rrjedh nga fjala serbe "Velika Albania", ne mnyre ironike perdoret per ta ushqy popullin serb dhe tjeret ne rajon me ndjenja anti-shqiptare duke na paraqitur si popull i prirur per te shkaktu probleme ne rajon, popull qe gjithmon ka synime ne tokat e 'fqinjve'.

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anëtarësuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    a kish bo dyjat
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

Trepca&Chelsea
    Anëtarësuar
    08-03-2009
    Postime
    104
    Vetem Shqiperia etnike, nuk fjala kuptim Shqiperia e madhe sepse atehere nuk folim per historin tokes shqiperise por flasim per toka cilat dojne mu bashkangjit me shqiperi masi jane shqiptar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-07-2007
    Postime
    4

Shqiperi e madhe apo shqiperi etnike

Termi "Shqiperi e Madhe " nuk ekziston pasi Shqiperia ose shqiptaret nuk kane synuar kurre te zgjerohen apo te pushtojne tokat e te tjereve dhe ne kthehen ne kolonizatore per kerkend ata thjesht kane pretenduar ne heshtje gjithnje te kene nje shtet qe ti bashkoj qe ti perfaqesoj gje qe nuk e paten kurre .
    Termi me i pershtatshem do te ishte "Shqiperi e natyrshme" , ajo Shqiperi qe i perfaqeson shqiptaret ne baze te shtrirjes territorjale te tyren ne Ballkan .
    Fqinjet tane per te legjitimar ose fshehur qellimet e tyre ekspansioniste kane shtruar rrezikun e "Shqiperise se Madhe", rrezik i cili ishte imagjinar dhe qe nuk ka ekzistuar pasi qellimi i shqiptareve ka qene gjitnje krijimi i nje shteti ne kufijt e territorit ku jetonin dhe asnjehere pertej kesaj .

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Duke vëzhguar shumë hollësisht ndodhi të ndryshme në lidhje me çështjen tonë kombëtare, gjithmon kam shikuar një ngecje këtu, si në të kaluarën ashtu edhe në të tashmen, pra tek dilema që e lexoni edhe nga vet titulli i temës.

Ju personalisht për çka jeni, për Shqipëri të madhe apo atë etnike?

Çka nënkuptoni ju me Shqipëri të madhe gjegjësisht etnike?

Pse mendoni se duhet njëra të egzistoj e tjetra jo, ku qëndron problemi?

Rapsoul

ps. temës do ti bashkangjis edhe mendimin tim pak më vonë.

Ne ëndërra te m'dhaja s'kemi,
    veq folene ku flenë shqiponja.
    Shqiperine natyrale!
    katër vilajetet tona.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dinamo "E Madhe"
    Nga Qerim në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 313
    Postimi i Fundit: 20-01-2012, 17:47
  2. "Shqiperia e Madhe"
    Nga Kallmeti në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 18-01-2009, 13:01
  3. Të djathtët krijojnë "Aleancën e Madhe" për zgjedhjet vendore
    Nga panti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:43
  4. "Shqipëria etnike është projekt antievropian dhe civilizues"
    Nga Irfan në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 15:23
  5. Lufta e Madhe; nuk eshte larg
    Nga Kryeplaku në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 18-04-2003, 14:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •