Sakte, ka te beje me spontanitetin e gjerave, jo me planifikimin e tyre. Kete nenkuptoja me "emergjente", diçka qe lind spontane.
Sakte, ka te beje me spontanitetin e gjerave, jo me planifikimin e tyre. Kete nenkuptoja me "emergjente", diçka qe lind spontane.
Nejse.
Si mendoni nese duhet te kuptojme njehere si funksionin qenia njerezore,e me pas te nisim te mendojne per nje Human Brain incorporated in a Machine.
Si funksionojne emocionet apo ndjenjat biologjikisht?Lere pastaj te flasim per tja importuar nje alumini.Me filloi koka kur mendoj sa kompleks jemi.Duke nisur nga grimca me e vogel...
Per arsyen qe permenden keto shkencat me lart nuk mendoj se do mund te kete nje njeri makine,jemi qenie te pakonkuruara dhe te pakrahasueshme deri kur nje Makine Kompiuter te arrij te krijoj nje Human Brain.
Shkenca e shpirtit ...![]()
a mund te mendojne computer ?
normal qe jo
Computer jane te programuara nga njeri.
Me kalimin e kohes nuk fitojne pervoje, nuk behen me te zgjuara.
Nuk kane ndjenja dhe arsye
computer jane te paqendrushem ndaj ngacmimeve te jashtme .Nuk eksiston mbrojtja e vetvetes.
Nuk arrijne te korrigjojne vetveten nqs nuk jane te programuar te tille.
IA dhe inteligenca njerzore
Dueli njeri-makineri tek lojrat(poker,shah ect.) jane te programuar nga vet njeriu qe te kene nje inteligenc me te larte.
Kloni eshte manipulim genesh
Kloni ka arsye ,vetdije
dhe cdo gjalles qe ka arsye dhe vetdije nuk quhet makine.
Jeto sot se neser nuk i dihet
Mu kujtua nje film.Code 46.
-Tell me something about yourself,anything at all.
- I feel,i know you.
Me shkoi mendja nese do i benim erase kesaj machine,a do ishte ne gjendje te ndjente si natyra njerezore.
Tani ketu tema kalon nga varianti i pare :Postuar më parë nga La_Lune
1. Diskutim mbi Inteligjencen Artificiale si koncept
ne variantin :
2. Spiritualizmi emocionalo-hormonal i nje truri njerezor te transplantuar ne nje makine.
ku per mendimin tim : 1 ≠ 2
Rrjedhimisht : SPLIT THE DAMN THREAD! sepse po flitet per gjera te ndryshme!
Ndryshuar për herë të fundit nga Pratolini : 05-03-2009 më 06:24
Nje nderhyrje per kete shprehje - nuk duhet ngaterruar teknologjia e informacionit me shkencat kompjuterike ne teresi. A.I. eshte nje dege e shkencave kompjuterike, logjikes matematike, lambda-calculus-it, probabilitetit, etj. IT eshte thjest nje fushe aplikative qe kulminon ne inxhinierine softuerike, gje qe i ka bazat teorike ne shkence. Jam i sigurt se F-I dhe disa te tjere e dine kete fakt, por gjithesesi e perserita per te tjeret qe mund te ngaterrohen.Sfida e IA eshte sfida ekstreme dhe e fundme ne fushen e IT.
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Mbas nderhyrjes, si mendon, a mund te mendojne makinat?
Ketej nga jam une eshte vone per te dhene mendime mbi AI. Jam marre me kerkime ne fushen ne fjale, dhe kam goxha mendime, por te them te drejten nuk shoh ndonje vlere t'i paraqes tani ne 12 te nates. Mbase dite tjeter...
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Kolegu kolegut, ne mund te diskutojme edhe nga ana filozofike, per aq sa dime dhe aq sa na takon dhe mund te merremi vesh nga ana shkencore. Por menyra se si eshte parashtruar - nga ana konceptuale filozofike - si princip dhe si realitet le shtigje te hapura diskutimi. Sigurisht qe natyra dhe organika e saj te cilat tek njeriu njohin qenien me inteligjente eshte e pamemetizueshme deri ne ate princip per te cilin shtrohet tema, por arritjet teorike jane me perpara se ekuivalentet praktike. Per shembull, algoritmet evolucionare bene kerdine ne problemat me komplekse te optimizimit. Robotika ka ecur perpara me sistemet neurale. Fransis Crick ne librin e tij The Astonisht Hypothesis parashtron nje prelud te ketyre principeve, prandaj them se eshte vone, me humor, per te diskutuar sot.
Krijoni Kontakt