Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 57
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Sakte, ka te beje me spontanitetin e gjerave, jo me planifikimin e tyre. Kete nenkuptoja me "emergjente", diçka qe lind spontane.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    Interesante do ishte dhe te flitej per kto Human Klone .. po kta ca jan njerez apo qenie mekanike ?
    Nejse.

Si mendoni nese duhet te kuptojme njehere si funksionin qenia njerezore,e me pas te nisim te mendojne per nje Human Brain incorporated in a Machine.

Si funksionojne emocionet apo ndjenjat biologjikisht? Lere pastaj te flasim per tja importuar nje alumini.Me filloi koka kur mendoj sa kompleks jemi.Duke nisur nga grimca me e vogel...

Per arsyen qe permenden keto shkencat me lart nuk mendoj se do mund te kete nje njeri makine,jemi qenie te pakonkuruara dhe te pakrahasueshme deri kur nje Makine Kompiuter te arrij te krijoj nje Human Brain.

Shkenca e shpirtit ...

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    a mund te mendojne computer ?

normal qe jo

Computer jane te programuara nga njeri.
    Me kalimin e kohes nuk fitojne pervoje, nuk behen me te zgjuara.
    Nuk kane ndjenja dhe arsye
    computer jane te paqendrushem ndaj ngacmimeve te jashtme .Nuk eksiston mbrojtja e vetvetes.
    Nuk arrijne te korrigjojne vetveten nqs nuk jane te programuar te tille.

IA dhe inteligenca njerzore
    Dueli njeri-makineri tek lojrat(poker,shah ect.) jane te programuar nga vet njeriu qe te kene nje inteligenc me te larte.

Kloni eshte manipulim genesh
    Kloni ka arsye ,vetdije
    dhe cdo gjalles qe ka arsye dhe vetdije nuk quhet makine.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Mu kujtua nje film.Code 46.

-Tell me something about yourself,anything at all.
    - I feel,i know you.

Me shkoi mendja nese do i benim erase kesaj machine,a do ishte ne gjendje te ndjente si natyra njerezore.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga La_Lune
    Si mendoni nese duhet te kuptojme njehere si funksionin qenia njerezore,e me pas te nisim te mendojne per nje Human Brain incorporated in a Machine.

Shkenca e shpirtit ...
    Tani ketu tema kalon nga varianti i pare :

1. Diskutim mbi Inteligjencen Artificiale si koncept

ne variantin :

2. Spiritualizmi emocionalo-hormonal i nje truri njerezor te transplantuar ne nje makine.

ku per mendimin tim : 1 ≠ 2

Rrjedhimisht : SPLIT THE DAMN THREAD! sepse po flitet per gjera te ndryshme!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pratolini : 05-03-2009 më 06:24

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Sfida e IA eshte sfida ekstreme dhe e fundme ne fushen e IT.
    Nje nderhyrje per kete shprehje - nuk duhet ngaterruar teknologjia e informacionit me shkencat kompjuterike ne teresi. A.I. eshte nje dege e shkencave kompjuterike, logjikes matematike, lambda-calculus-it, probabilitetit, etj. IT eshte thjest nje fushe aplikative qe kulminon ne inxhinierine softuerike, gje qe i ka bazat teorike ne shkence. Jam i sigurt se F-I dhe disa te tjere e dine kete fakt, por gjithesesi e perserita per te tjeret qe mund te ngaterrohen.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mbas nderhyrjes, si mendon, a mund te mendojne makinat?

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ketej nga jam une eshte vone per te dhene mendime mbi AI. Jam marre me kerkime ne fushen ne fjale, dhe kam goxha mendime, por te them te drejten nuk shoh ndonje vlere t'i paraqes tani ne 12 te nates. Mbase dite tjeter...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Ketej nga jam une eshte vone per te dhene mendime mbi AI. Jam marre me kerkime ne fushen ne fjale, dhe kam goxha mendime, por te them te drejten nuk shoh ndonje vlere t'i paraqes tani ne 12 te nates. Mbase dite tjeter...
    hey man, ketu eshte 9:30 AM . shaka, se e di se andej eshte vone.
    Por kjo pyetja "a mund te mendojne kompjuterat" eshte me shume filozofike se sa teknike.

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Kolegu kolegut, ne mund te diskutojme edhe nga ana filozofike, per aq sa dime dhe aq sa na takon dhe mund te merremi vesh nga ana shkencore. Por menyra se si eshte parashtruar - nga ana konceptuale filozofike - si princip dhe si realitet le shtigje te hapura diskutimi. Sigurisht qe natyra dhe organika e saj te cilat tek njeriu njohin qenien me inteligjente eshte e pamemetizueshme deri ne ate princip per te cilin shtrohet tema, por arritjet teorike jane me perpara se ekuivalentet praktike. Per shembull, algoritmet evolucionare bene kerdine ne problemat me komplekse te optimizimit. Robotika ka ecur perpara me sistemet neurale. Fransis Crick ne librin e tij The Astonisht Hypothesis parashtron nje prelud te ketyre principeve, prandaj them se eshte vone, me humor, per te diskutuar sot.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pasyrat e erosit mashkullor: Pse mendojne vetem per nje gje!
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-04-2005, 21:00
  2. Drejt se vertetes...
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-03-2004, 12:39
  3. Ja kush e varros pavaresine e Kosoves dhe demton Shqiperine
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 172
    Postimi i Fundit: 23-05-2003, 12:59
  4. A Jane Shqiptare Ata Qe Mendojne Se Greqia Na Mban Me Buke?
    Nga lindi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 26-01-2003, 19:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •