Terror dmth kjo
Komente?
Terror dmth kjo
Komente?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 10-01-2003 mė 23:54
.
PER TE NDREQUR LEMSHAT E NGATERRUAR TE DESHMUESIT.
E PARA E PUNES DUA TE SQAROJ;
QE TERRORISTIT NUK MUND TI THUHET FETAR.
QE TERRORISTI NUK KA KURREFARE LIDHJE ME FETE HYJNORE.
QE TERRORISTE JANE ATA QE DESHEN TE VRITNIN JEZUSIN PASARDHESIT E TYRE QE PO VRASIN FEMIJE, PLEQ ,GRA DHE ATA TE CILET I PERKRAHIN.
ESHTE E VERTETE QE JEZUSI KA THENE DUAJE ARMIKUN TEND DHE NESE DIKUSH TE GODET ME SHUPLAKE TI KTHEJI FAQEN TJETER.
POR TANI TE PYES KUR I PASKENI ZBATUAR JU KETO FJALE MO VALLE NE CECENI KOSOVE, BOSNJE, APO AFGANISTAN.
APO NE LUFTERAT E TURPSHME TE KRYQEZATAVE.
PER MENDIMIN TIM KJO TEME KA PERMBAJTJE POLITIKE DHE NUK KA PERSE TA VENDOSESH TEK RUBRIKAT FETARE POR NESE DIKUJT I NGATERROHEN LEMSHAT DERI NE KETE GJENDJE BESOJ SE NUK ESHTE I AFTE TE BEJE DIFERENCIMIN.
TANI SEFUNDI DUA TE SQAROJ VETEM DY GJERA E PARA SE PER MEKATIN E NJE PERSONI APO TE NJE GRUPI PERSONASH NUK MUNND TE DENOHET DIKUSH TJETER PER SHKAK SE ZOTI THOTE NE KURAN CDO NJERI ESHTE PENG I VEPRES SE VET.
TANI PO TE JAP NJE SHEMBULL PAKSA TE RENDOMTE KUR SHKOJA TEK GJYSHJA PARA DISA VJETESH NE FSHAT E SHIHJA GJITHMONE KUR MJELTE LOPEN MIREPO LOPA ISH PAK ME VESE RRINTE E RRINTE MIRE E PASTAJ QELLONTE ME SHKELM DHE E DERDHTE QUMSHTIM.
DHE GJYSHJA E SHKRETE MERRTE NJE SHKOP DHE E QELLONTE LOPEN NGA INATI.
TANI PO TE PYES PO SIKUR TE QELLONTE NDONJE NGA FEMIJET E DAJES QE NDOSHTA ISHIN NE GJUME A DO JU DUKEJ E DREJTE? PATJETER QE JO PASI FEMIJET NUK KISHIN ASNJE FAJ.
A DO TE THONIM QE GJYSHJA ESHTE TREGUAR E DREJTE NESE QELLONTE NDONJE FEMIJE?
PATJETER QE KEDO TE PYESESH DO TE THOTE NUKM ESHTE E DREJTE?
DERI TANI FOLEM PER GJYSHEN NJERI ME NERVA NJERI GABIMTAR QE GABON DITE E NATE DHE PRAPESEPRAPE NUK E BERI KETE GABIM.
POR ATEHERE PER ZOTIN QE KURRE NUK GABON BESONI SE VRAU PROFETIN APO BIRIN ETIJ [SIKUR MENDONI JU]?
KUSHDO QE E THOTE KETE TI KTHEHET EDHE NJE HERE BESIMIT TE VET PASI NUK ESHTE NE RREGULL SEPSE MOHON NJE CILESI TE ZOTIT ATE QE AI ESHTE I DREJTE DHE I PAGABUESHEM .
TRANSMETON PROFETI MUHAMED SE ALLHAHU I MADHERUAR THOTE NE HADITH KUDSI O BIJTE E ADEMIT UNE JA NDALOVA PADEJTESINE VETES TIME DHE E BERA ATE TE NDALUAR MIDIS JUSH PRANDAJ MOS BENI PADREJTESI.
GJITHASHTU PROFETI AS THOTE LARGIHUNI PADREJTESISE SEPSE AJO ESHTE ERRESIRE NE DITEN E GJUKIMIT.
NESE FEJA JUAJ PERMBAHET ME SHUME DREJT MESHIRES FEJA ISLAME KA BAZE DREJTESINE NE NESE DIKUSH NA GODET NE FAQE ME SHUPLAKE JA KTHEJME ME TE NJENJTEN MASE DUKE MOS E TEPRUAR.
DHE KJO EDHTE DREJTESIA E VERTETE DHE NUK ESHTE DREJTESI E DASHURI KUR TJETRIT I JEP SI NDIHME 10 BATANIJE DHE I HEDH MBI KOKE 30000 BOMBA.
BESOJ SE U ZGJATA SHUME DHE POM E LE FARE ATE GJENE E DYTE QE DESHA TE SQAROJ POR SEFUNDI PO I THEM ATIJ QE AKUZON ISLAMIN PER FE TERRORI SE ISLAMI NUK ESHTE TERROJ POR ZGJDHJE E PLOTE E TIL.
INDRITI.
Injoranca nuk zhduket me top
Indriti, mendimi im eshte se ti e dhe pergjigjen ne pyetjen e Deshmuesit, vetem nuk po e kuptoj perse mendon, ashtu e kam pershtypjen, se Deshmuesi mbeshtet terrorizmin e krishtere. Indriti i nderuar, te keqen duhet denuar dhe duhet shprehur keqardhje apo se paku te behet kundershtimi me goje (ne qofte se nuk mundemi tjera menyre efikase) ndaj secilit terrorizem. E keqja eshte e keqe dhe ajo nuk ndryshon nese eshte nje person prift apo hoxhe, po e zeme. Ne kete Forum pikerisht keto gjera behen: kundershtimi apo miratimi i nje ēeshtjeje me shkrim (ndryshe nuk mundemi, psh. te tubohemi e te shihemi...). Te gjithe jane te ftuar qe me goje (me shkrim) te shprehen.
Te falenderoj qe e shprehe mendimin tend pa fjale te pahijshme, sepse kjo pritet prej rregullave te ketij Forumi.
Une nuk e di se ē'ndryn ne zemren tende, kete mund ta dije nje Zot i vetem, keshtu qe as qe mund te te gjykoj. Kjo vlene per te gjithe: Une shiqoj ate qe the, sepse me ate qe the ti shpreh/zbulon brendesine tende. Une mund te gjykoj dike vetem sipas asaj qe thote.
Sa i perktet konstatimit se:
"NESE FEJA JUAJ PERMBAHET ME SHUME DREJT MESHIRES FEJA ISLAME KA BAZE DREJTESINE NE NESE DIKUSH NA GODET NE FAQE ME SHUPLAKE JA KTHEJME ME TE NJENJTEN MASE DUKE MOS E TEPRUAR."
Me duket se ke prekur thelbin e temes. Sa per tash nuk do ta zgjas me shume vetem po e sjell nje fjale te urte: Drejtesia me e madhe eshte padrejtesia me e madhe.
Raje gjakftohtesine!
IHS
Une shqip kam shkrojtur , dhe nuk e kuptoj se perse ju cdo pyejte qe une bej, e merni per te keq.
Ne pyetjen tim kam thene: "Cfare do te thote per ju TERRORIST?
Perse ti thua se ata qe akuzojne islamin per terrorizem jane ...
Ka ketu ne kete pyetje ndonje emer islam apo dicka tjeter???????????
Nese ti Indrit do te dish rreth TERRORIZMIT, une te them se ti je nje prej tyre, pasi ne nje shkrimin tend thua:
"Nuk dua te ma mare Aallau jeten pa vrare nje Cifut."
no coment. Ja pra se si te meson ty BESIMI qe ndjek. Nuk jam une ai qe e akuzoj besimin tuaj per terrorizem, jeni pikerisht ju qe e shprehni me fjale dhe me vepra besimin tuaj. Une jam i bindur se, nese ti do ta kishe mundesine qe te vrisje nje cifut , do ta kishe bere , pra ti pret vetem mundesine se Krimin e ke kryer thelle ne zemeren tende. Kjo eshte pohuar me gojen tuaj, prandaj akuzo vetveten dhe jo deshmuesin.
Ti ke pohuar nje te vertet kur thua se, ne islamistave kur dikush na godet ne njeren faqe, ja kthejme me te njejten monedhe . Pikerisht ky eshte ndryshimi i besimit te krishter me ate islamik. Meshira , falja dhe dashuria shprehen ne moskthimin me te njeten monedhe , ne te kundert nuk ka as meshire as falje dhe as dashuri. Vullneti njerezor eshte mbeshtur mbi parimin tuaj, dersa vullneti i Perendise eshte i kundert me ate te njeriut. Ky eshte thelbi qe e ndan Kuranin nga Bibla. sepse bibla shpreh vullnetin e Perendise dhe jo ate te njeriut, prandaj dhe Krishti tha: Kur tju godasin ne nje faqe , kthejani dhe tjetern. Duhet te jesh bir Perendie qe te besh kete vullnet. Por ju kini te dretje se kurani nuk shpreh vullnetin e Perendise por drejteisne qevjen nga njeriu, te cilen ti e shpreh ploteisht hapur.
Nese prindi do tja kthente femijes se tij me te njejten monedhe te gjitha prapesite qe femija bente gjate jetes , atehere femija nuk duhej te ronte, por eshte pikrisht Dashuria, falja dhe meshira e prindit , ne te cilin femija gjen hir sa here qe ai gabon. Ky eshte nje shembull , por sa e madhe eshte meshira e Perendise ndaj njeriut? Pra ata qe jane bij te Perendise , kane Meshiren , faljen dhe dashurine e Perendise ne zemer.
deshmeusi
Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
Alhamdulilahi rabbil alaimin wa salatu wa salamu ala resulullah ala alaihji wa sahbihi ala nexhmein.
Shkupjan vella Allahu te shperbleft per ket shkrim tendin Wallahi qe sa jam ne ket forum hala ma mirr dhe ma i kenaqur se duke lexuar shkrimin tend nuk kam qen se ke shpallosur te gjithat te kaluarat por edhe te tashmet dhe besa disa individ ketu te "Perendis"qe thojn veti.
Deshmuesi /------------/ prap nuk quditem more se te gjith te njejt jeni ju,sa per at se thua ti paska then Indriti se mos te jam merr shpirtin Allahu pa mbytyr nje cifut lus edhe une te njejten gjdo herr TI ME ATO PALLAVRA TUAJA SE DO JA KETHEJSHE FAQEN TJETER ATI TE CILI TE GODET PO TI DJAL E NIS DHE GODET I PARI E JO ME TE MOS MARRESH HAKUN TEND KETO QKA TI THUA MUND TI TREGOSH KALAMAJVE EDHE AT PRAJ 2-7VJEQ SE ATA ME TE MEDHENJ NUK TE BESOJN.
*Ia tėrhjek vėrejtjen diskutuesit qė t`i respektojė rregullat e forumit - tė mos analizojė personat me tė cilėt diskuton. Diskutuesit tjerė mė shumė u intereson tema nė fjalė (Shpresmiri).
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 17-01-2003 mė 08:54
[QUOTE]Postuar mė parė nga shuaib1
[B]Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
Deshmuesi /------------/ prap nuk quditem more /---------/ sa per at se thua ti paska then Indriti se mos te jam merr shpirtin Allahu pa mbytyr nje cifut lus edhe une te njejten gjdo...
Deshironi me teper deshmi /------------/ te cilet hiqen si shqiptare, por qe ne gjak te tyre nuk vlon gjaku i Arberit /----------/... no coment.
/Pa fėrkime ju lutem (Shpresmiri) /
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 17-01-2003 mė 08:59
SHPRESMIRIT .
FILLIMISHT TE FALENDEROJ QE KUJTOHENI TE NDERHYNI NDONJEHERE POR GJITHESESI UNE KETE NDERHYRJEN TUAJ PO E MAR
THJESHT SI NJE KESHILLE DHE LIDHJE ME KETE PO TE KUJTOJ FJALEN E ZOTIT NE KURAN PASHA KOHEN. NUK KA DYSHIM SE NJERIU ESHTE NE HUMBJE TE SIGURTE . PERVEC ATYRE QE BESUAN, PUNUAN PUNE TE MIRA DHE U KESHILLUAN NE TE DREJTEN DHE NE DURIM.
FILLIMISHT NE KETO AJETE ZOTI I MADHERUAR BETOHET NE KOHEN DHE DUHETTE DIME SE KUR ALLAHU BETOHET NE DICKA AJO KA NJE RENDESI TE VECANTE. PRA KOHA QE NE HUMBIM NE KETE FORUM KA RENDESI TE VECANTE DHE BESOJ SE DO TE ISHTE ME E VLEFSHME PER NE DHE ME E PELQYESHME PER ZOTIN QE KETE KOHE TA KALOJME PER HIR TE TIJ. POR SI ARRIHET KJO?
KJO ARRIHET DUKE KUPTUAR QELLIMIN E HAPJES SE KESAJ RUBRIKE NE FORUM. TANI PO TE TREGOJ SE SI E KAM KUPTUAR UNE QELLIMIN E KESAJ RUBRIKE. UNE NE KETE RUBRIKE JAM FUTUR ME QELLIM QE TE PERFITOJ NGA ATO QE DINE ME SHUME DHE TE PERFITOJNE NGA UNE ATA QE DINE ME PAK KUPTOHET NESE KA NDONJE.
PASTAJ ZOTI THEKSON SE DO TE KETE KATER KATEGORI NJEREZISH QE DO TE JENE TE VECANTE NGA TE TJERET DHE KETO JANE BESIMTARET VEPERMIRET, ATO QE U KESHILLUAN NE TE DREJTEN DHE ATO QE U KESHILLUAN NE DURIM.
SHPRESOJ QE KESHILLAT QE DO TE KOMBINOJME BASHKE TE JENE PER HIR TE ZOTIT ME QELLIM QE TE FUTEMI NE KETO KATEGORI.
E PARA E PUNES ME KE KESHILLUAR TE MOS I DEFORMOJ EMRAT E TE TJEREVE DHE E PRISHE DEFORMIMIN POR E DI TI SE SA OFENDIME KA HEDHUR MBI MUA I NDERUARI DESHMUES.
NATYRISHT I KE HARRUAR POR UNE PO TE KUJTOJ NJE SASI TE VOGEL:
1- GALA NUK MUND TE BEHET PELLUMB I PAQES.
2- NUK MUND TA KENE RROGEN TE BARABARTE GOMARI DHE LUANI.
3- PASKA DALE NJE TERRORIST ARAB BRENDA SHQIPERISE DHE SAHERE QE DEBATONTE ME NDONJE ANETAR MUSLIMAN DO TA PERMENDTE EMRIN TIM. PSH NJE HERE THOTE: ME AKUZONI MUA KUR KENI MES JUSH NJE TERRORIST.
4- GJITHASHTU TE NJEJTAT FJALE I PERSERIT EDHE HEREN E KALUAR.
PRA I DASHUR A MUND TE BARAZOHET OFENDIMI IM ME TERE OFENDIMET E TIJA TE CILAT AKOMA JANE TE PAPRISHURA?
GJITHASHTU DIHET SE NE FORUMIN SHQIPTAR KA RUBRIKA TE NDRYSHME SI GUZHINA, POLITIKA ,EKONOMIA ,etj.
DHE MENDOJ SE CDO TEME DUHET TE SHKOJE NE VENDIN E SAJ.
TANI PERSE KJO TEME DUHET TE JETE KETU ? MOS VALLE KA LIDHJE KJO ME FENE E SHQIPETARIT?
KERKOJ NGA JU QE KETE TEME TA DERGONI TEK POLITIKA APO TEK NDONJE VEND TJETER ASHTU SIC DERGUAT TEMEN TIME MREKULLIA TEK MESIME NGA KURANI.
DHE SE FUNDI DUKE MOS DASHUR TE TE KEQKUPTOJ DUA TE TE PYES SE KU E KISHE FJALEN KUR ME THE SE NUK ME GJUKON PER GJE TJETER PEVEC PER ATE QE THEM.?
DHE HABITEM SE CKA PER TU GJUKUAR TEK FJALA NESE DIKUSH NA GODET NE NJEREN FAQE NE NUK I KTHEJME FAQEN TJETER POR E GODASIM ME TE MENYRE DUKE MOS E TEPRUAR.
SHPJEGOHU ME QARTE JU LUTEM PERPARA SE TE JAP UNE SHPJEGIMET E MIJA .
ME RESPEKT INDRITI.
Injoranca nuk zhduket me top
INDRIT,
lidhur me atė qė tė kam thėnė se i gjykoj njerėzit vetėm pėr atė qė thojnė e kisha fjalėn pėr pjesėmarrjen nė forum dhe asaj qė thuhet aty, pėr dallim prej rastit tėnd (atje) dhe nė pėrgjithėsi tė disa diskutuesve qė nuk mund tė mos mirren me "analizat" psikologjike dhe patologjike... tė personave, respektivisht tė diskutuesve tė tjerė. Duke u bazuar nė besimin e feve tona se Zoti gjykon njeriun dhe vetėm Ai e di se ē“ndrynė njeriu nė zemrėn e vet, tė thash qė tė kesh kujdes qė mos t`ua mveshėsh dėshirat/qėllimet personave qė nuk i kanė shprehė me gojė edhe pse ndoshta pėr nga shprehja e tyre duken se kanė qėllime tė kėqia.
INDRIT,
sa pėr preferimin tėnd qė kjo temė tė transferohet diku tjetėr do tė thosha: ti e di se feja mund tė keqpėrdorėt nga individė tė ndryshėm. Kėtė e kemi tė qartė edhe unė edhe ti. Terrorizmi ėshtė njė prej mėnyrave mė tė liga tė keqpėrdorimit tė fesė. Prandaj mendoj se Deshmuesi e kishte me vend kur hapi kėtė temė sepse (unė dua ashtu ta interpretoj sepse nuk ka kundėrshtuar) ka dashur qė tė deklarohen anėtarėt e Forumit pėr mospranimin e terrorizmit si mėnyrė pėr tė ardhur te paqja apo diēka tjetėr. Unė i kuptoj muslimanėt tė cilėt janė pakėz tė pazmatuar sapo ta dėgjojnė fjalėn terrorizėm dhe kanė pėrshtypjen se atyre po u dedikohet. Kjo me siguri ndodh sepse kohėve tė fundit pas 11 shtatorit "tė famshėm" terrorizmi ėshtė bėrė gati "sinonim" pėr fenė Islame, ēka ėshtė gabim trashanik dhe nuk e miratoj assesi kėtė qėndrim.
Nė kėtė drejtim ndoshta shkon edhe pohimi yt se
NESE DIKUSH NA GODET NE NJEREN FAQE NE NUK I KTHEJME FAQEN TJETER POR E GODASIM ME TE MENYRE DUKE MOS E TEPRUAR."
INDRIT, pėr pohime tė tilla duhet medoemos tė shtosh shpjegimin sepse ka njerėz qė i marrin gjėrat sipėrfaqėsisht (nuk e mohoj se ka edhe tė tillė qė janė dashakeqė) dhe kėtė pohim e barazojnė me terrorizmin. Unė jam i bindur se ti kur ke thėnė diēka tė tillė e ke pasė pėr luftėn ku njeriu (besimtari) nėse sulmohet e ka pėr detyrė tė mbrohet. Kėtė e thotė edhe mėsimi i krishterė! A thua me tė vėrtetė mendon se krishtėrimi ėshtė aq naivė sa qė i lejon armikut tė veproj sipas qejfit tė tij?! Pra, dallon sulmimi nga dikush tjetėr nė ty dhe sulmimi yt ndaj tjetrit. Krishtėrimi ndalon rreptėsisht sulmin por miraton mbrojtjen, madje besimtari e ka si obligim tė mbrojė atdheun nėse duhet edhe tė marrė pjesė nė luftė. Kėtė ta thotė edhe mendja e thjeshtė...
E tash, nėse mendon se ēdo e keqe duhet kthyer me tė keqe, kėtu gjėrat duhet tė sqarohen...
Urdhėro pra!
Miqėsisht dhe sinqerisht!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 17-01-2003 mė 13:22
IHS
Ju Indrit kini sjelle keqinterpertimin e fjaleve te mija , ne lidhje me "fyerjet" qe une kam bere per ty. Se pari nuk e kam ne deshire qe te fyej dhe te ofendoj te tjeret, por perkundrazi te tjeret si puna jua me ofendojne dhe me fyejne.
Ti deklaron me gojen tende se : Kam deshire qe te VRAS nje CIFUT, dhe Allau mos ma mare jeten deri sa te vras. Atehere une te kauzoj per TERRORIZMEM????
Kur bej ndryshimin midis GALES dhe Pellumbit, jam duke te treguar se, te dy keta shpende ndryshojne nga natyra e tyre, pra ne kete menyre ndryshon edhe Besimi yne. Ne kthejme faqen kur na godasin, ne tregojme paqen kur na dhunojne, ne lutemi kur na perndjekin , ne duam dhe armikun tone kur ai na TERRORIZON. PRa une jam duke deklaruar pikerisht ate qe besoj dhe ndejk, dhe shmembulli im kryesor eshte Krishti dhe fjala e tij ne Bibel. NE te njejten menrye je duke ecur edhe ti. Edhe ti delkaron ate qe beson, ti nuk e kthen faqen dhe nuk .. dhe nuk.......pra kjo eshte ajo qe ti beson. Ti e shpall vete TERRORIZMIN qe ke ne Zemer. Une jam i sigurte qe asnje cifut nuk te ka vrare babane apo ndonje te aferm, pra ne kete rast ti nuk je per VETEMBROJTE apo hakmarje( sic pretendon kurani), pra ne fakt , je ti ai qe kerkon te "GODASESH " ne njeren FAQE. Po keshti edhe Shuaipi eshte ne te njejten linje me ju, pra edhe ai ka te nejtin problem me CIFUTTET. Perse???
Kjo tregon TERRORIZMIN tuaj ne zemer te njeriut. KEte terrorizem e ka cdo kush qe nuk njeh Perendine e vertete Jehovah, Ate Perendi qe dha Birin e tij ne kryq , bile edhe per ju te nderuar Indrit dhe Shuaib, edhe pse ju kini nje ndejenje prej TERRORISTI ne Zemer, perseri Perendia ju jep faljen me ane te Gjakut qe JEzusi derdhi ne kryq .
Indrit sa here qe ti dhe Shuaibi te flisni per paqe, apo dashuri , apo Falje, une per bri diskutimeve tuaja do tju deshmoj fjalet qe ju kini shpallur ne lidhej me deshiren per te vrare nje krijese te Perendise(i cfardo kombi qofte). Ky ballafaqim eshte i rendesishem per te treguar se cili eshte fryti i juaj i besimit. Ju duhet te pendoheni .
Nuk mund ta fsheh arsyen se perse e hapa kete teme ne kete faqe fetare, dhe mendoj se Shpresmiri te ka dhene nje pergjigje te sakte, Ju dhe Shuaipi e kini plotesuar imazhin dhe keni zbuluar plotesisht arsyen se perse deshmuesi e ka pebere kete pyejte. Pergjigjen e kesaj pyejteje kerkoje brenda zemres tende...
Deshmuesi
Krijoni Kontakt