Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 143
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

DAVE O BURRE I MENCUR.....

ISHIM NE SHQIPERI DHE MUNDOHESHIM QE TE GJENIM TE VERTETEN DHE NUK KEMI NEVOJE QE TE FSHIHEMI. KURSE KETO GJERA I KEMI MESUAR DUKE LAXUAR.
    PER ATE QE KERKON TE VERTETEN NUK ESHTE E VESHTIRE QE TE MESOJE ATE CFARE KERKON. PASTAJ PO JU PYES KUSH NA QENKENI JU .... QE PO U GJUKOKENI NGA ANA JONE?
    UNE NUK KAM NEVOJE TE FSHIHEM DHE PO TE DONI JU JAM EDHE ADRESEN TIME.
    ORE A DI TE FLASESH NDONJE FJALE TJETER TI PERVEC FJALES TURP DHE KU?
    MIREMBETSH ROBOOOOOOOOOOO.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e dave
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    israel
    Postime
    11
    une dhe ti ishim ne shqiperi dhe kerkonim te dinim te verteten , per veten ,tone pra per shqiptaret, per kulturen tone ,per shqiperine ,per historine tone plot andralla dhe dhimbje, jam dakord me ty nekete drejtim.
    dhe kete te vertetete me ne fund e gjetem , dhe bukuri po ndertohet shqiperia , te pakten brezat e ardhshem do ta kene shqiperine mbase sic e enderroja une apo dhe por nuk kemi asnje te drejte te gjykojme nje popull te tere, une jetoj ne israel, dhe une e shoh realiteti sic eshte une e ndjej nga afer, prandaj mos e akuzo popullin israelit apo fene ebrej per asnje faj , terror apo ku di une , ku ishte europa ne 1910-20,kur me mijra ebrej vriteshin per faktin se jane ebrej,
    , ku ishte europa 1940 ,ku hitleri vrau 6 milion hebrej, valle i kishim pushtuar tokat e tij , pra dhe tashme bota te nalere rehat, mjaft ka israeli hallet e veta ,shtet me rreth 2000 akte terrorizmi kundrejt tij ne vit a e di cdo te thote?? jo. mos e provofsh kurre.
    dhe ke to gjere qe ti i meson me lexime lerja te ardhmes ta percaktoje fajtorin dhe te te pakten mos na bej filozofira se largu.
    per sa i takon adreses etj nuk me intereson ,
    une jam ebrej,dhe ne shqiperi kam miq e shoke plot ,
    por nje pyetje dua te te bej: ne cfare feje beni pjese??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dave : 28-02-2003 mė 17:05

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Dave, sikur gabon adrese kur e pyet Indritin apo ne pergjithesi se ku ishte Euopa kur masakroheshin hebrejte, nuk e di nga e ke kete pershtypje se ketu po sulmohen hebrejte ne emer te Europes. Ata qe flasin kunder shtetit izraelit ketu, perfshire edhe mua, jane muslimane. Nuk e di si ua mesojne historine ne Izrael, a e keni hasur per shembull emrin e Hajreddin Barbaroses ne faqet e kesaj historie? Nese jo po te ndihmoj; ka lidhje me rikonkuisten spanjolle. Gjithashtu nuk eshte e drejte te fajesoni vetem Europen per masakrat pasi nje kontribut te madh ne to kane dhene vete lordet tuaj, Rothshildet & co. si dhe ideatoret e atij shteti ku ju jetoni sot.
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

Mila

Kur s'ke fakte dhe se njeh te verteten cdo gje te duket qesharake .. Vete jeta jote te duket KOMEDI.. Besoj qe i ke shpirur noi cek te penzjonit ti qe je e vetmja qe thu qe eshte gjalle....

Gjithsesi po pres 1 arsyetim te forte per postimin #75 nbi aktet dhe dhunen izraelite (per te me bindur qe Izraelitet s'jane "terroriste")

Keshille: Dhe vazhdo qesh ti, se te shtohet jeta! (BESOJ qe s'do e fshine moderatoret kete keshille)

i/e regjistruar Maska e Mila
    Anėtarėsuar
    16-02-2003
    Vendndodhja
    OZ
    Postime
    92
    Postuar mė parė nga StterollA
    Mila

Kur s'ke fakte dhe se njeh te verteten cdo gje te duket qesharake .. Vete jeta jote te duket KOMEDI.. Besoj qe i ke shpirur noi cek te penzjonit ti qe je e vetmja qe thu qe eshte gjalle....

Gjithsesi po pres 1 arsyetim te forte per postimin #75 nbi aktet dhe dhunen izraelite (per te me bindur qe Izraelitet s'jane "terroriste")

Keshille: Dhe vazhdo qesh ti, se te shtohet jeta! (BESOJ qe s'do e fshine moderatoret kete keshille)
    S'kam c'flas me nje qe akoma ngul kembe se kryeministri i Izraelit qe firmosi marreveshjen e Oslos ishte Isak Shamir (likud).
    Po ta perseris qe ai qe u vra ishte Itzak Rabin(Partia Laboriste).
    Ty te pelqen kaq shume vetja sa nuk sheh faktet reale dhe ata qe kane ndodhur dje jo me ato qe ndodhen para 100-200 vjetesh!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Sipas keshilles tende po vazhdoj te qesh!
    Don't let anyone take away your voice.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170

dave.

JU PERSHENDES MEQE FILLOVE TE DISKUTOSH SERIOZISHT.
    FILLIMISHT DUA TE TE THEM SE NUK ESHTE VETEM FAJI I HITLERIT P[ER VRASJEN DHE MASAKRIMIN E MILJONA CIFUTEVE POR FAJI KRYESOR MBETET PERSERI TEK ATO SEPSE NUK KANE LENE SHTET PA I FUTUR HUNDET KJO KA QENE NJE CILESI E TYRE.
    E DYTA BESIMI I TYRE ESHTE SE CDO NJERI TJETER PERVEC CIFUTEVE KONSIDEROHET KAFSHE POR ZOTI E KA BERE NE FORME NJERIU QE KUR TE NA SHERBEJNE TE MOS U VIJE VESHTIRE.
    PRA SIPAS TYRE E GJITHE BOTA JANE SHEBERTORE TE TYRE DHE NUK E MERITOJNE TE JENE CIFUTE SEPSE KJO PER TO ESHTE NJE NDER TEPER I MADH QE NUK MUND TI BEHET NJE JOCIFUTI.
    JU THEKSONI SE MBI KETE SHTET KA MBI 2000 AKTE TERRORISTE PER MUA KJO NUK ESHTE ASGJE PERPARA KRIMEVE MOSTRUOZE QE KA BERE KY SHTET TERRORIST NE PALESTINE DHE LIBAN.
    KY SHTET GJAKPIRES NUK KURSEN AS GRATE DHE FEMIJET E VEGJEL DHE NESE DO UNE MUND TE SJELL FOTOGRAFI TE SHUMTA MASAKRASH QE NGJAJNE ME MASAKREN E RECAKUT NE KOSOVE.
    CIFUTET KU DO QE KANE SHKUAR FERRA KANE MBJELLUR DHE POPULLI THOTE: CTE MBJELLESH DO TE KORRESH PRA TANI KA ARDHUR KOHA E KORRJEVE P[ER TE DHE PO MERR PRODHIMIN QE MERITON.
    JU DONI TE TREGONI SE JETONI NE IZRAEL DHE I SHIHNI GJERAT NGA AFER POR EDHE UNE SHUME AFER TEJE JETOJ MOMENTALISHT DHE I SHIKOJ GJERAT ASHTU SIKUR EDHE TI. POR ME NJE NDRYSHIM UNE KETO GJERA I SHOH ME SYRIN E DREJTESISE BAMIRESISE DHE TE VERTETES.
    SINQERISHT INDRITI.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    SE DESH HARROVA UNE JAM KRENAR MUSLIMAN.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    MILA.
    UNE NUK E DI NESE ISAK SHAMIR ESHTE GJALLE APO I LIKUJDUAR NGA EKSTREMISTE POR ME SA KAM DEGJUAR NE LAJME ISH PRESIDENTI IZRAELIT ITZHAK RABIN VRITET NGA DORA E EKSTREMISTIT IGAL AMIR ME SHTETESI IZRAELITE.
    POR VALLE A NDRYSHON KJO DICKA?
    SKA RENDESI KUSH U VRA HASA APO HYSA E RENDESISHME ESHTE QE TI TE GJESH ARGUMENTE PER TE PERGJIGJUR MBI AKUZAT QE JU BENE IZRAELIT PER SHTET TERRORIST.
    MILA KJO ESHTE E NATYRSHME KUR TJETRI NUK GJEN ARGUMENTE PER TU PERGJIGJUR MUNDOHET TE MBAHET ME GJERE TE PARENDESISHME QE NUK NDRYSHOJNE ASGJE.
    INDRITI.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Pyetja ishte: Ēfarė kuptoni me fjalėn TERRORIST?

Kush ka interesim e durim, ja pėrgjigja!Pastaj vlerėseni sipas dėshirės.

Ju lutem, shpėrndajeni tutje
    11. shtatori i vitit 2001
    --------------------------------
    A ishte CIA porositėse e goditjes nė WTC?

Autori amerikan Eric Hufschmid i veprės „Time for Painful Questions“ („Ēasti pėr pyetje tė dhembshme“)

Pėrkthyer nga anglishtja

A kishte qenė kjo vepėr e CIA-sė?

A kishte qenė dora e tyre nė levėn drejtuese?

Apel nga SHBA:
    Bashkangjituni edhe ju nė shpėrndarjen e kėsaj informate.
    Janar 2003. E drejtė autoriale pėr kopjim (free copyright).

Historia po pėrsėritet. Kujt i kujtohet ende parahistoria e Luftės sė Gjirit, e cila kishte filluar mė 17. janar 1991 si “Operation Desert Storm”?

SHBA-tė e patėn furnizuar regjimin e atėhershėm irakian me armė biologjike e kimike, me tė cilat Saddam Husseini kishte udhėhequr prej 1980-1988 luftė brutale kundėr armikut numėr njė tė SHBA-ve – Iranit. Husseini, me 1988, e kishte bombarduar me gazėra nervore ne veri tė Irakut popullsinė e vet. Bilanci: 5000-jė tė vdekur vetėmse gjat kėsaj dite. SHBA-tė, tė cilat asaj kohe njėkohėsisht patėn ndihmuar edhe njerėz si Bin Ladeni e Millosheviqi nuk patėn protestuar fare.

Saddam Husseini pat mbetur I mėshiruar (falur) nga SHBA-tė. Kjo pat ndryshuar tek atėherė pas invadimit irakian tė Kuvajtit , nė fillim tė muajit gusht tė vitit 1990. Saddami ishte personifikuar befas si njeri I keq, kėshtuqė presidenti Bush (seniori) pat kėrkuar intervenim luftarak tė SHBA-ve nė Kuvajt e Irak. Mirėpo, publiku I gjėrė nuk iu bashkangjit kėtij, meqė dukeshin sheshit interesat e Miliarderit nga Nafta- Bushit. Mė 11. shtator tė vitit 1990, presidenti Bush pat mbajtur njė fjalim kur pėr herė tė parė para opinionit tė gjėrė kishte pėrmendur „Rendin e Ri Botėror“ (new world order).

Gatishmėria e amerikanėve pėr luftė e pat marrė zjarrin kur mė 10. tetor tė 1990-ės para Komisionit pėr tė Drejtat e Njeriut tė Kongresit amerikan ishte paraqitur njė vogėlushe 15-vjeēare nga Kuvajti. Kjo vogėlushe, e cila u pat prezantuar vetėm si „Nayirah“, raportonte se kishte shėrbyer nė mėnyrė vullnetare nė njė spital tė Kuvajtit ku si dėshmitare kishte parė se si ushtarėt irakian kishin rrėmbyer foshnjat nga inkubatorėt dhe i kishin hedhur pėrtokė.

Presidenti Bush kėtė rrėfim e pėrsėriste shpesh duke e pėrmendur numrin prej 312 fėmijėve, tė cilėt ishin mbytur nė kėtė mėnyrė. Lidhje me kėtė rast kishte raportuar edhe Amnesty International, nė raportin e tyre prej datės 19. dhjetor 1990.
    Pak mė vonė ishte bėrė e njohur se kėtė ēupėz e kishin lėnė pėr ta thėnė para Kongresit tė pavėrtetėn. Duke pėrdorur emėr tė rrejshėm. „Nayrah“-ja ishte identifikuar si vajza e Ambasadorit tė Kuvajtit nė SHBA! Nė prill 1991 kėtė rrėfim tė rrejshėm e kishte demantuar edhe Amnesty International. Kjo ėshtė rrenė e dėshmuar historike e SHBA-ve (pa marrė parasysh se kush qėndron pas kėsaj) me qėllim qė ta nxitnin kėtė luftė tė rėndėsishme pėr ta, tė ndihmuar edhe nga CNN-i. Pėr kėtė arsye edhe mezi e kishte hetuar ndonjė njeri se ēfarė masakrash ishin bėrė nga forcat luftarake amerikane: Gjatė sulmeve kishin vdekur afro 250 000 njerėz, ndėr ta edhe 150 000 civilė, ku ka pasur edhe fėmijė e gra. Nė kėtė mėnyrė , p.sh. ishin vrarė nga ajri apo copėtuar nga bombat masovikisht edhe njerėz tė paarmatosur e nė ikje e sipėr.

Ish-ministri amerikan i mbrojtjes, Ramsey Clark, nė librin e tij „Stuhia e Shkretėtirės“ (nė gjermanisht e botuar nga Lamuv-Verlag, me 1993) kishte shėnuar: „ Ajo kishte qenė gjenocid...Ky sulm i pabesė kundėr Irakut kishte qenė praktikisht fund e krye krim lufte, i cili pėrfshinte me mija vepra kriminele.“ Clark pat ngritur aktpadi kundėr presidentit Bush pėr krim lufte ne 19 pika, por ajo (aktpadia) ishte ndrydhur dhe ishte heshtur nga mediat.

Kush ėshtė nė gjendje pėr tė bėrė diē tė tillė, ai ėshtė nė gjendje pėr tė bėrė gjithēka! Aktorė kryesorė nė Luftėn e Gjirit kishin qenė i ati (duke iu bashkangjitur kėtij edhe gjyshi i tij industrialisti i naftės Prescott Bush, i cili kishte qenė i pėrzier nė afera politike – shėnim i DeGand-it (shih pėr kėtė: http://www.freitag.de/2002/23/02230 402.php)) tė presidentit tė tashėm, kurse ministri i atėhershėm i mbrojtjes, Richard Cheney tani ėshtė nėnkryetar! Tani po i premtohet botės paqė e siguri si justifikim shtinjak (hipokrit) pėr luftė, manipulim ekonomik dhe kontrollim i qytetarėve pėr shtypjen e tė gjitha zėrave kritik.

************************************************** *
    Ky artikull duhet tė jetė njė kontribut me atė qėllim qė sa mė shumė njerėz ta kuptojnė mė lehtė atė qė do tė na gjejė tė gjithė neve gjatė muajve e viteve tė ardhshėm.
    ************************************************** *

vazhdon

i/e regjistruar Maska e Mila
    Anėtarėsuar
    16-02-2003
    Vendndodhja
    OZ
    Postime
    92
    Postuar mė parė nga INDRITI
    MILA.
    UNE NUK E DI NESE ISAK SHAMIR ESHTE GJALLE APO I LIKUJDUAR NGA EKSTREMISTE POR ME SA KAM DEGJUAR NE LAJME ISH PRESIDENTI IZRAELIT ITZHAK RABIN VRITET NGA DORA E EKSTREMISTIT IGAL AMIR ME SHTETESI IZRAELITE.
    POR VALLE A NDRYSHON KJO DICKA?
    SKA RENDESI KUSH U VRA HASA APO HYSA E RENDESISHME ESHTE QE TI TE GJESH ARGUMENTE PER TE PERGJIGJUR MBI AKUZAT QE JU BENE IZRAELIT PER SHTET TERRORIST.
    MILA KJO ESHTE E NATYRSHME KUR TJETRI NUK GJEN ARGUMENTE PER TU PERGJIGJUR MUNDOHET TE MBAHET ME GJERE TE PARENDESISHME QE NUK NDRYSHOJNE ASGJE.
    INDRITI.
    Jo more Indrit nuk eshte keshtu!
    Kur dikush fillon nje diskutim ma baze historike dhe me jep shifra e data por e fillon me nje dicka kaq trashanike,me nje afirmim kaq jo te vertete dhe qesharak sa ky "qe Isak Shamir ishte kryeministri i Izraelit qe u vra" me tregon vetm se me cfare kundershtari kam te bej, sa i ngritur eshte (me fal qe po e them po nuk di as te kopjoje!!) dhe shkurt nuk eshte i denje per repliken time!
    As nuk ka kurajen te thote hapur se e ka gabim!
    Nuk kam kohe te merrem me nje te tille.
    Don't let anyone take away your voice.

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  2. Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-07-2005, 05:22
  3. Terrorist apo Ēlirimtar?
    Nga Veshtrusja nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 26-06-2005, 03:07
  4. Rekrutė shqiptarė nė grupin terrorist turk
    Nga Jesushaus nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 24-01-2004, 07:38
  5. Emri Shqip Onomasiologjik "Arbėria" - Nezir Myrta
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-08-2002, 02:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •