Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221

Haradinaj ndërmjetësues në Ugandë?

Rebelët mysliman të Ugandës kanë kërkuar të mërkurën që Ramush Haradinaj të jetë ndërmjetësues në bisedimet e paqes me Qeverinë e këtij shteti.

Zëdhënësi i Forcave Demokratike, Assad Mukasa tha se ata zgjodhën Haradinaj për të ndërmjetësuar pasi konsiderojnë se ai ka përvojë në tejkalimin e problemeve ndërmjet rebelëve.

Ministri i Punëve të Brendshme, Matia Kasaija konfirmoi se qeveria kishte qenë i njoftuar në lidhje me zgjedhjen e Haradinjat për ndërmjetësues.

"Ne nuk kemi asgjë kundër zgjedhjes së ndërmjetësuesit", ka thënë Kasaija për AFP. "Vetëm se ne do të dëshironim një ndërmjetës, i cili ka lidhje me Bashkimit Afrikan ose me Kombet e Bashkuara. Ne duam ta dimë se kujt do t`i raportoj ndërmjetësi"

I propozuari për të ndërmjetësuar në konfliktin e Ugandës, Haradinaj u bë kryeministër i Kosovës në vitin 2004, por kishte dhënë dorëheqjen tre muaj më vonë, pasi ishte akuzuar nga Gjykata e Hagës për krime të dyshuara të luftës. Ai ishte shpallur i pafajshëm nga të gjitha akuzat, kurse tash është lideri më i zëshëm opozitar në Kosovë.

Rebelimi i ADF-së ka filluar në vitet 1990-ta kurse luftimet më të rënda kanë ndodhur ndërmjet viteve 1996-2001, të cilat kanë detyruar mijëra njerëz në Ugandën perëndimore nga rajoni Rwenzori të largohen nga shtëpitë e tyre.

i/e regjistruar Maska e Selami2006
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Te ?
    Postime
    367
    Rebelët mysliman të Ugandës kanë kërkuar të mërkurën që Ramush Haradinaj të jetë ndërmjetësues në bisedimet e paqes me Qeverinë e këtij shteti.

A thaqi i thot bo bone zhrum ncncncnc.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Go Rabmoo goo goo goo
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Cfar do fitoj Haradinaj ne rast se arrin ti bej bashk keta te cmendur?

niemand
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Fiton çmimin e Nobelistit per PAQE, ¨çmim i cili nuk i jipet turli far kalimtari që s'ka lidhje me tru.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Me habit fakti , se si e njohin Ramush Haradinaj. Bash me kish interesu se si kan hy ne kontakt me Ramushin .
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Me habit fakti , se si e njohin Ramush Haradinaj. Bash me kish interesu se si kan hy ne kontakt me Ramushin .

ahahhahaha more a po vet pernime a po bon hajgare ??? po ata njerzit qe e udheheqin at rebeim cfar kujton ti se jan majmuna ?? po edhe aty ka njerz me shkolla njerz intelektual qe lexoj e kqyrin televizor studion e interesohen per situaten e lypin zgjedhje per popullin e vet etj etj ...

-

me sa di une ugandezt jan i njejti popull me dy fe ortodox dhe musliman dhe se dreitat e muslimanve atje shkelen kogja ron jan shum te diskriminum p.s shum e qmoj kit akt qe kan bo kta qe e kan zgjedh Ramushin edhe besoj se do te marin msim nga populli shqiptar sa pak lun feja rol kur eshte ne pyetje kombi ku diskriminimet per qeshtje fetare pothuajse nuk egzistojn fare .
    We are all Aliens

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871

Kryengritësit e Ugandës kërkojnë ndërmjetësimin e Haradinajt

Kryengritësit myslimanë në Ugandë kanë kërkuar që Ramush Haradinaj, ish-kryeministër i Kosovës, të ndërmjetësojë në bisedimet paqësore me Qeverinë, raporton Agjencia France-Press.

Sipas zëdhënësit të kryengritësve, kandidatura e Haradinajt është e përshtatshme, pasi ai ka kaluar nëpër shumë përvoja, përfshirë edhe atë të luftëtarit.

Agjencia France-Press citon ministrin e shtetit për çështje të brendshme të Ugandës, Matiah Kasiaj, të ketë thënë se nuk ka asnjë kundërshtim ndaj zgjedhjes së Haradinajt.

Kasiaj gjithashtu ka thënë se Qeveria e Ugandës planifikon të dërgojë një delegacion për të takuar Ramush Haradinajn.

telegrafi.com

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    ahahhahaha more a po vet pernime a po bon hajgare ??? po ata njerzit qe e udheheqin at rebeim cfar kujton ti se jan majmuna ?? po edhe aty ka njerz me shkolla njerz intelektual qe lexoj e kqyrin televizor studion e interesohen per situaten e lypin zgjedhje per popullin e vet etj etj ...

-

me sa di une ugandezt jan i njejti popull me dy fe ortodox dhe musliman dhe se dreitat e muslimanve atje shkelen kogja ron jan shum te diskriminum p.s shum e qmoj kit akt qe kan bo kta qe e kan zgjedh Ramushin edhe besoj se do te marin msim nga populli shqiptar sa pak lun feja rol kur eshte ne pyetje kombi ku diskriminimet per qeshtje fetare pothuajse nuk egzistojn fare .
    Nuk thash un qe jan analfabet, po nuk ma mori mendja qe Kosova te jet e njohur edhe ne Ugand.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    A ka mundesi kete teme me fshi, se qenka nje tjeter http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=105580 e ngjashme....sa te shpejt more jeni bo, ska shans me hap kurre teme te re

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  2. Nënshkruaj peticionin për gjykim në liri të R. Haradinaj
    Nga RTP në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 15-06-2005, 03:26
  3. Aktakuza e tribunalit të Hagës për Haradinaj
    Nga I-amëshuar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 14:58
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11
  5. 118 shqiptarë kërkojnë nënshtetësi bullgare
    Nga StormAngel në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-12-2004, 13:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •