Nje pyetje shume me e thjeshte per ty Ornament.
Ti ke do quaje te "ndershme" ate femer qe shkon vetem ty, apo nje qe shkon me te gjithe meshkujt qe i kane dale perpara...
pergjigju ti kesaj, pastaj i pergjigjem une pyetjes tate.
Nje pyetje shume me e thjeshte per ty Ornament.
Ti ke do quaje te "ndershme" ate femer qe shkon vetem ty, apo nje qe shkon me te gjithe meshkujt qe i kane dale perpara...
pergjigju ti kesaj, pastaj i pergjigjem une pyetjes tate.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 19-01-2003 mė 07:59
Summertime baby!
Ihti, ti e ngaterron pak punen, ngaqe s'kuptove mire ēfare desha me thene une. Po ta shpjegoj pak me qarte. Pra ta zeme se une njihja ate gocen qe desheron te ndroje emrin dhe te jetoje ne Elbasan, duke "humbur gjurmet"per te fshehur te kaluaren e saj.
Kushti pare qe une te terhiqem prej saj, eshte; pelqimi reciprok ndermjet nesh. Tashti hyn ne loje, "analiza ime" pak me lart. Kjo goca pra qe une vendos te jetoj, pse do te ishte me e mire (qe do te thote; me me cilesi) po te ishte " e dashuruar" vetem me disa, si ndodh me gocat normale, pra e ēpuar nga Beni, perpara tij Agroni e ndonje tjeter, apo e ēpuar nga Beni, Goni, Fatmiri, Ylberi, e dhjetra te tjere, siē ndodh ne rastin e prostit.
Si mendon ti Ihti, nje femer konsumohet seksualisht (nga organet gjenitale te saj, vagina, gjoksi, lekura, etj,) duke u ē'vleresuar ne cilesi, apo ajo konsumohet shpirterisht (nuk eshte me e afte te dashuroje e as pelqeje nje mashkull).
Pra ky eshte thelbi asaj qe desha me thene.
Pra Ihti e rendesishme ne nje muhabet si ky i joni, eshte; mos ta shperndajme llogjiken gjithandej. Keshtu arrijme me shpejt ne thelbin e gjerave. Siē e sheh dhe vete, pyetja qe me shtrove per zgjidhje s'eshte aktuale, sepse ne flasim per te kaluaren e nje goce (rasti asaj te sipermes) dhe jo te ardhmen e saj, (pasi te jete me mua). Kuptohet ne kete te fundit, ēdo mashkull deshiron nje grua besnike, une gjithashtu. Bile dhe femrat deshirojne burra besnike, pra kemi deshira te njejta.
e ardhmja nuk te nderron emrin o lala o njerez unku qimen e nderron po zakonin nuk e harron apo jo e kam gabim si thoni
me mire nje fund me dhimbje se sa nje dhimbje pa fund ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i dua ata sy qe dashuri sme dhan
i dua ata sy qe dhimbje me lan
vec nje gje doja te dije
a ke pasur per mua ndopak dashuri ?
*ujku* ok
vec nje gje doja te dije
e ardhmja nuk te nderron emrin o lala o njerez ujku qimen e nderron po zakonin nuk e harron apo jo e kam gabim si thoni
vec nje gje doja te dije
Jo gjithnje ajo shprehje qe ke shkruar qendron. Ka shume njerez qe kane vendosur te ndryshojne menyren e jeteses per mire apo per keq qofte kjo.
Po qe se qendron ajo shprehja "ujku qimen e nderon por zakonin se harron" atehere duhet te qendronte edhe kjo.
Nje drogmen, nje alkoholist apo nje qe pi cigare paf puf gjithe diten e ka te pamundur qe te ndryshoje. Por sot ne te gjithe e dime se ka alkoholiste qe sot nuk vene ne goje piken e alkolit. Duhanpires qe nuk durojne as tymin e cigares dhe drogmene qe sduan ti shohin me droges bojen.
Po te jap edhe nje rast tjeter, ose me mire po te bej nje pyetje te vogel fare. A ke genjyer ndonjehere? (edhe me te voglen genjeshter sikur) ???????
Si me duket mua e kot po eshte kritika,shkrimi dhe pershkrimi i ketyre ngjarjeve tragjike te motrave,nenave dhe bijave tona,sepse edhe me tej gjenden asi tipa jo njerzish te cilet per interesa parash shesin edhe motren,vajzen e nenen.Kjo mua me kujton ato te pandjenjet e perendimit te eger te cilet per dite e me teper jane prezent edhe ne popullin ton.
Kthehen prostituta, perdorur dhe nga vellezerit
Nje vajze 34 vjecare u kthye dje nga Policia e UNMIK-ut, pasi ishte trafikuar nga vellai dhe nje shok i tij kosovar.
Ne Fier, u ndalua Ilir Sula sepse shiti me shoke, nje 22 vjecare, ne Kosove e Maqedoni. Me pare, e kane perdorur seksualisht nje muaj, ne Mamurras
Xhemil BEHARAJ
Trafikohet nga vellai dhe shoket e tij dhe me pas, kthehet si mall pa vlere ne atdhe. Nje vajze 34 vjecare nga Kruja, me inicialet M.P, banuese ne fshatin Thumane, eshte dorezuar dje nga policia e UNMIK-ut, pasi ishte perdhunuar e me pas shitur, nga vellai 36 vjecar dhe shoku i tij kosovar. Burime zyrtare te policise se Kukesit, thane se 34 vjecarja, mberriti ne gjendje te traumatizuar ne Shqiperi. Per te, u raportua se ishte pa dokumente identifikimi dhe per kete arsye, ishte kapur nga policet nderkombetare, brenda ne Kosove. Vajza kishte treguar se ishte dhunuar seksualisht nga vellai i saj 36 vjecar dhe nje i ri kosovar. Kthimi i saj u be nga pika e kalimit kufitar te Morines, mesditen e djeshme.
Kapet Sula, shiti nje vajze
Nderkohe ne Fier, nje tjeter vajze eshte bere pre e dhunes seksuale, shitjes dhe perdorjes si prostitute. Burime zyrtare te poliicse, thane se M.B nga rrethi i Fierit, eshte trafikuar ne bashkepunim nga dy te rinj. Sipas ketyre burimeve, eshte arrestuar 30 vjecari Ilir Sula banues ne Mamurras te rrethit Kurbin.
Burimet policore fierake pohojne se i dyshuari, ne 28.maj te vitit te kaluar, se bashku me nje shokun e tij, Ilirian Dine, 40 vjec nga Tepelena, kane rrembyer me arme zjarri, M.B nga rrethi i Fierit ne shtepine e saj.
Policia tha se 22 vjecarja ka qendruar e izoluar per gati nje muaj ne shtepine e 30 vjecarit nga Mamurrasi dhe me pas keta e kane shitur per qellime prostitucioni ne Kosove. Por shtija nuk ka perfunduar vetem ne keto vise shqiptare pertej kufirit. Te dyshuarit, sipas burimeve policore, e kane vijuar "tregtine" dhe ne Maqedoni. Blute e rendit pohojne se shtetasi tjeter nga Tepelena Ilirjan Dine eshte shpallur si person ne kerkim per vepren penale te rrembimit te personit me arme dhe trafik te qenieve njerezore per qellime fitimi.
Ervin Hodaj, shefi i krimeve ne Drejtorine e Policise se Fierit, pohon se kapja dhe dergimi i autoreve qe dyshohet se kane kryer krime apo qe jane ne ndjekje penale, eshte nje nga prioritete e punes, se bashku me zbulimin e autoreve te ngjarjeve te vjetra. Nje nga keto zbulime, pohon Ervin Hodaj, ishte dhe puna kembengulese per arrestimin dje, te 30 vjecarit nga Mamurrasi, Ilirian Sula.
--------------------
-----------------------
Oj sharki e lehete si era , a ka ardhur ne Shqiperi pranvera?
Jam martuar002
Kosovare,
nje pyetje kisha,
si nuk mund te gjesh nje vajze kosovare-prostitute ne rruge,
ka ndonje shpjegim!?
ne krahasim me vajzat shqiptare qe i kemi me qindra.
Ju pershendes.
oktapodi
Cdo njeriu duhet t“i mundesohet korrigjimi. Ato femra shqiptare nuk jane bere te tilla nga deshira, por dikush, ndonje shqiptare tjeter i ka detyruar. " Ujku qimen e nderon, por jo zanatin", nuk vlen per njeriun e sotem: Ne kemi njerez qe deri dje ishin komunist, e sot jane demokrat te flaket. Kemi njerez qe deri dje ishin te ndershem, sot mirren me shitje droge apo jane ne burg.
Duhet ta cmojme vendosmerine e saj per ta ndryshuar jeten, dhe jo vetem KETE, por edhe duhet ndihmuar te riintegrohet ne nje shoqeri normale!
Shume e drejte Shen Albani, une do te shtoja (ose rregulloja) femra te tilla behen dhe me DESHIRE, dhe duhet thene qe kjo ndodh me shpesh se detyrimet me force. Prostituta nuk ka vetem shqipTare, por plot te huaja, te cilat asnje nuk i detyron, ato e kane zgjedhe vet si mjeshteri ket pune, e cila eshte mjeshteria me e vjeter.
Forca perdoret, jo per ti detyruar te punojne ne rruge, por per ti lidhur mbas vetes dhe per t'u mjelur fitimet e dites nga ushunjezat (proksenetet) qe i survejojne. Keta te etur per sa me shume fitime, fillojne dhe keqtrajtojne keto vajza te gjora duke i shtrydhur shtazerisht. Ky eshte dhe konflikti kryesor.
Kjo s'dodh vetem me prostitutat shqiptare por me te gjithe kategorite e punetoreve shqiptare, e sidomos atyre qe punojne nen patrona shqiptare. Keta ta nxjerrin qumeshtin e nenes nga hundet. Heh kapitalizmi i ri, aq fort i enderruar nga ne, ē'ti besh.
Tani qe mos ta zgjas shume, dua te them qe dhe DESHIRAT NDRYSHOJNE, si kemi te njejtat.
Ajo e cila dje ka punuar si prostitute, ka te drejten e saj te ligjshme te nderroje profesion, si te gjithe ne, e kjo s'ka nevoje per perligjesim moral te ēfaredo natyre qofte.
Mirepo e keqja jone eshte se na mungon KULTURA e nevojshme per ti pare e njohur fenomenet shoqerore ne menyre te drejte dhe fillojme e ngaterrojme gjerat pa dashje.
Psh, Beqari 002 poston artikuj te mbledhur dosido dhe i shperndan pa asnje qellim te qarte, duke dashur te luaje patriotin i ben keq pa dashje shqiptareve e shqiperise.
Nuk mund te luaje patriotin ēdo emigrant shqiptar, prandaj shihni punen tuaj zoterinj, sa me e frutshme te jete ajo, aq me i madh do te jete qari i Shqiperise, ky eshte dhe patriotizmi me i madh, dhe jo cicerimi ne ēdo dege e ferre.
Krijoni Kontakt