Kosova ka diēka me shume se nje vit qe eshte shpallur. Nga te gjitha vendet qe e kane njohur pavaresine e saj, vete Turqia eshte vend islamik, ose ta themi me mire, i vetmi vend qe ka popullsi me shumice te besimit islam. Nderkohe, jane 57 vende islamike te botes Arabe qe akoma nuk e kane njohur pavaresine e Kosoves.
Sipas besimtareve myslimane, pjese e te cileve jam dhe une, thuhet se Islami eshte feja e vetme e vertete dhe e vetmja rruge e drejte. Nisur nga ky fakt, atehere mua natyrshem me lind pyetja:
Mos valle Pavaresia e Kosoves eshte jo e drejte? Pasi asnje nga vendet e botes Islamike nuk ka njohur ende Pavaresine e shtetit me te ri ne bote.
Do kerkoja nje pergjigje nga te gjithe besimtaret myslimane rreth kesaj ēeshtje qe me ka bere shume pershtypje. Une kam menduar se vendet Islamike do te jene te parat qe do njohin pavaresine e Kosoves, duke pare edhe faktin qe popullsia e Kosoves eshte nje popullsi me shumice te besimtareve islame. Nuk me ka pelqyer aspak qendrimi i shteteve islamike, qendrim i cili ngjan me qendrimin e shtetit Grek, qe dihet se sa ne qejf na ka ne Shqiptareve.
Krijoni Kontakt