Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    O sefedin, ke ik per lesh, perveē se nuk ke asnje lloj baze per ate qe po thua.
    Ne fakt ty do te duhej nje diete vegjetariane per te te pastruar pak trurin nga skoriet dhe te te hapen pak syte. Nje diete vegjetariane duke qene 100% e shendetshme per pasoje ndihmon ne zhvillimin intelektual dhe shpirteror te njeriut. Mishi le te hahet, pse jo, por me karar, dhe nese arrin te besh pa mishin atehere le te hiqet plotesisht nga dieta. Per fat te keq jemi mesuar qe te vegjel me diete shtazore, dhe nuk mund te kalohet direkt ne nje diete bimore.
    Une nuk jam vegjetarian, sepse nuk jam mesuar dhe mbase nuk kam guximin ta nis, por e vleresoj jashte mase.
    Prova me e mire e dietave eshte se fete semitike kane ardhur prej robve te shkretetires qe hane vetem mish, dhe faktori i inteligjences eshte po aq sa i nje mushke shqiptare.
    Nga ana tjeter, popujt me diete kryesisht vegjetariane, na kane sjelle budizmin, nje filozifi paqesore.
    Pasojat e nje diete kryesisht me mish duken edhe tek ty sefedin, nuk gjej dot nje shpjegim racional per nivelin e ulet qe ke te aftesise per te kuptuar.

P.S.Ti je ai jevgu tek fotoja? Nese po atehere mos na meso ne shqiptareve se si te ushqehemi, por ik andej nga ke ardhur, nga azia vogel.

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    O sefedin, ke ik per lesh, perveē se nuk ke asnje lloj baze per ate qe po thua.
    Ne fakt ty do te duhej nje diete vegjetariane per te te pastruar pak trurin nga skoriet dhe te te hapen pak syte. Nje diete vegjetariane duke qene 100% e shendetshme per pasoje ndihmon ne zhvillimin intelektual dhe shpirteror te njeriut. Mishi le te hahet, pse jo, por me karar, dhe nese arrin te besh pa mishin atehere le te hiqet plotesisht nga dieta. Per fat te keq jemi mesuar qe te vegjel me diete shtazore, dhe nuk mund te kalohet direkt ne nje diete bimore.
    Une nuk jam vegjetarian, sepse nuk jam mesuar dhe mbase nuk kam guximin ta nis, por e vleresoj jashte mase.
    Prova me e mire e dietave eshte se fete semitike kane ardhur prej robve te shkretetires qe hane vetem mish, dhe faktori i inteligjences eshte po aq sa i nje mushke shqiptare.
    Nga ana tjeter, popujt me diete kryesisht vegjetariane, na kane sjelle budizmin, nje filozifi paqesore.
    Pasojat e nje diete kryesisht me mish duken edhe tek ty sefedin, nuk gjej dot nje shpjegim racional per nivelin e ulet qe ke te aftesise per te kuptuar.

P.S.Ti je ai jevgu tek fotoja? Nese po atehere mos na meso ne shqiptareve se si te ushqehemi, por ik andej nga ke ardhur, nga azia vogel.
    O ti xfiles ti paske devijuar totalisht.
    Budizmi eshte sekt i devijuar ku besimtaret e tij ne vend qe ta adhurojne Zotin adhurojne statujat e Budes.
    Budistat izolohen ne tempujt e tyre per te gjetur "paqen" dhe ia ndalojne vehtes edhe martesen gje qe eshte ne kundershtim me natyren e njeriut dhe me udhezimet e Zotit.
    Kurse ti i quan arabet "rob te shkretetires" por Zoti e ka ditur me se miri ku ta dergoje fene dhe udhezimin e vet.
    Ne kohen kur feja islame i eshte shpallur Muhammedit s.a.v.s. arabet njiheshin si poete shume te mire kurse keta popujt e sotem te perparuar kane qene barbare.
    Mos harro edhe dicka nuk do te thote se pse nje njeri eshte i varfer nuk eshte inteligjent shembull konkret per kete kemi Barak Obamen.
    Zhvillimi intelektual i njeriut behet me lexim e arsimim, kurse ai shpirteror behet duke iu falur Zotit dhe duke bere vepra te mira e jo me diete vegjetariane.
    Kjo qe thua ti eshte vetem nje propagande e ketyre njerezve (vegjetarianeve) me te cilen ata i mashtrojne njerezit naive.

Dua te theksoj edhe dicka tjeter: Trupi i njeriut eshte makineria me e mire e krijuar nga Zoti dhe stomaku i njeriut eshte i afte te tret mishin ne menyre perfekte dhe te ndaje nga ai vitaminat e dobishme per organizmin.
    Pra thjesht organizmi i njeriut eshte makineria me e persosur ne kete planet e krijuar nga Zoti i madherishem.

P.S. Foton time mund ta shohesh ne rubriken "Prezantojeni veten ne forum" por po te tregoj paraprakisht qe une jam njeri i bardhe dhe me floke te kafta te ēeleta.
    Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    O ti qenke i devijuar, satanist apo ku ta di une.
    Po nuk e verejta me heret cka ke shkruar aty te detajet tua (te vendndodhja) tash qe e lexova po e kuptoj cfare mendje ke.
    Paskam harxhuar kot kohe duke folur me ty.
    Eshte normale qe njerez si ti e urrejne Islamin sepse frymezoheni nga shejtani i mallkuar dhe mesimet e tij.
    Do ta shohesh te verteten ti kur te vjen engjulli i vdekjes!

Thote Allahu xh.sh. ne Kur'an per shejtanin:

59:16. Ata (hipokritėt) janė shembull si djalli, kur i thotė njeriut: "Refuzo besimin!", e kur ai ta ketė refuzuar, ai (djalli) tėrhiqet e thotė: "Unė tėrhiqem prej teje; unė i frikohem All-llahut, Zotit tė gjithėsisė!"

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Po ti more zoteri,pasi qe po e njifshe kaq mire kete materje,pse nuk mundohesh te na e shpjegosh pak ne menyre shkencore po rrokesh nga feja e kurani.Mos ia nxjerrni yndyren seciles teme.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga sefedinmuqaj Lexo Postimin
    La Lune une ne kete teme e kam fjalen per njerezit e shendoshe e jo te semurit!
    Per te semurit duhet te degjohet keshilla e mjekut se ata jane te kualifikuar ne kete drejtim!

Une po te them ty se ka shume njerez qe e perbuzin mishin ne Kosove, Shqiperi dhe ne trojet tjera shqiptare duke i pelqyer apo imituar "njerezit e civilizuar" evropiane apo amerikane, biles ka edhe prej tyre qe kane devijuar e i jane bashkuar sekteve te ndryshme indiane apo vegjetariane.
    Ha Ha Ha .Vegjeterianizmi eshte follozofi shum me e vjeter se civilizimet evropiane amerikane por edhe me e vjeter se civilizimet islamike veggjeterianizmi ka te bej me konceptet karmike "ben keq prite qe te ndodh e keqja ben mir prite qe te ndodh e mira " por edhe shkenctarisht eshte e vertetuar se vegjeteriant jan persona me te but me te durueshem me te lumtur , mishi thuhet se ngjall agresivitet ne sjelljet e njeiurt .
    We are all Aliens

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Mire Extreme.

Provoje ti vegjetarianizmin e do ta shohesh se sa i bute, i durueshem e i lumtur do te jesh!

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    amo mos paragjyko .
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga sefedinmuqaj Lexo Postimin
    O ti qenke i devijuar, satanist apo ku ta di une.
    Po nuk e verejta me heret cka ke shkruar aty te detajet tua (te vendndodhja) tash qe e lexova po e kuptoj cfare mendje ke.
    Paskam harxhuar kot kohe duke folur me ty.
    Eshte normale qe njerez si ti e urrejne Islamin sepse frymezoheni nga shejtani i mallkuar dhe mesimet e tij.
    Do ta shohesh te verteten ti kur te vjen engjulli i vdekjes!

Thote Allahu xh.sh. ne Kur'an per shejtanin:

59:16. Ata (hipokritėt) janė shembull si djalli, kur i thotė njeriut: "Refuzo besimin!", e kur ai ta ketė refuzuar, ai (djalli) tėrhiqet e thotė: "Unė tėrhiqem prej teje; unė i frikohem All-llahut, Zotit tė gjithėsisė!"
    bravo e ke gjetur,
    madje do te te them me teper, une jam vete personifikimi i shejtanit te mallkuar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Si ta mesojsh femijen tende me vegjetarianizem ne vendet perendimore mund te hash burg per shkak te humbjes se imunitetit te tij. Nje rast i tille ka ndodh ne perendim me do prind te cilet perpak sa nuk e kane mbyt femijen e tyre me budalleqet e vegjetarianizmit.

Per ate shkak Allahu I Gjithdijshėm na e ka be si simbol Kurbanin ne festen e Bajramit qe me se paku njehere ne vit te shijojme mishin.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •