Postuar më parë nga
Gjinokastra
Nuk e di sesa merrni vesh nga shkenca apo astronomia , por dua tju ndihmoj me disa gjera . Shumica e yjeve qe shikoni ne qiell jane shuar miliona vjet me pare . ajo qe shihni eshte vetem drita e shperthimit qe vjen drejt nesh . yjet qe ndicojne me shume jane ato qe kane shperthyer para pak mijera vitesh , ata qe ndicojne me pak , kane ndoshta miliona vite qe kane plasur . Per universin do doja tju thoja sa po rritet me nje shpejtesi marramendase , do duhej nje fletore vetem per te shkruar formulen e VETEM perqindjes se rritjes . Per permasat jane te pa konceptueshme per mendjen njerezore . Edhe termi "permasa te pa fundme" nuk do ishte edhe aq i gabuar . Sistemi yne diellor ka 2 yje , nje te vogel edhe te nxehte , dielli , edhe nje yll xhuxh edhe te ftohte , jupiteri . Ndersa per planetet vazhdon akoma debati per klasifikim e tyre ne baze te ngjashmerise me Token , apo ne baze te gravitetit te cdo planeti , apo ne baze te permasave etj. Por eshte pranuar Nibiru si pjese e sistemit ton diellor . Une jam ne favor te klasifikimit te planeteve ne baze te gravitetit perkates . PRa 2 yje(jupiteri me diellin) edhe 8 planete(7 qe njohim edhe Nibiru) .
Krijoni Kontakt