Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e Maars
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Postime
    179

Aleksandër Frangaj grabit tokën e familjes Hysa në Kinostudio

Aleksandër Frangaj grabit tokën e familjes Hysa në Kinostudio

Pak para përleshjeve të djeshme në Akademinë e filmit “Marubi” kanë protestuar ish-pronarët. Familja Hysa në Tiranë pretendon se qeveria i ka dhënë sipërfaqen prej 165 mijë metrash katrorë një televizioni pranë saj.

Po ndërsa Akademia “Marubi” po largohet më forcë nga ambientet e saj, vetëm pak metra më tej po zaptohet prona e familjes Hysa. Në orët e para të mëngjesit të ditës së djeshme përfaqësues të pronarëve të 165 mijë metrave katrorë në zonën e ish- Kinostudios i kujtojnë kryeministrit Berisha, si dhe ministrit Pango se janë ata zotët e këtij territori. Sipas familjarëve, qeveria i ka dhënë ambiente televizionit TV “Klan” për të zhvilluar biznesin e tyre. Gjatë një prononcimi për televizionin “News24”, pronarët u shprehën: “Jemi të gjithë pjesëtarë të familjes Hysa, të cilëve na përket kjo pronë prej 165 mijë metrash katrorë e njohur dhe nga Gjykata e Lartë. I themi zotit Ylli Pango se kjo nuk është tokë pa pronarë, por është tokë me pronarë të ligjshëm. Dhe larg duart nga prona jonë. Nuk mund t’i japësh një ndërtesë që na takon neve televizionit “Klan” apo kushdo qoftë ai. Apo andej mbrapa është një tjetër e kështu me radhë. I themi zotit Berisha se këtu po ndodh një katrahurë dhe ne po na dhunojnë pronën në mënyrën më të paturpshme. Nuk e dimë se nga kush na vjen, por i themi zotit kryeministër të vërë dorë mbi pronën tonë dhe hakun ta çojë tek i zoti, ashtu siç i takon.”

Familja Hysa prej vitesh sorollatet në seanca gjyqësore, derisa më në fund ka fituar të drejtën e pronësisë mbi 165 mijë metra katrorë në zonën e ish- Kinostudios, por që me akomodimin e disa medieve atje nuk ka gjasa që ta marrë. Ministri Pango pretendon se akademia “Marubi” nuk ka paguar qira për ambientet në përdorim, ndërkohë që pronësia mbi këtë tokë nuk është publike, por private. Në ambientet e ish-Kinostudios janë akomoduar dhe një sërë mediesh të tjera, kryesisht të pozicionuara pranë qeverisë, ndërkohë që ditët e fundit ka nisur një konflikt me Akademinë e Filmit “Marubi”. Qeveria pretendon se kjo e fundit ka marrë në pronësi më shumë metra katrorë se sa i takojnë dhe ka bërë të mundur nxjerrjen jashtë të saj. Nga ana tjetër, tashmë rezulton se dhe televizionet e akomoduara atje, që pretendohen se janë vendosur në ambiente shtetërore, janë vendosur në tokë me ish-pronarë, të cilëve nuk u është dhënë mundësia e privatizimit. Përfituesi më i madh në kinostudio është TV “Klan”, që zotërohet nga Aleksandër Frangaj

Gazeta Tema

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Edhe ky Frangaj nje birbo mediatik dhe pusht i pshtetit doli. Eshte nga ata qe tentakulat i ka futur ne cdo cep te medias.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    shkrimi aty lart.. i Temes se meros baze fillon me kte fjali..

"Po ndërsa Akademia “Marubi” po largohet më forcë nga ambientet e saj..."

Pra nje rrenë qe ne fillim..

asnje Marub spo largohet me force nga ambienti i saje..

ambenti i shtetit qe i eshte dhene cashkut nga shteti per ta perdorur per pun private..pa qera.. nuk po i merret cashkut e kte e di mire cashku e gjith poplli..
    pra ai 200 metershi.. i falur.. nga shteti per cashkun e perkedhelur nga gjith qeverrite.. duke filluar nga e mehmet adilit e deri tek e nano berishave.. nuk po i merret..
    por shteti ambientet e veta.. te cilat cashku po i gllaberonte.. po ja jep dikujt me qera te rregullt..sipas ligjeve..

merua kete e di mire..megjithate ska me turp .. i paska plasur cipa.. genjen qe ne fjali te pare..
    kur nje shkrim fillon me nje mashtrim.. ububuja..se cka me tej..

ska turp..
    cdo dite tema e meros ka hire ne gare me zp-ne.. e gsh -ne.. se kush te genjej me bukur e me sfaciato.. kunder qeverise berisha..

ka plot gjera qe mund ta shash nje qeveri me plot te drejte..
    pse vrapojne e sajojne genjeshtra mor aman..

..

Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Spo behet fjale per Cashkun ketu. Po behet fjale qe ajo qe po i merret cashkut (qe se di ne e ka te veten po te shtetit) po i jepet Frangajt dhe ketu eshte pislleku i qeverise qe ja mer njerit jo te vetit e ja jep te vetit e jo pronarit te veterte sic shkruan shkrimi. Pislleku eshte qe po shproneson hajduti hajdutin.
    Cashku po se ka te veten te paguaje qirane po qe toke e shtetit dhe nuk kishte nevoje per fshizem policie per ta vene te paguaje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga juanito02 : 25-02-2009 më 10:43

Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Ja ku i ke brar kanibalet e tu qe do ti kishte zili dhe Saddam, Qusay e Uday Hussein qe te tre babe e bij vrases makaber.

Mare nga gazeta Tema

Të hënën pasdite, kryeministri ishte duke parë lajmet e “Vizion Plus”, kur u shfaq skena banale e Aleksandër Frangajt që merrte në telefon Sali Berishën dhe vinin për dy minuta furgonët e policisë që arrestonin atë që nuk i lëshonte rrugën për të bërë pallat Frangaj. Skena ishte e rëndë. Kryeministri natyrisht u mërzit. U lidh me Frangajn në telefon. Dhe ai po ashtu ishte i tërbuar.

“Ai e do një përgjigje, - tha. - Le, se do ta bëj vetë. Do ta bëj dhe po ta nis në gazetë.” Vuri një emër kot aty. Pas gjysmë ore, shkrimi i doktorit mbërriti. Vëllezërit Frangaj e lexuan me një frymë. Sidomos pjesën e dytë të shkrimit. Atë që përshkruante vrasjen e mundshme të gazetarit Mero Baze. Sa e mbaruan së lexuari, urdhëruan urgjent botimin. Kryeredaktori i shkretë u tremb, se tha mos na padisë në gjyq. “S’ka problem, - tha Frangaj, - se gjejmë një emër të çmenduri që të mos mbajë përgjegjësi.” Dhe ashtu bënë. Shkrimi u botua dje në gazetën “Koha Jonë”. Ja pjesa që i pëlqeu më shumë vëllezërve Frangaj:

“... Së pari duhet bërë çmos që truri i hendekhedhurit të analizohet nëpër laboratorë. Natyrisht nuk është e thjeshte. Sepse, që ky tru të merret, për këtë i duhet çarë koka. Që t'i çahet koka, Merua paraprakisht duhet vënë me shpatulla pas një muri. Që, jo muri, por Merua të mos lëvizi, pa i rrezikuar jetën, i duhet ngulur në fyt një thikë e trashë, e ndryshkur. Pa narkozë që ta vër' në gjumë. Ta shohë gjithçka me syt' e vet. Në mënyrë që, pavarësisht se nuk do ta lexojë askush, Merua më vonë të shkruajë një artikull të hollësishëm në gazetë. Thika, pasi t'i çajë fytin, të ngulet te muri. Dhe, derisa operacioni shpëtimtar të përfundojë, aty të lihen, edhe Merua, edhe koka e Meros, edhe fyti i kokës së Meros, edhe thika. Pas kësaj, truri edhe mund t'i thithet me ndonjë shiringë të trashë nga ato të ndërzimit artificial të bagëtive. Por kjo metodë që trurin e Meros duke e thithur do ta shndërronte në lëng, do nxirrte vështirësi gjatë studimit, sepse në gjendje të lëngët atij truri do t'i mungonte relievi. Pra, koka patjetër i duhet hapur, çarë. Çarja e kafkës mund të kryhet me disa mënyra; me përplasje pas muri, me çekiç, me qysqi', me shpërthim, me çpim, me sharrim etj. Por e mira fare do ishte pa e çarë fare. Duke shfrytëzuar brimat. Nga sytë! Jo nga sytë, as nga veshët, as nga hundët. Sepse këto janë të gjitha brima të vogla prej nga mund të dalin vetëm currila. Që truri i Meros të dalë si e meriton, pra kallup, mënyra më e mirë është që ai tru t'i nxirret nga ai organ, të cilin Merua e përdor më shumë, nga goja. Por, para se t'i nxirret truri nga shpella e gojës, duhen zënë ato brimat e vogla. Veshët dhe hundët s'janë problem për t'u mbyllur. Sytë, po. Sepse, para se të mbyllen zgavrat, ato, sytë pra, duhet që, me delikatesën më të madhe të krrehen. Krrejtja e syve të Mero Bazes me lugë apo ndonjë vegël tjetër të ngjashme nuk do ishte e dobishme. Sepse, së pari, as vetë Meros nuk do t'i pëlqente, ngaqë dihet se luga dhe garuzhdja as kanë qenë, as janë mjete të preferuara të tij, por të armiqve të tij më të tmerrshëm, korrupsionistëve të të gjitha kallëpeve. Këtu mendja të vete menjëherë te shigjetat, gjilpërat, shtizat, aq të pëlqyera nga vet' Meroja në anatemimin e fenomeneve më të shëmtuara të kohës sonë. Mirëpo, po t'ia nxjerrësh sytë Meros me gjilpërë a shtizë, qoftë edhe të ndryshkur apo të skuqur paraprakisht në zjarr, paçka se ky variant vet' Meros do t'i pëlqente pa masë dhe do zbavitej e gajasej nga lumturimi gjatë asaj nxjerrjeje aq të këndshme, ky operacion do nxirrte jashtë përdorimit sytë, të cilët do t'i duhen për më vonë, kështu që as ky variant nuk vlen. Por nuk është për t’u dekurajuar. Sepse lugët, garuzhdet, kunjat, shtizat, gjilpërat nuk janë të vetmet mjete për t'i nxjerrë sytë Mero gazetarit. Ka edhe të tjera. Pirun, për shembull. Për më tepër që, jo budallaqja luga e lëngjeve, por pikërisht piruni elegant i llokmave, është vegla e preferuar e Meros, me anë të të cilit Merua edhe zgjedh e ngul e përlan gjithçka me delikatesën më të madhe, edhe mburret me të madhe si dorëjashtë. Që kokërdhokët e Meros, pas krrejtjes së syve me pirun, do varen teposhtë, s'është problem. Për këtë e të tjera ka plot vegla kuzhina, për shembull thika.

E fundit, gjuha. Epo, dreqi ta hajë, s'do pyetet Merua për të gjitha. Goja t'i shqyhet. Gjuha t'i shkulet, t'u hidhet qenve. Dhe pik'!

Dihet se po të hash tru viçi bëhesh inteligjent, i aftë për biznes. Po të hash tru derri bëhesh shkrimtar. Me tru gomari, politikan. Me tru kali, gazetar. Po të hash tru Meroje, çfarë bëhesh vallë?!...”

(Marrë nga gazeta “Koha Jonë”, datë 23 shkurt 2009. Botues Aleksandër Frangaj)

Tema të Ngjashme

1. Roli ekonomik i familjes fshatare
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-01-2012, 08:27
  2. Mbidoza e modernizmit të familjes
    Nga Cimo në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2007, 18:19
  3. Simboli heraldik i familjes dhe pinjollëve Bua
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-05-2006, 01:17
  4. Roli i familjes gjatë socializimit politik
    Nga Davius në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 17-01-2006, 12:22
  5. Aleksander Moisiu
    Nga dodoni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-05-2005, 13:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •