Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 79
    Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anėtarėsuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Keshtu vec grekeve autoktone ka perzjerje te arvanitasve, egjyptianeve, sllaveve dhe deri diku edhe turqve.
    Me pak fjale edhe ti e pranoke qe populli grek eshte popull i bastarduar
    dhe nuk kane asnje lidhje me greket e lashte.
    Me behet qefi qe e pranoke ndonese dhe padashje.

Por ne Greqi ka ndodhur fenomeni i vecante qe te gjithe keto kombesi jane terhequr nga besimi orthodhoks duke marre edhe besimin ne pagezim gjate shekujve dhe me kenaqesi kane pranuar te quhen greke pa ia imponuar njeri kete ndryshim te kombesise.
    Me duket se je keqinformuar.Nuk e ke idene per veprimtarine e cetave greke kunder popullsive qe deklaronin shqiptar.As per politiken e ashper te El.Venizelos kunder arvanitasve.Dhe kur s'mjaftonin gjitha keto i fusnin dhe nje masakrim te popullsise, si ne Cameri.

Nuk ka arvanitas sot ne Greqi qe te kete deshire te njihet me kombesine shqiptare, etj., e keshtu me rradhe per te gjithe popullsite e asimiluara ne Greqi. Asimilimi ka qene i vullnetshem, se pari me pranimin e fese dhe me pas edhe te kombesise.
    Te siguroj une qe ka.Kush te tha ty qe arvanitasit nderruan fene dhe u bene ortodoks, se une e di qe shqiptaret kane qene dhe me pare ortodoks dhe katolik.

E njejta gje ndodh edhe sot me shume emigrante shqiptare te krahinave te ndryshme te Shqiperise te besimit islam qe punojne ne Greqi te cilet me deshiren e tyre kane marre besimin dhe kombesine e vendit ku jetojne e punojne dhe jane integruar me sukses ne kete shoqeri
    Ne nje shoqeri te prapambetur si Greqia qe c'do gje e ndryshme eshte armike,normal qe do nderrosh dhe fene dhe emrin qe te behesh pjese e shoqerise.
    Cudi vetem ketu ne Greqi ndodh kjo gje ne te tilla permasa.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gjergj arianiti : 28-02-2009 mė 13:22
    Duaje atdhene si shqiponja folene.

ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    Citim Postuar mė parė nga ARKIA Lexo Postimin
    Deri ne Londer shkuan per te drejtat e tire keta qeratenj.

Mos kopjoni Fotot per qellime tregtie.
    Kot pėr kuriozitet, cili ėshtė burimi i kėtij informacioni?
    Desha thjesht ta di, sepse spekullimi dhe deformimi i historisė duket qartė, qysh nga emrat e kėtyre varr-gremisurve.
    Pėr shėmbull aty pėrmėndet Vasil Zhusti Shqiptar Gjirokastrit
    Josif Bėnja nga fshati Bėnjė i Pėrmetit, Shqiptar
    Petro Zhapa nga Tepelena Shqiptar e bir Shqiptari
    Themistoklis Bamihas nuk e kam dėgjuar ndonjėherė, por duket sikur ėshtė nga fisi Bamiu nė luginėn e Vrinės afėr Delvinės.
    Thanas Gjika, mė vjen pėr tė qeshur kur e lexoj se si e kan shkruar aty sepse Gjika dihet se ēfarė mbiemri ėshtė dhe ėshtė nga mbiemrat tipik Shqiptarė, qė e gjen me shumicė nė malėsitė e Labėrisė, por do tė bėj njė postim tjetėr pėr mbiemrat e Himarės dhe tė bregut.
    Ky Thanas Gjika, ėshtė pa asnjė lloj diskutimi njė pasardhės i familjes Labe qė kanė zbritur nė Himarė nė mesjetė, si shumė familje tė tjera Himarjote
    Nikollė Vllai nuk kam informacion pėr tė....
    Kėta janė ata tė cilėt ju bashkuan bandave shoviniste Greke, nė masakrat e tyre kundėr popullsisė civile dhe tė pambrojtur Shqiptare rreth vitit 1914, dhe qė i kurorėzuan kėto masakra me shpalljen e "Vorio-Epirit" tė pavarur, i cili falė lobingut tė fuqishėm qė i bėnė patriotėt e mėdhenj Shqiptar tė kohės qė pėr koeēidencė ishin po nga kėto krahina, ky shtet karikaturė nuk funksionoi dhe fuqitė e mėdha dėrguan shumė herė delegacione pėr tė vėshtruar me detaje popullsinė e zonė, dhe pėr tė vlerėsuar se ēfarė etnie i pėrkisnin, por ata sa herė shkelnin nė kėto zona bindeshin gjithmonė e mė shumė se ata ishin 100% Shqiptarė dhe nė kėtė mėnyrė i lanė kufinjtė tė pandryshuar.

Ade sto kallo!
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Floro nese ke dyshim per ndonje qe nuk ishte ne kete delegacion me shkruaj ta di dhe une.
    Tjeter gje c'ishin , tjeter perse shkuan.
    Ne duhet t'i duam vorioepirotet edhe pse deshtuan ne luften e tyre me shqiptaret e "pabese".
    Ne jemi komb me zemer te gjere ndaj dhe vuajme ..... .
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Si u linden "vorioepirotet"
    1)Fillimisht ishin Shqiptare Ortodokse
    2)U bene Shqiptare Grekfoles Ortodokse
    3) Dhe sot jane "greke"

Ethnographie de la Turquie d'Europe
    1861

Me te verdhe tregon Shqiptaret
    Si mund te shikoni, ska ASNJE grek, jo vetem ne "epirin te veriut", por ne GJITHE EPIRIN!

Hmmm...cjane voriopirdhiotat pyetet'...doja te pyesja me pare une ata qe mbajne veten per te tille,kush jane keta "grek" te lashte ne "Vorio Epir"?...Tosket,Camet,Labet apo Vllehet?...dhe ne Jug te Epirit kush jane? bullgaret,evgjitet e azise se vogel te ardhur ne fillim te shek 20 me Traktatin e Lousanes...apo VLLEHET,apo Camet ortodoksa,apo Arvanitet?...greket e lashte u asimiluan 2000 vjet me pare...rracat qe jane ne Greqi sot jane cdo gje pervecse hellene.

Shkrimtari bizanti "Porfirogenitos" kur flet per sllavet ne perandorine Bizant thot
    qe "Greqia u sllavezua", dhe ngeli ne histori kjo fjale "εσλαβωθη".

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Nje VERRE ne UJE jane!

cmitizuese Maska e zerbina
    Anėtarėsuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    S`e di me thane
    Postime
    129
    Verioepiriotet jane njerez pa komb ,pa famile ,pa vatan. Kot hesapi !

ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    Citim Postuar mė parė nga ARKIA Lexo Postimin
    Floro nese ke dyshim per ndonje qe nuk ishte ne kete delegacion me shkruaj ta di dhe une.
    Tjeter gje c'ishin , tjeter perse shkuan.
    Ne duhet t'i duam vorioepirotet edhe pse deshtuan ne luften e tyre me shqiptaret e "pabese".
    Ne jemi komb me zemer te gjere ndaj dhe vuajme ..... .
    Mos e mer personale, por unė me burimin e lajmit desha tė bėj tė qartė se kėto lajme janė tė pėrpunuara nga qarqet shoviniste Greke.
    Ata tė gjithė punuan pėr Greqinė, nuk e vė fare nė dyshim kėtė. Prandaj dhe i mallkoi toka qė i lindi dhe i rriti. Ata jo vetėm qė punuan pėr interesat e Greqisė por edhe lanė pasuri pas vdekjes, qė pėrdoret sot e kėsaj dite pėr tė njėjtat qėllime.
    Pajtohem plotėsisht me atė qė thoni ju se ne vuajm nga zemėr gjerėsia jonė.
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-03-2009
    Vendndodhja
    tu pi pi pi. DoLLi Qe Paraqet Rrezik.. RaKi_BMW@hotmail.com
    Postime
    374
    Citim Postuar mė parė nga gjergj arianiti Lexo Postimin
    Une jetoj ne Greqi dhe kam debatuar disa here me disa fshatare nga jugu Shqiperise qe e deklarojne veten si grek.A jane ne te vertete greke keta njerez?
    .

e para verpijotet jan njerez, po ama shqip flasin dhe hapen b.... si kur jan greke.

e dyta leri verpijotat po ka shqiptar qe jan ba ma keq se verpijotat.

dhe e treta posht greqia.

do zoti bi prap zjarr si veres qe shkoi ti shuji fare rracistat .

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •