Ti tani thua mos te prekim kafshet, dmth ato te rrin ku te duan ne mos ti luajm?
Po te tregoj nje histori duhet ta dish edhe ti ndoshta : Nje grua duke u kthyer ne shtepi nje nate te ftohte dimri, gjen jashte deres se saj nje gjarper teper helmues i cili kishte ngrire i gjithi. E merr gjarprin edhe e fut ne shtepi edhe e le afer oxhakut, gjarpri avash avash nise te marre veten edhe sherohet plotesisht.. Nje dite te bukur , gjarpri e kafshon gruan ne faqe, edhe gruaja duke dhene shpirt e pyet gjarprin "pse ma bere kte gje, un te ndihmova"? Edhe gjarpri i pergjigjet, ti e dije qe un isha gjarper edhe prap se prap me more ne shtepi.
Un po te flas shqip, edhe po te them qe un si njeri qe jam, kam te drejten edhe inteligjencen qe te zhduk cdo specie qe perben rrezik nga territori i vendit ku jetoj! Nuk ka rendesi ne Australi, Kongo apo Bagdad. Me pare si njeri mundohem te krijoj kushtet jetesore pervete edhe per familjen time, duke hequr qafe qe nga barerat e keqija deri te kafshet qe perbejn rrezik per mua edhe familjen time. Un si njeri kam te drejten te jeme dominues ne te gjitha speciet e tjera. Ju te mbrojtes se kafsheve.. oh well pune per juve! Me kaq e mbylla.
Sikur te kishin mundesi, do e benin me deshiren me te madhe

ta tregon edhe lajmi me lart per femijen e ngrene nga krokodili..
Ti i ve fajin njerezve qe kan vajt te jetonin aty, kurse un them qe ai territor duhet te spastrohet nga te gjitha speciet qe perbejn rrezik per jeten e njerezve.
Krijoni Kontakt