Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ti tani thua mos te prekim kafshet, dmth ato te rrin ku te duan ne mos ti luajm?

Po te tregoj nje histori duhet ta dish edhe ti ndoshta : Nje grua duke u kthyer ne shtepi nje nate te ftohte dimri, gjen jashte deres se saj nje gjarper teper helmues i cili kishte ngrire i gjithi. E merr gjarprin edhe e fut ne shtepi edhe e le afer oxhakut, gjarpri avash avash nise te marre veten edhe sherohet plotesisht.. Nje dite te bukur , gjarpri e kafshon gruan ne faqe, edhe gruaja duke dhene shpirt e pyet gjarprin "pse ma bere kte gje, un te ndihmova"? Edhe gjarpri i pergjigjet, ti e dije qe un isha gjarper edhe prap se prap me more ne shtepi.

Un po te flas shqip, edhe po te them qe un si njeri qe jam, kam te drejten edhe inteligjencen qe te zhduk cdo specie qe perben rrezik nga territori i vendit ku jetoj! Nuk ka rendesi ne Australi, Kongo apo Bagdad. Me pare si njeri mundohem te krijoj kushtet jetesore pervete edhe per familjen time, duke hequr qafe qe nga barerat e keqija deri te kafshet qe perbejn rrezik per mua edhe familjen time. Un si njeri kam te drejten te jeme dominues ne te gjitha speciet e tjera. Ju te mbrojtes se kafsheve.. oh well pune per juve! Me kaq e mbylla.

Sikur te kishin mundesi, do e benin me deshiren me te madhe ta tregon edhe lajmi me lart per femijen e ngrene nga krokodili.. Ti i ve fajin njerezve qe kan vajt te jetonin aty, kurse un them qe ai territor duhet te spastrohet nga te gjitha speciet qe perbejn rrezik per jeten e njerezve.
    Po, ke te drejte ashtu duhet te bejme, ne bote zakonisht nje a dy persona ne vit vriten nga krokodilet, kurse nga njerezit vriten rreth 200 000 -300 000 njerez ne vit. Shifrat flasin vete... me duket se duhet t'i spastrojme territoret nga njerezit sepse ata po bejne kerdine ne njerez. Si specie superiore e kam kete te drejte apo jo? Ata jane rreziku jone, pse mos t'i vrasim? Ne Shqiperi ka nje vrasje ne dy dite, mendoj se asnje nga keto vrasje nuk behet nga kafshet. Pse mos t'i zhdukim keta njerez ketu pasi jane kaq shume te rrezikshem?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Te njejten gje thone dhe krokodilet per njerezit, fundja njerezit shkuan ne territorin e tyre jo anasjelltas. Njerez pa logjike thone zhdukni cdo gje qe nuk u pelqen, pa menduar me pare se kush po demton kend. Prinderit e femijes logjikisht u kane kerkuar autoriteteve qe mos ta vrasin krokodilin, cfare mund te dinte krokodili? Mos ka inteligjencen e nje njeriu?
    ..faliminderit.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Po, ke te drejte ashtu duhet te bejme, ne bote zakonisht nje a dy persona ne vit vriten nga krokodilet, kurse nga njerezit vriten rreth 200 000 -300 000 njerez ne vit. Shifrat flasin vete... me duket se duhet t'i spastrojme territoret nga njerezit sepse ata po bejne kerdine ne njerez. Si specie superiore e kam kete te drejte apo jo? Ata jane rreziku jone, pse mos t'i vrasim? Ne Shqiperi ka nje vrasje ne dy dite, mendoj se asnje nga keto vrasje nuk behet nga kafshet. Pse mos t'i zhdukim keta njerez ketu pasi jane kaq shume te rrezikshem?
    Ti po i ngaterron vete gjerat! Ktu po flasim per specien kafshe-njeri . Mos na kalo ne genocide apo ne luftra tani se sja vlen, ca ben njeriu me njeriun eshte pune tjeter. Po e devijon totalisht muhabetin.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anëtarësuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Njeriu eshte specia e vetme ne planet qe shkakton dhimbje per tu argetuar duke e ditur qe po shkakton dhimbje.
    Duaje atdhene si shqiponja folene.

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Nje ngjarje e rende ndodhi dhe para ca diteve ne Itali,nje qen i shtepis sulmui djalin e vetem te nje familje qe kishte dale per te mesuar per te ecur ne bace,edhe pse gjyshja e tij ishte vendosur ne mes ,djali 8 mujsh vdic,plaka shkret pruri shum fraktura .
    Kur moren prindet ne pyetje mbas disa oresh ata nuk dinin te kujtonin se si u quanin,si e kishin emrin.
    Qeni i ture skishte qene asnjehere i keq!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Qeni i ture skishte qene asnjehere i keq!
    Se ka fajin qeni, e kan fajin njerzit qe mbajne kafshe afer, duke e dite se kafsha mbetet kafshe.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ti po i ngaterron vete gjerat! Ktu po flasim per specien kafshe-njeri . Mos na kalo ne genocide apo ne luftra tani se sja vlen, ca ben njeriu me njeriun eshte pune tjeter. Po e devijon totalisht muhabetin.
    Kush te foli per luftra, une fola per vrasje (homicide), njeriu vret njeriun, krim ne familje, vrasje per nje fjale goje etj etj. Keto nuk jane genocide!
    Krokodili nuk e ka ate inteligjence tenden, njeriu si me i zgjuar nuk duhet t'i shkoje ne goje krokodilit kur e di se krokodili eshte i uritur dhe do te haje. Pastaj, nuk me duken shume ndryshe kafshet nga njeriu duke pare se cfare po i ben njeriu njeriut.
    Une po te kundershtoja argumentin tend fallso qe njeriu duke qene me inteligjenti e superiori, ka te drejte te shfarose cdo gje tjeter...Eshte nje argument qe ka fallsitet ne te. Ne rradhe te pare, ke plot njerez qe kane tru shume me pak se nje delfin a shimpanze. Se dyti, ky argument eshte perdore nga te gjithe ata qe kane kryer krime ndaj njerezve-(ata jane me pak inteligjente, prandaj duhet t'i vrasim).
    Se treti, krokodilet nuk ndermorren ndonje sulm te koordinuar kundra njerezve, ata ishin ne tokat e veta ku kane qene qe prej 200 milione vjeteve. Kush ta dha te drejten ty si njeri, qe erdhe vetem para 200 vjeteve, te vrasesh e te marresh si te teket ty?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 02-02-2015, 10:30
  2. Në Shqipëri punojn 50 mijë fëmijë
    Nga Hyllien në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-06-2010, 09:02
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-05-2006, 16:49
  4. Të mësosh aktrimin njëherësh me abetaren
    Nga TiLoNcE në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-09-2005, 09:48
  5. Qendra Teatrore per Femije ne Shkup
    Nga StormAngel në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 12:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •