Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Sikur shqiptaret te kishin pranuar asimilimin e tyre ne kulturen ruse, kineze ose greke sa kane pranuar asimilimin ne kulturen turke, jam i bindur se edhe ruset, kinezet ose greket do kishin mbeshtetur pavaresine e Kosoves ne te njejten mase si turqit qe bejne. Cdo kush te ndihmon, kur sjellesh si kopil i tij. Por cfare ndihme eshte kjo? A mund te krenohesh me te? Jo pra.

Kush nuk beson, mund ta beje nje test. Mund t'i pyes turqit:

1. Cfare mendojne per luften clirimtare (per pavaresi) te Gjergj Kastriotit kunder osmaneve?
    2. Cfare mendojne per luften clirimtare (per pavaresi) te kurdeve?

Ndoshta "rastesisht" pergjegjet do ju mesojne se ky gezimi i turqeve per pavaresine e shqiptareve (kosovare) eshte vec nje gezim per shtrimin e sferes se influences se tyre.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    po mduket ksaj rradhe u nise nga vetja , fole si nje kopil gjerman.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    po mduket ksaj rradhe u nise nga vetja , fole si nje kopil gjerman.
    Kopili gjerman do fliste per gjenezen gjermane e jo si une per dashurine e krenarine per kombin shqiptar.
    Bonu burre e mendo ne ato qe thashe. Nuk me dhembin as mua me pak se ty keto qe i them. Por i them.

Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Kopili gjerman do fliste per gjenezen gjermane e jo si une per dashurine e krenarine per kombin shqiptar.
    Bonu burre e mendo ne ato qe thashe. Nuk me dhembin as mua me pak se ty keto qe i them. Por i them.
    Ato shqiptar jan andej me dekada te tera , disa jan andej nga 1878-ta e 1912-ta. Parardhesit e tyre jan shperngul ne turqi ndersa ata jan gjenerata e 4-te ose e 5-te.

Ndersa ti psh. prej tani , prej kur ke ik prej lufte , ja ke nis me mendu si ta shkatrrojsh popullin musliman te Kosoves. Nuk i don familjaret e tu vetem se jan musliman , nuk e don Adem Jasharin vetem se quhet Adem dhe jo Adam.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Ato shqiptar jan andej me dekada te tera , disa jan andej nga 1878-ta e 1912-ta. Parardhesit e tyre jan shperngul ne turqi ndersa ata jan gjenerata e 4-te ose e 5-te.
    Si veprojne shqiptaret ne Turqi, nuk eshte teme e gjykimit tim, por si veprojne shqiptaret ne troje te tyre. Nuk e pata fjalen per asimilimin e shqiptareve te Turqise, pra shqiptareve qe jetojne kohe te gjata ne vende te huaja, por per neve shqiptaret muslimane ne vendlindje.

Ndersa ti psh. prej tani , prej kur ke ik prej lufte , ja ke nis me mendu si ta shkatrrojsh popullin musliman te Kosoves. Nuk i don familjaret e tu vetem se jan musliman , nuk e don Adem Jasharin vetem se quhet Adem dhe jo Adam.
    Kurre nuk kam menduar ta shkaterroj popullin musliman te Kosoves. Sepse keso populli ne Kosove nuk ka, ndoshta boshnjaket apo goranet jane te tille. Ne Kosove per mua ka shqiptare muslimane, jo popull musliman.

Keta shqiptare kurre nuk kam menduar t'i shkaterroj. Por mendoj t'ju them se si i shoh une gjerat. Ato qe t'i them ty per shembull ne kete teme, ua them edhe kusherinjeve te mi. Ju them se Islami eshte barabarte me Serboortodoksine, ju them se islamizimi i shqiptareve ka qene vec nje forme e asimilimit dhe nese "mburren" me islamizimin, japin te kuptohet se pajtohen me asimilimin. Keto s'jane urrejtje, por nje kontribim per te zgjuar nga gjumi njerezit qe i do. Per te ju treguar se si duket puna nga prizmi im. Kush nuk e do mendimin tim, ka te drejten ta hedhe poshte ate. Por nese e hedh mendimin tim poshte, nuk do te thote se tani ata (p.sh. kusherinjte e mi) kane te drejte te kerkojne nga une te flas mire per Islamin. Mendimi im mbetet deri ne momentin, kur i ven kunderargumente per balle, te cilat intelektualisht nuk mund t'i tejkaloj...

S'urrej aske, por per kulturen shqiptare deri ne frymen e fundit do te leh. Vaj halli per ata qe i kane nervat e dobeta per kete gje. Ti si besimtar mund ta shpjegosh kete gje thjesht keshtu: Allahu vetepersonalisht dergon qe 8 shekuj kaurr pas kaurri neper shqiptare, nje nder ta eshte Chino, gje e rendomte.

Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    A bravo , lum ne qe kemi nje shqiptar si ti , krejt shpresat i kemi mbeshtet ne ty , ti ke me na drejtu , sidomos prej kur i ke ra pishman qe ke ik prej lufte edhe je betu se ke me na shpetu nga asimilimi. Piken tvetme tdobt e ke se asht duke tu kanos rreziku i asimilimit ty , ma shum se atyre tjerve.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ashtu pra, bej lum per kaurrin.
    Atehere thone njerezit se nuk ka shqiptare muslimane.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Kushtetuta e Kaēanikut, themelet e shtetit shqiptar nė Kosovė
    Nga SkyThinks nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  3. Historiku i shkurtėr i LDK-sė, 1989-2004
    Nga Arb nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 20-07-2012, 08:58
  4. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndėrkombėtar me Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •