Close
Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 192
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    JEZU KRISHTI ËSHTË ZOT. PERSONI I JEZU KRISHTIT NË BIBLËN. KËTU POHOJMË SE NË BIBLËN JEZUSI SHPALLET SI HYJ.
    PËR TË KUPTUAR MIRË BIBLËN KUR FLET PËR JEZUSIN, BIRIN E ZOTIT, DO TË SHTUDIOJMË KËTË SHPREHJE: BIRI I ZOTIT.

BIRI I ZOTIT: NË BESËLIDHJEN E RE.

II. JEZUSI I VETMI BIR I ZOTIT.

2. APOSTUJT:

Më në fund nëpërmjet ngjalljes së Jezusit. Apostujt kanë kuptuar misterine e birërinë së tij hyjnore: ngjallja plotësonte Ps 2,7

[Vap 13,33: “E ne u shpallim Lajmin e Gëzueshëm se premtimin që Hyji ua pati dhënë etërve, na e plotësoi neve, bijve të tyre, duke e ngjallur Jezusin, siç shkruan në Psalmin e dytë:
    ‘Ti je biri im,
    unë sot të linda’];

Ajo vërtetonte pohimin e Jezusit Zot përballë Kaifës e mbi Kryq.
    Që të nesërmen e Rrëshajëve, dëshmia e apostujve dhe rrëfimi i fesë së krishterë kanë pra për objekt “Jezusin, Birin e Zotit”

[Vap 8,37: Ky varg nuk ështeë në origjinalin, por qe një shtesë shumë e lashtë e përdorur në liturgjinë pagëzimore. E përkthej nga italishtja: Filipi thotë: nëse beson me gjithë zemër, lejohet. Përgjigji atëherë obortari: Unë besoj se Jezu krishti është biri i Hyjit”;

Vap 9,20: “dhe menjëherë filloi të predikojë në sinagoga se Jezusi është Biri i Hyjit”].

Duke paraqitur fëmijërinë e Jezusit, Mateu dhe Luka nënvizojnë me maturi këtë temë
    [Mt 2,15: “Banoi atje derisa vdiq Herodi që të plotësohej fjala e Zotit e thënë me gojë të profetit: “Nga Egjipti e thirra Birin tim”;

Lk 1,35: “Engjëlli iu përgjigj:
    “Shpirti Shenjt do të zbresë në ty e fuqia e Hyjit të tejetlartë do të të mbulojë me hijen e vet; prandaj ky Fëmijë do të jetë i shenjtë - Biri i Hyjit”].

Te Pali ajo bëhet pikënisja e një mendimi teologjik shumë më të thellë.
    Hyji ka dërguar në tokë Birin e vet

[Gal 4,4: “Por, kur erdhi koha e caktuar, Hyji dërgoi Birin e vet,
    të lindur prej gruaje, të nënshtruar Ligjit,
    që t’i shpërblente të nënshtruarit e Ligjit,
    që ne ta fitonim bijësinë në shpirt.
    E, ngaqë vërtet jeni bij: Hyji e dërgoi në zemrat tona Shpirtin e Birit të vet,
    i cili gërthet: Abba - o Atë!;

Rm 8,3: “Vërtet, çka ishte e pamundur për Ligjin - sepse natyra e njeriut e bënte të paaftë - e bëri Hyji: Ai dërgoi Birin e vet në gjendjen e trupit të mëkatit, si fli për mëkatin dhe e dënoi mëkatin në trup]

që të pajtohemi me vdekjen e tij

[Rm 5,10: “e shpresa nuk turpëron, sepse dashuria e Hyjit u ndikua në zemrat tona me anë të Shpirtit Shenjt që na u dhurua”].

Aktualisht ai e ka vendosur në pushtetin e vet

[ Rm 1,4: “të cilin Hyji e kishte premtuar që më parë me anë të profetëve të vet në Shkrimet e Shenjta mbi Birin e vet, i cili është, për kah trupi,
    pasardhës i Davidit, por i dëftuar për Birin e Hyjit
    me të gjitha pushtetet me anë të Shpirtit Shenjt
    pas ngjalljes prej të vdekurve, mbi Jezu Krishtin, Zotin tonë”]

e na thërret për t’u bashkuar me të

[1Kor 1,9: “Besnik është Hyji që ju thirri në shoqërinë e Birit të vet, Jezu Krishtit, Zotit tonë”],

sepse na ka kaluar në mbretërinë e vet

[Kol 1,13: “Ai na nxori nga pushteti i errësirës dhe na kaloi në Mbretërinë e Birit të vet të dashur”].

Jeta e krishterë është një jetë “në fenë e Birit të Zotit, që na ka dashur dhe ka dhënë jetën për ne (Gal 2,20), dhe një pritje e ditës, kur ai do të kthehet prej qiellit “për të na çliruar nga zemërimi” (1Sel 1,10).

Të njëjtat siguri e përshkojnë Letrën Hebrenjve
    [Heb 1,2.5.8: “Së fundi, në këto ditë, na foli edhe neve me anë të Birit, të cilin e bëri trashëgimtarin e të gjitha gjërave, nëpër të cilin edhe e krijoi gjithësinë. Biri, që është pasqyrimi i Lavdisë dhe vula e qenies së Hyjit;

“Dhe vërtet, cilit prej engjëjve Hyji i tha ndonjëherë:
    “Ti je im Bir unë sot të linda?”
    Dhe prapë: “Unë do t’i jem Atë dhe ai do të më jetë Bir?”;

“Ndërsa për Birin thotë: Froni yt, o Hyj, në shekuj të shekujve, dhe skeptër drejtësie - skeptri i Mbretërisë sate”].

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    JEZU KRISHTI ËSHTË ZOT. PERSONI I JEZU KRISHTIT NË BIBLËN. KËTU POHOJMË SE NË BIBLËN JEZUSI SHPALLET SI HYJ.
    PËR TË KUPTUAR MIRË BIBLËN KUR FLET PËR JEZUSIN, BIRIN E ZOTIT, DO TË SHTUDIOJMË KËTË SHPREHJE: BIRI I ZOTIT.

BIRI I ZOTIT: NË BESËLIDHJEN E RE.

I. JEZUSI I VETMI BIR I ZOTIT.

3. TE SHËN GJONI.

Te Shën Gjoni teologjia e birërisë bëhet një temë zotëruese.Disa rrëfime feje të përsonazheve të Ungjillit mund të kenë ende një kuptim të ngushtë

[Gjn 1,34: “Unë e pashë dhe dëshmoj: Ky është Biri i Hyjit”;

Gjn 1,51: “Dhe shtoi:
    “Për të vërtetë, për të vërtetë po ju them: do ta shihni qiellin e hapur dhe engjëjt e Hyjit duke u ngjitur e duke zbritur mbi Birin e njeriut”;

Gjn 11,27: “Marta iu përgjigj:
    “Po, Zotëri! Unë besoj se ti je Mesia, Biri i Hyjit - ai që duhej të vijë në botë!”].

Por Jezusi flet qartë për lidhjet mes Birit e Atit: mes tyre ka një unitet veprimi dhe lavdie

[Gjn 5,19.23: “Atëherë Jezusi u tha:
    “Përnjëmend, përnjëmend po ju them: Biri s’mund të bëjë asgjë prej vetvetes, përveç çka sheh se bën Ati; çka bën ai, po atë gjë bën edhe Biri. Sepse Ati e do Birin dhe i zbulon gjithçka bën ai”;

“që të gjithë të nderojnë Birin siç e nderojnë Atin.
    Kush nuk e nderon Birin, nuk e nderon as Atin që e dërgoi”;

1Gjn 2,22v: “Kush është rrenacak në qoftë se nuk është ai që pohon se Jezusi nuk është Mesia? Antikrishti është ai, që mohon Atin e Birin. Secili që mohon Birin nuk e ka as Atin. Kush pranon Birin, ka edhe Atin. E ju - çka dëgjuat që prej fillimit, ajo edhe le të mbetet në ju. E nëse do të mbetet në ju çka dëgjuat që prejfillimit, edhe ju do të mbeteni në Birin dhe në Atin”].

Ati i komunikon gjithçka të Birit sepse e do

[Gjn 5,20: “Sepse Ati e do Birin dhe i zbulon gjithçka bën ai”]:

pushtet për të gjallëruar

[Gjn 5,21.25v: “Dhe, sikurse Ati i ngjall të vdekurit
    e i bën të jetojnë, ashtu edhe Biri i bën të jetojnë ata që do.
    Përnjëmend, përnjëmend po ju them: po vjen koha - tani është -

kur të vdekurit do ta dëgjojnë zërin e Birit të Hyjit
    dhe ata që ta dëgjojnë, do të jetojnë.
    Dhe, sikurse Ati e ka jetën në vetvete, po ashtu i dha zotësinë edhe Birit ta ketë jetën në vetvete”]

e pushtet për të gjykuar

[Gjn 5,22.27: “Ati në të vërtetë nuk gjykon askënd,
    pse krejt gjykimin ia la në dorë Birit”;

dhe : “Atij ia dha edhe pushtetin të gjykojë, sepse është Biri i njeriut”].

Kur Jezusi kthehet te Hyji, Ati e lavdëronn Birin, që biri ta lavdërojë

[Gjn 17,1: “Jezusi, si i tha këto, i çoi sytë e vet kah qielli dhe vazhdoi:
    “O Atë, arriti koha: jepi lavdi Birit tënd që Biri të të japë lavdi ty”;

Gjn 14,13: “Dhe çdo gjë që të kërkoni në Emër tim do ta bëj
    që të lavdërohet Ati në Birin”].

Në këtë mënyrë saktësohet doktrina e Mishërimit: Zoti ka dërguar në botë Birin e vet të vetëm për të shpëtuar botën

[1Gjn 4,9v.14: “Ja si u dëftua dashuria e Hyjit në ne: Hyji dërgoi në botë një të Vetmin Birin e vet që ne të jetojmë në saje të tij. Dashuria përmbahet në këtë: Jo se ne e kemi dashur Hyjin, por – Ai na ka dashur ne dhe e ka dërguar Birin e vet si fli pajtuese për mëkatet tona”;

dhe: “Ne pamë dhe dëshmojmë se Ati e dërgoi Birin për Shëlbues të botës. Kush dëshmon se Jezusi është Biri i Hyjit, Hyji mbetet në të edhe ai në Hyjin”].

Ky Bir i vetëm është zbuluesi i Hyjit

[Gjn 1,18: “Hyjin kurrë askush nuk e pa: Biri i vetëm - që është Hyj,
    një natyre me Atin, Ai bëri të njihet”];

ai u komunikon njerëzve jetën e pasosur që vjen nga Zoti

[1Gjn 5,11v: “Dhe kjo është dëshmia: Hyji na e dha jetën e pasosur, e kjo jetë është në Birin e tij. Kush e ka Birin, ka jetën, kush nuk e ka Birin e Hyjit, nuk e ka jetën”].

Veprat që duhet kryer është pra, të besohet në të

[Gjn 6,29: “Jezusi iu përgjigj: “Vepra që Hyji kërkon është kjo:
    besoni në Atë që Ai e dërgoi”;

Gjn 20,31: “Këto u shkruan që të besoni se Jezusi është Mesia, Biri i Hyjit, dhe, që duke besuar, ta keni jetën në Emër të tij”;

1Gjn 3,23: “Ky është urdhri i tij: që të besojmë në Emrin e Birit të tij – në Jezu Krishtin dhe ta duam njëri-tjetrin, si Ai na urdhëroi”;

Gjn 5,5.10: “Kush është ai që e mund botën në mos qoftë ai që beson se Jezusi është Biri i Hyjit?”;

dhe: “Kush beson në Birin e Hyjit e ka dëshminë në vetvete. Kush nuk i beson Hyjit, e ka bërë Atë gënjeshtar, sepse nuk i ka besuar dëshmisë, me të cilën Hyji i bëri dëshmi Birit të vet. Dhe kjo është dëshmia: Hyji na e dha jetën e pasosur, e kjo jetë është në Birin e tij. Kush e ka Birin, ka jetën, kush nuk e ka Birin e Hyjit, nuk e ka jetën”].

Kush beson te Biri ka jetën e pasosur

[Gjn 6,40: “Po, ky është vullneti i Atit tim, që, kushdo sheh Birin
    dhe beson në Të, ta ketë jetën e pasosur
    e unë do ta ringjall në ditën e fundit”]

e kush nuk beson është i dënuar

[Gjn 3,18: “Kush beson në të, nuk dënohet,
    ndërsa, kush nuk beson, ai është dënuar që tani,
    pse nuk besoi në Emrin e Njëlindurit, Birit të Hyjit”].

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e Shkodrani_79
    Anëtarësuar
    05-09-2009
    Postime
    64
    Citim Postuar më parë nga torrkerry Lexo Postimin
    Arpos, faleminderit shume per interesin tuaj.
    Une e shkruaj kete sepse disa katolike, ne mesazhe private, kete e kane kerkuar prej meje.
    Une per tani te keshilloj nje studim serioz te Bibles sipas stimujve qe t'ia jap une ty.
    Pas afersisht nje muajt mund te kopiosh, te sugjeroj ne Toleranca fetare, çfare shkruhet per kete teme nga disa teologe myslimane. Kam lexuar shume per kete.
    Per tani te them vetem se interpretimet e tyre ndaj Bibles per mua e per te Krishtere jane shume te çuditshem, madje shpeshhere edhe pakuptueshem.
    Ti qe je nje besimtare i vertete lutu per mua qe ta paraqes te verteta e fese time
    pa meri. Une do te lutem per ty qe Hyji unik, i vetem, qe ka krijuar gjithçka. te ndihmoje ty qe ta njohesh te verteten gjithkund ajo ndodh.
    Perseri, faleminderit shume.

Torrkerry
    Ky shkrim, ose me qarte ky komentim eshte gjeja me e bukur qe kam lexuar ne temat me baz fene ne ket forum... sikur secili tu lodhte me nxjerr shpjegime per fen e vet per ta prezantuar ketu para nesh sa lodhet me gjet gabime per fen e tjetrit sinqerisht kishim mesu diqa..

Rrespekte per TY TorrKerry
    Ne kemi lindur në këtë botë për ta kuptuat esencën e JETES dhe LIRINE tonë personale

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Zoti yne, Jezu Krishti, Biri i Atit, i barabarte me Atin dhe Shpirtin Shenjt, NJE HYJ I VETEM, e peruli vete vetveten per te marre te gjitha mekatet tona ne kryq. Kjo eshte e verteta qe na u zbulua neve te krishtereve nga Hyji, jo nga Muhamedi. Pune per ju se cfare besoni.

Komenti yt i perngjan rrefenjave te atyre te "krishtereve" te hershem qe nuk e besonin dot hyjnine e Krishtit, te cilat me pas sherbyen si terren per krijimin e Kur'anit. Tash pune per ju se cfare besoni.

Cudia me e madhe ne fakt eshte nderimi i nje profeti me shume gra e dashnore (nje pjese e tyre edhe femije) dhe qe i zhyti duart ne gjak. A te vjen mire ty kur une te flas keshtu? A po mendon se jemi ne kohen e erresires, ku mundeni gjithkujt me ia shite perrallat tuaja per mesim hyjnor??? Nuk ka njohur kjo toke asnje profet qe te mos kete profetizuar per ardhjen e Mesise. Nuk ka me profete pas Krishtit, por vetem deshmitare. Asnjeri prej profeteve nuk ka qene i pamoralshem e vrastar; ne te vertete kane qene te pervuajtur, te varfer dhe paqesore. Keto jane shenjat kryesore qe i mbartin njerezit e derguar nga Zoti!

Cfaredolloj pyetjesh qe te keni, jeni te mireseardhur t'i drejtoni ne sofrat e tolerances. Me fal qe jam kaq e drejtperdrejte, por imponimet qe i beni ju myslimanet ketu ne konakun tone, na i kane bere temat corap dhe po na detyroni me be spastrime te herepashershme. Besomeni qe nuk e kemi te lehte kur bejme thirrje per fshirje shkrimesh. Kur kalohet masa, gjithcka behet bajat pastaj. Kur e lypni respektin ne konakun tuaj, atehere duhet ta jepni edhe ketu. Besoj se do te hasim ne mirekuptimin tuaj.

Paqja me ju!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    B.RR.RR.

Moderator ''te nderuar''. po i shlyni kementimet e mija, kjo nuk eshte fer, nejse, mvaret se sa jeni te sinqert.

Dielli ime,
    kam replikuar me juve, por m'i kane shlyer. Une kam lexuar Biblen, qe posedoi ne shtepi. anadaj i pata postuar do vargje te saj qe t'i komentojme, edhe pse jemi me fe te ndryshem, por te pakten si shqiptar, qe kemi tradite tolerancen fetare...kujtojeni: Ismail qemajilin, Luigj Gurakuqi, Gjergj Fishta, Ymer Prizeni, Oso kuka, Hasan Prishtina e shume e shume te tjere, a nuk ishin keta me fe te ndryshme?
    Larg asaj se une te ofenndoi dikand, qe jane me fe tejter.Perkundrazi, Une kam shume shoke ne jeten e perdiqme qe jane kotolik, nese do t'i kisha publikuar une emrat e tyre s'do te me ishte e lejuar, sepse kam shume shoke te tille. shpesh debatoi me ata ne qeshtje te fese (Islame dhe krishtere), se di a do te besonit se qfare bisede mirekuptime bejme ne...
    une ne dhomen ''komuniteti musliman'' kam postuar per fene islame, kam pasur replike nga nje person jarigas, i kam kunderreplikuar, edhe ai prap njashtu, edhe pse ai ne disa debate ka qene me i ashper, por prap kemi pasur mirekuptim.
    Pata shpresen se une do te replikoj me juve, por nuk po me pranoni si mysafyr ketu...
    Ok, megjithate ju pershendes, sepse jemi shqiptar!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    RiNiKi,

Tolerance eshte krejt ndryshe nga imponimi. Ka tema te tjera ku mund t'i shprehim mendimet tona te ndryshme. Jo per gje, por po i bejme krejt temat me te njejtin program .

Normalisht, pse jemi shqiptare edhe jemi ketu!

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Lindja, Misioni, Ringjallja!? dhe Ardhja e Jezusit?

{Ata e ndryshuan të vërtetën e Perëndisë në gënjeshtër dhe adhuruan dhe i shërbyen krijesës në vend të Krijuesit, që është i bekuar përjetë. Amen. (Romaket 1/25)

e ti suhejbi me ke shkruar:

Pershendetje i Nderum
    Nëse Zoti u vra nga veprat e njerzve,qfar zoti esht ai?!
    Unn pyes veten ishte ai i lumtur nga ajo që ja bënë ata?
    Nëse po,te bekuar qofshin ata
    Ata ja arritën t'a bëjne të lumtur atë!!
    Por jo,nuk i pëlqeu atij
    Forca e tyre e detyroi atë..

me shum do me pelqente ti di edhe mendimet e tjerve, per ket arsye jam ne forum me pelqejn mendimet e njerit tjetrit..

Suhejbi , vellau i nderuar,
    u kam pyetur moderatoreve i forumit pse e kane fshehur postimin tend, por askush nuk e perkujtonte kete. Por une jam shume i kenaqur te jap nje pergjigje sipas aftesive te mia.

Per ne katolike eshte shume e veshtire te diaologojme me disa prej myslymaveve qe shkruajne ne forumin.
    Arsyeja e para eshte se ata pretendojne ta njohjne besimin tone, por me te vertete, nuk dine asgje per besimin tone.
    Nje kampion ne kete drejtim eshte mjekesia.
    Te garantoj 100% qe gjithcka ai na atribuon ne shkrimet e tij duke pretenduar qe cka ne besojme, eshte vetem fryti i paragjykimeve te tij, dhe nuk eshte absolutisht feja jone.
    Per shembull,
    1)ne Lindja, Misioni, Ringjallja!? dhe Ardhja e Jezusit? Ai citon Rm. 1,25. Ne Biblen tone, e perkthyer nga Simon Filipaj, rreshti buiblik eshte ndryshem...por per kete nuk ka shume probleme. Problemi eshte se i cituar ne kete menyre duket, kuptohet se shën Pali e ka shkruar kete per te krishtere apo per katolike. Lexo letren e drejtuar Romakeve, dhe eshte e qarte se shën Pali ua ka shkruar letren e tij te krishtereve te Romes, e se Pali ne kete rresht flet per paganet, per ata qe nuk kane pranuar fene e vertete ne Zotin e qe per kete arsye nuk e kane force per te jetuar urtesisht, denjesisht dhe shenjterisht.
    Atehere une mund te them se mjekesia e falsifikon Biblen, duke e falsifikuar e cderon nje liber te shenjte, dhe genjen.
    Eshte qarte qe ai nuk kupton asgje per Biblen tone.
    Eshte kot qe te humbet koha duke diskutuar me te.

2) Disa here ne i evitojme diskutimet me disa myslymanet, sepse ua mungon atyre konceptet me kryesore per nje diskutim.
    Ne shkrimin e vet mjekesia shruan per lindjen e Jezusit dhe per krijimin e Jezusit. Ai nuk e ka as kuptimin e fjales “lindja” as kuptimin e fjales “krijimi”.
    Ne Biblen ne librat te ashtuquhajtur sapienciale eshte shkruar shume here qe Zoti e krijoi gjithcka “prej asgjeje”; femijet katolike mesojne ne katekizmin pergatitur per ta qe Hyji quhet krijeusi sepse “e beri gjithcka prej asgjeje”. Koncepti filozofik i krijimit pastaj, eshte njohur nga filozofet greke dhe eshte pranuar e thelluar nga shumica e filozofeve me te medhenj deri me sot. Jezu Krishti nuk u kijua...Nuk mund te flitet per krijimin e Jezusit.Mjekesia nuk e zoteron konceptin e krijimit...
    Ai nuk e zoteron edhe konceptin e lindjes. Ka nje lindje kur nga dicka qe ekziston paraprakisht, vjen ne drite dicka e te njejte natyre. Prenderit e mi, prinderit e tu qe jane njerez na kane lindur ne qe jemi njerez si ata,prinderit tane qe jane persone, na kane lindur ne qe jemi persone si ata.
    Me keto premize gjykoie vete vleren e shkrimit te mjekesise. A eshte e mundur qe nje njeri tjeter, serioz dhe qe ka mesuar shume, te diskutohet me te? Ne nje fjali ben gabime shume te renda!

Per ty, vella i nderuar, problem eshte ndryshem. Ti i ke vetem 116 postime e ndoshta je regjistruar keta muaj te fundit.
    Por ti, ne nje teme qe ia kam kushtuar krejt qe te jap nje pergjigje pyetjes tende, ti duke shkruar ate qe ke shkruar, deshmon se nuk e ke lexuar fare cka kam shruar une. E nese askush nuk lexon, rrijme gjithmone atje ku jemi, nuk ka perparesi.
    Por deshiroj te shpjegoj dicka.
    Edhe ti me pyetjen tende me jep pershtypje qe nuk e njeh fare besimin tone katolik.

Une katolik nuk besoj fare se “Zoti u vra nga veprat e njerzve”. Kur isha femije nena ime me ka mesuar se”Jezu Krisht vdiq si njeri, perse si Zot nuk ka mujte as te pesoje as te vdese”. Eshte si kur ne jemi te semure: gjymtyret tona vuajne dhe vdesin, shpirti yne qe eshte i pavdekshem, ne bashkim me trupin ne cfare menyre merr pjese ne vuajtjet e trupit, por nuk vdes.
    Pastaj me duket se edhe ti nuk e ke konceptin e qarte te fjales “natyra njerezore” dhe “natyra hyjnore” qe bashkohen ne Jezu Krishtin ne nje person hyjnor per amshim. Natyra njerezore ishte prezente ne personin e Jezu Krishtit sepse natyra hyjnore e kishte “absumpta”(ne latinisht, e marre afershisht ne shqip) deri ne vdekjen e tij, si e kemi edhe ne, deri ne vdekjen tone.
    Pas ringjalljes natyra njerezore e Krishtit mban ne te, ne nje menyre te lavdishme, si do te jete edhe per natyren tone njerezore pas ringjalljes se trupit tone diten e fundit.
    Atehere, vuajtja e natyres njerezore te Krishtit ne Kryq dhe ne vdekje ka qene e tmerrshme, nje vuajtje e vertete dhe nje vdekje e vertete dhe e meriton te gjithe keqardhje e zemres tone, sepse duhet te marrim pjese ne kete vuajtje e ne kete vdekje me nje zemer njerezore dhe jo cnjerzore.Keshtu ndodh gjithmone ne mua kur e shoh nje person qe vuan apo nje person te vdekur.
    Ne kryq Hyji nuk ka vuajtur, nuk ka vdekur, nuk ishte i kenaqur, nuk ka pasur ndryshyme...Hyji eshte gjithmone ne nje drite te palekundshme, ne nje lumturi te vazhduesme...
    Natyra njerezore “absumpta” (e marre) nga Fjala e Hyjit (=nga Hyji qe na zbulon veten duke u bere njeri, duke u bere i dukshem ne natyren tone njerezore), ishte me te vertete nje natyre qe i perkishte ne nje fare menyre nayres hyjnore, e bashkuar me te, ne nje unitet personal.
    Shtoj edhe nje fjale: Si eshte e mundur qe nje njeri te jete Hyji, pyesin shpesh here myslymanet qw shkruajne ne forumin. Une besoj se une jam njeri e se do te jem per gjithmone njeri.
    Besoj se Hyji eshte Hyji e do te jete Hyji per amshim.
    Besoj se bashku me te gjithe katolike, nga fillimi i besimit tone si deshmohet ne Shkrimin e shenjte SE ZOTI U BE NJERI.
    Ne kete teme kam kerkuar te demonstroj se Bibla thote: “Po, Jezu Krishti eshte Zot”.

PASTAJ E BEJ KETE VEREJTJE. KETU NUK KAM SHKRUAR ASGJE KUNDER FESE IZLAME. uNE BEJ TEOLOGJINE DUKE MEDITUAR FENE TIME I BINDUR QE NUK DO TE ARRIJ TE KUPTOJ GJITHCKA. uNE DO TE JEM GJITHMONE NJERI, DHE ZOTI DO TE JETE GJITHMONE HYJI IM.
    nESE ME KETE POSTIM KAM SHKRUAR KUNDER...E KAM BERE SEPSE NJE PERSONQE NUK ESHTE KATOLIK, PRETENDON TA NJOHE BESIMIN TIM ME MIRE SE UNE. E KJO ME OFENDON.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2009
    Postime
    3
    A jeni dakort qe natyra e Jezusit a.s. u vendos nga keshilli i niceas (ku vendoste perandori Konstantin) ?? Pra 350 vjet mbas Jezusit u vendos se c'natyre kishte ai sepse ne ate kohe gati sa spo plaste lufte civile ne mes qindra komunitete kristjane qe cthoshte njeri nuk thoshte tjetri...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar më parë nga RAPTORVS Lexo Postimin
    meqense prej 1800 vjetesh besoni ne ate qe besoni dhe nuk pranoni argumenta ....po ju le ne humbjen tuaj, deri ne diten e kur ta shihni engjellin qe jua mer shpirtin, por atebote , nuk ka me kthim mbrapa e kush besoi te verteten , fitoi, e kush sbesoi apo besoi te koten , i vjen atij i qarte denimi.....ju le ne hunbjen tuaj....................................
    Kjo mund te jete e vertete per mua, por edhe per ty!
    Nuk jam une qe i shlyej mekatet e mia dhe nuk je ti qe i shlyen mekatet e tua!
    Une tani kam nje besim te madhe ne meshiren e Zotit. E di qe Ai eshte i mire dhe i madh ne dashuri: kam besim ne Te.
    Me mire qe te kem besim ne Zotin se ne njerezit!

Me nderime.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar më parë nga RAPTORVS Lexo Postimin
    A jeni dakort qe natyra e Jezusit a.s. u vendos nga keshilli i niceas (ku vendoste perandori Konstantin) ?? Pra 350 vjet mbas Jezusit u vendos se c'natyre kishte ai sepse ne ate kohe gati sa spo plaste lufte civile ne mes qindra komunitete kristjane qe cthoshte njeri nuk thoshte tjetri...

Tema qe une e kam postuar shpjegon nga fillimi e deri ne fund se ne Biblen thuhet si Jezu Krishti eshte Zoti qe u be njeri.
    Koncili i Nikes e ka shpjeguar kete te dhene bibdisalike per qe e kishin lexuar Biblen vetem pjeserisht, dhe jo ne plotesine e saj.

Ti mund te lexosh me mire kete teme, dhe pjesen e dyte e temes "Iniciacioni i krishtere", dhe edhe temen "Jezu Krishti ne katekizmin e kishes kaolike".
    Atje shpjegohet mire besimi yne, dhe eshte kot te hume ne grindje. Mjafton qe te studiojme!

Me nderime.

Torrkerry

Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Krishti, përmbledhja e gjithçkaje frymore.
    Nga marcus1 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  3. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Ka qënë Krishti revoltues apo anarkist?
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-09-2006, 10:55
  5. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •