Close
Faqja 9 prej 20 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 192
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    I nderuar Sefedini PZ,
    per lutjen e Jezusit ne Getcemani dhe ne vendet e tjera, kam shkruar shume: Lexo per shembull postimin 52, edhe 87.

Une kam shkruar gjithçka ne kete teme per te shpjeguar qe, nese lexohet mire, Bibla thote se Jezu Krishti eshte Zot. Lexo ate qe kam shkruar.

Disa prej jush thone se Jezusi nuk ka thene as nje here UNE JAM ZOT.

Mund te jem dakord. Por ka perdorur fjalet dhe fjalite qe kane te njejtin kuptim. Jane dokumentuar ne postimet e mia qe flasin per pretendimin e Krishtit te jete Zot.

Pastaj shume here Jezu Krishti, me fjalet e veta, ka provokuar reagime te ashpra nga ana e Judenjve sepse nga fjalet e tij ata kuptonin se Ai thoshte se ishte Zot. Arsyeja per te cilen e kane denuar me vdekje ka qene: “Sepse Ti qe je njeri pretendon te jesh Zot”.
    Edhe kete e kam dokumentuar ne postimet e mia.

Kurani meson per Jezu Krishtin gjera te tjera dhe njerezit e Kuranit e ndjekin mesimin e tij.
    Kjo eshte e lejueshme. Nje gje e shenjte. Çdo njeri eshte detyruar ta ndjeke ndergjegjen e vet e ndriçuar nga besimi i vet, duke qene gjithmone gati ta ndryshoje mendimin kur e verteta shfaqet si nje evidence. Ne kete kuptim mund te thuhet se te gjitha fete jane te verteta.

Por nese e lexon mire postimet e mia e ti je korrekt, nuk mund me te thuash me se "Jezusi eshte Zot? Bibla thote jo". Eshte e sigurt qe Bibla thote se Jezu Krishti eshte Zot.
    Kurani thote se Jezusi nuk eshte Zot. Ka disa probleme per sa i perket vertetshmerise(Veridicita' ne italisht) se Kuranit; ka nje problem per sa i perket varesise se Kuranit nga Bibla, qe eshte e dokumentuar; ka nje problem per sa i perket personit te Jezu Krishtit, qe sipas Kuranit nuk lindi si nje njeri; e ndoshta, a mund te kuptohet se lindi si nje Zot-njeri? Dhe per sa i perket personit te Krishtit, sipas parimeve dhe kritereve te kritikes letrare dhe historike, deshmite qe jane me afer me ngjarjet, deshmite e bera nga njerez qe per kete kane paguar me jeten e vet, jane me shume te besueshme se “deshmite”(!?) e bera me shume se gjashte qind vjet me vone, nga njerez qe e luftonin kete besim...

Pershendetje.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

Une kerkoj gjithmone t'i bashkoj dy aspekte te personit te Jezu Krishtit. E ke proven ne postimet e mia, nga i pari dhe deri i fundit.
    Shpeshhere kam konstatuar qe kur disa myslymane flasin per Krishtin per te mohuar natyren hyjnore e tij, e fshijne 3/4 e Bibles me pretekstin qe e kane falsifikuar, dhe injorojne çdo pohim mhi hyjnine e Jezu Krishtit per te perfundur keshtu :"A eshte Jezu Krishti Zot? Bibla thote jo".

Kjo nuk eshte nje gje korrekte.
    Une duke pasur parasysh te gjitha rreshtet e BESELIDHJE SE RE, kam pasur mundesine te te tregoj qe sipas Bibles ai eshte njekohesisht Zot dhe njeri vertete, .
    E qe natyra e tij hyjnore bashkoghet me natyren njerzore (ne kraharorin e Virgjeres: e pranon edhe Kurani) per te formuar Personin e Jezu Krishtit; si ne çfare menyre ndodh edhe tek ne: Shpirti dhe trupi bashkohen per te formuar nje person, vetem njeri, ne kete rast.

Me respekt. E di qe jane mendime shume te veshtira.

Torrkerry
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 18-03-2009 më 18:59

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    BUJA 20,

ti ke shkruar "Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!" (109:6.)

Shume mire. Lexo postimin 92. E disa postime te mia te fundit ne temen INICIACIONI I KRISHTERE.

Por ne nje menyre korrekte mos thoni me: "A eshte Jezu Krishti Zot? Bibla thote jo!
    Besimtaret e duan dhe e kryen te verteten, dhe e verteta eshte "A eshte Jezu Krishti Zot?
    Bibla thote PO; Kurani thote JO!"

Pastaj qe te jene te shenjte te krishtere e Myslymanet duhet ta ndjekin ndergjegjen e vet, deri kur secilit nje mendim nuk duket me evident!
    Me respekt.

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e dragon+++
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    144
    Citim Postuar më parë nga buja_20 Lexo Postimin
    l
    Duhet te mesoni te rrspektoni fen e tjtrit e jo ti thoni vetem feja jon esht e mir feja jote esht mekat e budadhadheqe te tejra . nuk kam asnje kundershtim beso ku te duash, por mos te bezdisim fet e tejra ... per mu eksiston nje zot . pamvarsisht njerezit e therrasin ne menyra te dryshme ........
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 18-03-2009 më 19:00
    DRAGON+++

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    BUJA 20 I NDERUAR;
    i derguari prej Atit eshte Personi i Jezu Krishtit njekohesisht Zot dhe njeri.
    Eshte nje Person njekohesisht Zot dhe njeri e per kete arsye ai qe e sheh, sheh natyren hyjnore dhe natyren njerezore te bashkuar.
    Ky eshte i derguari i Atit.
    Lexo 1Gjn 1,1-4. Sepse eshte EDHE Zot, (dhe jo zot apo njeri; dhe jo nese eshte zot nuk mund te jete edhe njeri e nese eshte njeri nuk mund te jete edhe zot) shen Gjoni mund te thote se nepermjet natyres hyjnore te Krishtit, te njegjejte me Atin, edhe ne njerez mund te jemi bashkuar me Atin,
    "e bashkesia jone eshte me Atin e me Birin e tij Jezu Krishtin".
    pra, natyra hyjnore e Jezu Krishtit eshte ne bashkim me Atin dhe me Shpirtin Shenjt. Por nuk dua te flas tani per kete.

Ndoshta e ke veshtire kuptimi i fjales PERSONI. Kjo fjale i referohet gjithmone bashkimit me dy ose me me shume gjera per te formuar nje UNITET qe mendon, arsyeton, don...

Me respekt.

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e dragon+++
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    144
    Citim Postuar më parë nga buja_20 Lexo Postimin
    une fenë e tjetrit e respektoj siç ta tregova edhe at Ajetin Kuranor ju keni fenë tuaj une kam fenë time...pse mednon se une nuk e respektoj fenë e tjetrit..kush eshte aj qe nuk e repekton a je ti aj a unë??? nuk mundet që Zoti ti pranoj të gjitha fetë kjo është një gjë e pamundhsme sepse ai cakton kush është e vërteta dhe e vërteta e fudnit ka qen Kurani që e ka zbritur Zoti dhe që nuk është ndryshuar deri sot...Zoti nuk leojn qüe njeriu të adhuroj dikënd tjetër pasiqëaj i krijoi krejt për njerëzit e njerëzit e adhurojnë një të dërguar të Tij edhe i përshkruajnë zota tjerë..ka njerez qe mendojn se bejne mire dhe mednopjn se jan te drejt ne besimin e tyre por nuk perdorin koken e tyre vetem kokefortesin..

"Ndërsa do të vëresh se më të afërmit si miq për besimtarët janë ata që thanë: “Ne jemi nesara-krishterë”. Këtë ngase prej tyre (të krishterëve) ka dijetarë (ulema) dhe të devotshëm, dhe se ata nuk janë kryeneçë."(El Maideh 82)
    nuk me ka pelqy kurr kur jan hap keshtu temash e kena fidhu ju kshtu ne ashtu,
    si komb kena te njejtit miq e armiq . paqja qoft me ty .
    DRAGON+++

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar më parë nga dragon+++ Lexo Postimin
    nuk me ka pelqy kurr kur jan hap keshtu temash e kena fidhu ju kshtu ne ashtu,
    si komb kena te njejtit miq e armiq . paqja qoft me ty .
    "si komb kena te njejtit miq e armiq . paqja qoft me ty" edhe si njerez kemi "te njejtit miq e armiq".

Faleminderit sepse me ke ndihmuar te kuptoj diçka interesante per mua. Pike referimi per ne duhet te jete personi, nese eshte diçka tjeter, gjithçka nuk perputhet me kete "diçka tjeter" na ben armiq, apo jo?

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    .

E ke ne Mt 4,1-11; Lk 4,1-13; me shkurtimisht ne Mk 1,12-13;
    Per sa i perkek lutjes se Krishtit ne keto pjese te Bibles nuk kane asgje qe perputhet me ate qe ke shkruar ti.
    Eshte e qarte qe duhet t'i lutemi vetem Zotit.

Per lutjen e Krishtit, te kam shkruar diçka me siper.

Por sinqerisht nuk e kam kuptuar mire ate qe ke shkruar.

Me respekt.

Torrkerry
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 18-03-2009 më 19:21

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    TEMA ËSHTË:
    JEZU KRISHTI ËSHTË ZOT. PERSONI I JEZU KRISHTI NË BIBLËN. LIDHUR ME KËTË MË DUKET SHUMË INTERESANTE EDHE TEMA E NJALLJES SË TIJ, NË BIBLËN.

Tema e njalljes në BESËLIDHJEN E RE.

1.I PARËLINDURI NË MES TË VDEKURVE.

b) Përvoja e Pashkës (pjesa e tretë).

Populli nujk ështe shikues i këtyre shfaqjeve, siç ka qenë për Mundimin dhe për vdekjen.
    Jezusi i ruan shfaqjet e veta për dëshmitarët që ka zgjedhur vetë

[Vap 2,32: Po këtë Jezus Hyji e ngjalli! Të gjithë ne e dëshmojmë këtë gjë!;

Vap 10, 41: Hyji e ngjalli të tretën ditë dhe bëri që të dëftohet i gjallë – jo mbarë popullit në përgjithësi, por dëshmitarëve prej Hyjit të paracaktuar – neve që bashkë me të kemi ngrënë e kemi pirë pasi u ngjalli prej të vdekurish;

Vap 13,31: Jezusi u dëftua i gjallë për shume ditë atyre që bashkë me të, qenë ngjitur prej Galilesë në Jeruzalem, të cilët tani janë dëshmitarët e tij para popullit];

dhe i fundit është Pali në rrugën e Damaskut

[1Kor 15, 8: Më së fundim’u dëftua edhe mua – dështakut].

Apostujt e vet i bën dëshmitarë.
    Ai “u shfaqet atyre e jo botës” (Gjn 14,22), sepse bota është e mbyllur ndaj fesë.
    As rojat e varrit, të tmerruar nga teofania misteriose, nuk e shohin Krishtin.

[Mt 28,4: Rojtarët, prtej frikës së tij, u dridhën dhe u bënë si të ishin të vdekur].

Për këtë arsye fakti i ngjalljes, momenti kur Jezusi ngjitet prej vdekjes është e pamundur të përshkruhet.
    Mateu e përmend vazhdimisht me një gjuhë konvencionale të marrë nga Shkrimet
    [Mt 28,2v: Kur qe, ra një tërmet i madh, sepse engjëlli i Zotit zbriti nga qielli, u afrua, rrokullisi gurin dhe u ul mbi të. Fytyra e tij ishtë porsi vetëtima e petku i tij i bardhë porsi bora]:

tërmet, dritë verbuese, shfaqje e Engjëllit të Zotit...
    Këtu hyhet të një fushë të përtejbotshme (transhendente) dhe shprehjet e saj, që janë marrë nga BV, mund të japin ndonjë ide, ndonëse realiteti ku zbatohen, është në vetvete i patregueshëm.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    BUJA 20,

"Sepse eshte EDHE Zot, (dhe jo zot apo njeri; dhe jo nese eshte zot nuk mund te jete edhe njeri e nese eshte njeri nuk mund te jete edhe zot), shen Gjoni mund te thote se nepermjet natyres hyjnore te Krishtit, te njegjejte me Atin, edhe ne njerez mund te jemi bashkuar me Atin" PET TI KETOJ ANE FJALET ME TE RENDESISHME PER TE KUPTUAR GJITHKA KAM SHKRUAR DERI TANI.

Ati esht nji person biri esht nje person dhe shpiriti i shenjt esht nje person pra.....e keto 3 persona sipas besimit kristian e perbejn nje Zot...Ati personZot,biri person, Zot, shpirti i shenjt person Zot...
    Pra ti siç thua Jezu Krishti esht nje person edhe njeri i vertet edhe zot i vertet...pra aj ka qen edhe njeri i vertet edhe Zoti vertet..edhe Zoti (Ati) ka derguar personin Jezu Krishtin qe ti shpetoj njerzit nga mëkati... nese eshte keshtu pergjigjuni ju lutem??

Eshte keshtu, sepse natyra njerezore shpetohet kur marredhenjet e saj me Krijuesin (te nderprer me mekati) behen te mundeshem. Qe te behen te mundshem duhet qe Zoti te zbrese nga qielli per t'u bashkuar me njeriun, sepse njeriu nuk mund te ngjitet ne qiell, te Hyji.

Lexo diçka per kete ne temen Besimi dhe arsyeja, postime te fundit.

Torrkerry

Faqja 9 prej 20 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Krishti, përmbledhja e gjithçkaje frymore.
    Nga marcus1 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  3. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Ka qënë Krishti revoltues apo anarkist?
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-09-2006, 10:55
  5. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •