Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120

A ekziston një mënyrë për të ndaluar temperamentin?

Më intereson ky problem.

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    cilin prej temperamenteve e ke fjalen ti

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Për të gjitha llojet.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Zoterimi perfekt i vetes ... autokontrolli .
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar më parë nga COB Lexo Postimin
    Më intereson ky problem.

O lum miku temperamenti nuk eshte autobus... Mire thot bashkefolsja, cilin temperament...? nuk je fare konkret....

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga Pizeveni Lexo Postimin
    O lum miku temperamenti nuk eshte autobus... Mire thot bashkefolsja, cilin temperament...? nuk je fare konkret....
    Miku im, nuk jam Psikolog,as mjek.Nuk kam njohuri shumë për llojet e temperamentit nëse egziston,për këtë qëllim thashë të gjitha llojet Dakord ?

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Miku im, nuk jam Psikolog,as mjek.Nuk kam njohuri shumë për llojet e temperamentit nëse egziston,për këtë qëllim thashë të gjitha llojet Dakord ?
    Ore meso njehere sec do te thot temperament. Eshte sic themi karakter, tip, kshu dhe temperament, pra nuk eshte dicka qe ndalohet. Po na lu menc... ca ke dash me thon?

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Nuk mund te ndalohen kurre ato komponente perberes te personalitetit te nje qenie njerezore; mendohu dhe gjyko sa te duash. Megjithate, nese kerkon ta ulesh temperamentin ne pergjithesi, atehere mundohu te zhvillosh logjiken e ftohte dhe ta balancosh ne situata te ndryshme.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Më intereson ky problem.

Temperamenti pershkruan si te themi rezultanten e tipareve emotive te personalitetit te individit ndaj ngacmuesve te jashtem. Pra menyre reagimi emocional nga faktore te jashtem e cila mund te percillet ne menyre pozitive apo negative. Temperamenti eshte njeri nder tiparet e personalitetit.

Çeshtja e "kushtezimit" te temperamentit eshte prekur edhe ne filozofine dhe shkencen antike.

Psh, sipas Hipokratit, temperamenti eshte shfaqje psikike emocionale e personalitetit, produkt i perzierjes se caktuar perpjestimore te kater lengjeve te organizmit te njeriut: te temthit, temthit te zi, te gjakut dhe te jarges.

Me kete pikepamje te Hipokratit u bashkua edhe mjeku i famshem romak Klaudie Galen i cili keto kater lengje te organizmit te njeriut i lidhi me kater elementet e botes: 1. Temthi - Zjarri i ngrohte e i thate. 2. Temthi i zi - Toke e ftohte dhe e thate. 3. Gjaku - Ajer i ngrohte e i laget. 4. Jarge - Uji i ftohte dhe i laget.

Sipas Hipokratit, ne varesi te mbizoterimit te njerit prej lengjeve dallojme 4 tipe te temperamentit (diku ne nje shkrim e kam permendur kete çeshtje).

Temperamenti kolerik (ku mbizoteron temthi) konsiderohet me reagime emocionale te shpejta e te forta.
    Temperamenti melankolik (mbizoteron temthi i zi) cilesohet me reagime emocionale te forta e te ngadalshme, idealist, fantazist, etj.
    Temperamenti sanguin (mbizoteron gjaku) i cili cilesohet me reagime emocionale te shpejta dhe te dobeta, i paqendrueshem, nxehet lehte por ftohet gjithashtu lehte.
    Temperamenti flegmatik (mbizoteron jarga) cilesohet me ndjenja te dobeta dhe me reagime te ngadalshme; gjakftohte i ngadalshem, indiferent, etj.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Ku ndodhet ARRIBANTIUMI
    Nga Kosovari-13450 në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2008, 20:03
  3. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  4. E verteta e krishterimit?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2006, 01:40
  5. Aktakuza e tribunalit të Hagës për Haradinaj
    Nga I-amëshuar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 14:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •