Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 86
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Sikur a.s. Muhamedi ?!!!

Me Respekt GV_USA
    Me se pari mesohu ku ta permendish epitetin (fjalen alejhisselam) e Muhammedit alejhisselam, permende cdohere pas emrit te tij e jo perpara dhe e dyta trego respekt per te derguarin e Allahut dhe shkruaje te plote kete epitet dmth alejhisselam apo salallahu alejhi ve selm e jo a.s.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hubejb : 23-02-2009 mė 11:24
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Ndersa per postimet e tjera te GV nuk dua te humbi kohen por dua vetem ti them qe hadithi nuk esht si bibla qe nese te thot mendja ty se eshte gabim dhe haj te organizojme nje koncil dhe ti hudhim disa hadithe per shkak se ke pa nje enderr te trishtueshme, hadithi eshte shkence, njejte sic eshte shkenca e historise me te vetmin dallim se eshte shum e sakt per dallim prej historise.

Kalofsh bukur dhe nese don bashkoju mesia4ever dhe shkoni ka forumet krishtera atje keni nje liri te tille. bye bye
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Me se pari mesohu ku ta permendish epitetin (fjalen alejhisselam) e Muhammedit alejhisselam, permende cdohere pas emrit te tij e jo perpara dhe e dyta trego respekt per te derguarin e Allahut dhe shkruaje te plote kete epitet dmth alejhisselam apo salallahu alejhi ve selm e jo a.s.
    Ti si mendon se une nuk de shkruaj fjalen ajelhi selam a ?!!! Me fal por mos u grego injorant te lutem, sepse ti fort mire e din se cfar dmth a.s. !
    Po sdi do qofte nuk te ka mbetur ku te kapesh dhe tani si ne deshprim mundohesh te kapesh se gjoja nuk paskam ditur te shkruaj fjalen alejhi selam, dhe nga ana tjeter ne vend qe te perqendrohesh ne bisede, mundohesh bisedes ti japish kahje tjeter!
    NEse ka dikush ketu qe eshte si mesia4ever, nuk jam une ai , sepse une cdo here i permbahem temes dhe asnjehere nuk mundohem qe me shkrime te kota ti jap drejtim tjeter temes, kete e bere ti ja tani me kete postim!
    Une te permenda dy hadithe dhe ti nuk je ne gjendje te pergjigjesh dhe mundohesh qe ti japish temes kahje tjeter a ?!!
    This is very low for a muslim!!!
    Prap te bej pyetjes a i jane pranuar lutjet profetit kur eshte falur para Aishes ?!!!
    Nqs se po pse ?!! Dhe nqs jo pse ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Gostivari:
    Ku dihet ahh ?!!
    Mos ke qene prezent ti me pa se ne cfar moshe eshte martuar Aishja me profetin ah ?!!
    Si nuk ke turp te thuash dihet se ne cfarmoshe eshte martuar, dhe del ketu dhe thua 6-7 ose 9 vjece!
    Gostivari a ke kuptu ti gje ose jo?Tjetėr ėshtė fejesa e tjetėr ėshtė martesa .Pra fejesa ėshtė ndodhur herėt pra nė moshėn 9 v ose ma herėt,pastja Profeti savs,ka prit nji kohė,dhe un jam bazuar nė ktė argument mė poshtė:

Martesa e Ajshes
    Sipas gati tė gjitha transmetimeve dhe historianėve Esma motra e Ajshes ishte dhjetė vite mė e vjetėr se Ajshja. Ėshtė raportuar nė Taqri'bu'l-tehzi'b sikur edhe nė Al-bidayah wa'l-nihayah se Esma vdiq nė vitin 73 tė hixhrit nė moshėn 100 vjeēare. Tash ėshtė e qartė se nėse Esma nė vitin 73 tė hixhrit i kishte 100 vjetė, ajo do ti ketė pasur 27 apo 28 vite nė kohėn e hixhrit (rreth sė cilės datė sillet martesa e Muhamedit me Ajshen). E nėse Esma ishte atėbotė 27 apo 28 vjetė e vjetėr, Ajshja e cila i kishte 10 vite mė pak duhej tė ishte 17 apo 18 vjeēare. Kėsthu qė nėse Ajsha u martua me Muhamedin nė vitin 1 ose 2 pas hixhrit siē thonė tė gjitha traditat ajo do tė ketė qenė tė paktėn 18 –19 vjeq nė atė kohė.
    Dhe nuk e di nga e nxorre kėtė shpifje pėr mua:
    Gostivari:
    Tani me dukesh tamam si kristijanet kur thuajne " Bibla eshte e vertete sepse Bibla thot ashtu"

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Gostivari:

Gostivari a ke kuptu ti gje ose jo?Tjetėr ėshtė fejesa e tjetėr ėshtė martesa .Pra fejesa ėshtė ndodhur herėt pra nė moshėn 9 v ose ma herėt,pastja Profeti savs,ka prit nji kohė,dhe un jam bazuar nė ktė argument mė poshtė:

Dhe nuk e di nga e nxorre kėtė shpifje pėr mua:
    Gostivari:
    Degjo as fejesa nuk eshte be ne ate kohe okey. Sepse sipas Kuranit femra duhet te vendosi vete nese don te fejohet ose jo!
    Perderisa ka te drejte te zgjedhi burrin ka te drejte te miratoj fejesen ose jo!
    Tani te pret qe une te besoj se nje 6 vjecare ka miratuar fejesen e saj me profetin?!!
    NEse e pret kete, e ke gabim sepse nuk kam per te besuar kurre kete.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po Aishja cfar ka qene ?!! Alien ?!! UFO ?!! Ose GRUA!!! Hadithi ne fjale nese e pranojme si te sakte eshte shum i qarte okay dhe thot nqs se falesh para gruas te prishet namazi, nuk te quhet namazi!
    Dmth profeti eshte falur para gruas se tij dmth sipas atij hadithi profetit nuk i pranohet e falmja !
    Nese une jam gabim urdhero e me bind!

GV_USA
    Gostivari, ose nuk po don me kuptu ose qfar? Une nuk thash qe Ajsha r.a eshte alien apo ufo. Eshte grua, dhe njera nga grate e pejgamberit a.s
    Une vazhdimisht jam duke te than qe Ajsha e cila ishte per balle kur pejgamberi a.s u falte, ka qen grua e pejgamberit a.s dhe kjo ka dallim shum te madh, 10000 shkall ndryshim nese do te ishte nje grua e huaja para pejgamberit a.s
    Gjithashtu, trogohet ne hadith se kur falte namazin pejgamberi a.s ne shtepin etij ishte vend i kufizuar, i ngushte, dmth kur binte ne sexhde pejgamberi a.s ateher Ajshes r.a i eshte dashur t'i tuboj kembet deri sa kryente sexhden pejgamberi a.s pastaj pas kesaj, perseri i shtrinte kembet Ajsha r.a ...
    Dhe pejgamberi a.s ka qen i sigurt ne devotshmerin e tij dhe e ka dit kur i behet namazi kabull (pranuar) gjithashtu ka ditur edhe nese njerit prej sahabve a i'u eshte pranuar namazi a po jo?. Sikur qe ka qen rasti i atij sahabiut qe ka fal namazin shpejt, dhe pejgamberi a.s i k than perserite namazin dhe fale ngadal, sepse nuk te eshte pranuar.!!!

Gostivari kete hadith do te shpejgonte me mire nje fakih, gjej nje faki dhe bisedo me te...

ps, ky hadith eshte i kuptueshem por ti nuk po don me kuptu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 23-02-2009 mė 13:37

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Gostivari, ose nuk po don me kuptu ose qfar? Une nuk thash qe Ajsha r.a eshte alien apo ufo. Eshte grua, dhe njera nga grate e pejgamberit a.s
    Une vazhdimisht jam duke te than qe Ajsha e cila ishte per balle kur pejgamberi a.s u falte, ka qen grua e pejgamberit a.s dhe kjo ka dallim shum te madh, 10000 shkall ndryshim nese do te ishte nje grua e huaja para pejgamberit a.s
    Gjithashtu, trogohet ne hadith se kur falte namazin pejgamberi a.s ne shtepin etij ishte vend i kufizuar, i ngushte, dmth kur binte ne sexhde pejgamberi a.s ateher Ajshes r.a i eshte dashur t'i tuboj kembet deri sa kryente sexhden pejgamberi a.s pastaj pas kesaj, perseri i shtrinte kembet Ajsha r.a ...
    Dhe pejgamberi a.s ka qen i sigurt ne devotshmerin e tij dhe e ka dit kur i behet namazi kabull (pranuar) gjithashtu ka ditur edhe nese njerit prej sahabve a i'u eshte pranuar namazi a po jo?. Sikur qe ka qen rasti i atij sahabiut qe ka fal namazin shpejt, dhe pejgamberi a.s i k than perserite namazin dhe fale ngadal, sepse nuk te eshte pranuar.!!!

Gostivari kete hadith do te shpejgonte me mire nje fakih, gjej nje faki dhe bisedo me te...

ps, ky hadith eshte i kuptueshem por ti nuk po don me kuptu
    Perseri je gabim sepse hadithi ne fjale nuk thot nese falesh para grave te huaja te prishet namazi, por fol per grate ne pergjithesi okay.
    Dmth sipas ketij hadithi Aishja eshte grua dhe profeti faleshte para saj, dmth profetit nuk i pranohet e falmja!
    Sikur hadithi te theksonte se namazi prishet kur falesh para grave te huaja atehere ti do te kishe te drejte, por per shkak se fol per grate ne pergjithesi ti nuk ke te drejte .

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ma sqaro krejt

36:77. A nuk mendon njeriu se Ne(?!) e krijuam atė prej njė pike uji (fare), kur qe, ai kundėrshtarė i rreptė.

Perse flet Allahu ne shumes?! Edhe pjesa e fundit e ajetit per mua ska kurrfare logjike. Nuk lidhet fjalia e dyte me fjaline e pare. E krijuam kur ishte kundershtar i rrepte?! Cfare kuptimi ka kjo fjali

Jeni perqa shume e spo dini cka po besoni, njani flet per hadithe te rreme, tjetri thote se Allahu e din mas miri, tjetri thote jo ai ka thone se eshte profet, krejt e keni pshtjell e spo ju bjen n'fije kurkush.
    Ha ha ha trimoshi na paska shkruar prape.

Shiko ketu, une te sqarova pikat qe kishe selektuar me te zeze, nese e do tamam po e bej, duke vene te gjithe vargjet dhe te tregoj lidhjen mes fillimit te vargut dhe fundit te tij.

76. E ty mos tė brengosin thėniet e tyre, Ne dimė ēka mbajnė ata fshehtė dhe ēka publikojnė.
    77. A nuk mendon njeriu se Ne e krijuam atė prej njė pike uji (fare), kur qe, ai kundėrshtarė i rreptė.
    78. Ai na solli Neve shembull, e harroi krijimin e vet e tha: “Kush i ngjall eshtrat duke qenė ata tė kalbur?
    79. Thuaj: “I ngjall Ai qė i krijoi pėr herė tė parė, e Ai ėshtė shumė i dijshėm pėr ēdo krijim.
    80. Ai qė prej drurit tė gjelbėr ju bėri zjarrin, e ju prej tij ndezni.
    81. A nuk ėshtė i fuqishėm Ai, qė kerijoi qiejt e tokėn, tė krijojė njerėz sikundėr qė i krijoi ata? Po Ai ėshtė krijuesi, i dijshmi.
    82. Kur Ai dėshiron ndonjė send, urdhėri i Tij ėshtė vetėm t’i thotė: “Bėhu!” Ai menjėherė bėhet.
    83. I lartė ėshtė Ai ė nė dorėn e Tij ėshtė pushteti mbi ēdo send dhe vetėm te Ai ktheheni.

E para Allahu nuk eshte i perngjashem me askend dhe fjalet e tij ne nr shumes jane menyra e te folurit te Tij.
    Tek e fundit dhe politikane pa asnje vlere kur flasin , na thone, ne beme kete, ne beme ate... pra me kuptimin qe "Une bera".

Ndersa lidhja mes fillimit te vargut dhe fundit te tij eshte se ne keto vargje nuk po flitet per krijimin por per rikrijimin ose ringjalljen dhe njeriu i sotem ose i mocem nuk mund te jete armik i krijimit por i ringjalljes.
    Pra nuk ka nevoje te besh dike te besoje se eshte krijuar pasi kjo gje eshte fakt i kryer, puna eshte te besh dike te besoje se do ringjallet dhe ne kete pike njeriu i sotem dhe ai i kohes se Profetit eshte armik i rrepte i ketij fakti.
    Por Zoti i thote profetit 76. E ty mos tė brengosin thėniet e tyre, Ne dimė ēka mbajnė ata fshehtė dhe ēka publikojnė.
    77. A nuk mendon njeriu se Ne e krijuam atė prej njė pike uji (fare), kur qe, ai kundėrshtarė i rreptė.
    78. Ai na solli Neve shembull, e harroi krijimin e vet e tha: “Kush i ngjall eshtrat duke qenė ata tė kalbur?
    79. Thuaj: “I ngjall Ai qė i krijoi pėr herė tė parė, e Ai ėshtė shumė i dijshėm pėr ēdo krijim.

Pra ne kete rast krijimi permendet si shembull i fuqise se Zotit per te rikrijuar ate qe ka krijuar paraprakisht, madje edhe nese eshtrat e tij jane te dekompozuara plotesisht.

Dhe se fundi me ler te te bej pak shqip nuk shkruhet peqa por pėrēarė, meso keto pastaj eja te na kuptosh ne.Nuk mund ti biesh ne fije dickaje kur vete personalisht te jane ngateruar fijet.
    Akoma ketu ti?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INDRITI : 23-02-2009 mė 15:08
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Ti kthehem edhe nje here temes.

Dua te them qe burimi i pare i besimit dhe legjislacionit Islam eshte kurani qe Zoti xh.sh i shpalli Profetit te fundit si udhezim, meshire dhe drite per mbare njerezimin.
    Pas tij Burimi i dyte eshte Sunneti qe permbledh, fjalet, veprat, dhe miratimet qe beri Profeti as sa ishte gjalle.
    Klasifikimi i haditheve, ne te vertete, te pranueshem, te dobet dhe te rreme, nuk mund te behet nga Kushdo, madje aspak nga Individe qe nuk dine permendesh asnje hadith, por nga njerez te ditur e kopetente ne kete fushe.
    Mendoj se nuk ka arsye te merresh sot me klasifikime ende sepse klasifikimi i hadithit eshte bere me kohe nga dijetare te medhenj, dhe mendimet e ndryshme ne keto hadithe varen nga kushtet qe ka nje dijetar per te pranuar nje hadith si te sakte.
    Psh. bie fjala se filan hadith transmetohet apo percillet nga Indriti, dhe dijetari kerkon per emrin e percjellesit dhe zbulon se Indriti ka qene njeri qe harronte shpejt, atehere e konsideron ate te dobet nga frika e harreses ose te ndonje shtojce...
    Pra ka dijetare qe kane kushte shume ekstreme per te pranuar nje dijetar si te sakte, por ama nuk ka ndodhur kurre ne historine e Islamit qe te debatohet mbi nje hadith te transmetuar nga Bukhariu ose Muslimi.
    Beni kujdes ne kete pike ju lutem.
    Allahu qofte me ju.
    Injoranca nuk zhduket me top

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Postuar mė parė nga mesia4ever
    Ma sqaro krejt

36:77. A nuk mendon njeriu se Ne(?!) e krijuam atė prej njė pike uji (fare), kur qe, ai kundėrshtarė i rreptė.
    Qysh une e kuptova, menyren si Meisiafourever i ka kapur truri i tij i kufizuar kete ajet. keshtu pra:
    Fjalen qe e kam ber ne bold "qe" ne citimin e tij, Mesia forever tashme e tregoj menyren e tij te kuptuarit....
    Ky e ka kuptuar kete si nje folje psh; "ishte"!!! pra, kuptimi sipas tij:
    ''A nuk mendon njeriu qe Ne e krijuam ate nga nje pik uji, kur ai ishte kundershtar i rrept" -----ky eshte gabim (menyra se si e ka kuptuar Mesia 4 ever)
    Pra ky ajet qysh ti e ke kuptuar nuk ka kuptim. Sepse si mund te kuptohet kjo: Ne e krijuam ate nga nje pik uji, dmth kur nuk ishte fare, por njekohesisht sipas teje edhe kur ishte kundershtar i rrepte, pra nuk shkojn dyjat per njeher....

Per ta kuptuar kete ajet kushtimisht, ti duhet qe se pari ta msojsh gjuhen shqip mire e mire, pastaj per ta kuptuar afersisht mire, duhet qe ta dish edhe gjuhen arabe, sepse Allahu po thot ne kur'an: E zbritem kur'anin ne gjuhen arabe, ne menyre qe ta kuptoni

Kuptimi i ketij ajeti eshte ky, pra tani shpresoj qe do ta kuptosh;

A nuk e sheh njeriu se Ne e kemi krijuar ate nga Nutfah (lengu i ngjizur i krijuar nga bashkimii fares se vezeve mashkullore me ato femrore)? Prapeseprapė, kur shih! Ai (paraqitet) kundershtar i hapur.

Kjo ne te kuqe qe kam selektuar, te qarteson ty ate qe ti e ke pas te pa qarte, kjo sepse ti ke problem me gjuhen shqipe.

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Libri me i lexuar !?
    Nga AuGuSt_ nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 24-12-2009, 16:56
  3. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  4. A ben dikush te me sqaroj metodat e punes...
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 16:47
  5. Me kerkese te Farukut
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2007, 07:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •