Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 68
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Ēfar e quan ti kete? A nuk u perngjan kjo akides se krishtereve. T'i lutesh nje njeriu per ndermjetesim tek Allahu. Aq me pak Aliu r.a ishte prej sahabeve Allahu e mshiroft. Isai a.s ishte prej pejgamberve a.s

Ne islam nuk ka "Njeri-ndermjetesim-Allah". Islam i paster eshte Lutja direkt njeri-Allahut, dmth vize vertikale Poshte - lart, dhe asnjeher ne trekendesh.

Ti thua se ata pranojn si pejgamber Muhamedin a.s, Mire ateher shikoje deklarimin e tyre ne shehadet dhe ezanin kur e thirrin.

Shijat jan sherr i madh, me i madh se te krishteret.....!!!
    Po nuk eshte e njejta sikur me iu lut njeriut. Ata nuk e quajne r.a. Aliun zot si e quajne krishteret.
    Une e kuptoj qe eshte gabim, po nuk eshte edhe gabim aq i madh.
    Sai perket Ezait, pse nuk e sjell ketu qe ta lexojne te gjithe?!!
    Fundja per veten time e kam lexuar se si e thirin ezanin ato.
    Sjellva forumistave te tjere.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po nuk eshte e njejta sikur me iu lut njeriut. Ata nuk e quajne r.a. Aliun zot si e quajne krishteret.
    Une e kuptoj qe eshte gabim, po nuk eshte edhe gabim aq i madh.
    Sai perket Ezait, pse nuk e sjell ketu qe ta lexojne te gjithe?!!
    Fundja per veten time e kam lexuar se si e thirin ezanin ato.
    Sjellva forumistave te tjere.

GV_USA
    Qysh more nuk eshte gabim i madh!!!

Une te kisha kshilluar qe te lexosh akiden, bazat e akides, kushtet e imanit...

perndryshe nuk e zgjas me ty mė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 16-02-2009 mė 09:02

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Askush nuk po mbron shiitet , por pasiqe ata kerkuan unitet , ai unitet shkon duke u afru me njeri tjetrin , e afrimi dot behet ateher kur ata do ti ndryshojn disa nga besimet e kota , qe nuk gjejn mbeshtetje ne Kuran .
    Ndryshimet ndoshta dot behen kur te ulen dijetaret muslimanet dhe tu japin pergjigje gjitha ceshtjeve qe na ndajn neve si musliman.
    Pse sdoni qe muslimanet te jen te bashkuar ?

Dhasht Allahu qe te vije edhe nje revolucion ne Iran dhe gjithandej ku ka besimtar shiit , behet fjal rreth 150 milion besimtar .

المسلم العزيز Maska e x_vahir
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    Shijat te pakten bejn ftese per unitet !!!! Ju jeni me te poshter se shijat aman !!! "
    Bejne ftese per tu bashkuar ne te kote...thirri i cike mendjes...Dhe ti shiko veten tende se sa i poshter qe je...po lavderon shijat e felliqur...Dhe po gjykon per ne qe nuk na njeh fare,kujdes me fjalet tua.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Pyetja:
    A janė tė pranuar tek Allahu shiitėt? Si ėshtė formuar pėr herė tė parė kjo ndarje apo sekt dhe nga kush ėshtė formuar?

Pėrgjigja:
    Falenderimet i takojnė Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi tė dėrguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokėt dhe tė gjithė ata qė ndjekin rrugėn e tij deri nė Ditėn e Gjykimit.
    Shiitėt apo shijat janė njėri nga sektet qė fillet i ka nga njė person i quajtur Abdullah Ibėn Sebe, i cili jetoi nė kohėn e sahabėve dhe e pranoi Islamin syefaqėsisht. Filloi tė shfaq dashurinė ndaj ehli bejtit (familjės sė Profetit salallahu alejhi ue selem). Pastaj filloi nė lavdėrimin e Aliut dhe e teproi saqė i mveshi disa tipare hyjnore (si pagabueshmėrinė, etj), prandaj shpalli se atij i takonte e drejta nėn udhėheqjen e muslimanėve pas Profetit (salallahu alejhi ve selem).
    Sekti shiit kaloi nė ekstremizėm nė lavdėrimin dhe ngritjen e familjes sė Resulullahut, saqė disave prej tyre u dhanė edhe tipare tė Zotit imamėve tė tyre.
    Mėsimet e tyre janė pėrplot devijime dhe bestytni si fyrje tė sahabėve, pretendimi se Kurani ėshtė i mangėt, besimi nė pagabueshmėrinė e imamėve tė tyre, pretendimit nė “rexha” (ringjalljes sė Ebu Bekrit dhe Umerit, si dhe kryqėzimit tė tyre), urrejtjes sė ashpėr tė ehli sunetit (sunive) dhe shumė e shumė bestytnive tė tjera tė kota, qė nuk po i pėrmendim kėtu.
    Ajo qė ėshtė mė e rrezikshme tek ata ėshtė qėndrimi i tyre qė e quajnė “tukje” qė do tė thotė fshehje (mbulim) i besimit tė vėrtetė (qė kanė nė zemėr) ndaj tė tjerėve.
    Kėshtu qė ata e kanė bazė nė fenė e tyre gėnjeshtrėn, prandaj duke u nisur nga kjo kur ata akuzohen me bestytni qė i kanė fe nė sektin e tyre, (si thėnia se Kurani ėshtė i mangėt dhe tė ngjashme), menjėherė mundohen tė pastrohen nga kjo me “tukje” duke thėnė se kjo ėshtė shpifje ndaj tyre. Kurse ky qėndrim (se Kurani ėshtė i mangėt) ėshtė i pėrhapur dhe qėndron nė tė gjitha librat e tyre qė ata i konsiderojnė bazė tek ata. Ky ėshtė edhe shkaku pse shumė prej muslimanėve qė nuk kanė njohuri shumė rreth tyre tė mashtrohen nga ky qėndrim i tyre (ėshtė fjala pėr “tukjen” qė e bėjnė) dhe tė kenė deri diku mendim tė mirė ndaj tyre. Kjo e tėra ėshtė nga mosnjohja e tėrthortė e bazave tė tyre qė ata i besojnė dhe e konsiderojnė fe.
    Tė gjitha kėto qė u thanė mė lartė dhe pėt shumė gjėra dhe besime tė tjera qė i ka ky sekt na dėshmon se ky sekt ėshtė vetėm njėri nga ato shtatėdhjet e dy grupet e devijuara qė pėrmenden nė hadith. Prandaj ky sekt jo qė nuk ėshtė i pranuar tek Allahu, mirėpo janė nga ata qė kanė pėrēarė umetin dhe kanė futur shumė devijime qė Islami dhe muslimanėt janė tė pastėr prej tyre.
    Nė fund, themi se kėtu nuk ėshtė vendi tė zgjerohemi mė shumė nė shpjegimin e mėsimeve dhe devijimeve tė kėtij sekti, por juve pėr mė shumė, ju kėshillojmė tė lexoni librin i cili ėshtė i pėrkthyer nė gjuhėn shqipe me titull “Disa bindje tė shiitėve” shkruar Abdullah Muhamed.

Alaudin Abazi

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Qysh more nuk eshte gabim i madh!!!

Une te kisha kshilluar qe te lexosh akiden, bazat e akides, kushtet e imanit...

perndryshe nuk e zgjas me ty mė.
    Oh ti zoteri nuk jam une faktor te gjykoj gabimet e tyre, une jam i lumtur qe vet personalisht nuk i bej ato gabime.
    Ata do te gjykohen prej Allahut, okay, e jo prej meje. Juve kur gjykoni dike si besimtare ose jobesimtare merni ne dore autoritetin e Allahut!
    Lexo Kuranin, se shkruan fort mire , se gjykimi lidhur me ceshtjet fetare i takon vetem ALLAHUT !!!!
    Pra vetem ALLAHUT!!! E kush jam une te gjykoj njerezit per ceshtjet fetare?!! Kush jam une qe ti marr kete aurotitet Allahut ?!!
    Andaj ma merr mendja neve kemi te drejte te shprehim mendimet tona, por nuk kemi te drejte te gjykojme dike si jobesimtar vetem se lutet ne nje menyre te ndryshme, kjo i takon Allahut dhe vetem Allahut.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Gostivar, nje pyetje shume direkte : Je shija apo suni ?

E njejta pyetje vlen edhe per shokun tend, Xhamia-n.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga Forca-Z Lexo Postimin
    Askush nuk po mbron shiitet , por pasiqe ata kerkuan unitet , ai unitet shkon duke u afru me njeri tjetrin , e afrimi dot behet ateher kur ata do ti ndryshojn disa nga besimet e kota , qe nuk gjejn mbeshtetje ne Kuran .
    Ndryshimet ndoshta dot behen kur te ulen dijetaret muslimanet dhe tu japin pergjigje gjitha ceshtjeve qe na ndajn neve si musliman.
    Pse sdoni qe muslimanet te jen te bashkuar ?

Dhasht Allahu qe te vije edhe nje revolucion ne Iran dhe gjithandej ku ka besimtar shiit , behet fjal rreth 150 milion besimtar .

selam alejkum
    a e duam ne bashkimin?si te mos e duam vella bashkimin,perderisa i themi vetes muslimane.porse a behet bashkimi duke u mbledhur grup(me fizik)ne nje vend apo behet bashkimi duke bashkuar zemrat.po si ti bashkojme ne zemrat me ata qe ngrejne Aliun mbi profetin Muhammed [salallahu alejhi ue selam],qe shajne dhe bejne kafira ebu bekrin dhe umerin,qe i japin cilesi ,qe i ka vetem Allahu ,imameve te tyre.qe genjejne dhe e kane baze te besimit genjeshtren(ata e quajne kete takije).kur ata ti lejne keto dhe te perqafojne thirrjen e profetit Muhammed [sallahu alejhi ue selam ]atehere do te kete bashkim o Forca-Z.
    vella te keshilloj te lexosh te gjitha materialet qe kam postuar ketu,inshallah bejne dobi:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=104334

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Pik se pari keto jane propaganda :).
    Shum shpesh ne forum kam hasur qe shijat te sulmohen tamam reth ketyre ceshtjeve, dhe me ka interesuar nese jane te verteta ose jo.
    Nuk eshte e vertete qe shijat i luten Ajiut r.a. per te mira ne kete bote ose ne boten tjeter, ata e dijne fort mire qe te mirat vijne nga Allahu. Ata i luten Aliut ne kuptim qe ai te ndermjetesoi midis tyre dhe Allahut, qe tu plotesohen deshirat qofte ne kete bote qofte ne boten tjeter, por fort mire e dine se fjala e fundit ne plotesimin e deshirave i mbetet vetem Allahut.

Une nuk e di se kush te ka thene se ato punojne kunder urdherave te profetit?!!
    Sa di une dallimi midis tyre dhe sunive eshte se ata kane vellime tjera hadithesh qe refuzohen nga sunnit si fabrikime dhe ata refuzojne hadithet qe i besojne sunnit duke i quajtur fabrikime.
    Por prap ata i ndjekin urdherat e profetit sipas haditheve te tyre.

Sa i perket genjeshtrave qe i shpikin per profetet a ka mundesi te sjellish nje genjeshter te tille?!!
    Nuk eshte ne rregull une te them ketu qe Arpos perhap genjeshtra pa mos sjellur asnje genjeshter tenden qe ta vertetoj pohimet e mija. Eshte lehte te thuhet se filani perhap genjeshtra dhe kete mund ta bej secili, eshte veshtire qe pohimet e tilla te permbahen me fakte.

Besoj qe te kam dhene pergjigje te ndershme.

Sinqerisht,
    GV_USA

ti don fakte......hm..........Cilat quan fakti ti?

kliko ketu poshte dhe shikoje deri ne fund:

http://video.google.it/videosearch?q...it&emb=0&aq=f#

degjoji nga goja e tyre dhe jo vetem e historianeve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    he se harrova........edhe papa thote paqe dhe bashkim jo vetem khameini keshtu qe o burra "bashkohemi edhe me papen":

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjegje lidhur me fetė e njerėzve
    Nga mitrovicalia_81 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-08-2003, 10:27
  2. Genocidi komunist mbi malesoret shqiptare
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-07-2003, 21:34
  3. Vlore ..dizet e di ..dizet e tre.
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-12-2002, 09:56
  4. Liri e lidhur.
    Nga macia_blu nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-11-2002, 22:04
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •