A e dini se:
Deshmitaret e Jehovait mohojnë realitetin biblik ndaj Krishtit. Sipas Deshmitareve te Jehovait, Jezusi nuk u ngrit fizikisht prej se vdekuri. Ne librin “Mbreteria eshte prane”, ata thone se ne momentin e vdekjes, Jezusi la menjane organizmin njerezor, ne te cilin ai predikoi si nje krijese e re per 3 vjet e gjysem; kur u ringjall, ai nuk ishte me njeri. Ata thone se Jezusi u ringjall prej se vdekuri, por vetem shpirterisht, jo fizikisht. Ata gjithashtu, i mesojne pasuesit e tyre se, pas kryqezimit ne kryq, (ata mesojnë se jo ne Kryq por u var ne ni shtyllë) Krishti vdiq dhe u ringjall si nje krijese shpirterore, e padukshme dhe e paprekshme.
Ndersa Bibla na meson krejt ndryshe:
Sipas Gjonit 20
“Pa e parë në duart e tij vritiën e gozhdave e pa e vënë gishtin tim në vendin e gozhdave; pa e shtirë vënë dorën time në kraharorin e tij, kurrë nuk besoj.”
Pastaj i tha Tomës:
“Shtjere gishtin tënd këtu dhe ja, shihi duart e mia! Ma jep dorën tënde e shtjere në kraharorin tim dhe mos ji njeri që s’beson, por besimtar!” (Gj 20; 25-27)
Në vijim do të lexojmë nga Ungjilli I Lukes
Ndërsa këta ende po bisedonin për këto ngjarje, vetë Jezusi zuri vend në mes të tyre dhe tha:
“Paqja me ju!”
Të tmerruar dhe të frikësuar, mendonin se po shihnin ndonjë shpirt.
Jezusi u tha:
“Pse po trembeni? Pse po dyshoni në zemrat tuaja? Shikojini duart e mia e këmbët e mia: unë jam! Vetë! Më prekni e vërtetojeni! Shpirti s’ka mish e eshtra, si po shihni se unë kam!” (Lk 24; 36-39)
Krijoni Kontakt