Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Si Shpjegohet Mentaliteti i nje Duhanxhie??

Duke e marrė parasysh faktin se Duhani eshte nje Lendė djegese,Konsumohet Tymi i nje diqkaje qe digjet , eshte nje veprim jo i arsyeshem,Ka pasoja te medha negative ne shendetin e njeriut ,d.m.th demton rende shendetin,Demton si xhepin poashtu ndotė edhe ambientin .

Duke e marrur parasysh permbajtjen dhe arsyeshmerin e konumimit te Duhanit ,ateher mund te zbulojm se Permbajtja e nje Cigareje eshte nje lend djeg-je qe per destinim ka Prodhimin e nje Tymi qe pastaj te e konsumoj Njeriu. Kur flasim per Arsyeshmerin e Konsumimit te nje Cigareje ateher lirisht mund te konkludojm se qoft edhe nje arsye e vogel nuk existon qe te konsumohet duhani ,sepse nuk paraqet as ndonje doze ushqimi qe shuan uri apo etje .

Dhe ne baze te faktit qe Nuk existon Arsyetimiqe te konsumohet Duhani ,ateher une personalisht mund te Konkludoj se ,ata qe konsumojn Duhanin ,kan probleme me te gjykuarit,Logjikuarit apo thjesht kan probleme psikike qe ia pamundeson qe te beje vlersimin adekuat te nje objekti siq eshte Cigarja ,thjesht Nje Person qe konsumon Duhan ka probleme Psikike.

Dhe pyetja per diskutim eshte kjo : Si e shpjegoni Mentalitetin apo Boten Psikike te nje Duhanxhie??

Po ju le me kete experiment : >>>>

"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin

Dhe ne baze te faktit qe Nuk existon Arsyetimiqe te konsumohet Duhani ,ateher une personalisht mund te Konkludoj se ,ata qe konsumojn Duhanin ,kan probleme me te gjykuarit,Logjikuarit apo thjesht kan probleme psikike qe ia pamundeson qe te beje vlersimin adekuat te nje objekti siq eshte Cigarja ,thjesht Nje Person qe konsumon Duhan ka probleme Psikike.

Dhe pyetja per diskutim eshte kjo : Si e shpjegoni Mentalitetin apo Boten Psikike te nje Duhanxhie??

Po ju le me kete experiment
    kurse une do beja me ty nje eksperiment tjeter,do te te mbaja te burgosur me dhune per 1 jave,do te te detyroja me force te pije dy paketa ne dite...pastaj do te te lija te lire,kur te te takoja pas 10 vjetesh me cigare ne goje do thoja qe ti debilizmin nuk e ke nga cigarja qe pi por e ke te lindur.

ps.cigarja niset per qejf dhe pastaj perfundon ne dipendence(qe perseri pihet po per qef),nje duanxhi nuk ka probleme psikike,fakti qe shume personazhe te medhenj boterore te se shkuares dhe te se tashmes tymosin duhan rregullisht e verteton kte.

kurse qe ti je idiot i lindur,per kte jam i bindur plotesisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 14-02-2009 mė 15:02
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    O pus .. Nuk eshte kjo teme per ty..

Per qe je Psikopat,kete edhe une e di ,keshtu qe ti nuk me je Objekt Studimi,sepse qe moti rezultatet me kan dalur ashtu siq kam parashikuar
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Sa shkurt i ke rene.....ahuhaaaa te ishin kaq kollaj keto pune!
    Ti nuk pi duhan (as une), keshtu qe per sa kohe je i jashtem ne kete fenomen, ske per ta kuptuar kurre. Sipas teje cdo gje qe te ben dem sduhet provuar. Sa e thjeshte, bravo... .......sa e paske vrare mendjeeenn!!!! Po cti besh qe te demton, se ndryshe ska gje me te bukur se cigarja! Une megjithse nuk e pi, e adhuroj.... eshte shoqe, te ndodhet prane kurdo, e shikoj me admirim, eshte romantike..tym qe iken ne ajer dhe te fut ne mendime.
    ESHTE E VETMJA GJE QE DIGJET PER TY! A e kupton apo jo!.....fal jeten e saj per te te bere te lumtur.
    Por ty egoizmi tend nuk te le ta shikosh. Eshte e kote...per sa kohe ti i bie kaq shkurt, as ke per ta kuptuar ndonjehere,kshuqe mos e vri mendjen me pyetje te kota. Si keshille po te them te jesh me largpames ne jete. Cdo gje e keqe ka dhe nje ane pozitive....mjafton te dish ta kerkosh.
    Po te le me nje shprehje latine.... gjeja vet kuptimin.
    Quod me nutrit me destruit!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Diesel Industry : 14-02-2009 mė 18:07
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Nuk mendoj qe kane nje mentalitet te ndryshem nga dikush qe nuk pi duhan! Qe te gjithe jemi te ndryshem me te mirat dhe te metat tona.
    "Carpe Diem"

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Fisnik, pergjigjen time une po ta jap ne temen e re qe do hap tani, hidhi nje sy po deshe.

Per sa i perket temes tende, ajo mbyllet ketu. Mund edhe te ishte fshire fare, por mendova thjeshtta mbyll per te respektuar postimet e anetareve te tjere.

Tema eshte ndertuar mbi paragjykime dhe diskriminime pa baze llogjike, duke i cilesuar njerezit sipas kategorive : pi duhan, s'pi duhan.

Tema tė Ngjashme

1. Si shpjegohet qė....?
    Nga ildushja nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-06-2012, 14:33
  2. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 18-07-2009, 02:58
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 02:49
  4. Si shpjegohet nje ėndėrr qe ne moshen e vogel!!!
    Nga Ando_Ylli nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 15-08-2004, 20:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •