Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6

Tema: Iluzionet

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Iluzionet

Gjithmone kam menduar me bindje te plote qe njeriu zoteron forcen me te madhe.Nje force te pashteruar kurre dhe te mbinatyrshme. Me ane te forces ai i ben balle jetes dhe pengesave te saj,i ben balle dhe vete dhimbjes me mizore qe mund te ekzistoje.Por prape vjen nje moment kur forca mbaron.Me kuptoni? Nuk ke force te marresh fryme,as te mbyllesh syte per te fjetur gjume. Sikur per cdo hap qe te hedhesh ne jete duhet te paguash. Ulesh menjane dhe thua "Po une nuk kam per te paguar kaq". Por ky eshte vetem nje iluzion. Ne kete bote vetem nje gje nuk arrin te kuptojme kurre: Jetojme mes iluzioneve,apo iluzionet jetojne mes nesh duke krijuar kopshtin e tyre vetmitar? Si mendoni ju..?
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e Dardanius
    Anėtarėsuar
    02-09-2008
    Postime
    72
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Gjithmone kam menduar me bindje te plote qe njeriu zoteron forcen me te madhe.Nje force te pashteruar kurre dhe te mbinatyrshme. Me ane te forces ai i ben balle jetes dhe pengesave te saj,i ben balle dhe vete dhimbjes me mizore qe mund te ekzistoje.Por prape vjen nje moment kur forca mbaron.Me kuptoni? Nuk ke force te marresh fryme,as te mbyllesh syte per te fjetur gjume. Sikur per cdo hap qe te hedhesh ne jete duhet te paguash. Ulesh menjane dhe thua "Po une nuk kam per te paguar kaq". Por ky eshte vetem nje iluzion. Ne kete bote vetem nje gje nuk arrin te kuptojme kurre: Jetojme mes iluzioneve,apo iluzionet jetojne mes nesh duke krijuar kopshtin e tyre vetmitar? Si mendoni ju..?
    Pajtona me ju DI_ANA ashtu eshte, vertet ose ne jemi ne iluzion a iluzioni esht emes neve

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Gjithmone kam menduar me bindje te plote qe njeriu zoteron forcen me te madhe.Nje force te pashteruar kurre dhe te mbinatyrshme. Me ane te forces ai i ben balle jetes dhe pengesave te saj,i ben balle dhe vete dhimbjes me mizore qe mund te ekzistoje.
    Shume e qelluar kjo Diane. Besoj ne kete fuqi njerezore te mbinatyshme, sa here qe shikoj prinder duke vene lule mbi varret e femijeve, femijet duke ju vene lule mbi pllakat e ftohta te prinderve te tyre. Te humbesh dashurine me te madhe, te duhet nje force si kjo qe ta perballosh. Prandaj, nuk pajtohem me ty kur thua qe ajo mbaron. Ajo jeton me ne deri ne fundin tone. Besom!

Jetojme mes iluzioneve,apo iluzionet jetojne mes nesh duke krijuar kopshtin e tyre vetmitar? Si mendoni ju..?
    Mendoj qe e gjithe jeta jone eshte nje iluzion. Perndryshe nuk do te kishim ate fuqine per te perballuar dhimbjen. Nga e dime ne qe ne jetojme? Dje duke dashur te tejkaloj rrugen, perpak me shtypi nje autobus. Nga e di une qe s'me ka shtypyr? Nga e di une qe akoma vazhdoj te jetoj? Cila eshte ajo fije qe ndan jeten dhe vdekjen, apo mos eshte ky iluzion? Nuk e di, sinqerisht nuk e di!
    • The rest is silence.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Bukur Zombi,shume bukur. Ke te drejte.Ky qenka misioni yne ne kete bote ku ne te cilen jemi thjesht kalimtare. Te nxjerrim nga vetja jone ate force me te cilen ne disa raste mbijetojme ndaj gjithckaje...ndaj iluzioneve vete. Ps: Respekte
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Kur kemi qene adoleshente kemi menduar se asgje nuk do ishte me e veshtire se dhimbja e trupit,prandaj me ate deshiren e marre te te gjithe te injektuarve nga adrenalina rinore duam te shpetojme boten nga kjo dhimbje qe ti jepnim jetes nje sens te paperseritshem,nje pavdekesi,nje jete.Por nese jeta do te ishte aq e thjeshte sa te vuanim nga arsye thjesht biologjike do te ishte me e lehte per ti dhene zgjidhje ne kohe...
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    ...Por ndodh qe Zoti si per te mos lejuar qe te zbulohen sekretet e tij ka bere dhe sentimentin,ziline,parane. Perzierje ndjenjash qe perplasen fort duke deformuar njeriun kerkues duke i devijuar rrugen,duke e mbytur me iluzione te kota. Dhe jeta vazhdoka,gjenite zhduken pasi kane pare me sy se ajo qe kerkojne eshte teper larg monotonise dhe kerkesave te njerezve qe hiqen si turme e rendomte ne kerkim te nje dickaje te turbullt qe sot eshte,kurse neser zevendesohet me nje tjeter..Na ngelin iluzionet dhe shpesa.
    "Carpe Diem"

Tema tė Ngjashme

1. Ē'ėshtė Krishti?
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •