Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 45
    i/e regjistruar Maska e gera
    Anėtarėsuar
    15-05-2002
    Postime
    10

Exclamation Studente shqiptare ne USA (very important)

Jam nje studente ne SHBA, dhe si te gjithe stuentet e tjere ne kete vend po has nje pengese shume me te madhe sesa ajo e TUITION, dhe kuptohet qe eshte fakti qe neve na jepet e drejta per te pasur nje I-20, leje qendrimi per te studiaur ne amerike, por jo nje vize qe te bashkanjgjitet me kete I-20, ne kete menyre asnjeri prej nesh nuk kam mundesi te shkoj ne shqiperi.........ose duhet te shkojm te marrim vizen ose ne meksike ose ne canada.....se eshte nje fakt shume i ditur qe po shkove te marresh vizen ne ambasaden amerikane te tirane....thjesh mbetesh ne shqiperi duke i hedhur posht te gjitha keto perpjekjet qe bejme ketej. NE shkollen time ka shume studente te tjere internacionale, dhe te gjithe kane te bashkangjitur ne pashaporte nje vize 5 vjecare.........ky eshte nje fakt mese i sigurt dhe me duket nje gje shume e padrejte qe neve te duhet te heqim kaq shume edhe per te shkuar ne vendin tone. Kur vjen puna per tuition, ose ceshtje te tjera te lidhura me shkollen, shteti amerikan na trajton njesoj si gjithe tjeret, kurse per vizen nuk na perfillin fare. Kam pasur shume shoke qe kane mbetur ne shqiperi se ambasada amerikane aty nuk ua ka dhene vizen per te ardhur mbrapsht, dhe shume te tjere jane kundershtuar nga ambasadat ne canada dhe meksike.
    Ju lutem te gjithe studenteve shqiptare ketu ne SHBA te perpiqemi te gjeme nje zgjidhje per kete ceshtje qe e di eshte nje problem per te gjithe ne.
    N.Q.S vini me ndonje ide ose thjesht bashkangjiteni me mendimin tim , ju lutem ti "reply" kesaj kerkese
    Faleminderit, Gera.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1
    Ti shume te drejte ke moj Gera! Neve shqiptaret si kudo neper bote sna trajtojne njesoj si gjthe te tjeret. Une bashkohem me idene tende qe te gjithe ne studentet te mblidhemi sebashku ketu ne forum dhe te arrijme ne nje konkluzion. Une mendoj qe te bejme nje si tip peticioni dhe tja dergojme ambasades amerikane ne shqiperi.Gjithashtu mendoj qe te kontaktojme edhe ambasadorin shqiptare ketu ne washington dhe shohim ca ka ai per te thene.
    Keto jane sugjerimet e mija. Shpresoj qe te kem ndihmuar sadopak dhe uroj qe ta bejme te mundur kete plan. Si gjithe te tjeret edhe ne kemi te drejta. Ka ardhur koha qe edhe ne si komunitet ti perdorim per nje ceshtje tejet te drejte.
    I nxis edhe studentet e tjere qe rastisin ta lexojne kete teme te shkruajne dy fjale dhe te ndihmojne jo vetem ne por edhe veten e tyre.
    Me respekt dhe sinqeritet.
    AL

budgetawningandrails.com Maska e Edmondii
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Lidhjet personale lejohen vetem si faqe hyrje.
    Postime
    125
    Can i give you all a piece of advice . I am student i have been in the states for 8 years and i decidet to start school after while. I have a passport i am a usa cictizen, and i would like you guys to think about something. All this things are taking place in the states do u think they will pay attention tho this things. But i have something. If and only "If all the students in the schools around the states get together and talk to their international adveisers so then, they can get together and they can write something to the association of Bord of Colleges for the international students to have the same rights. Why does some other students from other countries get to go home for summer and we as albanians do not get to go home . Well think about it if they get to go home then everyone else in college needs to get treated the same or if they decide to say (no) then there is always a supreme court and so and so. So think about it. A students word is nothing but when the Professors get together thats something that they get worried." GET TOGETHER AND TALK TO YOUR ADVISORS AND STAY ON THEIR CASE DO NOT PULL BACK. ASK THEM EVERY DAY GUYS MAKE THEIRL LIFES A LIVING HELL. And i am sorry for writting in english. If anyone needs some help e-mail me at( ANYTHING4P@AOL.COM).:a

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Edmond fillimisht do ju lutesha qe te flisnit shqip. E dyta,
    Numuri i Ambasades Shqipetare ne Washingon DC eshte
    212-223-4942
    Mund te gjeni dike aty nga ora 8:00Am deri ne oren 4:00 Pm koha lokale, qe eshte Easteren Time.

Me kryesorja eshte tema qe ju keni hapur. Une nuk jam studente internacionale por jam marre shume me keto ceshtje.
    Qe te shkoni te merrni nje vize ne meksike apo ne kanada juve serish do ju duhej nje vize per te hyre ne Kanada/Meksike qe te keni mundesisht te ketheheshit serish. Neshtetesave shqipetare nuk u lejohet te hyjne pa vize ne Kanada.

Mund te kontaktoni edhe Presidentin Bush ne kete adrese;
    The White House Mailing Address

The White House
    1600 Pennsylvania Avenue NW
    Washington, DC 20500

President George W. Bush: president@whitehouse.gov
    Vice President Richard Cheney: vice.president@whitehouse.gov
    Ambasada Amrikane ne Shqiperi

Embassy of the United States of America in Tirana, Albania - Labinoti Str No.103 Tel: 335 20 Fax: 322 22

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    te gjithe studentat shqipetare qe frekuentojne kete forum duhet te japin informacine rreth ceshtjeve te tyre, dhe konflikteve qe ata kane hasur.
    Me pas te gjithe duhet te bien dakord dhe te firmosin nje leter drejtuar jo vetem ambasades shqipetare ne Tirane por edhe vete presidentit Bush.
    Per perpilimin e letres ne Anglisht do ju ndihmoja, se me vjen ndorjesh te bej nga keto anonimet por jo per gje. Hahahahahaha
    Une kam qene studente vete dhe njoh shume persona qe kane po te njejtin problem, por ama ka shume gjera te mundshme.
    Shkruani me qarte se cili eshte problemi dhe c'fare rrugesh keni ndjekur per shtyrjet e vizave. Mos harroni qe na duhen fakte per te vertetuar se ne shqipetaret trajtohemi ndryshe nga gjithe te tjeret.
    Ju duhet te mblidhni sa me shume fakte, te pakten tre per te lekundur mendimet e pushtetareve.

Mund edhe te me dergoni mesazhe me ane te E-mail.
    varet se ne cilen pjese te Amerikes jetoni lindore apo perendimore, sepse gjithashtu mund te kontaktojme edhe Director of Imigration and Naturalization Services NE Nebraska Service center po ashtu edhe ne Laguna Nigeria per studentet qe ndodhen ne perendim.

Do te pyes disa miq te minj se si mund te dergojme nje leter drejtuar personave kompetente ligjerisht. D.M.th, te mos hapim me shume telashe per studentet e ardhem por gjithashtu edhe te ndihmojme veten tone me te drejte ligjore.

Miqesisht
    Estella

i/e larguar Maska e visitor
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    64

Koka ben, koka peson

Ne shqiptaret kot qahemi se na trajtojne me keq se popujt e tjere. Ne fund te fundit c'faj kane Amerikanet se shumica derrmuese e shqiptareve qe vijne ne Amerike rrijne ketu pa leje. Pse duhet ta japin vizen pastaj ne ambasade? Sipas kokes qeleshen. Thjesht per kuriozitet. Sa prej nesh qe flasim ketu kane ardhur si "exchange students" dhe pastaj kane ndenjur ne shkolle? Une njoh dy personalisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    une njoh sa te duash ti.......as numuri nuk na dihet

WIND_OF_CHANGE Maska e matilda
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Midis atyre qe pelqej e admiroj nuk mund te gjej asgje te perbashket...............-
    Postime
    89
    Per mendimin tim te gjithe studentet qe hasin te tilla problem,duhet ta bejne ate peticion drejtuar personave kompetente per keto problem,megjithe mundesite ndoshta mund te jen te vogla por nje perpjeke nuk kushton asgje.
    Dhe dicka tjeter ne shqiptaret e kemi diskriminuar pak a shume vete veten tone.Perse e them kete.Po iua bej me te qarte ,disa shqiptare te ardhur ketu me rruge ilegale ,kane kerkuar strehim politik,duke paraqitur perpare shtetit Amerikan ,nga dokumentat me fallco qe mund te imagjinoni,si p.sh largim per arsye politike,dhe shteti american ,une besoj se i njeh shume mire keto justifime dhe genjeshtra ,sepse eshte i informuar nga ambasada e tij ne Tirane,keshtu ne shqiptaret kemi bere nga manipulimet me te ndryshme ,per te arritur dicka per veten tone,pa menduar ketu se keto veprime mund te ishit faktore shkaterrues,per studentet shqiptare qe ndodhen ketu.............
    E pra prandaj une them qe ndoshta peticioni qe ju beni,zgjidhja me e mire eshte te tregoheni sa me te sinqerte dhe ti tregoni problemet dhe shqetesimin tuaj pa i ekzagjeruar me permasa te stermedha.
    Dhe ndoshta kjo eshte nje nga arsyet qe ne persa i perket kesaj ceshtje ,studenteve shqiptare nuk iu jepet e drejta te kene visa 5-vjecare dhe te drejten te vizitojne vendin e tyre................Vetem nga keto veprime te paligjshme qe jemi mesuar te bejme.
    Dua te me kuptosh e dashur Gera kjo qe sapo une thashe nuk ka te bej me ty ..........me kupto drejt te lutem ,por eshte nje realitet ndoshta pak i hidhur ,dhe besome nuk me vjen aspak mire qe e pohoj,por eshte realiteti.
    Nuk dua te them qe ti t'i presesh shpresat,nqs ju doni te beni ate peticion dhe une do te jem me ju dhe te mbeshtes mendimin tuaj,dhe ne qoftese doni dhe ambsadorin shqiptar ne washington
    ,ta takoni ta pyesni dhe une do te beja c'te mundja te gjendesha me ju.
    Nuk e di nqs mund jem ndihmuese per ty ne ndonje problem tendon tjeter mund te me shkruash ne E-mail
    nqs don.
    Me sinqeritet Matilda
    Kur linde ti,qave te tjeret qeshen per ty.Perpiqu te jetosh ne nje menyre te tille qe kur te vdesesh ti,te qeshesh,e te tjeret te qajne per ty.............

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Kush tha qe studentet shqipetare nuk kane mundesi te kethehen serish ne shqiperi?
    ne I-20 zakonisht shkruhet se sa gjate do tju zgjasin studimet ketu ne Amerike. N.q.s aty thote 5 vjet atehere viza juaj eshte 5 vjecare pamvarsisht se ne pashaporte mund te thote vetem nje vit. N.q.s doni te udhetoni mund te shtyni vizen ne pashaporte qe ketu pa qene nevoja te paraqiteni ne ambasaden amerikane ne shqiperi.

i/e larguar Maska e visitor
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    64
    Estella shtyrja e vizes nuk behet ne asnje vend tjeter pervecse ne ambasadat amerikane ne vendet e huaja. E kam provuar vete disa here ate pune por s'te ecen, sa here qe kam marre INS dhe Department of State per kete ceshtje me kane thene qe duhet te shkoj jashte kufijve per te rinovuar vizen. Teorikisht s'duhet te kete probleme por faktikisht s'e ha ate kokerr ulliri, me mire ca vite pa pare Shqiperine se ta marre gjithshka lumi.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Greva e urise - 1991 - Shembja e komunizmit
    Nga BlueBaron nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-02-2012, 21:10
  2. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Ramiz Alia: Rrėfej gabimet e komunizmit
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:33
  5. Kur studentėt detyrohen tė blejnė libra nga profesorėt e tyre
    Nga StormAngel nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •