Jam nje studente ne SHBA, dhe si te gjithe stuentet e tjere ne kete vend po has nje pengese shume me te madhe sesa ajo e TUITION, dhe kuptohet qe eshte fakti qe neve na jepet e drejta per te pasur nje I-20, leje qendrimi per te studiaur ne amerike, por jo nje vize qe te bashkanjgjitet me kete I-20, ne kete menyre asnjeri prej nesh nuk kam mundesi te shkoj ne shqiperi.........ose duhet te shkojm te marrim vizen ose ne meksike ose ne canada.....se eshte nje fakt shume i ditur qe po shkove te marresh vizen ne ambasaden amerikane te tirane....thjesh mbetesh ne shqiperi duke i hedhur posht te gjitha keto perpjekjet qe bejme ketej. NE shkollen time ka shume studente te tjere internacionale, dhe te gjithe kane te bashkangjitur ne pashaporte nje vize 5 vjecare.........ky eshte nje fakt mese i sigurt dhe me duket nje gje shume e padrejte qe neve te duhet te heqim kaq shume edhe per te shkuar ne vendin tone. Kur vjen puna per tuition, ose ceshtje te tjera te lidhura me shkollen, shteti amerikan na trajton njesoj si gjithe tjeret, kurse per vizen nuk na perfillin fare. Kam pasur shume shoke qe kane mbetur ne shqiperi se ambasada amerikane aty nuk ua ka dhene vizen per te ardhur mbrapsht, dhe shume te tjere jane kundershtuar nga ambasadat ne canada dhe meksike.
Ju lutem te gjithe studenteve shqiptare ketu ne SHBA te perpiqemi te gjeme nje zgjidhje per kete ceshtje qe e di eshte nje problem per te gjithe ne.
N.Q.S vini me ndonje ide ose thjesht bashkangjiteni me mendimin tim , ju lutem ti "reply" kesaj kerkese
Faleminderit, Gera.
Krijoni Kontakt