Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    linux user Maska e eni_
    Anëtarësuar
    13-03-2005
    Postime
    67
    E mora si perfundime por mu duke shume kote, nuk e di mund edhe te gaboje por ekrani me kujtonte ato filta shqiptare me Skenderbeun shume i symet, edhe nuk mund te instaloje asnje programe si per lexime video edhe cdo lloje programi qe kam nuk istalohej.
    Per te arritur te ajo qe kerkon ti (pamje e bukur) do te te haje goxha konfigurime. Menyra se si ke shkruar me le te kuptosh qe je cik dembel. Gjithesesi per te shkarkuar programe hap terminalin (kerko te menuja) shtyp
    sudo su
    (do te te pyesi per password fut ate te userit tend)
    dhe do behesh super user (root). Pak a shume duhet te shohesh dicka te ketij tipi

eni@madgeek:~$ sudo su
    [sudo] password for eni:
    root@madgeek:/home/eni#
    Tani qe je super user (root!) shtyp
    apt-get install emrin_e_programit
    psh :
    apt-get install xchat
    xchat eshte nje klient IRCje. http://www.xchat.org/.

perdor
    apt-cache search emrin_e_programit
    per te kerkuar programe qe ke deshire.
    si psh :
    [sudo] password for eni:
    root@madgeek:/home/eni# apt-cache search xchat
    xchat-gnome - a new frontend to the popular X-Chat IRC client
    xchat-gnome-common - a new frontend to the popular X-Chat IRC client
    firefox-ubuntu-it-menu - Firefox extension for a quick browse of Ubuntu-it community
    pidgin-plugin-pack - 30 useful plugins for pidgin
    xchat - IRC client for X similar to AmIRC
    xchat-common - Common files for X-Chat
    xchat-guile - Guile scripting plugin for XChat
    xchat-xsys - x-chat plugin that can display your current system statistics
    root@madgeek:/home/eni#
    tani mund te instalosh cilin do ng keto programe duke perdorur apt-get (qe e 'shpejgova' pak me lart).

dhe nje udhezim qe do te te jepja, jo me te keqe, meso anglisht. Se ne boten e informatikes eshte pothuajse e detyrueshme.

nese ke pyetje te tjera jepi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga eni_ : 25-02-2009 më 17:49
    Phuck windows, Think Linux

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Lol te fgalenderoje per sugjerimin por puna eshte se nuk para mar veshe nga anglishtja edhe nga ajo kerkoje ndihem ne nje forum shqiptare se kerkimet di si ti beje por kur nuk e kuptoje dicka eshe normale qe do kerkoje ndihem se nuk jam egoist edhe kryenec si disa...
    Tek ky Portal i ke gati të gjitha...
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-03-2005
    Postime
    68
    Citim Postuar më parë nga eni_ Lexo Postimin
    Per te arritur te ajo qe kerkon ti (pamje e bukur) do te te haje goxha konfigurime. Menyra se si ke shkruar me le te kuptosh qe je cik dembel. Gjithesesi per te shkarkuar programe hap terminalin (kerko te menuja) shtyp
    Jo ore nuk them se eshte dembel ai qe perdore windows.. Ngase per windows te duhet qe gjithe programet ti gjesh ne internet, t'i shkarkosh, instalosh etj..

Ndersa per Linux (ubuntu) ke nje numer te madh te programeve ne "hambaret" (repository) e distribucionit.

@eni: Mundesia qe te instalosh apo konfigurosh permes terminalit eshte e mire, por jo per fillestarë, andaj do te ishte më mirë t'preferosh programe si synaptic.. Edhe së paku fillestarëve nuk ju kisha rekomandu komandën sudo su..

@driniluka: Starto synaptic (Permes Menu apo përdor kombinacionin Alt+F2 dhe shkruan në dritare synaptic) dhe mund te gjesh dhe instalosh shum leht programe nga seksionet e ndryshme..

agimi

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga gimi_sky Lexo Postimin
    Jo ore nuk them se eshte dembel ai qe perdore windows.. Ngase per windows te duhet qe gjithe programet ti gjesh ne internet, t'i shkarkosh, instalosh etj..

Ndersa per Linux (ubuntu) ke nje numer te madh te programeve ne "hambaret" (repository) e distribucionit.

@eni: Mundesia qe te instalosh apo konfigurosh permes terminalit eshte e mire, por jo per fillestarë, andaj do te ishte më mirë t'preferosh programe si synaptic.. Edhe së paku fillestarëve nuk ju kisha rekomandu komandën sudo su..

@driniluka: Starto synaptic (Permes Menu apo përdor kombinacionin Alt+F2 dhe shkruan në dritare synaptic) dhe mund te gjesh dhe instalosh shum leht programe nga seksionet e ndryshme..

agimi
    Eni te falenderoje edhe ty per ndimen por puna qendron gjithmone kete se une nuk kam net ne shtepi edhe programet duhet t'i shkarkopje nga net kafe edhe t'i kjaloje me usb ne PC edhe kam shkarkuar disa programe qe thon qe jane per LINUX edhe ne PC nuk i njehe fare sistemi, edhe kjo pune edhe me ka merzitur por edhe me shkurajone ne lidje me LINUX qe degjoje shume fajle te mira ketu ne forum.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-03-2005
    Postime
    68
    drini edhe nese nuk ke net ne shtepi, provo te shkarkosh dvd-ne e ubuntu dhe ne te i ke te gjtha programet (apo shumicen e tyre :-) ).. DVD-ja eshte goxha e madhe e te duhet pak kohe dhe nje USB-Stick goxha i madh .. Ja linku nese don ta provosh:
    ftp://swtsrv.informatik.uni-mannheim...0-dvd-i386.iso

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. UBUNTU 9.04 versioni beta, u lancua.
    Nga LeArNiNgHaCkInG në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-05-2009, 03:45
  2. Ubuntu të funksionojë me "wireless"
    Nga interX në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-02-2009, 00:52
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-04-2007, 01:22
  4. Si t´i kthej disa te Dhena qe ishin ne particionin e Ubuntu?
    Nga bs° në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-11-2006, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •