dhe une dua ta provoj por kam degjuar qe krijon konflikt me windows
linux dhe ubuntu ? ndryshimi?
Download URL: http://fileserver.uniroma1.it/ubuntu...sktop-i386.iso
Ubuntu Edition: Ubuntu 8.10 desktop
Computer Platform: i386
Download Location: http://fileserver.uniroma1.it/ubuntu-releases/
E keni gati link Ubuntu i hostuar ne serverin e Università di Roma (La Sapienza)
Mjafton ta shkarkoni dhe ta shkruani ne CD ROM dhe e keni gati per instalim.
Ndryshimi eshte se eshte free pra pa lek, por kuptohet qe edhe nje pa lek eshte mund te jete edhe aqe i mire, por gjithsesi une jam mesuar me wndows edhe me duket pak kot ne perdorime jo se eshte i veshtire por eshte e veshtire qe te gjeshe programe, se shumica nxierin per wndows.
Shumica e software ne qarkullim kane dhe version Linux.
Ndryshimi tjeter qe ka Linux nga Windows eshte se ne Linux mund te behet run nje program dhe pa e instaluar dhe i thua ADIOS Viruseve pasi linux ka me shume mbrojtje dhe eshte me efikas te thuash te drejten.Pastaj kuptohet qe Windows eshte platforma me e perhapur ne nivel boteror....Serverat e medhenj boteror dhe faqet per ne shume te njohura jane te hostuara ne Servera Linux
Windows = Viruse/Commerce/ect
Albmaster
A ka mundesi te me tregoshe edhe ndonje faqe qe eshte vetem per Linux me programe nese nuk lejohet ketu ateher ne MP edhe me cfare duhet te mbaroje programi se me EXE kam provuar disa edhe nuk mund t'i instaloje megjthse thoshin se ishin per Linux edhe serialet e programeve per wndows a funksionojne edhe pe Linux?
Nese ke windows, je pertac, ske qef te mesosh per menyren se si punojne sistemet, atere rri aty ku je! mos instalo gje! perndryshe shkarko ubuntu-ne e ke gjithashtu livecd qe mund ta perdoresh pa e instaluar ne PC.
persa i perket asaj qe thote albmaster.
Programet per ubuntu nuk i gjen ne asnje lloj menyre ne p2p. Jo nese s'do ti hapesh pune vetes. Programet i ke gjithashtu falas, dhe i ke ne servera (ndryshe te quajtura repo). Lexo ne google se si punon apt-get qe te shohesh se si instalohen programet.
Ndryshuar për herë të fundit nga eni_ : 25-02-2009 më 17:00
Phuck windows, Think Linux
Krijoni Kontakt