Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 45 prej 45
    i/e regjistruar Maska e bejmellaf
    Anėtarėsuar
    08-04-2005
    Postime
    98
    Citim Postuar mė parė nga Fakir Lexo Postimin
    Kisha dashur nga Ti i Nderuar nje skjarim te vogel:

Si eshte e mundur nje minoritet te paraqes natyren globale?!

Falemnderit qysh tani per pergjegjjen. (Nese ke dhe me jep)
    Po vella i dashur me kete kam pasur per qellim qe Dardha pik mbi dardhe,dhe qe
    eshte pjelle dhe pashqyr e sufizmit.
    Dhe nese ju shifni dicka te mire dhe te ndershme ne kete atehere urdhero dhe
    na i thuaj.
    E keqja kurrsesi nuk duhet te mbrohet qofte edhe me nje fjale apo rresht te vetem,kjo ishte pergjigja ime,dhe nuk besoi se ke nevoj per gje tjeter.

Selam

Citim Postuar mė parė nga bejmellaf Lexo Postimin
    na i thuaj.
    E keqja kurrsesi nuk duhet te mbrohet qofte edhe me nje fjale apo rresht te vetem,kjo ishte pergjigja ime,dhe nuk besoi se ke nevoj per gje tjeter.

Selam
    Pėrshėndetje vėlla i nderuar bejmellaf,

Dije vėlla i nderuar se Allahu xh.sh. sheh dhe ndėgjon cdo fjalė qė e shkruajmė dhe qė e flasim. Duke pasur kėtė parasysh tė kemi kujdes e tė shprehemi me butėsi e mirėsi njėri me tjetrin, si vėllau me vėllaun, ti japim njė pasqyrė tė pastėrt dhe tė ngrohtė Islamit ashtu siq i ka hije, edhe nė qoftė se kemi mospajtime, ti shprehim ato sado qė tė jetė e mundur me urtėsi. Edhe sjelljet e tona janė ato qė e pasqyrojnė fenė tonė. Se pėr ckado qė do tė bėjmė do tė japim llogari. Asgjė nuk i fshihet Atij. (Emri i Tij qoftė i Lartmadhėruar)

Pajtohem gjithsesi me ty se e keqja kurrsesi nuk duhet tė mbrohet me asnjė fjalė apo rreshtė.

Nuk jam i mendimit se vlen nė kėtė rastė tė thuhet se dardha pik mbi dardhė, sepse po tė ishte kjo e vėrtetė atėherė c'farė pjelle dhe pasqyrė ka Islami me tė gjitha sektet qe kanė dalė nga ai?

Pėr mendimin tim Tesavufi/Sufizmi i bazuar nė Kuran dhe Sunnet ėshtė Islami nė formėn e pastėrt qė ekziston, ėshtė Islami origjinalė. Pra Sufizmi ėshtė Islam, por njihet me kėtė emėr pėr shkak se i ipet rėndėsi anės shpirtėrore/tė brendshme tė tij pa e lėnė anash anėn e jashtme fare. Nuk po flasim kėtu pėr pseudo-sufizmin qė kanė devijuar nga Islami origjinalė (si ata nė atė video, qė unė personalisht nuk i pėrkrahė)

Mė falė por gjithashtu tė thuash se 'fakti qė njė minoritet apo (ckadoqoftė!!!) e pasqyron njė komunitet tė tėrė' ėshtė krejt e pakuptimė pėr mua. Askund nuk kam dėgjuar se kjo ndodhė, sepse atėherė vall ku mbetet mazhoranca, athua c'farė ata pasqyrojnė?

Kjo i bie sikur tė Krishterėt qė po na akuzojnė se kinse Islami ėshtė fe e dhunės sepse njė minoritet i vogėl nė Islam janė bėrė kamikazė, (dhe qė kanė zėnė faqet e para tė mediave), gjė qė ska tė bėjė fare me fenė e pastėrt Islame.

Allahu A'lim

Ju faleminderit
    Selam

p.s. Gjithashtu i kisha lutur moderatorėt ta mbyllin kėtė temė sepse i ka kaluar kufinjtė e saj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 02-06-2009 mė 01:31
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

ve ila Tarikim Mustekim
    Anėtarėsuar
    08-05-2009
    Vendndodhja
    Gjilan - Kosovė
    Postime
    72
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    dhe hasan el-basri (rrahimeullah) nuk eshte sufist, dhe as sahabet nuk jane sufista
    Shife librin e atij qe ti e don shum (ibn Tejmijes) se cfar thot per Hasan el Baserin dhe nxenesit e tije (muridet e tije):

"Tesavufi u lind ne Basra"

E kete mund ta gjesh ketu: Ibn Teymiyye / Al Sufiyya va al Fukara

Perndryshe, Imam Shafiu thot keshtu:

''fakihan wa sufijjan fa kun laysa vahidan fa inni wa hakkillahi ijjaka ansahu''

"edhe Fakih (qe meson Fikhun) edhe Sufi (ndjekes i rruges se Tesavufit) behu. Kete per Allahun po ua them. Vetem njeren mos e ben!"

(Imam Shafii / Divan / Faqe 47)

Keshtu qe, mir eshte me lexu sa ma shum per te mesuar dicka!

ve Selam
    innema juridullahu li judhibe ankumur rixhse Ehlel Bejti ve jutahhirakum tathira

ve ila Tarikim Mustekim
    Anėtarėsuar
    08-05-2009
    Vendndodhja
    Gjilan - Kosovė
    Postime
    72
    Citim Postuar mė parė nga bejmellaf Lexo Postimin
    na i thuaj.

Selam
    Ka gje me te ndershme se Vahdeti Vuxhud?! Mua me merr mendja se jo. E kete e meson Sufizmi i Nderuar e jo ato videot e youtubes. Nuk guxon te bazohesh ne minoritet sepse minoriteti nuk e perfaqson shumicen i Nderuar. Per nje dardhe te prishur, nuk guxon ta hudhesh komplet thesin!
    innema juridullahu li judhibe ankumur rixhse Ehlel Bejti ve jutahhirakum tathira

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    flitet per islam , musliman, e jo per sufista te humbur.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Tarikati Bektashi
    Nga Mexhid Yvejsi nė forumin Komuniteti bektashi
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 23-01-2015, 16:13
  2. Mehdi Frasheri: Tarikati i Bektashive
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Komuniteti bektashi
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-09-2013, 19:14
  3. RRETH TARIKATIT SHAZILI, Shkruan: Mexhid YVEJSI, Gjakovė
    Nga Mexhid Yvejsi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 04:52
  4. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •