Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 68
    i/e regjistruar Maska e H2SO4
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    72

Prifti keqtrajton nje grua ne kishe!

nje prift i cili po kryente ritet fetare ne kishe,del jashte kontrollit
    duke keqtrajtuar nje grua!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Mire! Do ta beje nje pendese te ashper edhe pse i ka shkandulluar shume besimtaret e tij.
    Por edhe per kete, kush eshte pa mekat (kush nuk e ka humbur shume here durim) le ta qese i pari gurin ne te!

Por disa dite me pare ne Kabul, ne nje shese publike te qytetit, ne prani te shume burrave, nje oxhe e ka goditur zyrtarisht me nje shkop nje vajze shume here. Vajza u denuar sepse e kishte bere nje shetitje me nje shok shkolle. Vajza qante e tjeret qeshnin!
    Gjithēka me bekim te All-llahut dhe te Kuranit. dhe ju duartrokitni, nuk keni turp.

Ne te njejtin vend kerkojne qe te miratohet nje ligj per mosdenim te dhunes mbi grate qe behen ne familje. E ju duartrokitni: keshtu duhet te behet?!

Nje ligj i tille eshte ne fuqi ne disa vend islame! Krimi eshte legalizuar dhe nuk denohet!

Dje ne Itali policia i ka burgosur dhjete persona te familjes se nje vajze 20 vjeēare, sepse kjo u rebellua prepotencave te tyre duke i denoncuar ata. Familia ishte pakistaneze si origjine.

Problemi nuk eshte qe nje person e humb durim, edhe pse kjo eshte nje gje shume e keqe.
    Problemi eshte se ne disa vende, ne disa kulture disa krime kunder drejtat e njeriut sipas hartes se 10-12-1948, jo vetem nuk jane denuar, por jane ligjesuar sepse ne perkim me nje tradite fetare.

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e H2SO4
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    72
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Gjithēka me bekim te All-llahut dhe te Kuranit. dhe ju duartrokitni, nuk keni turp.
    Torrkerry
    po mire tani,po ne kete rast cili na qenka ai qe ka treguar paturpesi..??prifti i cili i perket religionit tuaj dhe ka kryer kete skandal ndaj nje femre?ti qe po e merr ne mbrojtje veprimin e shemtuar te ketij prifti..?apo une qe thjeshte hapa kete teme ,per te denuar kete akt te shemtuar ne kishen katolike!!
    prandaj mundohu te jeshe realist ne kete teme,ti duhet te denosh kete akt te
    shemtuar qe prifti masakron nje femer ne kishe!!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Turp Religjioz . . . 1:100.000.000raste ndodh qė njė predikues i ndonjė feje ( Islame apo Krishtere ) tė bėjė kėsi lloj turpsish,problemesh shumė delikate qė nuk zėnė vend nė shoqėrinė tonė ( nė fakt nuk duhet tė zėnė vend ) . Ky akt i kėtij prifti i jep njė shtytje Islamit para . . . por edhe nėse ndodh qė me ndonjė Hoxhė tė bėjė kėsilloj aktesh i jep njė shtytje para Krishterizmit. Nuk duhet tė ketė kėsilloj problemesh sidomos nė fe . . . PSE ? . . . Sepse priftėrinjtė dhe hoxhallarėt ose edhe praktikuesit tė fesė shquhen si moralistė tė mėdhenjė dhe njerėz tė rrespektueshėm nė qdo aspekt qė nuk ju takon tė bėjnė kėsi turpėsish sepse mund tė reflektoj keq ( dhe duhet ) tek njėriu besimtar i thjeshtė.

Me Rrespekt : ILMGAP

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Raste te tilla duhen denuar nga te gjitha besimet . Nuk duhen bere pergjithesime ne te tilla akte te shemtuara.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-09-2005
    Postime
    137
    nje prift i cili po kryente ritet fetare ne kishe,del jashte kontrollit
    duke keqtrajtuar nje grua!!

Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Mire! Do ta beje nje pendese te ashper edhe pse i ka shkandulluar shume besimtaret e tij.
    Por edhe per kete, kush eshte pa mekat (kush nuk e ka humbur shume here durim) le ta qese i pari gurin ne te!

Por disa dite me pare ne Kabul, ne nje shese publike te qytetit, ne prani te shume burrave, nje oxhe e ka goditur zyrtarisht me nje shkop nje vajze shume here. Vajza u denuar sepse e kishte bere nje shetitje me nje shok shkolle. Vajza qante e tjeret qeshnin!

Ne te njejtin vend kerkojne qe te miratohet nje ligj per mosdenim te dhunes mbi grate qe behen ne familje. E ju duartrokitni: keshtu duhet te behet?!

Nje ligj i tille eshte ne fuqi ne disa vend islame! Krimi eshte legalizuar dhe nuk denohet!

Dje ne Itali policia i ka burgosur dhjete persona te familjes se nje vajze 20 vjeēare, sepse kjo u rebellua prepotencave te tyre duke i denoncuar ata. Familia ishte pakistaneze si origjine.

Problemi nuk eshte qe nje person e humb durim, edhe pse kjo eshte nje gje shume e keqe.
    Problemi eshte se ne disa vende, ne disa kulture disa krime kunder drejtat e njeriut sipas hartes se 10-12-1948, jo vetem nuk jane denuar, por jane ligjesuar sepse ne perkim me nje tradite fetare.

Torrkerry

Teme shume interesante!

DMTH prifti ka keqtrajtuar nje grua, veper te cilen e ndalon mesimi i udheheqesit te krishtereve - Jezus. E ndalon ligji i Kishes. Ky prift, nese eshte ashtu?? ka gabuar, edhe pse duke patur parasyshe se njereze jemi, sikurse jemi njerez, nuk jemi edhe te persosur, ai meriton denim. Ai duhet te pendohet dhe ligji kishtar dhe shtetror duhet te mirret me te.

Ne bote eshte ni problem shume i madhe se islamistet nuk e kuptojne, nuk e kuptojne se ata jo veq se bejne krime te perditshme, por per te bere krime i ka mesuar muhamedi dhe sot ato mesime jane te shenuara ne shkrimet islame. Problemi eshte se nese shkrimet fetare tregojne se si muhamedi si profet i tyre, apo si njeri qe duhet te jipte shembull per mire te tjereve, ai vet "bekon" krimin, ai meson qe jo vetem te keqtrajtojne, por ne menyre me te tmerrshme te vritet njeriu, e kete sot e trashigon islami, ky eshte problem i madh ne bote sot, e ne veqanti ne boten islame.

Lexojeni ketu me poshte se qka meson islami dhe si meson profeti i tyre!

Ahadith:
    Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348

Abdullah Ibn Abbas tregoi:

"Nje i verber kishte per grau nje nene skllave e cila panderprere ofendonte
    dhe fliste keq per profetin (pqaja e Allahut qoft me te). Ai e kritikoi ate,
    por ajo nuk pushoi me zakonin e saj. Nje dite filloi ajo te fliste keq per
    profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij. Nje foshnje qe doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak. Te nesermen u informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje. Ai i tuboi njerzit dhe tha: “ Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    Ai u ul para profetit (Allahu qoft me te) dhe tha: „Apostulli i Allahut! Une
    jame prona e saj deh ajo kishte zakon te fliste keq per ty dhe te ofendonte.
    Une ia ndalova, por ajo nuk pushoj, e kritikova, por ajo nuk ndaloi me
    zakonin e saj. Une kame dy djeme me te, te cilet jane si perle te vegjel dhe
    ajo ishte partnerja ime. Naten e kaluar filloi te fliste keq per juve dhe te
    te ofendoi.Une mora nje shkop, ia vura mbi barkun e saj dhe e mbyta. Pas kesaj, profeti tha: Oh jeni deshmitar, per gjakun e saj nuk duhet te paguhet para gjaku (hakmarrjeje)"!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga labi_nn : 25-04-2009 mė 09:18

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga labi_nn Lexo Postimin
    Teme shume interesante!

DMTH prifti ka keqtrajtuar nje grua, veper te cilen e ndalon mesimi i udheheqesit te krishtereve - Jezus. E ndalon ligji i Kishes. Ky prift, nese eshte ashtu?? ka gabuar, edhe pse duke patur parasyshe se njereze jemi, sikurse jemi njerez, nuk jemi edhe te persosur, ai meriton denim. Ai duhet te pendohet dhe ligji kishtar dhe shtetror duhet te mirret me te.

Ne bote eshte ni problem shume i madhe se islamistet nuk e kuptojne, nuk e kuptojne se ata jo veq se bejne krime te perditshme, por per te bere krime i ka mesuar muhamedi dhe sot ato mesime jane te shenuara ne shkrimet islame. Problemi eshte se nese shkrimet fetare tregojne se si muhamedi si profet i tyre, apo si njeri qe duhet te jipte shembull per mire te tjereve, ai vet "bekon" krimin, ai meson qe jo vetem te keqtrajtojne, por ne menyre me te tmerrshme te vritet njeriu, e kete sot e trashigon islami, ky eshte problem i madh ne bote sot, e ne veqanti ne boten islame.

Ahadith:

profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij. Nje foshnje qe doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak. Te nesermen u informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje. Ai i tuboi njerzit dhe tha: Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    te ofendoi.Une mora nje shkop, ia vura mbi barkun e saj dhe e mbyta. Pas kesaj, profeti tha: Oh jeni deshmitar, per gjakun e saj nuk duhet te paguhet para gjaku (hakmarrjeje)"!
    O rob i Zotit, ia ke fut kot plako!
    Ne asnje citat te Kur'anit dhe as nga Profeti a/s nuk ka argument per ngjarje te tilla ne historine islame!
    Dihet boterisht qe eshte Islami ai qe i dha te drejta dhe barazi (ne vepra, jo ne cilesi) femrave, ndekohe qe kisha juaj dhe sinagogat e cifuteve i konsideronin si skllave me te cilat duhet vetem te kenaqen, dhe ne disa raste i konsideronin dhe si satane per arsye se ishin te dobeta, dhe keto urdhera jane dhene pikerisht neper koncile te famshme te krishtera.
    Cfare ndodhi me pas, kur muslimanet e lane fene e tyre, dhe moren copy/paste nga ju kaurret dhe cifutet, atehere shume muslimane ngelen injorante te fese se tyre, dhe ngelen prapa, ndersa perendimoret e lane fene e tyre (krishterimin, sepse nuk i jepte te drejtat dhe lirite thelbesore njerezore), dhe ecen perpara, por jo prej fese.
    Se fundi, duket qarte qe ai "transmetimi" qe ti ke bere eshte fals, per te vetmen arsye se ne Islam nuk perdoret kurre ne asnje rast termi "apostull", por kjo eshte nje apologji e juaja, qe nuk ka baze islame.
    Zoti na ruajte!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    prift hesapi no coment
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-09-2005
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga Orientalist Lexo Postimin
    O rob i Zotit, ia ke fut kot plako!
    Ne asnje citat te Kur'anit dhe as nga Profeti a/s nuk ka argument per ngjarje te tilla ne historine islame!

Se fundi, duket qarte qe ai "transmetimi" qe ti ke bere eshte fals, per te vetmen arsye se ne Islam nuk perdoret kurre ne asnje rast termi "apostull", por kjo eshte nje apologji e juaja, qe nuk ka baze islame.
    Zoti na ruajte!
    Ia ka fut kot ti plako se jo une! Une asgje nuk shtova as nuk mungova nga "hadith; Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348"! hadithet nuk jane te krishtera por islame plako, por ti ose nuk paske informacione, ose nuk po deshiron kete. Ky hadith - burim islam, libri 38; numer 4348 nga Sunan Abu Dawud. Ky shkrim keshtu po thote e jo une. Hadithet jane shkrime dhe besime islame. Tani mos etiketo por lexo meshume dhe informuhu ne besimin tende dhe do te kuptojsh edhe meshume dhe do te vlersojsh vet.

Edyta, fjala "apostull" do te thote "iderguar", si mund te thuajsh se nuk eshte perdorur ne islam. Edhe kjo eshte ose moskuptim i yti ose mungese informacioni. Andaj te informoi se "apostull" do te thote "i derguar" dhe kjo perdoret ne secilen her kur behet fjale per muhamedin.

Per hire te informimit te drejte, dhe per te hedhur poshte kete se thua "ia ke futur kot plako", ku sipas teje si te paverte, une dua te postoj edhe niher shkrimin e meparshem, keshtu qe, mos thuaj se nuk ekziston kjo ne historine islame sepse kjo ekziston dhe keshtu shkruajne shkrimet islame por ti nuk paske informacione te mjaftueshme.

Teme shume interesante!

Laxoje se qka thote Ahadith:

profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij. Nje foshnje qe doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak. Te nesermen u informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje. Ai i tuboi njerzit dhe tha: Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga labi_nn : 25-04-2009 mė 10:57

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Ia ka fut kot ti plako se jo une! Une asgje nuk shtova as nuk mungova nga "hadith; Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348"! hadithet nuk jane te krishtera por islame plako, por ti ose nuk paske informacione, ose nuk po deshiron kete. Ky hadith - burim islam, libri 38; numer 4348 nga Sunan Abu Dawud. Ky shkrim keshtu po thote e jo une. Hadithet jane shkrime dhe besime islame. Tani mos etiketo por lexo meshume dhe informuhu ne besimin tende dhe do te kuptojsh edhe meshume dhe do te vlersojsh vet.

Edyta, fjala "apostull" do te thote "iderguar", si mund te thuajsh se nuk eshte perdorur ne islam. Edhe kjo eshte ose moskuptim i yti ose mungese informacioni. Andaj te informoi se "apostull" do te thote "i derguar" dhe kjo perdoret ne secilen her kur behet fjale per muhamedin.

Per hire te informimit te drejte, dhe per te hedhur poshte kete se thua "ia ke futur kot plako", ku sipas teje si te paverte, une dua te postoj edhe niher shkrimin e meparshem, keshtu qe, mos thuaj se nuk ekziston kjo ne historine islame sepse kjo ekziston dhe keshtu shkruajne shkrimet islame por ti nuk paske informacione te mjaftueshme.
    Ne rregull, te mora vesh ne pergjithesi per sqarimin qe me dhe, edhe pse nuk e di se keshtu si thoni ju tekstualisht, ne terma dhe kuptim, gjenden te Sunenin e Ebu Davudit, dhe kjo nuk do te thote patjeter qe kam mungese informacioni ne pergjithesi, apo jo?
    Tani, e para: Se pari nuk e di se sa informacion kam une per kete.
    Se dyti: Ta dish 1000000 % prej meje se e di se fjala "apostull" do te thote "i derguar (nga Zoti)" por ne Islam dhe te muslimanet nuk eshte perdorur kurre dhe nuk perdoret kurre per te derguarin Muhamed a/s (Paqja qofte mbi te). Sa per dijeni dhe dituri po te tregoj termat qe ne muslimanet perdorim per fjalen "apostull" (qe mos gabohem rrjedh nga greqishtja):
    1. I derguar (i Zotit)
    2. Profet
    3. Pejgamber
    4. Resul
    5. Nebi, etj.

Se treti, i re fuellit vetem ne kete pike, por nuk e permende fare rastin e femrave ne krishterizem.

Gjithe te mirat!

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  2. Spiro Prifti, mjeku qė shėroi me qindra pacientė ..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 03:07
  3. Prifti grek seks me djemt e Korces
    Nga altin55 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 04-04-2005, 17:18
  4. Prifti pin kafe me nje hoxhe (frag...)
    Nga macia_blu nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 28-04-2003, 22:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •