Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 86
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    vetem mu pergj ne nje pyetje ti mua a mund te ket Zoti diqka qka ka njeriu ? jo Zoti ne as nje mnyr nuk mund te ket as nje veti te cilat i ka njeriu . Shpesh permendet Hidherimi i zotit nga pabesimtaret dhe gezimi i zotit nga besimtaret ha ha ha hidherimi dhe gezimi jan veti te cilat i ka njeriu .

e per ato transmetimet ne 100 menyra mos te flasim se po mos te ishin bo ashtu nuk do te egzistonin 100 sekte te tjera .
    Ku e she ti ne Kur`an veti te njeriut qe i atribohen zotit?

Kur te thuash qe nje ajet eshte transmetuar ne 100 menyra duhet ti sjellesh se paku ne 2-3 prej tyre.
    Une mundem te them qe sektet qe jan krijuar nuk eshte se ajet jan sjell ne disa menyra po hadithet e shumta qe perdorin muslimanet kan sjell keto sekte .

Gjak_Shqiptari_Londer Maska e Fatrii
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Vendndodhja
    " Para Allahut "
    Postime
    153
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Ne dy rresha ke ren ne kurthen tende.

Shume mire qe e pohon se Zoti nuk vdes. Por mos harro se Islami thot se Jezusi nuk ka vdekur!
    Atehere cfare mund te themi per Jezusin?! Kush na del se eshte?

Sa per temen, Darius e ka mbyllur kete mashtrim: http://www.forumishqiptar.com/showpo...80&postcount=9
    Madje nuk e di pse nuk eshte fshire, pasi qe eshte vetem nje genjeshter!
    Une nuk kam rene ne Kurthen time hic,, Islami thote se Jezusi nuk ka vdekur dhe e argumenton kte gje,,Allahu thote ai ishte nga te Zgjedhurit e Allahut dhe si rrjedhoje ai allahu nuk i le te zgjedhurit e tij ne duar te krimineleve jobesimtare,, ai Allahu e shpetoi ate Jezusin nga kurthet qe i pregtiten ata te pafete sepse Allahu eshte mbrojtesi me i mire!! Por juve qe nuk e argumentoni dot dhe vetem thoni ka vdekur dhe u Ringjall pas 3 ditesh ??

Jezusi Ishte Profet, i Derguar nga Zoti i qiejve dhe i tokes(Allahu xh,sh) Dhe ne Muslimanet i pranojme te gjithe Profetet e derguar nga Zzoti i gjitjhesise dhe ne nuk bejme dallim ne asnjerin prej tyre, secili prej te derguarve te Zotit i ka patur objektivat e veta per te arritur dhe me ndihmen e Zotit i ka arritur ato!! Por Juve jeni prej atyre qe i pranoni disa prej Profeteve, dhe i mohoni disa te tjere Padrejtsisht, Dhe me shume Permendni emrin e Jezusit sesa Emrin e Zotit, Ju e keni ngritur Jezusin me lart se Zotin, madje ju e keni arruar emrin e Zotit, Dhe ju po ashtu keni harruar se Zoti ishte ai qe dergoi Jezusin me Mrekulli !!

Ne nuk bejme asnje dallim mes te Derguarve te Zotit, ne i pranojme te gjithe te derguarit nga Zoti dhe i rrespektojme te gjithe profetet njesoj, dhe po Ashtu i pranojme te gjithe Librat Qiellor te Shpallura nga Zoti i Boteve, dhe nuk bejme dallim ne asnjerin prej tyre!! Por ju jeni ata qe Muhamedin e quani fallco pa patur kurrfare dije per te, dhe ju e quani ate Kuranin Genjeshter dhe shpikje te Muhamedit, pa patur kurrfare dije per te, edhe pse Ai Kurani flet gjate dhe gjere per Tevratin, Zeburin , Inxhillin per librat e mepareshem, dhe i verteton ato se jane libra qiellor te Zotit, ne nuk mohojme asnjerin prej tyre!!

Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin

Sa' interesante !!! Per hajre na qofte !! Majkell Xheksoni ,muslimane !!he,he,he,he

Padofili munde te gjene kenaqesi ne grupin e padofileve (Sheikave arabe )

Nese Michael Jackson i ka dale zeri per Pedofil, atij i ka dale Zeri duke qene i nje feje tjeter, Dhe tani ka perqafuar Islamin dhe i ka lene ato flliqesira qe i ka mesuar feja qe ka patur deri tani !! Feja Islame i Denon ashper Pedofilat. Homoseksualet, Prostitutat, dhe c'do gje tjeter qe bie ne Kundershtim me fene Islame !! Islami eshte feja e Paqes, dhe e Harmonise!!
    "Lutja e atyre qe u behet e padrejte, eshte me e shpejte se era"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Majkell Xheksoni nuk eshte personaliteti i vetem qe ka pranuar FENE HYJNORE, ai eshte thjesht njeri nga milionat personalitete boterore qe pas shume e shume zhgenjmesh dhe stermundimesh ne jete, pas shume e shume perpjekjesh per ti dhene nje KUPTIM kesaj jete per te kuptuar pyetjen qe aq shume e mundon njeriun.........PSE jetojme neve nmjerezit ? Cili eshet KUPTIMI I THELLE E JETES? Cfare misioni ka njeriu ne kete jete? A ekziston ringjallaj apo jo? A ka zjarr dhe parajse apo jo ? Cila eshte rruga drejt Parajses dhe cila eshte menyra per te shpetuar nga zjarri? Keta jane njerez qe i kane shijuar te gjitha kenaqesite trupore , epsjore por edhe shpiterore te kesaj dynjaje, dhe ja MU NE FUND.......vjen nje dite dhe atyre u prezantohet ISLAMI ashtu sic eshte dhe ata e pranojne ate menjehere dhe e bejne sistem jete duke e marre kieshtu rrugen e gjate dhe te veshtire drejt parajses, them te gjate dhe te veshtire sepse KJO BOTE ESHTE SPROVE........, kur njeriu behet musliman te gjithe i hidhen ne gryke , te gjithe e shajne dhe e paragjykojne dhe e shikojne pastaj me nje sy tjeter, dhe keshtu vjen nje SUPER PRESION SHOQEROR, qe jo te gjithe dine ta perballojne.....prandaj eshet rruge e gjate dhe e veshtire, pro kurrsesi JO E PAMUNDUR....., KOT qe ziheni, kot qe keni inat.......kot kot kot.....nuk mund ta shuani dot kurre DRITEN E ALLAHUT.......sado qe nuk u pelqen juve dhe doni qe ta fikni ate me gjuhet tuaja, eshet Allahu Ai qe e perhap akoma me shume DRITEN E TIJ, TE VERETEN..........ISLAMIN....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Hej a ende duhet me pas Rilindas qe me ju kthy ne rrugen e Kombit tone, a po doni me shku per Turqi!
    A jeni Shqipetare!?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga sopa-theranda Lexo Postimin
    Hej a ende duhet me pas Rilindas qe me ju kthy ne rrugen e Kombit tone, a po doni me shku per Turqi!
    A jeni Shqipetare!?
    ej nje pyetje:
    çdo te thote ne shqip sopa-theranda?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    Shpesh mka ra rasti me pa ku islami theret qe te behemi Rob te allahut . WTF? cili zot do kishte nevoj qe krijesat e tij ti behen rober ku do ishte qellimi i ksaj edhe ktu ati i mveshen veti njerzore ? shpesh me ka ra me lexu ku thuhet dhe keni frik hidherimin e allahut edhe shpesh me ka ra me lexu , dhe ata me veprat e tyre gezuan allahun etj etj full mveshje veti njerzore Zotit . Zoti egziston por ai nuk eshte ne luft me askend sepse ai eshte ZOT , Zoti nuk eshte as e mira e as e keqja Zoti eshte thjesht krijuesi i de dyjave djalli nuk egziston por egziston e keqja dhe Zoti nuk eshte e mira por ai ka krijuar edhe te miren ashtu si te keqen nuk e di sa mke kuptu besoj qe isha i kjart ... pra ju paraqitni Zoti e mira djalli e keqja a nuk eshte absurde kjo ??

edhe qyre sod egzisojn nja 100 sekte islamike te cilat per baz kan kuranin . me trego nje her si kan mundur ti ikun nje te "vertete" kaq apsolute qe qenka ne kuran sikur zoti ta qonte nje liber ne tok at liber do te ishte ne gjendja ta kuptoj edhe nje femij 5 vjecar ne menyren me te lehte . Pra ne kuran ne fjalen e "zotit" egziston mundesia te nderhyj mendja e njeriut cfar zoti eshte ky ku nderhyn mendja e njeriut ne fjalen e tij . ?
    Extreme, pik se pari Allahu nuk ka nevoje per "rob". Problemi me ty eshte se ti e keqkupton fjalen "rob i Allahut".
    Kuptimi i kesaj fjale eshte metaforik qe nen kupton se ne si krijesa te Allahut duhet ti nenshtrohemi urdhrave dhe ligjeve te Allahut, te behemi rob sa i perket ligjeve te Allahut, e jo rob ne kuptimin fizik, dmth me ndertu piramida per Allahun ashtu sic nderton piramida robet e faraonit per te.
    Sa i perket vetive njerezore ti perseri bazohesh tek Bibla dhe akuzon Kuranin. Ti ke qene ish musliman dhe sikur pese minuta ne dite te kishe lexuar Kuranin do te kishe shikuar se ne Kuran ka plot ajete ku Allahu pershkruan vetveten e tij duke thene se asgje ne keto bote nuk i ngjan Allahut, se Allahu eshte unik, nuk eshte njeri!
    Te gjitha keto veti njerezore Perendise i jepen ne Bibel , duke e portretizuar Perendine si te uritur, te semure, te etur , i djersuar, etj etj. Po keto i ke ne Bibel e jo ne Kuran!!!!
    Sa i perket te mires dhe te keqes, keto burojne ngase raca njerezore pergezon lirine , neve jemi te bekuar me zgjedhjen e lire. Andaj disa nga ne zgjedhin rrugen e drejte duke qene njerez te devotshem dhe te respektueshem dhe disa te tjeter zgjedhin rrugen e keqe duke u be katila e ku ta di une se cfar!
    Dhe zakonisht personat qe zgjedhin rrugen e keqe ata kane besimin e dobet, nje person me besim te forte kurre nuk zgjedh ate rruge!
    Sa i perket shejtanitin, shejtani ishte nje nder ato engjuj ose xhin ( mvaret sipas interpretimit, disa e paraqesin shejtanin si engjull e disa si xhin ) i cili iu rebelua urdherit te Allahut, andaj ai eshte i denuar.
    Sa i perket sekteve, ti nuk jep llogari mbi sektet e ndryshme qe ekzistojne, ti do japish llogari mbi besimin tend.
    Andaj nuk ka kuptim te thuash se ke zgjedhur te mos besojsh pasi qe ka shum sekte dhe nuk din se cilin sekt te besojsh!
    Nese vendos te besojsh , beso FJALEN E ALLAHUT E JO FJALEN E SEKTEVE!!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    ej nje pyetje:
    çdo te thote ne shqip sopa-theranda?
    Po emri yt c'do te thote ne shqip?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Dea ka shume e shume shqipetare qe nuk e dijne se cdo me thene emri I tyre. P.sh: rabit, tusun( qe po te perkthehen jane emrat nder me banale me te cilet mund te ofendohet nje njeri?
    Me rrespekt per ju florimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    robi i te GJITHEMESHIRSHMIT

PERJASHTO SHTESEN TIR QE DO TE THOTE QE JAM NGA TIRANA (ME SAKTE FAMILJA IME KETU E PESE VJET KA SHKUAR NE TIRANE NDERSA UNE JAM NE MERGIM)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    PASTAJ AJO PYETJA IME ESHTE PAK IRONIKE DHE KUPTOHET NESE LEXON POSTIMET E sopa-theranda.

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi konfliktin në Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Mary Watson - Mësuese e teologjisë pranon Islamin
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 13:09
  3. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipëria nuk është me shumicë muslimane
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •