skenderbeu eshte filmi me i mire i te gjitha koherave.
Nice me duket se po flasim per te njejtin film.
Subjekti ishte jeta e ciganeve te serbise qe emigronin ne Itali.
Regjisor emir Kusturica dhe Kolona zanore nga Goran Bregovic.
Me duket se e quanin terhan personashin kryesor, behet si nje fare kapobande ne Itali dhe kthehet ne ngulimin e tyre, i vdes nusja (kenga kallashnikov) ne fund e vret ate qe e mashtroi.
Per kete e ke fjalen?
Bukuroshja e Venecias
Pakt me djallin(me Al Pacinon dhe Keanu Rives)
Ameli
Laguna Blu
Mulholland Drive e kam pare dhe qe t'a kuptoja e kam pare dy here.
E kam marre vesh me pak perpjekeje.Ka kohe dhe nuk me kujtohen te gjitha detajet E gjitha zhvillohet ne koken e bjondes.Loje e trurit.Njeriu i vogel ne dhomen e kuqe eshte FATI qe luan me njerezit.Me ka pelqyer shume kenga ne skene pa muzike. Duhet pare edhe nje here qe te shpjegohet![]()
Laguna Blu
per kohen kur u realizua mbase.., po ta krahasosh me filmat e sotem as qe behet fjale.Postuar më parë nga olsen
madje ndonjehere kur e shikoj.., me vjen per te qeshur me disa skena;
Ps. skena kur martohet motra e Skenderbeut e Donika e mer veç Gjergjin:
DONIKA - (teksa i jep nje lule Gjergjit) Na.., mere.., mbaje...
GJERGJI - Ah Donike.., ti ja kalon nje ushtrie me turq...
SA PER DIJENI NE 50 FILMAT TOP TE 100 VITEVE TE FUNDIT NUK KA ASNJE NGA FILMAT QE PERMENDI JU MEGJITHATE GUSTOT JANE PERSONALE
NEJSE PER KURIOZITET NE KETE 50 NDODHEN VETEM 2 FILMA TE XHIRUAR 20VITET E FUNDIT NJERI ESHTE
LISTA E SHIDLER
TJETRI PER MUA FILMI ME I BUKUR DHE TEPER I VESHTIRE NGA ANA RALIZUESE PASI U MBESHTET THUAJSE NE NJE AKTOR TE VETEM PRA
VALLZIM ME UJQERIT
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
La vita e bella!!!
Laguna Blu
skenderbeu ishte film klasi ,ca flisni ju.megjithese u be ne vitet 60' ,ai akoma ka vlera te larta edhe sot.kur isha i vogel ,filmat qe me pelqenin me shume ishin; lulekuqet mbi mure ,beni ecen vete,tomka dhe shoket e tij ,liri a vdekje,flaka e maleve,muri i gjalle,balada e kurbinit,dimri i fundit,zonja nga qyteti dhe shume filma klasike qe s'me mbahen mend.iken ato kohera ,nuk vijne me..
Ketu pyetja qe per filmat me te mire shqiptare?
Per seicilin nga ne eshte nje film,dy ,tre... qe na pelqen me shume se te tjeret.Per te percaktuar filmin me te mire te te gjitha koherave une mendoj se do ishte shume e veshtire.
Cfare teme do ishte ajo, e cila paraqet me mire cfare saktesisht?Jeten e perditshme?Dashurine?Vdekjen? Luften? Perpjkejet per mbijetese?Historine? Fatin e njeriut?
Po te ndhej ne kategori ndoshta do arrinim te percaktonim nje film per seicilen.Por keshtu, ne pergjithesi....me duket shume subjektiv si gjykim.
Laguna Blu
perSHENDETje
Nga nje here ndjehem qe filmat bejne pjese te jetes sime.
Gjeja me veshtire do ishte qe te gjeje kush fijme me pelqen me shume.
Ne ket moment do veja si film te par
1) Foleja e Qyqes (me J. Nicholson)
(Kurse ne vend te dy do ishte "Gjyetari i Drerit" R. Deniro ose "Doktor Zhivago" me O. Sharif)
Krijoni Kontakt