Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-12-2008
    Postime
    136

Ndihmë me hollësi se si mund të instaloj Linux-in

pershendetje si po ja kaloni mund te me ndihmoj ndonjeri me hollesi se si mund te instaloj linux-in sepse me duhet , nese eshte e mundur prej ndonjerit te ma shpjegoj me figura , please 1 ndihme , gjithe te mirat ciaoooooo

Eshte e leht te instalosh linux

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-12-2008
    Postime
    136
    eshte per ty e lehte sepse e di mire ta instalosh kurse per mua edhe per ndonje tjeter qe nuk e merr vesh mire i duket shume e veshtire , nese mundesh ti ose ndonje tjeter mundet te me ndihmoj me figura dhe me shpjegimin e tyre ju lutem , sepse me duhet ta mesoj, ciaoo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-12-2008
    Postime
    136
    ju lutem a di ndonjeri rreth kesaj teme qe kam postuar une , sepse jam fillestrar ne linux edhe do te me ndihmonte shume sikur te postonte ndonjeri me figura dhe me shpjegime , gjithemone nese eshte e mundur po e patet bezdi lereni fare nuk eshte e detyrueshme , faleminderit per mirekuptimin, naten e mire

http://www.forumishqiptar.com/forumdisplay.php?f=189

Shiko kete forum se ketu behet fjal vetem per linux.Ndoshta te ndimon

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-12-2008
    Postime
    136
    e kam pare kete forum edhe me ka ndihmuar shume keto pergjigjet qe jane ketu , por meqe jam fillestar ne kompjuter prandaj e desha prej ndonjerit prej jush te me ndihmonte instalimin e linux-it me figura , nese di ndonjeri mund te me ndihmoj nese jo asgje faleminderit shume edhe per keto

Dr
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    fillestar 1 shkarko variantin ubuntu te linux-it, http://www.ubuntu.com/getubuntu/download dhe digje ne nje cd duke zgjedhur opsionin burn image.
    Pastaj fute diskun ne kompjuter dhe beji reboot, ti do futesh ne nje live=cd session, me fjale te tjera do e shikosh si eshte linuxi por pa tu ndryshuar kompjuteri, dhe aty pasaj ke opsionin ta instalosh. Ki parasysh se kur ta instalosh do te behet riformatimi i hard diskut, dmth gjithe informacioni qe ke aty do te shuhet, prandaj nese ke gjera te rendesishme kopjoji ne je usb drive ose ne nje dvd.
    Nejse instalimi i ubuntu eshte shume i thjeshte, biles me i thjeshte se i windows xp, mjafton te ndjekesh opsionet.
    Po ngece shkruaj ketu te te ndihmojme.
    Suksese dhe gezoju botes se mrekullueshme te linuxit. Une per momentin po shkruaj ca skripte qe mi shkarkojne rekorde nga interneti, psh top albania radio dhe mi fusin ke mp3 playeri, gati per ti luajtur kur shkoj per te bere vrap. Windowsi nuk te lejon asnjehere to besh keto gjera duke ta fshehur kodin, prandaj sa me shpejt ti japesh drejtim aq me mire per ty.
    Pershendetje
    Sokol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-12-2008
    Postime
    136
    ok faleminderit do ta provoj njehere , une po e bej ne kurs linux edhe me duket si i veshtire shume disa thone eshte i thjesht disa i veshtire nuk po e marre vesh mire nejse une avash avash do tja marre doren edhe nje here faleminderit shume ciaoooo

Dr
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    Mos u merzit se c'thone njerzit. Linux-i eshte shkruar nga njerez si ty e une per ne. Linuxi eshte ndryshe, eshte liria. Veshtiresia me e madhe eshte kalimi nga perdoruesi i fuqishem i mausit ne perdorues i fuqishem i llogjikes. Sa me shume do merresh me te, aq me shume do te hyj ne gjak, aq me shume argetohesh.
    Per mendimin tim, si fillestar qe je, kur ta perdoresh cd live, ndaje hard diskun ne 3 particione, 2 me NTFS per windows xp dhe per nje drive ku ti ruash filet e tua, dhe nje me ext3 ku te instalosh ubuntu. Driverin me file mund ta aksesosh si nga linuxi ashtu dhe nga windows xp. Keshtu kur ngec me linuxin, mund te hapesh xp deri sa tja marresh doren.
    Pershendetje
    Rachi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Po ne qe kemi te instaluar WIN XP dhe duam te provojme magjine e LINUX-it ...
    Si behet formatimi pa prishur WIN XP?

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Varfëria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •