Tema "Pse u mbyll "Dashuria Ndalohet"? eshte levizur tek forumi Verejtje dhe Keshilla.
Tema "Pse u mbyll "Dashuria Ndalohet"? eshte levizur tek forumi Verejtje dhe Keshilla.
Shigjeta !
Mendoj ta rishikoni vendimin tuaj.
Shigjeta juaj oj Shigjet, kte radhe ka qelluar me force te panevojshme ..pra je shqetsuar me shume sec duhet.
Ju mir e keni qe tek ajo teme u ndez debati dhe kaloj caqet e Letersise por mendoj se debati kudo qe behet ka vlera dhe mire eshte perseri aty ku lindi edhe te vazhdoje.
Novela e Shen Albanit eshte Letersi pamvaresisht se dikujt i duket si reportazh ose Memoare (Kujtime).
Debati kapi shume fusha te jetes Shqiptare ku Novela intrigon e terheq me ngjarjet e personazhet e saje lexuesin e Forumit.
Edhe Kadareja ashtu debatohet..
Dikush kapet tek vertetesia historike e Veprave te tije...Dikush tek pikpamjet politike e dikush tek Stili..
Megjithate Kadareja mbetet Shkrimtar ..pra Letrar.
Edhe Novela Albanit u shkrua per ketu tek letersia dhe le te behet "rontgen" dhe "operacion" po ketu.
Nuk eshte per tu alarmuar.
Mjafton te ruhet etika e do gje do shkoj normale.
Mendoni gjithashtu dhe Autorin i cili me te drejte mund te mbetet i lenduar nga heqja e Shkrimit.
Ai eshte nji profil i mirnjohur ne Forum dhe gezon simpati ne disa nga fushat ku debaton e sidomos tek Temat mbi emancipimin shoqeror.
Dhe tregimi i tije eshte ne nje linje me shqetsimet e tije te meparshme qe ka Ai ne lidhje me Kulturen dhe Ardhmerine e Kombit..
Cdo te mire
Brari, verejtjet behen tek Forumi i verejtjeve dhe Sugjerimeve.
Tema u mbyll nga une pasi Shigjeta me njoftoi se Shen Albani e kishte njoftuar se donte te mbyllte teme e tij per shkak te sulmeve qe kishte marre.
Megjithate, ajo teme do te hapet perseri sapo te hiqen temat qe nuk kane lidhje me letersine dhe qe mund ti diskutoni ne forume te tjera.
per te lexuar nje krijim letrar ne 4 poste nuk eshte e nevojshme te lexosh dhe 44 te tjere me komente qe nuk kane lidhje me letersine.
Gjithe te mirat
Redi
o red, se kam harruar te te them "gezuar vitin e ri"
per me teper sot me pelqeve ne te dyja nderhyrjet ne forumin e letersise. (sinqerisht macia)
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Red, kjo teme ka shume nentema, kjo gje duhet ti zgjidhe normalisht keto probleme.
Siper fare ka nje qe titullohet "Krijimet e anetareve te forumit". Ky vend me duket i pershtatshem per te gjitha postet qe s'lejojne komentim. Pak a shume si librat ne librari. Pra duhet bere ndarje midis Librit dhe Gazetes. Ne te parin s'mund te bejme komente ndaj aurorit, as kritika qofshin keto letrare, ndersa ne te dyten mund te diskutojme e analizojme ēdo gje.
Prandaj per te evituar keto "anomali" duhet t'ju behet e ditur nga moderatorja SHIGJETA anetareve ne kete forum, qe: Neqoftese ata s'desherojne komente mbas shkrimit te tyre nga te tjeret, duhet te postojne ne "Krijime te anetareve te forumit", ku ēdo anetar te kete temen e tij, me krijimet e tij ne poezi dhe proze, ose kritike letrare qofte.
Pak a shume keshtu;
1) Hena.
2) Hari
3) Dulla.
4) etj, etj.
Ndersa kjo pjese ku jemi le te ngelet e tille, bile te nentitullohet; Kafeneja (ose Klubi) letrare. Ku te kete polemika, komente, gjykime, inate, debate, mermeritje, kakarisje, etj, etj. Jete! mik Jete! e tille eshte ajo, prandaj eshte e bukur dhe e paperseritshme.
Hajt pra vit te mbare letrar, per te gjithe.
Ornament, ke te drejte nga njera ane dhe ashtu duhet te jete.
Por puna eshte qe jo te gjithe i permbahen menyres se rregullt te diskutimeve dhe kalojne neper ofendime personale dhe kjo gje ka disa te keqija.
Demoralizon anetaret te shkruajne krijime.
Demoralizon moderatoret te nderhyjne, qofte dhe ne rastet me flagrante, sepse do te sulmohen, shahen e ofendohen nga anetaret.
Fillojne paragjykimet qe ne i kemi shume qejf dhe perfundimi eshte nje sherr i madh qe ec ta ndalesh dhe qe nuk kujtohesh me se ku filloi dhe detyrohemi ne te marrim masa ekstreme ne paralajmerime apo Ban-e te cilat sinqerisht qe nuk kemi qejf ti japim dhe mundohemi ti evitojme ne maksimum.
Tek Krijimet e Anetareve te Forumit, antaret e thjeshte nuk mund te shkruajne, por vetem Moderatoret, SMo dhe Adminat, mund te hedhin shkrimet me me vlera, duke i pastruar nga komentet.
Kete proces e kemi ndaluar sepse po merremi me nje projekt te vecante per letersine dhe qe shpresojme te perfundoje se shpejti.
Prandaj dhe Krijimei, diskutimet dhe Komentet duhet te vazhdojne ketu, por perbrenda rregullave minimale te komunikimit.
Se cfare bindje kane anetaret nuk me intereson, mjafton qe te mos shahen e ofendohen e te mos kete ankesa.
gezuar dhe ti gjithashtu
Ishte nder dhe knaqesi te jem ne mesin e juaj
E ndije vehten fajtore per te gjitha ato grindjen qe kan ndodh ne kete forum edhe ne forumet tjera...
Ne rreshtat e shume juve e ndiva veten si te thirrur prandaj vendosa te marre kete hap...
Kam pas nje vrull shume te madhe te filloj nje mini projekt ne forumin"Pytne Psikologun" pasi qe jam ne magjistratur ne psikolgijin e shkolles por... borgjin time ndaj nenes Shqiperi do e paguaj ne menyra tjera...
Kerkoj falje publike te gjithe ata qe i kam lendu ka qen moment
C'do fillim ka edhe fundin pra ky eshte fundi im ne kete forum
Ju pershndes kudo qe jeni.
Mjellma
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 06-01-2003 mė 14:11
Nuk duhet te deshprohesh aq lehte. Kemi gabuar te gjithe ne ndonje cast, kemi korrigjuar veten, kemi kerkuar ndjese e keshtu me radhe.
Gabimet zakonisht i bejme duke e njohur veten, por jo edhe tjetrin, prandaj perseris se spekulimet dhe paragjykimet jane te demshme.
Dikush ka ne profil profesionin, dikush jo. Dikush e ben per tu imponuar me lehte, dikush e shkruan pa te keq. Dikush nuk e shkruan dhe ata qe nuk e shkruajne nuk deshirojne te imponohen, jane modest dhe shpresojne se brenga e tyre behet e lexueshme ne menyren se si shkruajne.
Mirepo eshte gabim kur pa informata per tjetrin e cilesojme sipas aftesive tona.
Kur flasim me nje njeri duhet te mendojme se ky , ndoshta din me shume se une, ndoshta ka titull me te larte se une, dhe prandaj nuk mirremi me personin , por me thelbin qe prek ai. Nese debatojme per thelbin, nuk vjen kurre te perplasje te tilla, nese besojme ne veten, por jo edhe te polemizuesi, atehere kemi paragjykime dhe mbivlersojme veten.
Cdo njeri qe shkruan ketu, mendon se ka per te thene dicka: Ketu ka kuadro te ndryshme, studente , gjimanzist e njerez qe kane mbaruar studimet, apo edhe ekspert ne fusha te vecanta, dmth. se ka njerez me dituri te madhe. Dhe ne kulturen tone e tregojme me shkrimet tona, edhe diturine, dhe kompetencen per fusha te caktuara...
Nuk mund te presim qe forumi te jete vend ku del ne pah edukata ime, bidnjet e mia, feja ime , partia ime, por vend ku keto perlpasen njera mbi tjetren. Forumi nuk eshte rruge me nje kahje, por ka qindra kahje qe deshmojne per preardhej , kulture edukate dhe individualitet te ndryshme. Gabimi i pare qe behet ne forum eshte te perpiqemi me arrogance te imponojme dicka.
Krijoni Kontakt