Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 42
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    tek mua ardhja e femijes se par ka forcuar akoma me shum bashkshortsin.Disa gra kur bejn pushtet tek burri mendojn se tash e ka me problem ndarjen se ska kush ja rrit cullit qesin bisht ne shpin.Siq thot populli e kalojn at fazen e te qenurit dhelper dhe fillo te behet ujk.Kur ka lindur femiu i par e pysja gruan se qa je ne gjendje te besh per ket bukuroshen ton,ajo ma kthente, do pranoja te rri pa ngren pa pir ,ne shi e ne bor. une nuk ja thosha po i buzqeshja fort pasi ja ktheja shpinen,ndoshta isha une talebani qe ajo po bente nam pas qupe.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    tek mua ardhja e femijes se par ka forcuar akoma me shum bashkshortsin.Disa gra kur bejn pushtet tek burri mendojn se tash e ka me problem ndarjen se ska kush ja rrit cullit qesin bisht ne shpin.Siq thot populli e kalojn at fazen e te qenurit dhelper dhe fillo te behet ujk.Kur ka lindur femiu i par e pysja gruan se qa je ne gjendje te besh per ket bukuroshen ton,ajo ma kthente, do pranoja te rri pa ngren pa pir ,ne shi e ne bor. une nuk ja thosha po i buzqeshja fort pasi ja ktheja shpinen,ndoshta isha une talebani qe ajo po bente nam pas qupe.
    E ke gabim qe kujton se femra mendon se e ka burrin pas vetes vetem nga femija. Perkundrazi eshte femra ajo qe toleron dhunen psikologjike, fizike ndaj saj vetem per shkak te atij femije qe nuk do ta rrisi me prinder te ndare. E ka femra me problem ndarjen me femije se mashkulli, se mendon jo per veten, por per femijet. Juve tere merakun e keni te child support. Nuk doni ta jepni se pasurohet gruaja me ato leke. Ato leke nuk te dalin as per tu ushqyer. Ke plot meshkuj Shqiptar ketu qe jane ndare, qe preferojne te punojne pune te zeze vetem qe mos te paguajne child support, por harrojne se i bejne dem femijes se vet. Nejse, muhabet tjeter ky.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 09-01-2010 më 14:12

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin

Nje femije eshte pergjegjesi, tani femra mendon per dy veta, burri e kreu rolin e vet , ai tani te shkoje ne pyll te gjuaj kafshet dhe te sjelli ushqimin ne shtepi.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622
    Filizat e njomë jo vetëm që përforcojnë rrënjët e pemës por dhe zbukurojnë atë.
    Love has no limits

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Mund te behet pengese lindja e nje femije per kariere?

Tani te rinjte qe martohen ose bejne vetem nje femije ose ka plot raste qe nuk duan te lindin fare,pa menduar as per familjen e tyre ,per trashegimtaret qe duan te lene pas,e as per te miren e vendit i cili sa vjen e po zoterohet nga mesatarja e moshes se madhe!Dhe kjo ndodh me shume edhe ne familjet ose me sakte ne femrat qe duan te bejne kariere ne profesionet e tyre!Jepen aq shume pas karierave sa ka ndodhur qe vajza te mrekullueshme nuk kane lindur femije sepse dikush ka qene regjizore ne Kini-studio dhe nuk kishte mundesi sepse do te bridhte neper republike per te bere filma,dikush balerine dhe rol pas roli nuk mund te mbeteshe shtatzane sepse i ikte roli nga duart e deri ne ditet e sotme ku shume gra qe duan te bejne kariere ne politike u duket sikur u ze kembet nje femije,nuk kane kohe sepse burre e grua jane politikane e ku di une se cfare mentalitetesh moderne kane ne mendjet e tyre!Si mendoni ju...
    A mund te jete pengese lindja e nje femije....ne kariere?

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Tani te rinjte qe martohen ose bejne vetem nje femije ose ka plot raste qe nuk duan te lindin fare,pa menduar as per familjen e tyre ,per trashegimtaret qe duan te lene pas,e as per te miren e vendit i cili sa vjen e po zoterohet nga mesatarja e moshes se madhe!Dhe kjo ndodh me shume edhe ne familjet ose me sakte ne femrat qe duan te bejne kariere ne profesionet e tyre!Jepen aq shume pas karierave sa ka ndodhur qe vajza te mrekullueshme nuk kane lindur femije sepse dikush ka qene regjizore ne Kini-studio dhe nuk kishte mundesi sepse do te bridhte neper republike per te bere filma,dikush balerine dhe rol pas roli nuk mund te mbeteshe shtatzane sepse i ikte roli nga duart e deri ne ditet e sotme ku shume gra qe duan te bejne kariere ne politike u duket sikur u ze kembet nje femije,nuk kane kohe sepse burre e grua jane politikane e ku di une se cfare mentalitetesh moderne kane ne mendjet e tyre!Si mendoni ju...
    Kjo teme eshte ne vijim te temave mbi martesen dhe familjen, te cilat ne nje fare kuptimi jane te lidhura organikisht njere ma tjetren. Ne qendrimin tim per rolin e burrit dhe te gruas ne familje, del pak a shume edhe pergjigjja e kesaj pyetje...keshtu qe n.q.s nuk ma merrni per ters, mendoj se temat familjare mund te trajtohen edhe ne nje te vetme, sepse kane lidhje njera me tjetren.
    Ne kete rast, une e konsideroj rolin natyror te gruas ate te nje nene te mire dhe keshtu qe s`kam s`i ti pergjigjem drejtperdrejt kesaj teme, vetem duke thene se karriera me e mire per gruan eshte lindja dhe edukimi i femijeve.
    Ju faleminderit.
    Duaje te afermin tend si veten

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ai person qe mendon se Karriera eshte me e rendesishme se sa Femija i/e tij/saj, nuk ka kuptuar definicionin e karrieres, sepse nuk ka karrier me te famshme se sa te sigurosh per te ardhmen pjesen me te rendesishme te karrieres dhe ajo eshte kur behesh prinder.

Pse? sepse : Ai/ajo qe deshton te jetë nje prinder i suksesshem, nuk ka nevoj ta provoj veten diku tjeter sepse eshte deshtak~~

Ata qe mendojn se karriera eshte me e vlefshme se femija i tyre, atyre duhet ti ndalohet te ken femije, duhet te jen steril!!!
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Varet nga karriera.Ka lloj profesionesh kur femija nuk eshte barre,perkundrazi behet edhe inspirim per prindin e i jep vullnet te punoje.
    Perënditë caktuan që, para suksesit, njeriu të djersitet.
    Hesiodi

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    A
    Ata qe mendojn se karriera eshte me e vlefshme se femija i tyre, atyre duhet ti ndalohet te ken femije, duhet te jen steril!!!
    Mos se ketu hyjne 99% e burrave.
    Karriera femres i duhet pikerisht per ate femije. Qe neser nese burrit i genjehet mendja nga ndonje cupeline e braktis familjen, apo eshte violent, ajo te kete kurajo ti thote stop. Dhe te shikoje lumturine e saj dhe te femijeve. Po s'pati nje profesion do jete tere jeten ne sherbim te burrit nga e keqja. Do duroje pordh...et burrit, dhunen e dashnoret e tij. Per kete i duhet karriera femres, por ju pikerisht kete doni qe femra te jete e varur totalisht nga ju. Ne Shqiperi fatkeqesisht ka plot te tilla qe varen totalisht nga burri nga ana financiare.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Nuk ka pergjigje me te sakte se sa shembujt nga realiteti.
    Ke gra qe jane bere presidente shtetesh,governatore,CEO,CIO,CFO kompanish,personalitete ne media,yje hollivudi,senatore,drejtuese institucionesh dhe te gjitha kane familje kane dy tre femije.Lindja e femijes nuk pengon.Lindja e femijes nuk do te thote qe gruaja ti beje bebisit femijes deri ne moshen 6 vjec,6 vjet streit.
    Qe te besh karriere nuk ka shume rendesi se sa inteligjence,njohuri dhe kualifikim ke ,por se ke njeh,cfare lidhjesh dhe miqsh ke.Me kete dua te them jo se inteligjenca dhe njohurite nuk kane rendesi fare.Ato kane vendin e vet.Ka shume gra te talentuara dhe te mprehta qe bejne pune zyre te zakonshme,pune sekretarie apo administrate dhe nuk arrijne ne pozita te larta per shkak se nuk kane miq me influence,nuk kane njohje,lidhje.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vlera e fëmijëve në Islam
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Meditime të krishtera
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 18:36
  4. Prindi dhe fëmija inatçi
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 10:19
  5. Problemet shëndetësore të fëmijëve
    Nga Foleja_ në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-05-2006, 05:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •