Danjo Djali, une thashe qe kur A.Zogu erdhi ne pushtet pas 500 vjet roberie Otomane! Ai si fillim erdhi ne pushtet me votat e popullit, pas fillimisht ka qene Minister i Brendshem, pastaj President i vendit. Kur ka ardhur ne keto poste, nuk ka patur fare lidhje me Serbet! Pastaj, e dime shume mire se sa atentate i jane bere Ahmet Zogut, te iniciuara nga Revulocionaret. Kur nuk ke mundesi te rrezosh nje pushtet ne menyre demokratike mos kerko te vrasesh kreun e atij pushteti ne menyre kriminale, nenrrugos.
Sa per Bajram Currin, nuk i mohoj vlerat e medha qe mbart ky njeri dhe ndihmen e madhe qe i ka dhene Shqiperise. Por, ky peron kerkoi postin e Ministrit te Mbrojtjes, duke mos patur asnje klase shkolle. Dhe kjo ishte arsyea perse ai prishi miqesine me Mbretin Zog. Pastaj, dihet se kush e vrau Bajram Currin, le ēfare thote xhaxhi!
Jam dakort, qe Avni Rustemi eshte vrare me urdherin e Ahmet Zogut. Por, mos harroni, para se te vritej, Avni Rustemi, ka urdheruar nje djalosh matjan, me mbiemer Valteri, qe ti bente atentat Zogut. Ky djalosh me urdher te Avni Rustemit ka plagosur Mbretin Zog ne shpatull.
Sa per Info Danjo, kushtetuta e votuar nga Asambleja Kushtetuese ne kohen e mbretit Zog, eshte cilesuar si e vlefshme per qindra vite, si nje kushtetute demokratike, e cila garanton pavaresine e institucioneve demokratike. Ndersa kjo kushtetuta e ketyre halabakeve qe na qeverisin sot, ka pesuar gjithe ato ndryshime ne vetem 10 vjet jete. E perse ka ndodhur kjo? Nga paaftesia e ketyre njerezve per te qeverisur nje vend te vogel ne menyre demokratike.
E treta Danjo Djali, ketu po diskutojme per formen e qeverisjes se Shqiperise, dhe jo per familje apo persona te veēante. Une iu referova disa vendeve me mireqenien me te mire, kur thashe qe Shqiperia duhet te jete Monarki Parlamentare. E dime shume mire se sa te perparuara jane vende si Belgjika, Anglia, Danimarka apo dhe ndonje vend tjeter.
Kemi 18 vite qe na qeverisin nje klase politike, qe vetem fytyrat ndryshojne, por idete jane te njejta. Kjo gje eshte e papranueshme. Te te qeverise Nard Ndoka, e te tjere maskarenj, pa nje klase shkolle, kjo eshte e turpshme!
Krijoni Kontakt