Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 70
    Gjermania per mendimin tim eshte nje vend qe meriton titullin "lider i Europes". Eshte nje vend qe kryeson Europen per prodhimin industrial dhe i le vendet e tjera shume prapa ne klasifikim. Gjithashtu eshte nje vend jashtezakonisht i balancuar politikisht, dhe ka nje politike te jashtme shume te ekuilibruar. Gjermania eshte lokomotiva e Europes, dhe kurrsesi nuk mund te krahasohet me vende si Franca (republika Algjeriane e eksportuar ne Europe).

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anėtarėsuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Gjermanet nga nje studim qe u be tani afer kane mesataren HQ me te larte ne gjithe europen,jane me te sgjuarit ne europe me pak fjale,dhe per mendimin tim te dytet ne bote pas hebrenjeve.Gjithashtu duhet thene se jane sponsorizuesit kryesor i BE.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Nuk ka arsye pse te lodhemi duke i treguar se cfare vlerash mbart Gjermania. Te shikoje vetem fjalen qe thot Merkel ne KE dhe cfare vendi ze, nuk kam pare ndonjeher te kundershtohet apo te mos meret parasysh. Eshte i vetmi vend ne europ qe nuk eshte prekur nga ndonje sulm, ku te gjithe vendet e tjera jane goditur per te disaten here.

dhe per mendimin tim te dytet ne bote pas hebrenjeve.
    Dhe une jam plotesisht dakort nga kjo qe keni thene.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Teknologjia gjermane ishte me e perparuara e LIIB vetem se ishte me e paket ne numer.Ishin me superior ne teknologji per tanqe,avjona dhe nendetese.Kjo eshte nje fakt dhe jane me te vertete te zgjuar.
    Shihen sot se ku jane.

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    sma mer mendja qe mun mu krahasu kjo CSTO me NATO kjo i bjen si llada e rusis me dal ne gar me bmw
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anėtarėsuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Une cuditem me kete termin "Kina superfuqi".Si mund te quhet nje vend superfuqi kur nuk ben asnje gje te veten por vetem kopjon.Une nuk njoh ndonje marke makine te mire makine nga Kina, as ndonje aeroplan luftarak te mire kinez, ne pergjethsi nuk kam degjuar per ndonje mall te mire nga Kina, perkundrazi Kina eshte sinonimi mallrave skarto dhe te lira.Nga ana tjeter njoh Sony, njoh Mercedesin,njoh F16,njoh Mig, e.t.j, e.t.j, lista nuk ka fund.Di gjithashtu qe njeriun e pare ne hene e coi NASA,njeriun e pare ne hapesire e coi Rusia e cila i shet tani pajisje luftarake dhe hapesinore Kines.
    Keto gjera jane qe e bejne nje shtet superfuqi,dhe Kina keto gjera nuk i ben.
    Kinen e vetmja arsye qe e ben nje shtet te fuqishem, dhe jo superfuqi, ne arenen kombetare eshte popullsia e madhe qe ka.C'do lloj firme qe punon atje eshte e huaj, dhe e vetmja arsye qe gjenden atje eshte krahu i lire i punes.Keshtu qe te dyja palet jane te fituara dhe perendimi shmang fluksin e emigranteve kinez, dhe kinezet hajne nje cope buke.Ku i dihet ndoshta nje dite mund ti transferojne firmat nga Kina dhe ti cojne p.sh ne Indi, dhe atje eshte krahu punes i lire.
    Sa per pune lufte kinezet jane dele, te pakten dy here e ka pushtuar Japonia per pune ditesh.Japonezet ishin ato qe shpiken pilotet e vdekjes,dhe nuk dinin te dorezoheshin ne lufte por luftonin gjer ne vdekje.Vetem little boy ja mblodhi se akoma dhe sot do vazhdonte lufta.
    Ruset s'mund te quhen superfuqi ekonomike gjersa vazhdojne akoma ruset te punojne si prosti ne semaforet e Europes dhe Amerikes.
    Superfuqi luftarake mund te quhet vetem per shkak te mbushjeve berthamore qe ka,se pa ato, mos them vetem Turqia se mund te thojne disa se po e ekzagjeroj,por po ti futet Gjermania nga nje ane dhe Turqia ne tjetren, per nje jave gjithe ruset i ke ne Siberi.

Kur e pyeten Anjshtajnin pas L2B se ma ca armesh mendonte se do behej e treta ai u pergjigj:nuk e di per te treten por me siguri e katerta do behet me topuza druri.

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anėtarėsuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    kina eshte nje vend pa potencial, eshte kthyer ne koloni te amerikes. endra e maos qe te beheshe superfuqi nuk do plotesohet kurre.

gjithashtu edhe keto mendime per lufte te ftohte jane te kota, bota eshte aq e nderlidhur sa lufta nuk do i sherbente asnjerit. sa filloj kriza ne amerike dhe stabiliteti ne kine po fillon te zhduket, me miljona te papune sa do qe qeveria po perpiqet te stimuloje ekonomine. (harroje fare rusine se s'ja vlen as ta permendesh).

lexova ca analiste qe thane qe te mbijetoje status quo ne kine duhet te kete te pakten 10% rritje vjetore gdp. me vertet mendoni ju se qeveria kineze do e arrije kete? kur amerika s'konsumon, kina s'prodhon, kaq e thjeshte eshte puna.

edhe nga ana industriale kina eshte gerdalle, nje makine qe po prodhojne e kane kopjuar nga nje model i vjeter i chryslerit, pleren e plerave te industrise amerikane, por vetem keto moren plehren e plehrave. nga ana e armatimeve jane akoma me gerdalle sa s'kapen dot me rusin e lere mo me ameriken.

juve ju duket se kina dhe rusia jane armiq me ameriken, une them amerika i mban gjalle. ti hiqte amerika trupat nga japonia dhe ti jepte leje per bomba berthamore athere do ta shikonit kinen ju se ku do ikte, masakra e nankingut do ishte fushe me lule. e njejta gje vlen edhe per gjermanine.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Shum i tremben Kines qe mund te kthehet ne superfuqi, po une sec kam nje parandjenje qe po rikthehet Mother Russia. Kesaj po qe i trembem se dita dites po fuqizohet me shum dhe po ngrihet ekonomikisht (gje qe nuk e kishin me pare). Mao e realizoje endren e tij, e izoloje Kinen dhe e beri kete qe eshte sot, nuk ka pse te kerkoje me shum kur i ariti ato qe deshte me kohe.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar mė parė nga Conquistador Lexo Postimin
    Gjermania per mendimin tim eshte nje vend qe meriton titullin "lider i Europes". Eshte nje vend qe kryeson Europen per prodhimin industrial dhe i le vendet e tjera shume prapa ne klasifikim. Gjithashtu eshte nje vend jashtezakonisht i balancuar politikisht, dhe ka nje politike te jashtme shume te ekuilibruar. Gjermania eshte lokomotiva e Europes, dhe kurrsesi nuk mund te krahasohet me vende si Franca (republika Algjeriane e eksportuar ne Europe).
    Nuk te ve faj as ty dhe as ketyre dy te tjereve qe e vini Francen kaq poshte. Une sinqerisht nuk e dija por faleminderit qe me tregove kete pozicion qe e thua sikur te ishte realisht ashtu sic thua. Them qe nuk ke faj duke qene se jeton ne metropolin shqiptar, nje vend vertete i "zhvilluar" dhe me pozite.
    Gjithmone per ceshtjet europeane Franca eshte e para ne liste dhe pastaj permenden gjermanet. Eja vizito Parisin njehere pastaj recito per te.
    Cdo fjale qe permendet per Gjermanine mund ta thoni pa frike edhe per Francen , biles mund ta thoni me me siguri. Franca ka nje cike me pak te zhvilluar sektorin industrial sesa Gjermania. Per te tjerat gjermania as qe i afrohet. Ne shohim sondazhe gjithe diten dhe veshtrojme sesi Gjermania ne shumicen e tyre eshte e renditur me poshte sesa Franca.
    Nejse e tepruam nga kjo ane , te kthehemi te bisedojme per temen tani!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    Nuk te ve faj as ty dhe as ketyre dy te tjereve qe e vini Francen kaq poshte. Une sinqerisht nuk e dija por faleminderit qe me tregove kete pozicion qe e thua sikur te ishte realisht ashtu sic thua. Them qe nuk ke faj duke qene se jeton ne metropolin shqiptar, nje vend vertete i "zhvilluar" dhe me pozite.
    Gjithmone per ceshtjet europeane Franca eshte e para ne liste dhe pastaj permenden gjermanet. Eja vizito Parisin njehere pastaj recito per te.
    Cdo fjale qe permendet per Gjermanine mund ta thoni pa frike edhe per Francen , biles mund ta thoni me me siguri. Franca ka nje cike me pak te zhvilluar sektorin industrial sesa Gjermania. Per te tjerat gjermania as qe i afrohet. Ne shohim sondazhe gjithe diten dhe veshtrojme sesi Gjermania ne shumicen e tyre eshte e renditur me poshte sesa Franca.
    Nejse e tepruam nga kjo ane , te kthehemi te bisedojme per temen tani!
    G.D nuk po i hedh poshte meritat e Frances ne diplomaci, pasi njihen preje shekujsh qe eshte vendi qe luan gjithmon me forcen e mendjes. Ti vertet mund te kesh jetuar nga metropoli Shqiptar (Tirana), France (Parisi), USA (NY). Po ne qe flasim te gjithe kemi nje fare njohurie per te gjithe keto vende qe po i kategorizojme ne kete menyre. Nuk kemi pse te vazhdojme jo e lagu se lagu, pasi koha i tregon se cili shtet eshte me potencial se tjetri kur vjen puna ne mase te madhe. Po te kesh pare lajmet e pe mire fjalen qe dha kancelarja Gjermane, ne lidhje me Iranin, dhe si u dridh i tere komiteti europian dhe nuk u kthye asnje fjale mbrapsh. Franca njihet per politike te luhatur njeher flet keshtu njeher ashtu, vend qe nuk mban nje qendrim une e konsideroje k....

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-12-2008, 13:04
  2. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. Projekti amerikan pėr Lindjen e Mesme tė Madhe
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  4. Teoritė mbi lindjen e Gjithėsisė
    Nga ALBA nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 18:58
  5. "Nisma per Lindjen e Mesme" - plan amerikan per te nxitur demokracine
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-02-2004, 00:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •