Ndërsa shumica e fëmijëve të moshës së tij bëjnë vizatime në letër, nëntë vjeçar Lim Wen nga Singapori, ka një skicë shumë të ndryshme nga të tjerët – iPhone’n e tij.
Lim, i cili është në klasën e katërt, shkruan aplikacione për iPhone, telefonin e popullarizuar nga Apple. Programi i tij i fundit,quhet Doodle Kids (një pikturë shkarravinë) e cila është shkarkuar nga mbi 4.000 herë nga iTunes, vetëm për dy javë, lajmëron New Paper të enjten.
Programi lejon përdoruesit e iPhone që me tërheqjen e tyre me gishta në iPhone të bëjnë vizatime dhe skeçe të ndryshme, dhe më pas nëse ajo çka keni bërë nuk ju pëlqen, me një shkundje të thjesht e fshini vizatimin.
“Unë e kam shkruar programin për motrën time më të vogël, pasi që ajo e ka shumë qejf vizatimin” tha Lim. Motrat e tij më të vogla janë 3 dhe 5 vjeç.
Lim, i cili është i rrjedhshëm në gjashtë gjuhë programuese, përdorimin e kompjuterit e filloi në moshën 2 vjeçare. Ai ka përfunduar rreth 20 projekte programimi.
“Çdo mbrëmje ne kontrollojmë statistikat e emailit (nga iTunes) për te pare kush ka më shumë shkarkime" tha Lim.
Krijoni Kontakt