Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Deep sky
    Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134

Sqarime per Elian 70(albumi im i djersitur)

Deep sky
    Jam kurioz te di se nga c'planet vjen dhe sa bukur qe tallesh me te tjere?(jo me mua)
    duket se je djersire shume ne sitin
    h**p://astrofoto.altervista.org/tutorials/iris.html
    megjithate komplimente per informacionet mbi planetet dhe yjet.

p.s. po te mos kishe thene asnje shqiptar si ben keto foto, figura do te te mbetej e "bukur" plako. takohemi ne hene bashke ha ha ha .......

Ne rradhe te pare Elian,emri im eshte Ardian Xherrahi, jam nga durrsi,po banoj ne itali dhe nuk jam tallur asnje here me askend rreth astronomise,e cila eshte pasioni im qe i vogel ; Per fat te keq orari qe shkruaj eshte i vone dhe per tani nuk po zgjatem shum.persa i perket linkut qe ke postuar pa e kontrolluar mund te them me plot bindje qe ka te beje me nje tutorial(udhezime teknike) se si elaborohet me progr Iris,te cilin un koh me pare e kam senjalizuar tek Shkenca dhe jeta ne metodat elaborative...nejse!
    tani sic thashe,duke qen se dhe shume kerkesa ska pas,ne pritje te tyre (kerkonemi file RAW/AVI/TIFF) po te jap ca linke ku mund te gjesh info mbi aktivitetin dhe fotot e mia

Homepage e grupit astrofil Bresciaraduno,ku dhe jam pjestar me emrin Astroalb.

http://www.bresciaraduno.it/ (emri antarit Astroalb,se shpejti ketu do botohet edhe nje artikulli im)

Unione astrofili bresciani (uab) ...ketu jam me emer dhe foto,vitin e stage-it astronomik .... ketu edhe 2 punime te mija te postuara po ne albumin tim,por me link direkt,ku ke dhe emrin tim dhe te kolegeve te mij
    http://www.astrofilibresciani.it/CCD/messier/m27.htm
    http://www.astrofilibresciani.it/CCD/messier/m29.htm

Blogu im http://astroalb.blogspot.com/

Homepage sitit tim me info e foto rreth aktiviteteve dhe jetes sime.une jam si gjithmon Astroalb,pasi doja te perfaqsoja shqiperin ne cdo vend ku shkoj e shkruaj .... na hap syt http://www.myspace.com/astroalb

Dhe ketu,mbase dhe me e rendesishmja per mu,eshte linku i profilit tim ne forumin me te madh e te famshem astrofil ne itali. http://forum.astrofili.org/memberlis...profile&u=3485
    Tek postimet e mija mund ti gjesh te gjitha keto foto qe kam postuar ketu,vetem me nje diferece.....qe atje astrofotografet me te njohur ne kte fush me bene komplimentet dhe me dhane kurajon te vazhdoj pa pyetur qe ca veshtiresis do has ne kete fush dhe ku dua te arrij....pasi esht thjesht nje pasion,dhe fama apo me u hap bythesh sic edhe e paske lene te kuptuar ti zoti Elian 70....sme interesojne.Hyra ketu per te perhapur nje pasion qe gjithe bota e ushtron pa rezerve kurse ktu gjeta ca syleshe qe jo vetem nuk i kuptuan intencionet e mija po edhe me akuzuan ne te njejten menyre qe bere ti....dhe une e kuptova e ne fakt u largova per shume kohe prej ktu.thjesht se mua me intereson vetem pasioni dhe jo hena marsi apo fama . Keshtu qe her tjeter zoti Elian,para se te akuzoni punen dhe djersen e dikujt,kerkoni ndonje informacion me shume ose thjesht skeni pse flisni gjera qe s'kuptoni.Tani po te dhuroj edhe dy foto,nje e henes para 4 ditesh dhe nje strumentit tim,pasi Elian....Canon 350d eshte e perdorur nga 80% e astrofotografeve me DSRL dhe nuk eshte se e kam vetem un,plus qe per henen une se kam perdorur shpesh ate,por webcamin,se 350d perdoret per long exposure.nqfts ju zoti Elian keni durimin per ti lexuar nje per nje ato linket do ta kuptosh qe mesazhi i ardhshem qe do besh,do ishte vetem nje "me Fal"....duke qen se doje te beje si i zgjuar me zmaskerim dhe bere fig e budallait duke mos ja pasur fare iden e atyre qe shkruajtet.....filloni e nisuni ne hen tani,une po vi prapa hahahah

Per Moderatorim Bivizion:nese vertetoni shfajtesine time,do ju lutesha ta rihapnit ate teme (albumi i djersitur)sepse brenda saj nuk ka asnje pixel te vjedhur,dhe jo me foto.Pres me padurim pyetje apo cfare dokumenti deshironi rreth kesaj ceshtje,pasi jam 100% i paster.

Ju faleminderit
    psh

po
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Deep sky : 27-11-2008 mė 00:24

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    http://www.forumishqiptar.com/showth...t=80335&page=3 ja edhe ku un kam shpjeguar metoden elaborative me programin registax,ne ket rast me jupiterin. ky program kryen te njejtin funksion si dhe te Iris.Ndryshon vetem se Iris eshte me profesional dhe do me experienc.

ky i juaji qe postuat: http://astrofoto.altervista.org/tutorials/iris.html ...metoda eshte e njejte... ajo e sovrapozicionimit te frameve me programin dhe elaborimi i tyre,i cili domsdo do behet me photoshop,se e perdor dhe NASA per te ulur zhurmen e fotove te Hubble-it,e jo me ne fillestaret ta lexosh ,mbase edhe meson dicka interesante

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    po te kontrollosh mire sitin do te kuptosh se i ka te marra.
    madje thote se jane bere me te njejten makine fotografike canon 350d
    nje foto tjeter e pashe qe ishte idem
    nje foto tjeter akoma ishte perdorur efekti mirror (transform horizontal ajo e henes) dhe perdorur ngjyra me fotoshop
    eshte e kote te merrem me te se eshte tallur me te gjithe. megjithate kliko mbi fotografite
    dhe do te bindesh.
    sa per ate fotografine e deklaruar kete e morra vesh se s'ka burre nene ta beje.
    mos ka qene i djersitur nga ndonje semundje i ziu
    me respkt Elian_70

p. s. kontrolloje mire sitin dhe ballafaqoi fotot e per ndonje problem posto prape.

hahhah,dhe une qenkam i semuri.me vjen te qesh kur shikuj njerz qe akuzojne se eshte perdorur efect mirror hahahha.Po e din pse o Elian?????? spse imazhi qe jep telescopi eshte i kthyer lart -posht dhe ne telescopa te tjere majtas-djathtas,keshtuqe kur prezantojme nje foto,si rregull ajo vihet sic eshte ne origjinal.Dhe ato nuk jane ngjyra te alteruara,po saturim i ngritur...ne album e kisha shpjeguar,lexoje.Makine fotografike mund te perdoresh cfare te duash,jo vetem Canon 350d,keshtuqe normale qe e ke lexua.....e thash sa e perdorin

dhe nuk e di per cilen fotografi flet kur thua,se ska burr nene ta bej....po me behet qefi qe nje gje qe un e kam bere thjesht per hobby ty te duket e pamundur ....dhe shyqyr zotit,semundje nuk kemi,po djers balli sa te duash

po i lejm respektet mbas se falurave te tuaja

hajt shnet

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Nuk ke pse jep shpjegime kur provokohesh nga mendje mediokrre.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Nuk ke pse jep shpjegime kur provokohesh nga mendje mediokrre.

...i jap me gjithe qejf kur s'kam gje te fsheh,smund ti marr as si provokime,pasi akuzat e tij skane asnje baze teknike...po nejse,presim te na shpjegoj Eliani

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    Deep sky! Je shume lart, shume me lart.
    "dhe dhelpra kur nuk e arriti rrushin tha qe eshte i keq"
    mireseerdhe ne realitetin shqiptar.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2004
    Postime
    298

Mos u dekurajo Deep sky..

Citim Postuar mė parė nga Reiart Lexo Postimin
    Deep sky! Je shume lart, shume me lart.
    "dhe dhelpra kur nuk e arriti rrushin tha qe eshte i keq"
    mireseerdhe ne realitetin shqiptar.
    ..te mbushur me minj halesh..

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    Faleminderit cuna per mbeshtejen,po ju siguroj qe keto gjera ndodhin shpesh dhe ketu ne itali,dhe zgjasin me muaj te tere derisa i zmaskerojn.Po te mos kishte dyshime atehere me gjithmend shume veta do sillnin foto te rreme,keshtuqe,pyetjet dhe sqarimet jane te drejta....eshte menyra e te pyeturit qe ndryshon,pasi ai nuk solli as edhe nje foto per ta krahasuar me te mijat dhe nderhyri sa me lon koment.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Gjithsecili ka te drejte te hedhe dyshime rreth autoresise se nje krijimi, megjithate personalisht nese arrij ne nje konkluzion te te tille me duhet te kem bindje te plote. Reagimi gjakftohte i Deep Sky ne kete qeshtje, eshte per tu patur lakmi, gje qe mjerisht ndeshet rralle mes ne Shqiptareve.

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Gjithsecili ka te drejte te hedhe dyshime rreth autoresise se nje krijimi, megjithate personalisht nese arrij ne nje konkluzion te te tille me duhet te kem bindje te plote. Reagimi gjakftohte i Deep Sky ne kete qeshtje, eshte per tu patur lakmi, gje qe mjerisht ndeshet rralle mes ne Shqiptareve.

Pikerisht Bivizion ate mendoj dhe une,dhe e kam thene perhere qe pres pytje etj,sepse ne keto lloj fotosh,kush i shikon si spektator shume here nuk arrin ti dalloje diferencat e nje foto profesionale apo te nje amatoriale,kjo relative me njohurite qe ka personi natyrisht
    Gjakftoftesia ime eshte e varur me ndergjegjen e paster ne kete rast,pasi ndonjehere rreshkas dhe une ne nerva
    Flm per konsideraten dhe mirkuptimin
    pershendetje me respekt

D.S

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sqarime pėr postimet nė kėtė forum
    Nga shigjeta nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 01:04
  2. Sqarime Per Klo....
    Nga Jesushaus nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 06-07-2002, 19:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •