Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 97 prej 97
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    O zoteri copy paste edhe gjitha shkrimet e vahabeve je duke i sjell .
    Komentimi i Kur`anit duhet te behet nga secili njeri sepse eshte sjell per gjith njerzimin e jo per disa te `menqur` te komentojn e te shkojn sipas fjaleve te tyre.
    Une te bera thjesht nje pyetje si mos te ishin hadithet a do te ishin gjith keto ndarje te muslimanve ne kaq shum sekte?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454

Allahu te udhezofte dhe te dhente dije te hajrit

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    O zoteri copy paste edhe gjitha shkrimet e vahabeve je duke i sjell .
    Komentimi i Kur`anit duhet te behet nga secili njeri sepse eshte sjell per gjith njerzimin e jo per disa te `menqur` te komentojn e te shkojn sipas fjaleve te tyre.
    Une te bera thjesht nje pyetje si mos te ishin hadithet a do te ishin gjith keto ndarje te muslimanve ne kaq shum sekte?

more xhamia,nuk jam zoteri por jam vellai musliman (nese me konsideron te tille).
    the:

Komentimi i Kur`anit duhet te behet nga secili njeri sepse eshte sjell per gjith njerzimin e jo per disa te `menqur` te komentojn e te shkojn sipas fjaleve te tyre

pergjigja:

Allahu thotė:"Elif, Lam, Ra. Ky ėshtė libėr qė ta shpallėm ty [O Muhamed] mė qėllim qė tė udhėheqėsh njerėzimin nga errėsira drejt dritės, me lejen e zotit tė tyre, drejt shtegut tė tė Gjithpushtetshmit, mė tė denjit pėr lavdėrim". [Ibrahim, 1]

Allahu thotė:"Ne ta shpallėm [O Muhamed] Pėrkujtuesin [dmth Sunetin], me qėlim qė t'u shpjegosh njerėzimit atė ēfarė tashmė u ėshtė shpallur atyre, kėshtu qė ata tė mendojnė". [en-Nehl, 44]

Allahu thote:"Dhe ai [Muhamedi] nuk flet nga dėshira e tij. Kjo ėshtė vetėm shpallje qė po i shpallet atij". [en-Nexhm, 3-4]

kaq besoj se te mjafton per te kuptuar se Allahu e ka thene ne Kuran se shpjeguesi i Kuranit eshte profeti Muhammed [sallahu alejhi ue selam]

dhe Allahu ka thene:“Ne e kemi shpallur atė si njė Kur’an nė Arabisht, ashtu qė ta kuptoni”
    A di ti arabisht o xhamia?

per pyetjen qe ke bere:

o xhamia duhet ta dish qe intelektet e njerezve ndryshojne nga njeri tjetri,ajo qe eshte e logjikshme per ty nuk eshte e logjikshme per mua dhe per nje tjeter mendimet tona nuk jane te logjikshme dhe keshtu me rradhe........
    dhe sikur te mos ishin hadithet muslimanet do te ishin ndare me keq se sa jane te ndare tani.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po kush eshte Ebu Hanife ?!! Mos eshte Allahu Vete ekstakfurulla ?!!!
    E sa i perket haditheve dhe pershtatjen e tyre ne baze te interesave te tyre nuk e bejne vetem shijat, kete e bejne edhe sunnit.
    Lexo ma shum per hadithet dhe si "dijetar" te ndryshem i rrotullojne, i skalisin ne baze te interesave te tyre.

GV_USA
    ebu hanifja nuk eshte Allahu dhe ti ben mire te permbledhesh emocionet e te shkruash si duhet,dhe Kuranin ta pranosh te gjithe dhe jo vetem aty ku te intereson.
    po ti kush je ?meqe na thua se kush eshte ebu hanifja(as tek maja e thembrave nuk i vjen).nuk ka me qorr se ai qe nuk do te shohe dhe nuk ka me injorant se ai qe nuk do te mesoje dhe kuptoje.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    more xhamia,nuk jam zoteri por jam vellai musliman (nese me konsideron te tille).
    the:

Komentimi i Kur`anit duhet te behet nga secili njeri sepse eshte sjell per gjith njerzimin e jo per disa te `menqur` te komentojn e te shkojn sipas fjaleve te tyre

pergjigja:

Allahu thotė:"Elif, Lam, Ra. Ky ėshtė libėr qė ta shpallėm ty [O Muhamed] mė qėllim qė tė udhėheqėsh njerėzimin nga errėsira drejt dritės, me lejen e zotit tė tyre, drejt shtegut tė tė Gjithpushtetshmit, mė tė denjit pėr lavdėrim". [Ibrahim, 1]

Allahu thotė:"Ne ta shpallėm [O Muhamed] Pėrkujtuesin [dmth Sunetin], me qėlim qė t'u shpjegosh njerėzimit atė ēfarė tashmė u ėshtė shpallur atyre, kėshtu qė ata tė mendojnė". [en-Nehl, 44]

Allahu thote:"Dhe ai [Muhamedi] nuk flet nga dėshira e tij. Kjo ėshtė vetėm shpallje qė po i shpallet atij". [en-Nexhm, 3-4]

kaq besoj se te mjafton per te kuptuar se Allahu e ka thene ne Kuran se shpjeguesi i Kuranit eshte profeti Muhammed [sallahu alejhi ue selam]

dhe Allahu ka thene:“Ne e kemi shpallur atė si njė Kur’an nė Arabisht, ashtu qė ta kuptoni”
    A di ti arabisht o xhamia?

per pyetjen qe ke bere:

o xhamia duhet ta dish qe intelektet e njerezve ndryshojne nga njeri tjetri,ajo qe eshte e logjikshme per ty nuk eshte e logjikshme per mua dhe per nje tjeter mendimet tona nuk jane te logjikshme dhe keshtu me rradhe........
    dhe sikur te mos ishin hadithet muslimanet do te ishin ndare me keq se sa jane te ndare tani.
    ME fal por doemosdo te futem pak ne kete debat.
    Pik se pari mendoj qe dy nga tre ato ajete je duke i interpretuar gabimisht.
    e kam fjalen per ajetet ne vijim:
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir

Ajeti pare me vjen keq qe jam i pari qe te informoj por nuk flet per "sunetin" e profetit por flet per Kuranin, profetit i eshte SHPALLUR KURANI e jo SUNNETI , lexo mire aty thot " NE TE SHPALLEM" dhe kryefjala mungon por qe gjendet shum lehte vetem duhet kesaj fjali ti besjsh pyetjen "CFAR?"
    Cfar i shpalli Allahu profetit?!! Me jep pergjigje vellau i im musliman.

Ajeti tjeter qe thot qe profeti nuk flet nga deshira e tij, por kjo eshte shpallje qe po i shpallet atij, perseri nuk ka te bej asgje me hadithet ose me sunetin e profetit.
    Ky ajet perseri perdor fjalet "SHPALLJE" qe i shpallet profetit, dhe ne e dime fort mire se cfra iu shpall profetit, Kurani pra.
    Sa i perket pjeses se pare te ajetit, eshte drejtuar ndaj akuzave qe kurejshit i benin profetit, duke e quajtur are te cmendur se flet nga vetevetjta etj etj. andaj shpallet ky ajet duke i treguar popullit te mekes qe ai nuk nga deshira e tij, por ky Kurani eshte shpallje qe Perendise.
    Pra asnje ajete qe ke sjellur nuk flet per sunetin. Fjalen sunet e keni futur ne kllapa juve vet, fjala sunet nuk ekziston ne keto ajete.

ME Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    ebu hanifja nuk eshte Allahu dhe ti ben mire te permbledhesh emocionet e te shkruash si duhet,dhe Kuranin ta pranosh te gjithe dhe jo vetem aty ku te intereson.
    po ti kush je ?meqe na thua se kush eshte ebu hanifja(as tek maja e thembrave nuk i vjen).nuk ka me qorr se ai qe nuk do te shohe dhe nuk ka me injorant se ai qe nuk do te mesoje dhe kuptoje.
    Une psh jam dikush qe e njef ligjin e pare , te dyte dhe te trete te Njutonit, jam dikush qe e njeh E=m*c^2, jam dikush qe njeh ligjin e shpejtesise, shpejtesine e drites, menyres se si funksionon truoi i njeriut, qe i di te pakten 80 % te elementeve ne sistemin periodik te elementeve, qe di ti zgjedh bazarimet te komplikuara aretmikore etj etj,
    Ndersa Ebu Hanife keto nuk i ka ditur.
    Nuk eshte qellimi se cfar di une ose cfar din Ebu Hanife, qellimi eshte se Vetem Allahu ka te drejet te shpalli dike jobesimtare!!!
    Tani nese ti me gjen mua ku shkruan ne Kuran qe shijat jane jobesimtare, nese e gjen kete ajet edhe une do ta besoj.
    Une kam respekt per Ebu Hanifen, por ama duhet te kuptojme qe ai ka jetuar para 1000 e ca viteve, dhe metodat e atehershme te punes kane qene shum me te prapambetura se metodat e sotme te punes.
    Njerezit ne ate kohe kane qene te zgjuar, por ama eshte fakt se njerezit e sotem jane shum me te zgjuar se ne ate kohe.
    Ne ate kohe % e anaflabetizmit ka qene shum e madhe, ndersa sot ke shtete qe e kane ELIMINUAR TOTALISHT analfabetizmin.
    Andaj nuk eshte ne rregull qe vetem te bazohemi ne punen e tyre.
    Fundja kane qene njerez, dhe si cdo njeri edhe ai ka pasur gabimet e veta.
    Problemi me juve eshte se i shejnteroni keta imam duke i quajtur te pagabueshem!
    Ndersa sipas meje VETEM ALLAHU eshte i pagabueshem, and i dont give a dam , nese dikush ofendohet kur them se keto imam tjere kane gabime ne punen e tyre.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Allahu te udhezofte dhe te dhente hajr si ne kete bote ashtu edhe ne tjetren

te marresh material nga interneti dhe nga libri eshte e njejta gje pasi po i njejti material eshte.te nxjerresh nga koka jote eshte diēka tjater dhe une nuk e marr pergjegjesine e shpikjes nga koka ime pasi kush shpik diēka te re ne fene tone ajo eshte bidat(risi)dhe ēdo risi te ēon ne humbje dhe humbja e ka vendin ne zjarr.
    he......edhe diēka tjeter.....nuk me inetereson shume se ēfare regjistrimi kam tek ti apo tek dikush tjeter,porse me intereson se ēfare regjistrimi kam tek Allahu.fehimte
    sa per shejkhun e nderuar kane folur te tjeret per te(dijetaret e tjere),nuk eshte nevoja ta mbroj une shejhk rebian Allahu e ruajt.
    ta dinte shejhk rabia ae ēfare ke thene per te do te vinte me nje dhurate per ty,se i ke bere nder.i ke dhuruar nje pjese te sevapeve qe ke duke pergojuar dhe shpifur per te dhe nese te mbarohen sevapet do i marresh gjynahet.
    do ta bente tamam si imam shafiu rrahimeullah me ate personin qe e kishte pergojuar.
    Dhe ju Allahu ju udhezofte e mos ju lente 15 vjet te punoni ne saudi si taksixhij e me pas te na ktheheni me koken "plot dije" ne shqiperi e te na beni qafira me rradhe.
    Allahu ju dhente urtesi, durim dhe dituri dhe ju befte punetore dhe jo llafazane, llafet pa pune jane si puna e ujit glina te lene me kapak hapur dhe si ka mbetur me gaz.
    Nese ti diskutimin per ceshtjet e fese e quan bidat, atehere me fal por nuk je tjeter vecse nje taksixhi i paditur qe ke ngelur ne klase nja 4 vjet e jeton duke lypur neper shujuhe saudite.Mos me thuaj, ka shume si puna jote, rrugeve te mekes dhe medines, dhe pa pike turpi nisin e te flasin Arabisht por dialekti juaj ben "Mu' qe nje ore larg, dhe kur te jepni doren ndonjehere kur ju gjen me te mirat ktheheni e merrni abdes.Ju si "studente"(Po e ve ne thonjeza sepse nuk meritoni te jeni te tille) nuk keni unitet, nuk keni vllazeri midis jush, pormerreni me kundershti banale, dhe nuk i jepni as selam njeri tjetrit, ne kohen e vizites sime, ishit 3 grupe, njeri me idevotshem se tjetri.Grupi me i mire ishte ai qe na dha doren e mori abdes ndersa me i devotshmi qe ai qe as na i hodhi syte.
    Sa per Rrabian dhe spiune te tjere as i kam ndjekur as nuk i ndjek, e as nuk e lodh koken me shkrime nga mburoja qe nuk vlejne as per leter higjenike.

Pra nese do te diskutojme, me thuaj por ama ne te dy, dhe jo une me postet carcafe te librave qe shkruajne spiune te shtetit Saudit, atij hebre dhe fshatare talebane nga malet torabora.

Sado te shkruash brockulla, nuk mund ti quash pabesimtare SHiat Zejdije megjithe disa te meta qe kane ne ceshtje fikhije.
    Nuk mund te quash te devijuar as nursite megjithese ka nder to pak elemente sufizmi, por jo qe te arrijne ne ekstreme.
    Nuk mund konsiderojme pabesimtare Tebliget dhe te hedhim poshte ftesen e tyre anekend botes, megjithese ftesa e tyre mund te kete te meta te vogla.
    Nuk mund te konsiderojme Vellezerit myslimane pabesimtare duke u nisur nga shpifje te uleta te personave me aftesi te kufizuar diturie.
    Tek e fundit, njeri pa gabime nuk ka, por te hedhesh ne kanal nje liber se ste pelqen kapaku ju kam pare vetem ju qe e beni.
    Zoti ju dhente urtesi qe te merreni me vetet tuaja e jo me te tjeret, tek e fundit Allahu eshte ai qe gjykon, ne jemi ato qe do gjykohen.Besoj se duhet te kuptoje secili pozicionin qe i takon.A Nuk ju duket se i kaluat pak kopetencat?
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Ketu po ndaloj pak, te gris, nje cope te carcafit te shpifjes, normal qe nuk do te postoj nje carcaf te ngjashem me keto por do mundohem te sqaroj
    1) Heshtja dhe moskundėrshtimi i tij ndaj shirkut nė ibadet qė bėhet nga njerėzit nė Egjipt tek tyrbet dhe teqet.
    Kjo eshte fraze e shpikur, nga spiunet, vete Benna ka kundershtuar cdo element politeist, por kundershtimi eshte bere komfort urdherave te Allahut ne Kuran Thirr ne rrugen e Zotit tend me urtesi e shembelltyre te mire... Duke pasur durim e vullnet dhe duke ndjekur traditen e Muhammedit as.

2) Hizbizmi dhe pėrēarja qė ai la nė kėtė umet.
    gabim edhe ky, ai e bashkoi ymetin derisa ra deshmor per kete qellim te larte, percaresit jeni ju qe seline e keni ne torabora.Pra ai vdiq per Islamin, ju do vdisni duke akuzuar e shpifur per te tjeret, ka ndryshim kjo apo jo?

3) Thirrja e tij pėr ngritjen e halifatit duke lėnė pas dore thirrjen pėr nė teuhid, kur dihet se detyra e pejgamberėve nuk ishte gjė tjetėr veēse thirrja pėr nė teuhid.

Jo vetem qe ai nuk e la pasdore thirrjen e njeshmerine e Zotit, por e konsolidoi ate, nderkohe qe plani i tij ishte edhe ngritja e shtetit Islam, ashtu si beri edhe profeti ne Medine.
    Pra pervec besimit te drejte duhet patjeter edhe nje strehe qe ta mbroje kete besim dhe kjo strehe eshte e munguar sot per sot dhe ne nuk kemi nje perfaqesues per ceshjet tona.
    Pra ne arenen nderkombetare po perfaqesohemi nga Bin Laden e tipa medioker si Mekhali.

4) Nxitja e urrejtjes pėr udhėheqėsit dhe dijetarėt nė zemrat e shebabėve (rinisė), pėrgatitja e tyre pėr rrėzimin e shteteve islame ashtu qė tė ngrejė halifatin mbi rrėnojat e tyre.
    Nxitja e urrejtjes per udheheqesit qendron, por per dijetaret eshte shpifje, tek e fundit me thuaj ke quan dijetar ti te te them une pastaj, nuk e di ckupton me dijetar.
    Tek e fundit, udheheqesit Arabe jane thjeshte mbreter mesjetare, shebertore te perendimit, dhe pasardhes te kolonisteve Evropiane qe gjykojne jashte asaj qe ka zbritur Zoti ne kuran.
    Dhe Salahuddin Ejubi, luftoi e bashkoi tere principatat Islame e me ne fund arrite te rimarre Kudsin nga duart e Kryqtareve.Ke mengesi Historike.

5) Mashtrimi i shebabėve dhe zbritja e tyre nė fushėn e davetit duke qenė akoma xhahila, tė padijshėm.
    Qe te besh ftese ne Islam nuk duhet me doemos te jesh dijetar, profeti as thote:[b]Trensmetoni prej meje qofte dhe nje ajet[b] i bie qe ja fusni teresisht kot.

6) Thirrja e tij pėr afrimin dhe bashkimin mes shiave dhe sunijve. Shkurtimisht domethėnia e kėtij afrimi ėshtė: qė secila palė tė heqė dorė nga njė pjesė e besimit tė tij ashtu qė tė afrohet tek pala tjetėr.
    Ka mangesi e shtesa ne kete fjali, bashkepunimi me shiat(Ku kuptohen ato zejdije) eshte qe te leme menjane kundershtite ne ceshtjet dytesore e fikhut dhe te bashkepunojme ne gjerat e rena dakort me ixhma.
    Ixhmaja arrihet ne gjera primare dhe jo ato sekondare(eshte e veshtire).
    Pra nuk ka te beje me tolerance e leshime ne aspaktin e besimit.

7) Fjala e tij: 'Nuk ka mes nesh dhe ēifutėve armiqėsi fetare.'1 (el Ihuanul Muslimun, Ehdathun Saneat et-Tarih, vėllimi 1, fq. 409) Pra sipas tij na dolėn jehudėt vėllezėr!

Pse ti ate qe se ke armik e konsideron si vella?
    Ka divergjence te madhe.

8) Rregulli i tij: 'Bashkėpunojmė nė atė qė jemi dakord dhe e falim (e justifikojmė) njėri-tjetrin nė ato gjėra qė kundėrshtohemi.' Ky rregull ēon nė zhdukjen e urdhėrimit pėr tė mira dhe ndalimit nga e keqja. I ka lavdėruar Allahu besimtarėt dhe e ka bėrė cilėsinė e tyre mė tė veēantė pas besimit nė Allahun, urdhėrimin pėr tė mira dhe ndalimin nga e keqja. Thotė Allahu i Lartėsuar:"Jeni populli mė i mirė qė keni dalur pėr njerėzit, urdhėroni pėr tė mira, ndaloni nga tė kėqijat dhe i besoni Allahut." (Ali Imran 110)

Kjo eshte ajo qe thashe me siper, tolerojme njeri-tjetrin per gjerat qe nuk ka konsensus dijetaresh, pra ku ka me shume se nje mendim, bie fjala per mbajtjen e duarve ne namaz dhe jo per gjerat e rena dakort me Ixhma.

[b]9) Grumbullimi qė ai bėnte mes njerėzve me akide tė ndryshme dhe bindje tė llojllojshme, njė sunij, njė shi'ij, njė sufij, njė xhehmij, njė mutezilij, etj. E bėnte kėtė me pretendimin se tė gjithė janė vėllezėr, sepse thonė: Lailahe il-lallah Muhamedun rasulullah, edhe pse nga kėta persona mund tė ketė qė bėjnė gjėra qė janė nė kundėrshtim tė plotė me kėtė fjalė (shehadetin).2

Nuk e di sa e vertete eshte kjo qe thua por nese ka ndodhur theshte i ka keshilluar e bere ftese me urtesi e durim qe te rregulloje gabimet e tyre.

10) Hasan el Bena praktikonte dhe ngjallte bidate tė ndryshme, prej tyre bidati i mevludit dhe organizimi i ligjėratave me kėtė rast.3

Ska asgje te keqe qe te mbledhesh nje grup muslimanesh e tu japesh ligjerate per profetin as te tregosh per jeten e shembullin e tij.Fundja taksixhinj su ve faj.

11) Pretendimi i tij se Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ėshtė i pranishėm (prezenton) nė festėn e mevludit dhe ua fal gjynahet tė pranishmėve aty, siē thotė nė poezinė qė recitonte me kėtė rast: 'Ky ėshtė i dashuri qė prezentoi tek tė dashurit e tij dhe ua fali tė gjithėve ēfarė ka shkuar dhe kaluar.'4

Ky ėshtė besim i kotė i marrė nga sufijtė dhe shirk i madh.

Ku eshte burimi i kesaj? Apo shpikje e rastit.

12) Lidhjet e forta qė kishte me sufizmin dhe zhytja e tij nė tė.5

mi thuaj lidhjet po pres.

[b]13) Pėrkufizimi qė i bėnte islamit nė 20 shtylla bazė duke e bėrė kėtė sheriat pėr pasuesit e tij.6

Serish gabim, njezet bazat(Usul El ishrin) nuk do te thote se e ben Islamin me 20 baza, por nenkupton njezet gjera nga duket te nisemi per te kuptuar Islamin, dhe kjo nuk eshte e prese me thike e as nuk eshte sheriat, por thjeshte tregon kuptimin e tij per islamin dhe nuk eshte liber i zgjeruar, ndoshta ti neser ben 30 baza nga duket te nisemi per te kuptuar Islamin, por ama keto nuk nenkuptohen si shtylla te fese Islame.

Si keshille per ju eshte qe ta hapni cadren kur bie shi se ndryshe do te lageni... Pres diskutim serioz me ty dhe jo copy paste, perndryshe nuk ja vlen te merresh.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema tė Ngjashme

1. Ndodhitė nė Maqedoni 2008 - 2011
    Nga RaPSouL nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1093
    Postimi i Fundit: 17-05-2011, 16:49
  2. Partitė politike dhe sfidat e sigurisė
    Nga Davius nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 20:28
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2005, 15:48
  4. KQZ: Partitė qė nuk kaluan pragun, tė kthejnė paratė
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:34
  5. Strategjia e opozitės nė zgjedhjet lokale
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 11:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •