Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 97
    MusLiman El-Hamduli-Lah
    Anėtarėsuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Kur'an 19:32 Muhammedi: Me ka bere te miresjellshem ndaj nenes sime, e nuk me ka bere krye larte e as te padegjueshem.||Bible Gjoni 2:4 Jezui iu pergjegj Marise: Grua, se cdo bej une, eshte puna ime jo e puna jote?
    Postime
    111
    Gjithashtu i ofrova prova nga Bibla se ne te vertete Jezusi nuk kishte pretendu se ishte profet por se kishte pretendu se ishte Perendia vet dhe se ai kishte Mbreterine e Tij ne boten tjeter duke i cituar vargje nga Bibla por edhe se kryqezimi i Jezusit ne te vertete ka ndodhur dhe eshte realitet.
    Pa hajt vetem dy Agrumente ne lidhje me kete biri ti shof...
    Jezusi:
    "Unė jam i dėrguar vetėm te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit."(Mateu15:24)

i/e regjistruar Maska e murat_j
    Anėtarėsuar
    01-04-2008
    Postime
    30
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin

...Ne fund pas 2-3 ore debat te nxete kishte dyshime te medha por edhe ofronte 'argumentet' e tij (mua ska kush te me binde se e di se Muhamedi ka qene pedo. dhe nje person qe ka aso prirjesh nuk eshte njeri normal se le me Profet i Perendise), por me tha se ai kishte vendosur te besonte islamin si fene e vertete te tij dhe se do ta ndiqte kete fe deri ne fund te jetes se tij

Ju pershendes
    Shko more debil nė s.. ė.. baju more plesht i zgjebosur nga ky nėnforum e mos mė ēaj kokėn me idotėsinė tėnde, se lidhje nuk ke me asnjė send veē me ofendu, hajde bre hupu prej kėtu.
    Kėrkoj nga adminat qė tė fshijnė kėto postime debilash nė kėtė nėnforum, lirisht munesh me shku nė nėnforumin e ateistėve apo ati tė krishtera e hupu prej kėtu.
    matrapaz me diplomė nga janatullosi apo papati.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Une nuk e di se ksh ua jep te drejten juve qe te quani dike "qafira" ( me perjashtim te atyre qe kane dalur me profet te rinnje si 19 dhe ahmedinjte ) .
    Sa i perket shijave jeni gabim sepse edhe ato jane musliman, po si duket deshirat e atyre qe kane fene islame inat jane plotesuar aq shum sa qe me nuk kane nevoje t punojne kunder kesaj feje nga shkaku se kane mbjellur urrejten thelle ne zemrat e muslimanve ( me bateria ) dha tani jane keto musliman qe bejne punen e tyre te flliqet!
    Nga ana tjeter mos haroni mesimet e Kuranit qe burojne dikert nga i madhi Zot se per ceshtje fetare gjykimi i takon vetem Allahut.

Ndaj te njejtin mendim me ocean se temat e tilla nuk jane asgje tjeter vecse tema qe perhapin percarje midis muslimaneve, dhe perkujtojeni vetem pak ajetet Kuranore qe flasin per njerezit qe perhapin percarje dhe denimine tyre qe i pret ne boten tjeter.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Gostivary Usa, mesoje akiden e ehli sunnetit, ate qe kishte pejgamberi a.s, sahabet dhe pasuesit e tyre dhe pastaj bej nje konstatim se a jan shijat musliman.

Ai qe ka dyshim ne akiden e shijave, ka ber kufr (dalje nga feja) sipas gjithe dijetarve.

Kush te tha ty qe nuk guxojn te gjykojn (te bejne tekfir) dijetaret per akiden e disa grupeve qe kan dal nga feja.
    Kemi argumente te shumta, qe ne mesin e sahabve, tabiinve dhe tabi tabiinve kan ber tekfir per njerz te ndryshem.
    shembullin e kemi qe imam Ahmedi ibn hanbeli, ka ber tekfirin e atij qe ka then se kur'ani eshte i krijuar. Gjithashtu Imam ibn Tejmijeh ka ber tekfirin e rafidhive (shijave) se ata kan dalur prej feje, dhe ky eshte mendim i te gjith dijetarve.... dhe te gjith dijetaret kan than qe ai qe dyshon ne akiden e shijave, ai ka dal prej feje.

Ne gostivari edhe ti e din mire ritet se qfar i kan shijat dhe grupet tjera, ateher si mund qe ata te ken hise ne islam.

ps, shijat jan me te kqinje se jahudite.................jan sherr i madh

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Gostivary Usa, mesoje akiden e ehli sunnetit, ate qe kishte pejgamberi a.s, sahabet dhe pasuesit e tyre dhe pastaj bej nje konstatim se a jan shijat musliman.

Ai qe ka dyshim ne akiden e shijave, ka ber kufr (dalje nga feja) sipas gjithe dijetarve.

Kush te tha ty qe nuk guxojn te gjykojn (te bejne tekfir) dijetaret per akiden e disa grupeve qe kan dal nga feja.
    Kemi argumente te shumta, qe ne mesin e sahabve, tabiinve dhe tabi tabiinve kan ber tekfir per njerz te ndryshem.
    shembullin e kemi qe imam Ahmedi ibn hanbeli, ka ber tekfirin e atij qe ka then se kur'ani eshte i krijuar. Gjithashtu Imam ibn Tejmijeh ka ber tekfirin e rafidhive (shijave) se ata kan dalur prej feje, dhe ky eshte mendim i te gjith dijetarve.... dhe te gjith dijetaret kan than qe ai qe dyshon ne akiden e shijave, ai ka dal prej feje.

Ne gostivari edhe ti e din mire ritet se qfar i kan shijat dhe grupet tjera, ateher si mund qe ata te ken hise ne islam.

ps, shijat jan me te kqinje se jahudite.................jan sherr i madh

Me mesimet e kujt bazohesh aman ?!!!
    Duhet te kuptojsh se ndonjehere mesimet e vjeteruara nuk dmth se jane te verteta!
    Shembull, deri ne mesjete kisha luftonte cdo gje qe ishte kunder interesave te saja dhe kete e perkrahnin edhe shkencetaret e atehershem duke perjashtuar ketu nje grup te vogel te shkenctareve qe si psh Xhordano Brunon i cili nuk luftonte kishen por e kuptoj te verteten se Toka ishte ajo qe rotullohet rreth Diellit, dhe per shkak se binte ne kundershim me interesat e kishes e quajten heretik dhe e dogjen te gjalle!
    Sot ne e dime fort mire se kush kishte te drejte,kisha ose Xhordano Bruno!!!

E njejta sot po ndodh me shumicen e dijetaret islamik (suni) qe thuajne se shijat jane me te poshter se cifutet dhe se jane armiq te fese islame e ku ta di une se cfar!
    Edhe pse ekziston nje grup dijetaresh qe sot quhen jo adukuat pasi qe predikojne bashkimin e fese islame dhe duke lene qe Allahu te gjykoj gabimet tona lidhur me fene.

Pra ate qe dua te them se nqs do te vazhdojme te mbeshtetemi tek mesimet e vjeteruara , neve kurre nuk do te arrijme te shkojme para sepse mesimet e tilla na lejme cdo here mbrapa.

Ka ardh koha qe ti lejme mesimet e vjeteruara dhe te hapim faqen e re te studimeve islamike, faqe qe fillimisht do ti largoj te gjitha mesimet percarese sepse askush nuk ka dobi nga ato mesime, faqe qe NJEHERE E PERGJITHMONE DO TE PASTROJ EMRIN E A.S. MUHAMEDIT NGA HADITHET E SHPIFURA QE I ATRIBUHOHEN ATIJ, faqe te re e cila ne vend te percarjes do ta mesoj bashkimin dhe unitetin dhe dashurine ndaj njeri tjetrit.

Dhe kjo do te filloj kur njerezit do te kuptojne te verteten se percarjet nuk i shkojne ne dobi muslimaneve por atyre qe na kane inat.

Me Respekt
    GV_USA

P.S. " Shijat nuk jane armiqet tane, armiqet tane jane ato qe ndjekin mesimet e prapambetura te atyre qe kane shfrytezuar momentin per te perhapur percarje midis muslimaneve si shembull po e marr imam Shafin etj "
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    qfar flet o gostivari usa. Imam shafiun e ben me armik se shijat, kur dihet se mesimet e imam Shafiut, Allahu s.w.t e mshiroft jan te pranuara nga te gjithe muslimanet e botes.

Dijetaret qe kan gjykuar keta, nuk ka gjykuar me hamendjen e tyre, por kan gjykuar me kur'an dhe sunnet dhe ky kur'an na qet ne shesh mesimet dhe akiden e shijave.

Une me nuk diskutoj me ty, sepse kam frik qe ti do hyllesh.......

Ku jan ne islam shijat kur ata kan dyshime ne cilesite e Allahut s.w.t, e quajn gabimtare xhibrilin a.s, disa prej tyre e marrin si Zot Aliun e disa si pejgamber. Disa adhurojne vorret.....

ps, Rapsoul ishallah nuk ta sheh postimin tend qe ke fyer imam shafiun, Allahu e mshiroft

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Ne gostivari kemi debatuar edhe me heret lidhje me kete tem, une e sjell prap materialin.

Citim:
    Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Une ju akuzoj per kufer sepse kam baza ne Kuran, juve akuzoni per Kufer edhe pse nuk keni baza ne Kuran.
    Ju akuzoj per kufer psh kur vjen puna e besimit, si duhet te besoj nje njeri?!!! Juve jeni ato qe thuani , ose besoni keshtu ose ndryshe nuk ben, besuat ndryshe se cthemi neve jeni pamesimtar!!! Kjo eshte kufer sepse Allahu i madheruar ne Kuran te meson ty, mua dhe te gjithe muslimanet se " NE FE NUK KA DHUNE"!
    Ju akuzoj per kufer kur duke u bazuar ne hadithe te pavertetuara te cilat kundershtojne Kuranin, sjellni ligje te cilat po i theve te shkon koka.
    Kufer eshte psh qe ne Arabi Saudite burrat kane te drejte te ngasin makina ndersa grate kete te drejte nuk e kane!!! Nga e mesuan kete "drejtesi" sauditet?!! Nga Kurani?!! Nqs se keto ligje nuk i bazojne ne Kuran, atehere me trego se ku i bazojne keto ligje?!!
    Kufer per shembull per mua paraqet se sot e keni nga umetin neper xhamija grate vec e burrat vec?!!
    Te duket cudi pse e them kete a , e them sepse sipas te dhenave historike ne kohen e profetit dhe pas vdekjes se tij , burrat dhe grate jane lutur bashke neper xhamija, dhe kjo ka zgjatur afer 300 vite pas vdekjes se profetit, dhe me vone dmth 300 vite pas vdekjes se profetit vjen nje kalif dhe vendos prej sot grate nuk guxojne te falen me burrat ne nje vend.
    300 vite kjo nuk u pengoj muslimaneve te pare dhe mbas 300 viteve vjen dikush dhe u tregon muslimaneve se kjo eshte gabim, dicka te cilen as profeti nuk e ka quajtur gabim!!!
    Ndersa juve me akuzoni mua per kufer pasi une nuk dua te besoj hadithet qe shajne profetin!!!
    Jo sot , sot e nje mije vjet une nuk do ti besoj ato hadithe, sikur te jetoj deri ne fundin e kohes, deri atehere nuk do ti besoj ato hadithe!!!
    E juve , juve keni te drejten tua te besoni cfar te doni, nese doni te besoni hadithet te cilat nje i sjellin ketu tipat si Mesia4ever me personalitet te krimbur dhe sulmojne profetit, urdheroni, besoni ato hadithe.
    Por une GV_USA kurr nuk do te besoj hadithet te cilat keta personat me personalitet te krimur mundohen ti perdorin kunder personalitetit te profetit dhe fese islame, kurre.
    Dhe nqs kjo paraqet kufer, ju tregoj qe jam i kenaqur qe bej nje "kufer" te tille.

GV_USA
    Gostivary Usa, qfar je ka flet?....

Ne akuzojme per kufr ate cilet vertet kan ra ne kufr (mosbesim), te cilet kan pasur islamin, por e kan refuzuar...

Ne guxojme t'i quajme ata si pabesimtar, sepse bazohemi ne kur'an dhe sunnet, ndersa ti gostivaru usa, thua se duke u bazu ne kur'an nuk guxon ti akuzosh ata per kufr, por mund te te them nje gje se, ti ende se ke kuptuar kur'anit .....prandaj!!!!!

Vallė a na tha neve Allahu s.w.t. ne kur'an ti adhurojme varret, po kjo i ngjan si vellezerit e tyre, idhujtareve jahudi... ja shikoje nje foto...

Vallė, a na tha neve qe te bejme kso sakrifiva dhe pastrime... ja fotot...

Vallė, a na ka lejuar Allahu neve shfryerjen epsheve, Zina, ne grup burra dhe gra shif nje pergjigje te "dijetareve" te tyre se qfar kan than:

Eshte me se e mirenjohur se martesa e perkoheshme eshte me se e lejuar dhe e bekuar ne sektin tone por Nawasibet (sunnihte) mundohen te na pengojne nga kjo qe te mos shtohemi shume dhe te mos behemi fuqi e madhe.

Per kete arsye ne i bejme thirrje bijve tane qe te mos kursehen ne keto mardhenie.

Dhe martesa grupore eshte dicka qe eshte legjitimizuar nga imamllaret tane te medhenj por duke marre masa qe te mos lejojme te huaj te marrin pjese ne te dhe po ashtu te mos lejojme jo muslimanet qe te marrin pjese ne te apo nga masat e njerezve qe te mos shikojne lakuriqsine e grave tona besimtare. Mendoj se kjo eshte arsyeja qe sheikh Muhamed Jakubi nuk e pelqente kete.

Po ashtu dihet mire se te kryesh mardhenie me nje ushtar te ushtrise se mehdit ka me teper shperblim se me kedo tjeter ngase ai e sakrifikon gjakun e tij per hir te imam mehdit.

Per kete arsye ne u bejme thirrje Zejnabijeve (zinaqareve) qe tu japin atyre miresite e trupeve te tyre dhe parate qe Allahu ka mundesuar per ta.

Dhe ne i lutemi motres Zenabije qe te shkoje tek nje nga agjencite e autorizuara qe te marre leje per festen e tille qe te shikohet mire dhe te kontrollohet nga ushtria e mehdit.

http://forumi.kurandhesunet.net/foto...462a008fd7.jpg

http://forumi.kurandhesunet.net/foto...463f729b9a.jpg

http://forumi.kurandhesunet.net/foto...463f7379c9.jpg
    http://forumi.kurandhesunet.net/foto...f006643722.jpg

ps, Nese me thua se shijat jan musliman me keto foto qe sjella...... une nuk klas me me ty per kete qeshtje.

i/e regjistruar Maska e murat_j
    Anėtarėsuar
    01-04-2008
    Postime
    30
    gostivari usa sa pėr informatė se ebu hanifen kur e kan pyetur pėr shijat ka thėnė:
    Kush dyshon nė to se janė qafira, ka ra nė kufėr, kurse imam shafiu ka thėnė se vetėm prej tyre nuk guxojmė tė marrim hadithe, sepse ato janė gėnjeshtarėt mė tė mėdhej, dhe i pėrshtatin hadithet si tju vjen mirė atyre.
    E shiko se ato bėjnė kufėr tė hapėt.
    Unė e kuptoj qėndrimin tėnd pėr atė qė tė mos bėhet pėrēarje nė umet, por veē tė dishė se ato komplet janė jashtė islamit, me gjithėēka kanė tė bėjnė, por veē me islamin jo.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    qfar flet o gostivari usa. Imam shafiun e ben me armik se shijat, kur dihet se mesimet e imam Shafiut, Allahu s.w.t e mshiroft jan te pranuara nga te gjithe muslimanet e botes.

Dijetaret qe kan gjykuar keta, nuk ka gjykuar me hamendjen e tyre, por kan gjykuar me kur'an dhe sunnet dhe ky kur'an na qet ne shesh mesimet dhe akiden e shijave.

Une me nuk diskutoj me ty, sepse kam frik qe ti do hyllesh.......

Ku jan ne islam shijat kur ata kan dyshime ne cilesite e Allahut s.w.t, e quajn gabimtare xhibrilin a.s, disa prej tyre e marrin si Zot Aliun e disa si pejgamber. Disa adhurojne vorret.....

ps, Rapsoul ishallah nuk ta sheh postimin tend qe ke fyer imam shafiun, Allahu e mshiroft
    Une nuk mohoj te gjithe punen e imam Shafit!!! Mohoj vetem ato pjese tek te cilat ai po ben percarje!!!
    Pse nuk jeni ne gjendje te dalloni se diku ka te drejte dhe diku nuk ka te drejte ?!!!!
    Cfar deshiron te me thuash ti mua , se imam Shafi ( dhe te gjith pas atij ) jane te pagabueshem a?!!!
    Vetem Allahu eshte i pagabueshem dhe pik!
    Te gjithe ne gabojme , perfshi ketu edhe imam Shafin !!!
    Nisur nga kjo dmth ky ka gabuar, se perndryshe nqs se pohoni te kunderten e barazoni me Allahun!
    Une e kuptoj qe shijat besojne pak me ndryshe, disa vese te duken qeshit dhe nuk i permbaj ato ne asnjemenyre, por ama PERDERISA FALEN 5 HERE NE DITE, BESOJNE NE TE NJEJTAT SHTYLLA, FALIN ZEQATIN SHKOJNE NE HAXH BESOJNE A.S. MUHAMEDIN SI PROFETI une nuk mund ti quaj ato "qafira" sic i quani juve!
    Nuk diskutohet qe kane gabimet e veta, PO KUSH DREQIN JAM UNE TI GJYKOJ GABIMET E TYRE DHE TE BEJ THIRJE PER ZHDUKJEN E TYRE SIC BEN THIRJE IMAM SHAFI ?!!!
    MOS I KA DHENE ALLAHU LEJE IMAM SHAFIT TE BEJ THIRJE PER ZHDUKJEN E SHIJAVE ?!!!
    Pse beheni kalamaj pash Zotin, syt ju ka dhene Allahu dhe nuk shikoni se predikimet e tilla jane vetem ne dem te muslimaneve.
    Une fol realitetin pamare parasysh se a ju pelqen juve ose jo, dhe realiteti eshte se LIBRI QE BESON TI DHE LIBRI QE BESOJ UNE DMTH KURANI SHUM BUKUR SHKRUAN SE ALLAHU ESHTE AI QE DENON PER CESHTJE FEJE!!! AS IMAM SHAFI AS UNE E AS TI NUK E KEMI KETE TE DREJTE!!
    Folni per bidat?!! Po ku ka bidat me te madh se me marr autoritenin te cilen Allahu e ka lene vetem per Veten e tij?!!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Edhe dicka kush te tha ty se shijat adhurojne varet ?!! Kjo eshte genjeshter e kulluar!!!
    Ata vetem tregojne respekt ndaj te vdekurve dhe nuk ka asgje te keqe ketu!!!
    Edhe ata e dine forte mire ashtu sic e dime edhe neve se shpetimi nuk vjen prej varreve por vjen prej Allahut dhe fundja edhe neve respektojme varrezat e familjareve tane, nuk lejojme qe dikush ti perbuzi ose ti shkateroj varrezat e familjareve tane, sepse aty po prehet gjaku i jone!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ndodhitė nė Maqedoni 2008 - 2011
    Nga RaPSouL nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1093
    Postimi i Fundit: 17-05-2011, 16:49
  2. Partitė politike dhe sfidat e sigurisė
    Nga Davius nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 20:28
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2005, 15:48
  4. KQZ: Partitė qė nuk kaluan pragun, tė kthejnė paratė
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:34
  5. Strategjia e opozitės nė zgjedhjet lokale
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 11:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •