Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221

Rritet numri i përdoruesve të Windows 7 dhe Mac OS

Sipas të dhënave të analistëve të kompanisë Net Applications, fituesit më të mëdhenj gjatë muajit janar kanë qenë sistemet operative Windows 7 dhe Mac OS.

Rritja e përdoruesve të Windows 7 gjatë muajit të parë të këtij viti është krejt e pritur duke marrë parasysh se Microsoft u ka ofruar përdoruesve sistemin e vet më të ri operativ krejt falas. Në anën tjetër, Mac OS çdo ditë e më shumë po i afrohet kalimit të kufirit prej dhjetë për qind të pjesëmarrjes në treg.

Në raportin e vet “Operating System Market Share” kompania Net Applications pohon se pjesëmarrja e përdoruesve të Mac OS-it gjatë muajit janar është ndalur në kufirin prej 9.93 për qind, derisa kjo shifër gjatë muajit dhjetor të vitit 2008 ka qenë 9.63 për qind.

Megjithatë, shikuar përgjithësisht, Windows-et kanë humbur pjesë të tregjeve dhe pjesëmarrjen e përgjithshme (të të gjitha versioneve) në 88.26 për qind, që ka shënuar rënie nga 88.68 për qind, sa ka qenë pjesëmarrja në fund të muajit dhjetor.

Vendin e tretë me pjesëmarrje prej 0.83 për qind edhe më tutje e mbajnë distribucionet e sistemit operativ Linux.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nuk e di se nga I marin keto statistika kjo kompania net applications por te maresh parasysh windows 7 si nje os ne nje studim eshte budallallik pasi windows 7 nuk eshte akoma zyrtar eshte thjesht nje beta system I nxjere per testim e nuk ka dale akoma ne statusin e RC (release candidate) jo me te jete sistem operimi I mirfillte me plot goje. Pastaj ta garantoj une se perqindja e perdoruesve te linux e mac eshte shume here me e madhe se ajo qe ata kane vene ne studim. Mbase keto shifra mund te bazohen vetem ne shitjet e muajit janar pa mare parasysh sistemet ekzistuese

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e larguar Maska e tolky
    Anëtarësuar
    17-04-2007
    Postime
    68
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Nuk e di se nga I marin keto statistika kjo kompania net applications por te maresh parasysh windows 7 si nje os ne nje studim eshte budallallik pasi windows 7 nuk eshte akoma zyrtar eshte thjesht nje beta system I nxjere per testim e nuk ka dale akoma ne statusin e RC (release candidate) jo me te jete sistem operimi I mirfillte me plot goje. Pastaj ta garantoj une se perqindja e perdoruesve te linux e mac eshte shume here me e madhe se ajo qe ata kane vene ne studim. Mbase keto shifra mund te bazohen vetem ne shitjet e muajit janar pa mare parasysh sistemet ekzistuese

Ardi
    me siguri, prit tani windows 7 perseri kur do te kete deshtim total sikur vista, linux sa me shume po instalohet po ashtu edhe Mac por Linux edhe 2 vite i duhen jo me shume dhe do kete nje sukses te madh

i/e regjistruar Maska e Glend
    Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Citim Postuar më parë nga tolky Lexo Postimin
    me siguri, prit tani windows 7 perseri kur do te kete deshtim total sikur vista, linux sa me shume po instalohet po ashtu edhe Mac por Linux edhe 2 vite i duhen jo me shume dhe do kete nje sukses te madh
    Duket qe nuk di asgje si po shkojne gjerat. Besoj qe nga komenti jot se ke prekur me dore Windows 7 fare, dhe me siguri as qe nuk e di pse Vista deshtoi.

Linux sa me shume po instalohet? Po i gjeneralizon pak gjerat... dhe per me teper Linux nuk eshte akoma gati per te qene nje sistem desktop.

Mac dhe Linux do i duhen nja 10 vjet per tu njohur me shume ne USA, pale ne Europe qe s'jane shtrire akoma. Per dijeni, ne Europe Apple dhe Linux s'ekziston fare, keto shifra jane per USA vetem.
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Nuk din me çka ti mbushin faqet dhe gazetat e shkruajnë kësilloj artikujsh, kur siç e ceku edhe Ardi diku më lart se Windows 7 është në fazën testuese ende.
    Sui generis

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga tolky Lexo Postimin
    Windows vista deshtim total? Amani mer ku arini ne keto konkluzjone te ketilla. Kush na paska thene se windows vista eshte deshtim total. Windows vista eshte aritja me e madhe e microsoftit megjithese per te aritur kapacitetin e plote te tij do nje kompjuter relativisht te shtrenjte. Edhe 2 vjet I duhen linux te dale perpara windows? Amani e flasim qarte megjithese e kam inat microsoft linux eshte akoma shume mbrapa windows. Kur nuk doli perpara linux ne kohen e bumit *nix kur ibm nenshkroi kontrate me redhat edhe qeverite evropjane vendosen te kalonin ne linux ska per te dale para windows te jemi reale. Skam eksperimentuar me windows 7 shume, kane aritur dicka shume praktike edhe shume te mire. Te shofim si do ece.

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Windows vista deshtim total? Amani mer ku arini ne keto konkluzjone te ketilla. Kush na paska thene se windows vista eshte deshtim total. Windows vista eshte aritja me e madhe e microsoftit megjithese per te aritur kapacitetin e plote te tij do nje kompjuter relativisht te shtrenjte. Edhe 2 vjet I duhen linux te dale perpara windows? Amani e flasim qarte megjithese e kam inat microsoft linux eshte akoma shume mbrapa windows. Kur nuk doli perpara linux ne kohen e bumit *nix kur ibm nenshkroi kontrate me redhat edhe qeverite evropjane vendosen te kalonin ne linux ska per te dale para windows te jemi reale. Skam eksperimentuar me windows 7 shume, kane aritur dicka shume praktike edhe shume te mire. Te shofim si do ece.

Ardi
    Arritja me e madhe eshte Windows XP. Nje sistem gjykohet nga cdo pikepamje, nuk mund te heqesh me tej kerkesat e Vistes. Per te arritur kapacitetin e plote, duhet te blesh nje kompjuter te shtrenjte, pra te harxhosh leke si dreqi. A ja vlen? Jo. C'fare arritje eshte kjo? Asgje.

Vete Microsoft po pershpejton perfundimin e Windows 7 qe ta heqei Visten nga qarkullimi, duke vene ne dijeni qe Windows 7 ka shume here me pak kerkesa.
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Mo po ca flisni njehere jeni me terezi apo nuk jeni me terezi? Shikoni suksesin e windows xp vitin e pare te daljes ne 2001-2002 edhe pastaj flisni per suksesin e windows xp. Windows xp pati sukses pas leshimit te sp1 lexoni faktet ne radhe te pare pastaj hidhuni perpjete. I ashtuquajturi "Deshtimi" I vistes nuk eshte aspak arsyeja pse windows 7 po pershpejtohet.

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Mo po ca flisni njehere jeni me terezi apo nuk jeni me terezi? Shikoni suksesin e windows xp vitin e pare te daljes ne 2001-2002 edhe pastaj flisni per suksesin e windows xp. Windows xp pati sukses pas leshimit te sp1 lexoni faktet ne radhe te pare pastaj hidhuni perpjete. I ashtuquajturi "Deshtimi" I vistes nuk eshte aspak arsyeja pse windows 7 po pershpejtohet.

Ardi
    NEse Vista s'eshte deshtim, atehere pse Microsoft po promovon nje program downgrade nga Vista ne XP.

Vete Steve Ballmer ne CES 2009 pranoi deshtimin e Vistes duke thene "ne kemi mesuar nga gabimet e meparshme dhe me ane te user feedback-ut Windows 7 do jete nje permiresim total". << Pak a shume eshte ashtu ne shqip.

Dhe ti thua, qe Windows 7 nuk po pershpejtohet per kete arsye. Atehere pse Microsoft shtyu suportin per derin ne 2014, 4 vjet pasi del Windows 7?

Mendohu njehere mire. Windows Vista mund te punoje shume mire ne kompjutera high-end, por Microsoft shikon perdoruesin normal, i cili kompjuteri nuk i ka akoma ato kapacitete per te kaluar direkt ne Vista. Ja perse ishte nje deshtim, dhe me shprese qe Microsoft e mesoi gabimin, sic po shohim me Windows 7.

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Glend Lexo Postimin
    NEse Vista s'eshte deshtim, atehere pse Microsoft po promovon nje program downgrade nga Vista ne XP.
    Mo po ca flet ama me qafsh mua. Ca eshte ky program downgrade. Asnje setup windows qe ne 95 nuk te lejon downgrade pa formatizuar komplet sistemin se te thote qe versioni I instaluar eshte me I ri se ky qe kerkon te instalosh. E vetmja downgrade qe te lejon microsoft eshte downgrade nga vista bussines/ultimate ne xp sp3 vetem nga kompania ku ti mer kompjuterin. Nese ti ben downgrade vete atehere ti duhet te blesh licencen e windows xp. Edhe kete mund ta besh deri ne fund te prillit te keti viti.
    Vete Steve Ballmer ne CES 2009 pranoi deshtimin e Vistes duke thene "ne kemi mesuar nga gabimet e meparshme dhe me ane te user feedback-ut Windows 7 do jete nje permiresim total". << Pak a shume eshte ashtu ne shqip.
    Cudi me vjen pasi ate konference e pashe vete online edhe ate qe ai tha ishte ne permiresimet qe I jane bere windows7 nga sistemet e meparshme. Nese e do ta shofesh vete hyre ne Microsoft Partners Webcasts edhe e ke aty te plote.

Dhe ti thua, qe Windows 7 nuk po pershpejtohet per kete arsye. Atehere pse Microsoft shtyu suportin per derin ne 2014, 4 vjet pasi del Windows 7?
    Me thuaj ku eshte pershpejtuar nxjera e windows 7 kur release date eshte akoma 2010. Per arsyen se e Microsoft ka shtyre EoL (End of Life) per xp deri ne 2014 cfare nenkupton ti me kete. Cdo teknik e di kete edhe e dinte qe microsoft nuk do mbyllte suportin e xp kaq shpejto. Jane me qindra mijra kompjutera me xp neper bisnese. Kujton se e shtyu microsoft per ty e per mua e per userat e thjeshte? Suporti per windows server NT perfundoi zyrtarisht 8 vjet pasi microsoft ndaloi shitjen e keti sistemi. E njejta gje me windows 2000 professional qe akoma e suporton se bashku me NT. Do te thone keto gjera se xp edhe windows server 2000 ishte deshtim?

Mendohu njehere mire. Windows Vista mund te punoje shume mire ne kompjutera high-end, por Microsoft shikon perdoruesin normal, i cili kompjuteri nuk i ka akoma ato kapacitete per te kaluar direkt ne Vista. Ja perse ishte nje deshtim, dhe me shprese qe Microsoft e mesoi gabimin, sic po shohim me Windows 7.
    Me qafsh mua ama sa mire qenke I informuar. Nje kompjuter dual core me 2 gb ram e keput windows vista home per mezi. Per shpi per nje person qe shkon ne internet edhe lexon emails edhe ben nje detyre ne word ky kompjuter eshte mese I mjafueshem. Cmimi I keti kompjuteri 600$. Ca ka per te shtrenjte ketu. E di qe windows xp po shiteshe ne dyqane ne kompjutera me 512 mb ram? Si punonte ky kompjuter nese ti beje nje renderim video edhe kishe nja 10 faqe interneti hapur? Akoma me deshtimin e vistes lexo akoma se te duhet te lexosh me shume pasi ti tregosh nje "hacker" se si gjihet ip nuk do te thote qe di. Me thuaj pak ti meqe paske eksperience me windows7 ca permiresime ka ky nga windows vista pa he te te degjojme njehere?

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Windows Vista në shqip
    Nga PcCrack3r në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •